2018_2019学年高中英语Unit16Stories课下能力提升(一)(含解析)北师大版.docx_第1页
2018_2019学年高中英语Unit16Stories课下能力提升(一)(含解析)北师大版.docx_第2页
2018_2019学年高中英语Unit16Stories课下能力提升(一)(含解析)北师大版.docx_第3页
2018_2019学年高中英语Unit16Stories课下能力提升(一)(含解析)北师大版.docx_第4页
2018_2019学年高中英语Unit16Stories课下能力提升(一)(含解析)北师大版.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 16 Stories课下能力提升(一).单词拼写1We show much sympathy (同情) for the man who has been suffering hardships.2All of us donated money for the victims (受害者) of the earthquake.3What are the criteria (标准) for deciding who gets the prize?4Frightened by the sudden thunder and lightning, the dog sat trembling (颤抖) in a corner.5Not having grasped the relations between the characters of the film, I had to rewind the video to watch it again.6He was in deep sorrow when he heard that his dog died.7Young children sometimes cant tell the difference between fantasy and reality.8Is that an authentic painting from Picasso, or a modern copy?.选词填空in a way, on ones side, on the way to, once upon a time, block out, knock over, come into view1Our car had a flat tyre on_the_way_to the airport.2They are, in_a_way,_her close friends.3We sometimes draw a curtain across a window to block_out the sunlight.4He saw a shop not far away on_his_side of the road.5Once_upon_a_time there was a poor old fisherman.6As we turned the corner, a small village came_into_view.7She was knocked_over by a car in the accident.完成句子1到那时为止,我已经学会了1 000个英语单词。I had_learned 1,000 English words till then.2我花光了所有的钱之后,就回家了。After I had_spent all my money, I went home.3上周我待在我乡下叔叔家。Last week I stayed_at my uncles in the countryside.4他执政已有几年了。It was several years since he came_into_power.5我本来想见他的,但我改变了主意。I had_wanted_ to see him, but I changed my mind.6他刚到就又走了。He had_hardly_arrived when he went away again.7如果他听我的劝告的话,就不会犯这样的错误了。If he had_taken my advice, he would not have made such a mistake.课文缩写语法填空Pliny was a Roman writer who 1.had_witnessed (witness) a volcanic eruption as a young man. He wrote about a volcanic eruption 2._which/that occurred on August 24th, 79 AD. The tragedy had left a deep 3.impression (impress) on Pliny 4.whose uncle died in the event. The whole towns and villages 5.were_buried (bury) by the ashes of Mt Vesuvius. By 1748, archaeologists started to uncover the ancient city of Pompeii. It is like a“time capsule” 6.preserving (preserve) a frozen moment in history. Not only the buildings and objects of Pompeii attract the people, but also the forms of the people 7.caught (catch) in the disaster that 8.have_captured (capture) the imaginations of people across the world. Though the bodies of people who died in Pompeii had decayed for many years, the bodies showed their exact shapes. Today, since excavations started, people and archaeologists visit Pompeii every year to learn more about the ancient world. 9.In this way, the city lives on nearly 2,000 years after the eruption that 10.had_destroyed (destroy) it.完形填空Many years ago in the hills of Patagonia, there was a village. Its villagers were _1_. They lived in fear of a dragon in their _2_ and they would not go to harvest their crops.One day, a traveler came to the village and asked for _3_. They explained they had _4_ to eat because they were afraid of the dragon. The traveler was _5_ and offered to kill the dragon. When he arrived at the field, he could only see a large watermelon. So he _6_ and said, “You have nothing to _7_; there is no dragon, only a large watermelon.” The villagers were _8_ and drove the traveler away. Some weeks later, another traveler came. _9_, when he asked for food, he was told about the dragon. He also offered to kill the dragon. The villagers felt _10_. When he arrived at the field, he also saw the giant watermelon and returned to tell the villagers that they were _11_ the dragon. They drove him away. More time passed and the villagers were becoming _12_. One day, a third traveler appeared. He could see how sad they were and asked what the _13_ was. They told him and he _14_ he would kill the dragon _15_ they could go to the field to harvest their crops. When he got to the field, he too saw the giant watermelon. He _16_ for a moment, and then he drew his _17_, leaped into the field, and cut the watermelon into pieces. He returned to the village and told the villagers he had killed the dragon. They were _18_ happy.The traveler stayed in the village for many months, _19_ enough to teach the villagers to _20_ between dragons and watermelons.语篇解读:本文是记叙文。一位旅行者用自己的智慧让村民分辨出了西瓜与恶龙。1A.starving BageingCastonished Ddisappointed解析:选A由下句的“would not go to harvest their crops”可知,这里的村民正在挨饿。2A.kitchen BfieldCyard Dgarden解析:选B由本空后的“harvest their crops”和第5空后的“When he arrived at the field”可知,村民非常害怕地里的恶龙,不敢去收割庄稼。3A.advice BevidenceCmoney Dfood解析:选D由第9空后“when he asked for food”可知,一位旅行者来到这里向村民讨要食物。4A.everything BsomethingCnothing Danything解析:选C由上文内容可知,村民非常害怕地里的恶龙,不敢去收割粮食,因此,他们这里已经没有食物了。5A.strange BhopefulCbrave Dcautious解析:选C由本空后的“offered to kill the dragon”可知,这位旅行者很勇敢,他愿意去杀这条恶龙。6A.came back Bcame inCgave up Dgave in解析:选A由本空后他说的话可知,他从田地里回来后告诉了村民实情。7A.miss BfearChide Dignore解析:选B由本空后的“there is no dragon .”可知,这位旅行者告诉村民,田地里没有恶龙,他们不用害怕。8A.sad BselfishCangry Dgreedy解析:选C由本空后的“drove the traveler away”可知,村民非常愤怒,不相信他的话,把他赶走了。9A.Therefore BInsteadCBesides DAgain解析:选D由上句的“another traveler came”可知,他也来这儿讨要食物。10A.regret BinterestCguilt Drelief解析:选D由上句的“He also offered to kill the dragon”可知,听到他要去杀恶龙,村民们感到轻松了。11A.mistaken about Bclose toCrelated to Dsure about解析:选A由本空前的“saw the giant watermelon”可知,第二位旅行者认为村民把大西瓜误当成了恶龙。12A.rude BdesperateCcareless Dsick解析:选B连续两个人都不成功,村民们有点绝望了。另外,下文的“how sad they were”也是提示。13A.problem BsecretCdecision Dchallenge解析:选A由本空前的“how sad they were”和下句的“They told him”可知,第三位旅行者看到村民们很绝望,于是问他们怎么了。14A.proved BpromisedCimagined Ddoubted解析:选B本空后是第三位旅行者承诺给村民的话。15A.while BbecauseCso that Das if解析:选C由本空的前后内容可知,他杀了那条恶龙,这样村民就能去地里收庄稼了。16A.dug BarguedCsearched Dreflected解析:选D由本空后他的一系列动作可知,他先思考了一会儿。17A.sword BcigaretteCbag Dgun解析:选A由本空后的“cut the watermelon into pieces”可知,他拔出剑,跳进田地里,把西瓜劈成了好几块儿。18A.hardly BextremelyCprobably Dabsurdly解析:选B由上句的“he had killed the dragon”可知,听到恶龙被杀死了,村民们非常高兴。19A.happy BoldCcomfortable Dlong解析:选D由本空前的“many months”可知,第三名旅行者在这里住了好几个月,有足够长的时间教会村民辨别恶龙和西瓜。20A.connection BbalanceCdifference Dconflict解析:选C参考上题解析。.阅读理解Once upon a time, a very strong woodcutter asked for a job from a timber (木材) merchant, and he got it. The pay was really good and so were the working conditions. For that reason, the woodcutter was determined to do his best.His boss gave him an axe (斧) and showed him the area where he was to work. On the first day, the woodcutter cut down 18 trees. “Congratulations,” the boss said. “Go on that way!”Encouraged by the boss words, the woodcutter tried harder the next day, but he only could cut down 15 trees. The third day he tried even harder, but he only could cut down 10 trees. Day after day, he was cutting fewer and fewer trees.“I must be losing my strength,” the woodcutter thought. He went to the boss and apologized, saying that he could not understand what was going on. “When was the last time you sharpened your axe?” the boss asked. “Sharpen? I had no time to sharpen my axe. I have been very busy trying to cut down trees.”We sometimes get so busy that we dont take time to sharpen the “axe”. In todays world, it seems that everyone is busier than ever, but less happy than ever. Why is that? Can it be that we have forgotten how to stay “sharp”? Theres nothing wrong with hard work. But we should not get so busy that we neglect the truly important things in life such as having time for a coffee with our family or taking time to read a book.We all need time to relax, think, learn and grow. If we dont take time to sharpen the “axe”, we will become dull and lose our effectiveness. So start from today, think about the way in wh

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论