




已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课下能力提升(一)阅读理解ANot everyone can become a professional basketball or football player. Not everyone, especially youth living in the city, has access to large green fields. But kids still want to compete. So all over America, young people started skateboarding and bicycling. This is where the Extreme Games, or XGames, started.The XGames are beautiful to watch. They simply defy gravity. Riders fly down ramps on skateboards and do crazy tricks in the air. The XGames have become so popular that BMX cycling is the newest sport in the Olympics. You will see competitors descend a 25foot (8 meters) ramp, the highest in the world, as they race through a wild obstacle course.But the XGames are more than sports. They have become a culture. Fans of the XGames have rejected the mainstream. They wear certain clothes, listen to different music and live life to the fullest.It is not unusual to see young people riding a skateboard or showing off their cycling tricks in a park. Extreme sports arrived in China in the late 1990s. The Chinese Extreme Sports Association was established in 2004.Shanghai will hold the Asian XGames at the end of April. Check them out and maybe youll find a new sport you love.1According to the passage we know that _.Aall the young people can have access to large green fieldsBnot all the young people like playing sportsConly young people living in the countryside have access to large green fieldsDnot all the people can become a professional basketball player解析:选D细节理解题。根据文章第一段“Not everyone can become a professional basketball or football player.”可知,并不是每个人都可以成为专业的篮球或足球选手。2The Extreme Games starts from _.Apeoples workingBthe countryside lifeCpeoples different sports interestDlarge green fields解析:选C推理判断题。根据文章第一段最后三句可知,孩子们总是喜欢各式各样的比赛。在美国,年轻人开始玩滑板和自行车运动。于是就有了今天的极限运动。3The Extreme Games is popular with a lot of people because of the factors EXCEPT that _.Ait is a very exciting sportBit makes people more confidentCit is quite wonderfulDit is only sport for both city people and country people解析:选D细节理解题。根据文章第二段内容可知,极限运动赏心悦目、惊心动魄,这需要人们的极大自信和勇气,是一项非常刺激的运动,全民都可参与。故选D。4That we often see some young people wearing all kinds of clothes, listening to music and riding a skateboard or showing off their cycling tricks shows the Extreme Games_.Ahave come to China for a long timeBhave become a fashionable cultureChave become new sportsDhave become the best way to keep fit解析:选B细节理解题。根据文章第三段“But the XGames are more than sports. They have become a culture”可知,极限运动并不局限于运动本身,它已经成为一种文化。BWhen baseball games start in America every spring, one April day is always used to honor Jackie Robinson, the man who broke the color line of Americas national game. While his achievements on the baseball field were impressive, his efforts in the civil rights movement, according to his wife Rachel Robinson, were equally important and often overlooked.The spirited way Jackie Robinson played baseball for the Brooklyn Dodgers could show his focus on civil rights. From the beginning of the “Great Experiment” of having AfricanAmericans in baseball, he knew that his performance on the field would influence sports segregation (隔离). Jackie gradually changed jeers (嘲讽) and shouts into cheers and acceptance because white audience could see his great talent from any seat in the stadium. Jackie became a highly respected figure by continually succeeding on and off the field.The vast amount of energy Jackie spent avoiding many unexpected difficulties could have caused an ordinary man to lose heart; rather, Jackie tried his best to increase his efforts for positive civil rights changes, both in his sport and in the AfricanAmerican community at large. While many athletes today use their status to live as super stars, Jackie always made use of his status to advance the civil rights movement. He often used his baseball travels as opportunities to speak publicly to blacks in US. cities about ending segregation and defending their_rights.Postbaseball, Jackie became a businessman, but he still found time to write letters and telegrams to various US. presidents during the civil rights movement. He had the status to demand that they too remain firmly focused on civil rights measures.Though Jackie Robinsons baseball achievements may be more widely known than his tireless efforts in the civil rights movement, his surprising courage on the baseball field was itself a positive standpoint against segregation and inequality.语篇解读:本文是记叙文。文章介绍了美国黑人棒球运动员Jackie Robinson,他不仅是一位伟大的球员, 更是在推动美国民权运动方面做出了孜孜不倦的努力。5How did Jackie Robinson change whites attitude to black baseball players?AThrough his political speeches.BThrough his excellent performance.CThrough his letters to the government.DThrough his efforts to popularize baseball.解析:选B细节理解题。由第一段的“broke the color line of Americas national game”和第二段的“white audience could see his great talent from any seat in the stadium”可知,Jackie Robinson是通过自己在棒球赛场上出色的表现改变了白人对黑人球员的偏见。6What does the underlined part “their rights” in Paragraph 3 refer to?ABlacks rights.BAthletes rights.CSuper stars rights. DBusinessmens rights.解析:选A推理判断题。由第三段的“positive civil rights changes . in the AfricanAmerican community”和画线部分前的“speak publicly to blacks in US. cities about ending segregation”可知,Jackie Robinson利用比赛的机会向美国黑人公开宣讲关于终结球场上的种族隔离和如何维护他们自己的权利。故这里的权利指的是“美国黑人的权利”。7What can we learn about Jackie Robinsons efforts to end segregation?AThey won him the status of a super star in the US.BThey started after he became a businessman.CThey are less known than his baseball achievements.DThey led to the start of the “Great Experiment”解析:选C细节理解题。由第一段的“his efforts in the civil rights movement . were equally important and often overlooked”和最后一段的“baseball achievements may be more widely known than his tireless efforts in the civil rights movement”可知,Jackie Robinson在美国民权运动方面做出的努力不如他在赛场上取得的成就更为世人所知。8What would be the best title for the text?AJackie Robinson: A loyal guardian of AmericaBJackie Robinson: The greatest baseball playerCJackie Robinson: More than a baseball playerDJackie Robinson: An unsuccessful businessman解析:选C标题归纳题。本文旨在介绍美国黑人棒球运动员Jackie Robinson,他不仅是一位伟大的球员, 更是在推动美国民权运动方面做出了孜孜不倦的努力。C项作标题更符合本文主旨。CSoccer is played by millions of people all over the world, but there have only been few players who were truly great. How did these players get that way was it through training and practice, or are great players “born, not made”? First, these players came from places that have had famous stars in the past players that a young boy can look up to and try to imitate. In the history of soccer, only seven countries have ever won the World Cup three from South America and four from Western Europe. There has never been a great national team or a really great player from North America or from Asia. Second, these players have all had years of practice in the game. Alfredo Di Stefano was the son of a soccer player, as was Pele. Most players begin playing the game at the age of three or four.Finally, many great players come from the same kind of neighborhood a poor, crowded area where a boys dream is not to be a doctor, lawyer, or businessman, but to become a rich, famous athlete or entertainer (艺人). For example, Liverpool, which produced the Beatles, had one of the best English soccer teams in recent years. Pele practiced in the street with a “ball” made of rags (破布). And George Best learned the tricks that made him famous by bouncing the ball off a wall (对着墙壁踢球) in the slums (贫民窟) of Belfast.All great players have a lot in common, but that doesnt explain why they are great. Hundreds of boys played in those Brazilian streets, but only one became Pele. The greatest players are born with some unique quality that sets them apart from all the others.9According to the writer, which of the following statements is TRUE?ASoccer is popular all over the world, but truly great players are few.BMillions of people all over the world are playing soccer, but only seven countries have ever had famous stars.CSoccer is played by millions of people all over the world, but only seven countries from South America and Western Europe have ever had great national teams.DSoccer is one of the most popular games all over the world, but it seems the least popular in North America and Asia.解析:选A细节理解题。根据文章第一段首句“Soccer is played by millions of people all over the world, but there have only been few players who were truly great.”可知。10The Brazilian streets are mentioned to show that _.Afamous soccer players live in slum areasBpeople in poor areas are born with some unique qualityCchildren in poor areas start playing football at the age of three or fourDa great soccer player may be born in a slum area解析:选D推理判断题。根据文章第二段“many great players come from the same kind o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 借款担保合同样本简易
- led销售安装合同标准文本
- 2025保险公司注册商标专用权质押合同
- 充电站场地承包合同标准文本
- goufang劳务合同标准文本
- 主题酒店合同标准文本
- it服装兼职合同标准文本
- 企业集体工资合同样本
- 中介正规劳务合同样本
- 上汽劳务合同标准文本
- 湖北2023年中国邮政储蓄银行湖北分行春季校园招聘(第一批)考试参考题库含答案详解
- T-DLSHXH 002-2023 工业干冰标准规范
- 典型示功图应用与分析
- 出凝血完整版终版
- LY/T 2006-2012荒漠生态系统服务评估规范
- GB/T 31190-2014实验室废弃化学品收集技术规范
- 《地铁突发大客流应急管理》论文11000字
- 第五章-项目时间管理课件
- 导游人员管理法律制度课件
- 木箱检验作业指导书
- 初中级档案职称《档案事业概论》档案事业题库一
评论
0/150
提交评论