




已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
必修二 Unit 3 单元话题语篇训练(每单元3练)练(一)阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2019名校原创预测卷一)Life Coaching CoursesLife coaching courses are perfect for individuals with excellent interpersonal skills and are willing to help people achieve their goals. The role of a Life Coach is to provide support and guidance for people looking forward to changing or improving a certain aspect of their life. This can be emotional or healthrelated and, in the overall sense, it can mean total life support and life coaching.Life coaching courses available through NCC are below:Emotional Freedom Technique (EFT) DiplomaThis qualityassured diploma in Emotional Freedom Technique is a form of emotional and psychological acupressure (指压), which makes use of a simple tapping routine coupled with statements made by the client (客户) to express how they feel about the problem in hand.Price: WAS 550.00NOW 440.00Awarding Body: ABC AwardsAverage Duration (持续时间): 200 hoursCourse Support: 12 months access to the courseHealth Coaching DiplomaThe Health Coaching Level 3 Diploma course is appealing for those who wish to improve soft skills or the job that they already have. In addition, it is for those with a keen interest in health promotion.Price: WAS 550.00NOW 440.00Awarding Body: ABC AwardsAverage Duration: 200 hoursCourse Support: 12 months access to the course Life Coaching DiplomaThe Life Coaching Diploma course aims to provide the learner with knowledge of how life coaching works and what a Life Coach does. It could be the beginning of a whole new life, not only for you, but for all your potential clients!Price: WAS 408.00NOW 326.40Awarding Body: NCFE CertificateAverage Duration: 200 hoursCourse Support: 12 months expert tutor support语篇解读:本文是一篇应用文,主要介绍了人生教练的工作内容以及三种人生教练课程的相关信息。1Who are life coaching courses intended for?AThose who have emotional needs.BThose who need a major life change.CThose who want to keep physical fitness.DThose who are good at socializing.解析:选D细节理解题。根据第一段中的第一句可知,人生教练课程是为那些有极好的人际交往技巧的人设计的,并愿意帮助他们实现目标。故选D。2What can people learn from the Life Coaching Diploma course?AThe job of Life Coaches.BThe history of life coaching.CThe way to develop soft skills.DThe meaning of job promotion.解析:选A细节理解题。根据Life Coaching Diploma部分中的第一句可知,参加Life Coaching Diploma课程的人可以了解人生教练是做什么的,即了解其职业特征。故选A。3What do these life coaching courses have in common?AThe courses all last for 12 hours on average.BA 20% discount is offered for each course now.CAll the courses are given by experts in that field.DAll participants can get a diploma from ABC Awards.解析:选B细节理解题。根据文中给出的三种人生教练课程的价格信息“Price: WAS 550.00NOW 440.00”“Price:WAS 550.00NOW 440.00”“Price: WAS 408.00NOW 326.40”可知,这三种课程的共同之处是每种课程目前的费用都打了八折。故选B。B(2019衡水模拟)Famous tennis coach Nick Bollettieri considered tennis star Roger Federer the greatest player of all time, saying he is “in a class of his own”. The Swiss maestro (大师) won his record eighth Wimbledon title this month, defeating Croatian Marin Cilic in the final, and going to the entire tournament without dropping a single set.The 36yearold now has 19 Grand Slam titles, the most in history for a male tennis player. Bollettieri, who has coached some of the most successful tennis players ever including Andre Agassi and Jim Courier, believes Federer stands out from the rest due to all the efforts he makes on and off the court. “When you get to know the greatest player of all time, I believe you will join with many commentators in saying Roger is standing in a class of his own,” Bollettieri told Saturday Sport. “He is magnificent (出色的) in expecting what to do. He has improved his backhand and also he is hitting the ball much earlier, and he is one of, if not the best placement server in the game.”His management team headed by Tony Godsick takes care of his mind and body, time with his family, time with his foundation and time with rest. He also respects the game and his opponents (对手). Despite his impressive record, Federer has struggled against the other top players of this generation, including Rafael Nadal and Novak Djokovic. Along with Andy Murray, they are known as tennis “big four”, and Federer has a combined 5057 record against the other three during his career.However, Bollettieri doesnt think that will have any impact on Federers greatness if he keeps on playing the way he is at his age. Bollettieri said, “Age is only a number. It is how you feel inside you. I believe a lot of people today can do a lot better if their mindset is to say I will get better every day and never use the word retirement. When you worry about losing, it is more difficult to win.”语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述了著名网球运动员Roger Federer的成就及他在球场内外的努力。4What does Bollettieri mean by saying he is “in a class of his own”?ARoger is a tennis player second to none.BRoger is a particular favorite of his.CRoger is proud and prefers being alone.DRoger has difficulty getting along with others.解析:选A句意理解题。根据第一段中的第一句以及下文Bollettieri对Roger的表现的肯定可推知,“in a class of his own”指的是Roger的水平在网球领域是一流的,也就是说Roger是个无与伦比的网球运动员。故选A。5What can we know about Roger from the passage?AHe is in full charge of his life and career.BHard work is a major factor in his success.CDeep respect develops between him and Tony.DHis greatest achievement is made in his thirties.解析:选B细节理解题。根据第二段中的第二句可知,Bollettieri认为,Roger能比其他人优秀,这都归功于他在球场内外的努力,即刻苦努力是Roger成功的一个重要因素。故选B。6What does the underlined word “that” in the last paragraph refer to?ARogers increased age.BRogers positive attitude.CRogers impressive record.DRogers losing to other famous players.解析:选D代词指代题。根据倒数第二段中的最后一句可知,Federer曾经在对战另外三个著名运动员的大部分比赛中输给了他们;再结合画线词所在句可推知,但是Bollettieri并不认为这会对Roger的伟大造成任何影响。由此可知,that指的应是这件事。故选D。7What does Bollettieri want to stress in the last paragraph?AFailure is nothing to fear.BBeing positive is very important.CEveryone needs to be strongwilled.DAttitude is everything.解析:选B推理判断题。根据最后一段的内容,尤其是最后两句可知,如果人们能保持积极的心态,那么他们可能会做得更好;如果你担心自己会失败,那么你就更难成功。由此可知,积极的心态是很重要的。故选B。C(2019合肥模拟)Most couples know you should never go to bed on an argument.But anger wont just harm your relationship it could also ruin your sleep, researchers claim. A study has found those who were angry generally, and struggled to keep their temper (脾气), slept worse.They are believed to keep themselves awake by thinking over their disappointment and find it harder to achieve the calmness they need to drop_off.There may even be a physical reason, as feelings of anger increase cardiovascular (心血管的) activity, which makes it harder to go to sleep. Psychologists from Iowa State University based their findings on 436 volunteers whose sleep was monitored after they completed an anger questionnaire.Writing in the Journal of Research in Personality, they state: “These findings add to the growing evidence that being easy to get angry may lead to poor sleep and that anger and sleep are closely connected.”Study participants were asked questions designed to determine if they were quicktempered and became angry easily.They were asked how angrily they would react to specific provocations (挑衅), such as being criticized by others.Finally they were sorted into groups based on how they dealt with anger the “angerin” group, the“angerout” group and the “angercontrol” group.The people who controlled their anger, saying they would “keep my cool” under pressure, got better quality sleep during a week of being tracked.But those who held back their anger, within the “angerin” group, got worse sleep by comparison.The study showed those who did not let their anger out by saying “unpleasant things”, but instead chose to “boil inside” still lost out on sleep.Previous research has suggested that people are angry because they lose out on sleep, which makes it harder to hold back negative feelings and creates a vicious circle.语篇解读:本文是一篇说明文。研究表明,生气不仅伤害感情,而且不利于睡眠。8Which of the following is closest in meaning to the underlined part “drop off” in Paragraph 1?ARelieve anger.BFall asleep.CBehave reasonably. DImprove a relationship.解析:选B词义猜测题。根据上文中的“anger wont just harm your relationship it could also ruin your sleep”“A study has found those who were angry generally, and struggled to keep their temper (脾气), slept worse”及第二段的第一句话可知,此处内容有关生气使人睡眠不佳;研究发现,人们反复地思考让自己失望的事情会使自己处于清醒的状态,并且更难达到入睡的平静状态。drop off的意思应是“打盹儿,小睡”,与fall asleep的意思相近,故选B。9How did psychologists carry out the research?ABy asking volunteers specific questions.BBy designing interesting group activities.CBy recording volunteers daily behaviour.DBy collecting data from previous studies.解析:选A细节理解题。根据第二段中的第二句及第三段中的第一、二句可知,心理学家通过问志愿者们特定的问题来展开他们的研究。故选A。10What does the study find?ASleep problems can be avoided by controlling anger.BPoor anger control is associated with sleep shortage.CAnger is not necessarily a negative feeling.DAnger can lead to lowquality sleep.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“Writing .anger and sleep are closely connected”可知,愤怒可能会导致低质量的睡眠。故选D。11Which would be the best title of the passage?ADealing with anger properly guarantees good sleepBWhen and how people sleep when they are angry?CGoing to bed angry can stop you from sleeping wellDHow are sleep problems and mental disorders linked?解析:选C标题归纳题。纵观全文可知,本文主要介绍了一项研究发现带着怒气睡觉不利于睡眠。故C项作本文标题最佳。D(2019郑州质检)The last thing Caitlin Hipp would have expected as she prepared to turn 28 years old was to be living at home with her parents.But through working as a parttime skating instructor and restaurant server, she isnt able to earn enough to live anywhere other than home.To some degree, multigenerational households (家庭) have always been a part of American life.However, the number of young adults who have been moving back in with their parents or never leaving home in the first place has been growing steadily.UBS Financial Services released a report that even suggests one reason for the growing number of young adults still living at home could be that their family doesnt want them to leave.The report shows that 74 percent of millennials (千禧一代) get some kind of financial support from their parents after college. It finds that millennials have redefined the ties that connect parents and children. Millennials see their parents as peers (同龄人), friends and instructors. Nearly three quarters talked with their parents more than once a week during college.In return, their parents happily provide financial support well into adulthood, helping fund everything for them.Stuart Hoffman, chief economist for the PNC Financial Group in the US, said the number of young adults striking out on their own fell during the Great Recession.Although job growth for millennials since 2014 has improved, that doesnt necessarily mean that millennials are starting to fly the nest.He said, “They may like living at home and being able to save money.”“Theres no doubt it has held back household formation and purchases of things people spend money on related to household formation and perhaps related to childraising,” Hoffman explained.“But they are probably traveling more and eating out more if they dont have a house expense or marriage.I dont know if it represents a change in moral values.But its much more common for adult children to live in their parents homes because its becoming part of the culture.”语篇解读:本文是一篇说明文。在西方的传统观念中,成年即意味着要离开父母,独立生活。然而现在,越来越多的西方年轻人更倾向于与父母同住。12What can be learned about Caitlin Hipp?AShe is in her thirties.BShe is ambitious for her career.CShe can barely make ends meet.DShe prefers living with her parents.解析:选C推理判断题。根据第一段中的最后一句可知,如果不住在家里,通过作兼职滑冰教练和餐馆服务员,Hipp是不能赚取足够的钱来独立生活的,即她很难维持生计。故选C。13Whats the reason for young adults living at home according to UBS Financial Services?AThe lack of job opportunity.BTheir parents need for them.CThe high pressure from modern life.DTheir parents overprotection of them.解析:选B细节理解题。根据第三段可知,据瑞银金融服务公司发布的报告显示,越来越多的年轻人住在家里的一个原因是他们的父母不想让他们离开,即他们的父母需要他们。故选B。14What does Hoffman think of young adults living at home?AIt will never go out of fashion.BIt may allow of more travel chances.CIt results from the change in moral values.DIt goes against Americas cultural development.解析:选B细节理解题。根据最后一段中的第二句可知,在Hoffman看来,年轻人住在家里可能会使他们拥有更多的旅游机会。故选B。15What is the authors purpose of writing this passage?ATo introduce different types of living arrangements.BTo stress the importance of financial independence.CTo inform people of a social phenomenon in the US.DTo explain why American young adults still live at home.解析:选C写作意图题。纵观全文可知,本文主要介绍了在美国,越来越多的年轻人倾向于与父母同住的这样一种社会现象,故C项最能概括作者写作本文的目的。.阅读七选五(2019名校原创预测卷一)How to make good conversation“Conversation is the most sociable of all human activities.” I totally agree with this point. Conversation is the main part of everyones daily life. _16_ Whats more, good conversation is the most interesting part for us. In my view, you should pay attention to the following three issues to make good conversation.To start good conversation wed better prepare some questions. _17_ We can ask some question to show our politeness and care for others. Like, do you have a good sleep last night? Or what do you do in your spare time? Think twice before you throw a question to others._18_ We should pay attention to what others said and think in their shoes. Allow the others to do most of the talking. Be patient and hold interest for their comments and make some noise to show you are listening carefully._19_ In this way you will get the credit for being a good conversationalist as well as a good listener and it will help you to make friends with others.We always said eyes are the windows to the soul. Appropriate eye contact is like a great element of the main dish which makes it more delicious. _20_ It will help us to improve mutual (相互的) understanding. Do not hesitate to look into them. But dont stare at them and dont look at them for too long a time. It would make others feel uneasy and unwilling to go on talking.AGood questions make people feel comfortable.BWithout conversation, life would be as cold as a rock.CThe most important part of conversation is to listen.DEnjoy good conversation and be friends with them.EDo not interrupt others when they share their views excitedly.FThey have some ideas that they want us to know and even convince us.GDuring conversation, we should look the speakers in the eye friendly.16解析:选B根据空前的“Conversation is the main part of everyones daily life”可知,交谈是每个人日常生活中的重要部分,空处承接上文,进一步说明交谈在日常生活中的重要性,故B项“没有交谈,生活会冷若磐石”符合语境。17解析:选A根据本段的主题句“To start good conversation wed better prepare some questions”可知,我们在开始交谈前最好准备一些问题,再结合空后的“We can ask some question to show our politeness and care for others”可知,空处应是在说明问问题的益处,故A项“好的问题会让人感到舒服”符合语境。18解析:选C根据下文中的“pay attention to what others said and think in their shoes”“Allow the others to do most of the talking” “show you are listening carefully”和“a good listener”可知,本段主要讲的是倾听方面的内容,故C项“交谈中最重要的部分是倾听”符合语境。19解析:选E根据上文中的“Be patient and hold interest for their comments and make some noise to show you are listening carefully”可知,空处应是对上文中的“listening carefully”的进一步说明,故E项“当他们兴奋地分享观点时不要打断他们”符合语境。20解析:选G根据本段的内容可知,本段主要说明的是交谈中眼神交流的重要性,G项中的“look the speakers in the eye”与上文中的“eye contact”及下文中的“look into them”相呼应,故G项符合语境。练(二)语言知识运用组块专练练准度(限时:30分钟).完形填空(2019河南商丘一中模拟)When I was in middle school, a poisonous spider bit my right hand. I ran to my mom for_1_ but instead of taking me to a doctor, my mom set my hand_2_.After wrapping my hand with several layers of cotton, then soaking it in wine, she put a chopstick into my mouth, and lit the cotton. Heat quickly went through the cotton and began to roast my_3_. The sharp pain made me want to scream, but the chopstick_4_ it. All I could do was watch my hand burn one minute, then two minutes _5_ mom put out the fire.At that time there was no doctor available my mother could bring me to see about my spider bite.For those who study biology, you may have grasped the science_6_my moms cure: heat deactivates (使不活跃) proteins, and a spiders venom (毒液) is _7_ a form of protein. Its _8_ how that folk remedy actually includes basic biochemistry, isnt it? But I am a PhD student in biochemistry at Harvard. I now know that better, less_9_ and less risky treatments existed. So I cant help but ask myself why I didnt_10_ one at that time.Now I am happy to report that my hand is fine. But this question remains, and I continue to be troubled by the unequal_11_of scientific knowledge throughout the world. Despite the knowledge we have accumulated, we havent been so_12_ in deploying (配置) it to where its needed most. We constantly see these problems of poverty, illness, and_13_of resources preventing the flow of scientific information. Lifesaving knowledge we take for granted in the modern world is often_14_ in underdeveloped regions.While studying at Harvard, I saw_15_ scientific knowledge can help others in simple, yet profound ways. The bird flu in the 2000s looked to my village like a spell cast by devils. When I realized that simple hygiene (卫生) practices like_16_ different animal species could contain the spread of the disease, and that I could help make this knowledge available to my village, that was my first “Aha” moment as a budding scientist.Harvard dares us to dream big, to aspire (立志) to change the world. Here on this Commencement Day, we are_17_ thinking of grand destinations and big adventures that await us. As for me, I am also thinking of the farmers in my village. My experience here_18_ me how important its for r
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030全球及中国社交媒体优化行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 《水稻种植与高原湿地生态功能的协同发展研究》论文
- 2025-2030全球及中国盐酸舍曲林片行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- Git云服务架构优化-全面剖析
- 2025-2030全球及中国海洋资产完整性服务行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 切片安全信任链构建-全面剖析
- 2025年音乐教师招聘考试音乐教育心理与行为分析案例分析试卷
- 斯瓦希里语中的情感表达词汇论文
- 2025-2030全球及中国嵌入式车载信息娱乐系统行业市场现状供需分析及市场深度研究发展前景及规划可行性分析研究报告
- 格鲁吉亚语的语言习得工具论文
- 2025-2030羊肉产品入市调查研究报告
- 国家之间的合作发展-以“一带一路”为例 课件 2024-2025学年高二下学期 地理 鲁教版(2019)选择性必修2
- 2025年中国锻压机械行业市场发展分析及投资战略前景预测报告
- 青少年心理咨询的特殊挑战试题及答案
- 湖南水泥仓施工方案
- 2025年中国人寿招聘笔试笔试参考题库附带答案详解
- 2024-2025学年高中化学上学期第十四周 化学反应速率教学实录
- 2025年初中地理中考押题卷(含解析)
- 老人预防电信诈骗
- 2024年11月-矿山隐蔽致灾因素普查
- 【2025新教材】教科版一年级科学下册全册教案【含反思】
评论
0/150
提交评论