



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Week 4WednesdayTask 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2016北京,D)Why College Is Not HomeThe college years are supposed to be a time for important growth in autonomy(自主性) and the development of adult identity.However,now they are becoming an extended period of adolescence,during which many of todays students are not shouldered with adult responsibilities.For previous generations,college was decisive break from parental control; guidance and support needed help from people of the same age and from within.In the past two decades,however,continued connection with and dependence on family,thanks to cellphones,email and social media,have increased significantly.Some parents go so far as to help with coursework.Instead of promoting the idea of college as a passage from the shelter of the family to autonomy and adult responsibility,universities have given in to the idea that they should provide the same environment as that of the home.To prepare for increased autonomy and responsibility,college needs to be a time of exploration and experimentation.This process involves “trying on ” new ways of thinking about oneself both intellectually(在思维方面) and personally.While we should provide “safe spaces” within colleges,we must also make it safe to express opinions and challenge majority views.Intellectual growth and flexibility are fostered on debate and questioning.Learning to deal with the social world is equally important.Because a college community(群体) differs from the family,many students will struggle to find a sense of belonging.If students rely on administrators to regulate their social behavior and thinking pattern,they are not facing the challenge of finding an identity within a larger and complex community.Moreover,the tendency for universities to monitor and shape student behavior runs up against another characteristic of young adults: the response to being controlled by their elders.If acceptable social behavior is too strictly defined(规定) and controlled,the insensitive or aggressive behavior that administrators are seeking to minimize may actually be encouraged.It is not surprising that young people are likely to burst out,particularly when there are reasons to do so.Our generation once joined hands and stood firm at times of national emergency.What is lacking today is the conflict between adolescents desire for autonomy and their understanding of an unsafe world.Therefore,there is the desire for their dorms to be replacement homes and not places to experience intellectual growth.Every college discussion about community values,social climate and behavior should include recognition of the developmental importance of student autonomy and selfregulation,of the necessary tension between safety and selfdiscovery.【语篇解读】本文是一篇议论文。大学期间本来应该是学生自主性成长的一个重要阶段,但是,却变成了青春期的延伸。从而,使学生无法肩负起成人的责任。本文就这种现象进行了阐述。1Whats the authors attitude toward continued parental guidance to college students?ASympathetic.BDisapproving.CSupportive. DNeutral.答案B观点态度题。根据第一段作者说现在的大学生没有承担起成人的责任,以及第二段作者说由于父母的引导延伸到了大学导致学生自主能力的缺失。由此可见,作者对父母给大学生的持续引导是不赞成的。故选B。2The underlined word “passage” in Paragraph 2 means _Achange BchoiceCtext Dextension答案A词义猜测题。根据第二段最后一句话中的.from the shelter of family to autonomy and adult responsibility.可知从家庭的庇护到自主性和成人的责任感之间过渡应该是改变,故选A项。3According to the author,what role should college play?ATo develop a shared identity among students.BTo define and regulate students social behavior.CTo provide a safe world without tension for students.DTo foster students intellectual and personal development.答案D推理判断题。根据第三段可知大学应该给学生提供在智力和人格发展方面的“安全空间”,从而使学生在严格的辩论和质疑中得到智力和人格方面发展。故选D项。4Which of the following shows the development of ideas in the passage?I:IntroductionP:PointSp:Subpoint(次要点)C:Conclusion答案C篇章结构题。文章的第一段和第二段分别介绍了目前大学阶段所存在问题和家长对大学生呵护所产生的影响;第三段是论点一,讲述了大学是一段思维发展和个人发展方面的尝试;第四段、第五段是论点二,分别讲述大学应该放手让学生了解社会,面对挑战和大学对学生控制的不利影响。最后两段提出了家长和大学所应采取的有效措施,进行了总结。故选C项。Task 2:词汇积累1identity n身份2extended adj.延伸的;扩大的3adolescence n青春期4decisive adj.决定性的5from within从里面6significantly adv.显著地7give in to屈服于8exploration n探测9differ from与不同10aggressive adj.好斗的,有进取心的11join hands齐心协力12intellectual adj.智力的 n知识分子13selfregulation n自动调节Task 3:经典句式1The college years are supposed to be a time for important growth in autonomy(自主性)and the development of adult identity.大学应该是培养自主性和成人身份得到发展的一段时期。解读be supposed to do sth应该做某事be supposed to have done sth本应该做某事(实际未做)仿写公交车本来应该在半小时之前到达的。The bus is_supposed_to_have_arrived half an hour ago.2It is not surprising that young people are likely to burst out, parti
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2024-2025承包商入厂安全培训考试试题及参考答案(新)
- 注意事项2024年二手车评估师考试试题及答案
- 计算机维护与故障排除的试题及答案
- 2025年车间职工安全培训考试试题及答案a卷
- 计算机基础考试重点分析试题及答案2024
- 宠物营养师职业伦理与实践试题及答案
- 语言能力提升试题及答案
- 2024年美容师考试的注意事项与建议试题及答案
- 2024年汽车美容师常见服务问题试题及答案
- 新药申请相关的法规试题及答案
- GB/T 45344-2025建筑用装配式预制燃气管道通用技术条件
- 学校校园膳食监督家长委员会履职承诺协议书
- 2025年美丽中国第六届全国国家版图知识竞赛题库及答案(中小学组)
- 2024-2025学年北师大版数学七年级下第一次月考模拟练习(含答案)
- 2025年广西职业院校技能大赛高职组(智慧物流赛项)参考试题库及答案
- 2024年内蒙古各地区中考语文文言文阅读试题(含答案解析与翻译)
- 2025年春新北师大版数学一年级下册课件 三 20以内数与减法 第3课时 凑数游戏
- 《义务教育信息科技教学指南》有效应用策略
- 2024年低碳生活科普知识竞赛题库
- 2025-2030全球藻源虾青素行业调研及趋势分析报告
- 2025年广东深圳市慢性病防治中心选聘专业技术人员3人历年高频重点提升(共500题)附带答案详解
评论
0/150
提交评论