全国卷2019年高考英语冲刺模拟试卷3含解析.docx_第1页
全国卷2019年高考英语冲刺模拟试卷3含解析.docx_第2页
全国卷2019年高考英语冲刺模拟试卷3含解析.docx_第3页
全国卷2019年高考英语冲刺模拟试卷3含解析.docx_第4页
全国卷2019年高考英语冲刺模拟试卷3含解析.docx_第5页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019年高考英语冲刺模拟试卷(三)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 AWhether youre the new kid on the block at a company of 5 people or 50, introductions can be difficult.However, properly introducing yourself is a very important step in building both professional and personal relationships with your coworkers.You should first find out if your hiring manager is planning on sending out an email or introducing you in a team meeting. Then you will know your next steps, but ultimately it should be up to the human resources department or your supervisor to initiate early introductions.If he or she doesnt follow through, then youll know youll need to take matters into your own hands.If you havent been introduced to everyone already, dont be afraid to ask your supervisor if he or she is willing to introduce you to people you will be working with. You can handle it casually, so as not to sound demanding or upset. Just say, “Ive started getting a feel for who works here and who Ill be working with, but Im still a little unclear. Think youd have 10 minutes or so for a round of introductions this morning?” If your supervisor is inaccessible, use your common sense (or ask around) to figure out who you will likely be interfacing with and then introduce yourself to them in person if possible. If you work at a small company, it should be relatively easy to figure out who youll be collaborating with on a day-to-day basis.Starting a new job can be stressful. After all, on top of having a new job to do, youre meeting new people, and youre learning about your role in a new company. The more you prepare, the less stressful starting out will be.21. From the first paragraph, we know that _.A. companies can be both large and small B. introductions are too difficult to makeC. proper introductions are very important D. to be professional is very important【答案】:C【解析】:根据第一段原文“However, properly introducing yourself is a very important step in building both professional and personal relationships with your coworkers.”可知,文章认为自我介绍对于职业发展和个人关系处理都是至关重要的。22. Which of the following is similar to the underlined phrase in paragraph two? A. be close to B. depend onC. contribute to D. compare to 【答案】:B【解析】:本题【答案】主要在文章第二段。根据原文“Then you will know your next steps, but ultimately it should be up to the human resources department or your supervisor to initiate early introductions.”可知,怎么做好自我介绍要先问问人事部门主管有没有介绍你的安排。所以你的之后步骤先“取决于”人事部门的安排。23. Which of the following is not mentions as a step in properly introducing yourself?A. Dont be afraid to ask your supervisor if you will be introduced.B. Trying to figure out who you will likely be working with.C. Dont try any more if your supervisor is inaccessible. D. You can introduce yourself to your coworkers in person if possible【答案】:C【解析】:根据第四段原文“If your supervisor is inaccessible, use your common sense (or ask around) to figure out who you will likely be interfacing with and then introduce yourself to them in person if possible.”可知,人事主管这边找不到时,你可以用常识判断哪些是你一起工作的人再采取行动,而非放弃尝试介绍自己。 BIs your puss a bit catty, the sort to scratch andbe crazywhen handled?Then its likely to be black and white, grey and white or tortoiseshell(迟缓类型), say veterinary(兽医学) scientists who believe a cats fur color is linked to how aggressive it is. Researchers at the University of California studied 1,274 cats to demonstrate how a cats color is symptomatic of their behavior.In a study published in the Journal ofApplied Animal Welfare Science, experts used a survey to test whether calico cats - who have aspottedor parti-colored - are significantly more aggressive towards people than other types of cat, as is thought to be the case. Owners responded to the questionnaire which asked them to detail how often their pet was aggressive during a typical day, how it reacts when handled and its behavior at thevet(诊疗).They replied by giving their cat a rating on a scale ofaggression.The answers given confirmed calico females, black and white and grey and white cats were regularly more aggressive towards humans. When broken down, the study also found black and white cats were particularly aggressive when handled, grey-and-white cats during a trip to the vet and calico females in everyday contact with humans. It concluded that the ideal pet is a black, grey, white or tabby cat.24. How aggressive a cat is likely linked to _.A. a cats age B. a cats sex C. a cats fur color D. a cats owner 【答案】:C【解析】:本题为细节题。根据原文“scientists who believe a cats fur color is linked to how aggressive it is.”可知,猫是否具有侵略性和它的毛的颜色有关。25. Which of the following is less likely to be aggressive when handled?A. black and white B. grey and white C. tortoiseshell D. a pure black【答案】:D【解析】:本题为细节题“It concluded that the ideal pet is a black, grey, white or tabby cat.”可知,选项中黑色的猫最为理想,不具备侵略性。26. The main purpose of the fourth paragraph is _.A. to show how owners fell about their cats B. to do a questionnaire about cats C. to teach owners how to handle their cats D. to support the theory given above 【答案】:D【解析】:本题为细节推理题“The answers given confirmed calico females, black and white and grey and white cats were regularly more aggressive towards humans”可知。对猫咪主人们的调查证实了文章开头的理论。confirm v.证实。27. What could be the best title of this passage? A. The pleasure of keeping a cat. B. What kind of cat is more aggressive?C. How to be a qualified cat owner? D. What should you do when your cat is aggressive?【答案】:B【解析】:本题考查对整篇文章的把握。作者用了大量事实来证明猫的侵略性与猫的颜色有很大关系。 CTraffic noise can shorten your life, new research suggests. Having to endurerumbling lorries,honkinghorns andscreechingtyres has been linked to shorter lifespanand a higher risk of stroke.People surrounded by daytime traffic noise louder than 60db were 4 per cent more likely to die than those where noise levels were 55db roughly the level of a loud conversation. The extra deaths mostly involved heart orartery(动脉)disease - which could in turn be linked to raised blood pressure, sleep problems and stress brought on by noise, the scientists claim.A total of 8.6 million living in London between 2003 and 2010 provided data for the study, reported in the European Heart Journal. Lead scientist Dr Jaana Halonen, from the London School ofHygiene6& Tropical Medicine, said: Road traffic noise haspreviouslybeen associated with sleep problems and increased blood pressure, but our study is the first in the UK to show a link with deaths and strokes.In London, more than 1.6 million people are exposed to daytime road traffic noise louder than this threshold(临界值 ).The study also found that adults living in areas with the noisiest daytime traffic were 5% more likely to be admitted to hospital for stroke than those from quieter neighborhoods. For the elderly, this increase in risk rose to 9%.28. A shorter lifespan could be linked with the following except _.A. rumbling lorries B. honking horns C. crying babies D. screeching tyres 【答案】:C【解析】:本题为细节题。根据原文“Traffic noise can shorten your life, new research suggests. Having to endurerumbling lorries,honkinghorns andscreechingtyres has been linked to shorter lifespan”可知,除了婴儿啼哭,其它几项道路交通噪音都有可能缩短生命。29. Which of the following is unlikely to be caused by traffic noise?A. raised blood pressure B. heart or artery illness C. sleeping problems D. the feeling of being homesick 【答案】:D【解析】:本题为细节题,根据原文“The extra deaths mostly involved heart orartery(动脉)disease - which could in turn be linked to raised blood pressure, sleep problems and stress brought on by noise, the scientists claim.”可知,“思乡之情”不属于交通噪音导致的后果之列。30. Which of the following statement is true according do the passage?A. People living in London have a shorter lifespan.B. Stoke is one of the disease caused by traffic noise.C. The level of a loud conversation is roughly 60db.D. The adults suffer from a higher risk of stoke compared to the elderly.【答案】:B【解析】:本题为细节推理题,从第一段可知“中风”也是道路噪音导致的后果之一。31. This passage is most probably quoted from _.A. a school magazine B. an entertainment website C. an article about sport D. a piece of news about health 【答案】:D【解析】:全篇都在讲道路噪音以及它对健康的影响,所以本文最有可能出自一篇关于健康的新闻报道。 DSpending too much time online can increase your risk ofcatching a cold or the flu, scientists have warned.Those with greater levels of internetaddiction are more likely todie of illness, than those who spend fewer hours online.Researchers at the universities of Swansea and Milan believe the reason lies in the fact people with an internet addiction are moreisolated, and as a result have weakened immune systems. They said the lack of interaction with other people and less time spent outside exposing themselves to germs played a role.Past studies have also found people who spend more time online experience greater sleeping problems, have worse eating habits, engage in less exercise and tend to smoke and drink more alcohol. These behaviors can harm their immune system and increase vulnerability to diseases.Professor Phil Read, from Swansea University, said: We found that the impact of the internet on peoples health was independent of a range of other factors, like depression, sleep deprivation, and loneliness, which are associated with high levels of internet use and also with poor health.32. The risk of catching a cold could be increasing because of _.A. exposing yourself long to flu germs B. spending too much time online C. being with those who have internet addiction D. spending fewer hours online【答案】:B【解析】:本题为细节题。根据原文“Spending too much time online can increase your risk ofcatching a cold or the flu,”上网太多会增加你感冒的风险。33. The reason why spending too much time online is more likely to catch a cold or flu is _.A. that the immune systems are weakened B. that theres too much interaction onlineC. that being online is easy to be less vulnerable D. there therere too many flu germs online【答案】:A【解析】:本题为细节题“Researchers at the universities of Swansea and Milan believe the reason lies in the fact people with an internet addiction are moreisolated, and as a result have weakened immune systems.”可知。上网太久会削弱你的免疫系统,从而增加感冒风险。34. The disadvantages of spending too much time online are the following except _.A. worse eating habits B. stronger immune system C. more alcohol drinking D. lacking of exercise【答案】:B【解析】:本题为细节推理题,前面反复提到,上网太多会削弱你的免疫系统,而不是增强。35. The main idea of the next paragraph of this passage could be _.A. how to get rid of flu germs B. the steps of getting rid of internet addictionC. a few tips of making more friends online D. sharing your trouble with your family members【答案】:B【解析】:本题考查综合分析能力。前面既然讲了那么多网瘾的坏处,接下来肯定会讲如何去掉网瘾了。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。_36_. If people have the beautiful outlook, of course they will give people deep impression, just like the saying that 37 . But we must figure out the fact that outlook cant decide everything, 38 . The good example is Mariah Sharapova, she is a famous tennis player. Early in her career, people noticed her beautiful outlook, but more and more beautiful female tennis players come into being, 39 , the reason is that she is outstanding amongst these girls. She has won so many championships, 40 . Beautiful outlook opens a door for people, but only the ability makes them standing all the time. People will get the genius respect for their hard working instead of their attractive faces.A. only Mariah gets famous all the time B. only the ability can do it C. which is the reason why a beautiful outlook is a mustD. Beautiful outlook indeed attracts peoples attention E. which makes her the most attractive girlF. Beautiful outlook is not as powerful as you thinkG. everyone has the mind of appreciating beauty【答案】36.D 37.G38.B39.A40.E【语篇解读】 到底是外表重要,还是能力重要呢?又或是二者都重要呢?本文进行了探讨。36.【解析】根据下一句“If people have the beautiful outlook, of course they will give people deep impression”可知,前面应该讲的是外表的好处,即“外表的确能吸引人的 注意力”。【答案】D37【解析】本空既然是一种常见的“说法”,那就要能涵盖面广,揭示常识,即“爱美之心,人人有之”。【答案】G 38. 【解析】根据前一句“But we must figure out the fact that outlook cant decide everything”,可知,前文提到外表不能决定一切,那么,什么能决定呢?答案当然是“能力能够了”。【答案】B39. 【解析】根据前一句“but more and more beautiful female tennis players come into being”的提示,说明此处须进行对比了,尽管越来越多的漂亮女选手不断出现,但只有Mariah可以“一直有名”。【答案】A40. 【解析】根据前一句“She has won so many championships”可知,她赢得了如此多的冠军,从而“使她成了最有吸引力的女孩”。此空的which是定从中代指前面提到的整件事情的用法。【答案】E第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。We are not born with 41 , but neither are we born with fear. Maybe some of our 42 are brought on by your own experiences, by 43 someone has told you, by what youve 44 in the papers. Some fears are valid(有根据的), like walking 45 in a bad part of town at 46 oclock in the morning. But once you learn to 47 that situation, you 48 need to live in fear of it.Fears, even the most basic ones, can 49 destroy our ambitions. Fear can destroy fortunes. Fear can 50 relationships. Fear, if left 51 , can destroy our lives. Fear is one of the many 52 lurking(潜伏) inside us.Let me tell you about two of the other enemies we face. The first enemy that youve got to destroy before it destroys you is 53 . What a tragic disease this is! “Ho-hum, let it slide. Ill just drift along.” Heres one problem with 54 : you cant drift your way to the other side of the mountain.The 55 enemy we face is indecision. Indecision is the thief of opportunity and enterprise. It will steal your 56 for a better future. Take a 57 to this enemy.Do 58 with the enemy. Do battle with your fears. Build your courage to fight whats 59 you back, whats keeping you from your goals and dreams. Be courageous in your life and in your 60 of the things you want and the person you want to become.41. A. concern B. courage C. dusk D. attachment42. A. sufferings B. showers C. courage D. fears43. A. what B. which C. where D. that44. A. read B. thought C. appreciated D. switched 45. A. lonely B. surprisingly C. alone D. lively46. A. two B. six C. eight D. ten47. A. shorten B. brighten C. avoid D. strengthen 48. A. cant B. wont C. didnt D. darent49. A. totally B. gorgeously C. smoothly D. negatively 50. A. ensure B. damage C. quarrel D. replace51. A. unchecked B. solved C. intended D. unconcerned 52. A . stalkers B. consumers C. laughers D. enemies 53. A. coldness B. awareness C. sickness D. carelessness54. A. cheating B. gambling C. drifting D. stealing 55. A. first B. second C. third D. fourth 56. A. chances B. changes C. challenges D. chiefs 57. A. fork B. word C. sword D. soft 58. A. battle B. compromise C. link D. wander 59. A. reaching B. representing C. holding D. expressing60. A. pursuit B. persuasion C. swallow D. discussion 41.【答案】: B 【解析】:根据下一句“but neither are we born with fear”可知,前面应该说的是“fear n. 恐惧”的反面 “courage n.勇气”。42.【答案】:D 【解析】:根据句意“我们的恐惧也许是因为以前的经历带来的”。 43.【答案】:A 【解析】:缺成分用what, 本空用来做后面told的宾语。44.【答案】:A 【解析】:在报纸上应该是“读到”的。45.【答案】:C【解析】:walk alone 孤独的走。本句是要描绘出一些恐惧的来源的画面。46.【答案】:A 【解析】:既然是要产生恐惧,那最好的外部环境时间当然最好是“凌晨两点了。”47.【答案】:C 【解析】:本句是用于鼓励他人的。一旦你“避开,战胜”了这种情况。avoid v.避免48. 【答案】:B 【解析】:wont 将不会。根据句意“一旦你学会避免这种情况,你将再不会生活在恐惧之中”。49.【答案】:A【解析】:totally adv.完全的。根据句意“哪怕是最细微的那种,也会完全摧毁你。”50.【答案】:B 【解析】:damage v.损害。很明显本空须选出前面destroy v.破坏 的近义词。damage friendship 危害友谊。51.【答案】:A【解析】:unchecked adj.未检查的;未抑制的。句意“如果恐惧不被抑制,它将毁掉我们的生活。”52.【答案】:D【解析】:enemy n.敌人。句意“恐惧是潜伏在我们内心深处的一个敌人”。53.【答案】:A 【解析】:coldness n.冷漠。根据下一句“What a tragic disease this is! “Ho-hum, let it slide. Ill just drift along.”可知,此处说的是冷漠。54.【答案】:C【解析】:drifting n.漂流,随波逐流。本次和前面提到的“coldness n.冷漠”形成呼应”。55.【答案】:B【解析】:second 第二;和前文的“the first “形成呼应。56.【答案】:A【解析】:chance n.机会。根据前面“Indecision is the thief of opportunity and enterprise.”可知,“犹豫不决”是个贼,偷走的应该是你的“机会”。57.【答案】:C 【解析】:sword n.剑。对于这个敌人,我们要拿起“武器”和它斗争。58.【答案】:A【解析】:battle n.战斗。 短语 do battle with sth. 和某事物做斗争。59.【答案】:C【解析】:hold sb. back 阻止某人前进。句意“要有勇气和阻止你的前进的东西做斗争。”60.【答案】:A【解析】:pursuit v. n.追求;短语 in the pursuit of 在追求。的过程中。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I always hear about my friends complaining, they say their income is 61 low that they cant not make ends 62 . At first, I would pity for them, but in the long run, I find their work is so easy, they just sit in the office from 9 am to 5 pm, they even dont need to go out for 63 (busy). While I see another friend, he works so hard, his working hour is very 64 (stable), sometimes he even works until 9 pm. The fact is _65_ he earns the 66 (much) between my f

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论