




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
为深入贯彻落实党的十九大精神和习近平总书记的重要指示精神,保障人民安居乐业、社会安定有序、国家长治久安、进一步巩固党的执政基础,束城镇深入贯彻全市扫黑除恶会议精神,强化措施,深入扎实开展扫黑除恶专项斗争Unit 5 Meeting your ancestors .阅读理解A(2016海口高三调研)Zhoukoudian is a small village situated about 50 kilometers to the southwest of Beijing.In the 1920s, archaeologists discovered some prehistoric human bones there which changed peoples view of Chinas history.They came from an unknown species of man and were the first evidence of human life in China thousands of years ago.The remains were three teeth!In 1929, a complete skull was also discovered.Eventually, archaeologists found almost 200 items, including six skulls and more than 150 teeth.These discoveries proved the existence of a human species who lived in the area between 700,000 and 200,000 years ago.Four sites where Beijing Man and his relatives lived were discovered on the northern face of Longgushan.They lived in the caves in the area.However, the life span of Beijing Man was short.About 70% of the people probably died before the age of 14.Fewer than 5% lived to the age of 50.Ashes were found alongside the fossils which showed they had used fire for cooking food and also for light, warmth, and protection against wild animals.This is the earliest evidence of the use of fire anywhere in the world.They also made tools of bones and stones.Unfortunately, when Japan invaded China in 1937, excavations (发掘) at the Beijing Man Site stopped and most of the fossils disappeared, including a Beijing Man skull.After the Peoples Republic of China was established in 1949, the work started again.Zhoukoudian was listed as a World Heritage Site in December 1987.It has not only given us important information about prehistoric Asian societies, but also provided amazing evidence about the process of evolution.Today,parts of the caves have been badly affected by rain.Some areas are almost completely covered in weeds, causing serious damage.Pollution from the nearby factories has also contributed to the problem.This is a very serious matter and the Chinese Academy of Sciences is trying to raise public awareness of it.文章大意:文章向我们介绍了周口店“北京人”遗址,它的位置、发现过程以及考古意义。1Archaeologists_C_.Athought that Zhoukoudian was a beautiful villageBthought that the findings in Zhoukoudian wouldnt change the history of ChinaCdiscovered some prehistoric human bones in ZhoukoudianDthought that the findings in Zhoukoudian are the first evidence of human life in Asia解析:细节理解题。根据第一段中的“In the 1920s,archaeologists discovered some prehistoric human bones there which changed peoples view of Chinas history.”可知答案。2Which of the following statements is NOT true?_D_AThe digging was delayed by the Japanese invasion in the 1930s.BThese ancient Chinese were the first people to use fire in daily life.CSome valuable things excavated from the site are still missing.DThe digging of Zhoukoudian is famous and is wellfunded.解析:推理判断题。根据第三段中的内容可知A、B、C三项都正确,根据最后一段周口店遗址的破坏可以确定没有吸引到资金。3Whats the main idea of the last paragraph?_D_AThe digging of Zhoukoudian is still under way.BZhoukoudian plays an important part in the study of prehistoric societies.CZhoukoudian is a World Heritage Site.DZhoukoudian is in great need of protection.解析:主旨大意题。本段在开头叙述完周口店对于考古的意义之后详细叙述周口店现在所处的糟糕状况,因此D项才是该段的大意。4From the passage, we can infer that_A_.Athe work of excavating the Beijing Man Site has not proceeded smoothlyBBeijing Man had a short lifeCBeijing Man lived in the caves of LonggushanDarchaeologists found six complete skulls and more than 150 teeth in 1929解析:推理判断题。根据第三段的最后两句:对北京人遗址的发掘工作由于日本的侵略曾一度终止,新中国成立后,发掘工作又重新开始。由此可以推知对北京人遗址的发掘工作进展得不顺利。B项是事实而不是推论,C、D两项是错误的。故选A。B(2016重庆巴蜀中学一诊)A rare example of prehistoric rock art has been uncovered in Rossshire.Archaeologists made the discovery while moving a rock decorated with ancient cup and ring marks to a new location.When they turned the stone over, they found the same marks on the other side of the rock.It is one of only a few decorated stones of its kind.Susan Kruse first discovered the stone several years ago when out walking.The second set of cup and ring marks were uncovered recently when archaeologists were moving the stone to a new site.Dating from the Neolithic or Bronze Age, the art was created between 4,000 and 5,000 years ago.Archaeologists believe the markings may have been made for a number of reasons.Theses include for rituals(仪式) or mapping the stars.They could even be the “doodlings(涂鸦)” of bored, ancient shepherds.Ms Kruse said: “Finding cup and ring decoration on the opposite side has raised a number of questions.Was the decoration meant to be viewed from both sides or was one decorated side deliberately placed face down? Or was the stone carved at different times?”John Wombell, who is leading a project to record rock art, said it was an important discovery.He said, “Although some stones are decorated on different faces, I only know of a few other stones with decoration on opposite sides.”The archaeologist said most boulders with markings were too heavy to turn over to find out if they were decorated on the reverse side.The stone in the new discovery was moved by farmers about 200 years ago when they used it for building something.There is a group of rock art in the local area.Round houses dating to the Bronze and Iron Ages have also been found.In addition, a farmer uncovered the jewellery while ploughing a field in the 1960s.文章大意:考古学家们在将一块刻有岩石画的石头搬迁到新地方时,意外发现其另一面同样有岩石画。文章随后介绍了该岩石画可能刻画的内容、价值以及考古学家们的疑问。5In what way was the prehistoric rock art found?_D_AWhen some farmers were turning over a stone.BWhen a group of researchers were hanging around.CWhen an archaeologist was studying an ancient rock.DWhen archaeologists were getting a rock moved to a new site.解析:细节理解题。根据文章第一段第二句Archaeologists made the discovery while moving a rock decorated with ancient cup and ring marks to a new location.可知,考古学家是在将一块刻有岩石画的石头搬迁到新地方时发现了史前岩石艺术。故选D项。6Which may not be the reason for the marks on the stone?_C_AThe drawing of the stars.BA certain kind of ceremony.CThe carvings of different times.DA sheepherder who felt tiresome.解析:细节理解题。根据第一段中的These include for rituals of mapping the stars.They could even be the“doodlings”of bored,ancient shepherds.可知,原因包括rituals,对应B项中的ceremony;mapping of stars(星图)对应A项;“doodlings”of bored shepherds(牧羊人无聊时的涂鸦)对应D项。只有C项在文中并未提及。7According to John Wombell,_D_.Athe discovery arouse wide attention.Bthe decorated stones are timely spotted.Cvarious faces were found carved on the stones.Dnot all uncovered stones had decoration on each side.解析:推理判断题。根据第二段约翰说的话“Although some stones are decorated on different faces,I only know of a few other stones with decoration on opposite sides.”可知,虽然一些石头在不同的面都有(岩石画)装饰,但是他只知道少量反面有(岩石画)装饰的石头。由此可得知,并不是所有发现的石头的每一面都有岩石画。故选D项。8What could be the best title of the text?_A_AA Worthy DiscoveryBAn Ancient ArtCA Remarkable ContributionDA Controversial Stone解析:主旨大意题。本文主要讲述了考古学家们发现了一块罕见的史前岩石画,而这是很珍贵的。故A项“一个有价值的发现”符合文章主题。B项“一件古老的艺术”,C项“杰出的贡献”,D项“一块有争议的石头”,均与文章主题不符。故选A项。.语法填空阅读下列短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2015郑州市一模)In the summer of 1848, in Guatemala, a man called Ambrosio Tut went into the jungle, as he did almost every day.Tut was a gumcollector(树胶采集者),_1.looking_ (look) for gum in the jungle.To do this, he had to climb the trees._2.On_ this particular day, he got to the top of one tree and something caught his eye.He looked out across the trees and saw the tops of some old buildings.Tut didnt really know what he had seen but he knew it was something _3.special_ (specially)He ran to tell the local governor, and together they _4.walked_(walk)into the jungle.There they found Tikal(蒂卡尔),the city that the Mayans (玛雅人) had built many hundreds of years before.The two men saw temples and pyramids, squares and houses, and places _5.where/in_which_ kings had lived when the Mayan people ruled the region.For a long time before that day, local people had known that somewhere in the jungle there was an old Mayan city,_6.but_ no one had seen it for centuries._7.Between_ 200 and 900 AD, the city of Tikal had been the center of Mayan civilization in the region, but then the Mayans left _8.it/there_nobody knows why! After 1000 AD, the jungle began to cover it and people forgot that it was there.Seven years before Tut looked out for the trees, two British explorers had gone to Guatemala and had written a report about Mayan treasures in the jungle, but they didnt mention Tikal.Even _9.earlier_ (early)than this, local Indians had told European travelers about a great city _10.hidden_(hide) in the trees, but no one would listen to them.Now the lost city had been found again, and archaeologists (考古学家) went there immediately to see it.文章大意:本文讲述了玛雅文化遗址的发现过程。解析:1考查非谓语动词。look与句子主语Tut构成逻辑上的主谓关系,所以用ing形式。2考查介词。具体的日期前用介词on。3考查词形变化。此处是用形容词作后置定语。4考查时态。此处walk与前面的ran时态一致。5考查定语从句。从句中缺少地点状语,所以填where,相当于in which。6考查连词。前后句为转折关系。7考查介词。between.and.在与之间。8考查逻辑。然后玛雅人离开了那里。所以可填it或者there。9考查词形变化。由后面的than可知,此处用比较级。10考查非谓语动词。hide与前面的city构成逻辑上的动宾关系,所以用过去分词。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2016邯郸市一模)In the Spring Festival, my family and I went to Beijing and had different holiday.On the first day, we got up early to attend to the flagraising ceremony.Watch the flag rising in the brilliant sun, we were quite excited and pride of our motherland.During the next few days, we visited the worldfamous sight, such as the Great Wall, the Summer Palace, and the Forbidden City, which contained a large number of precious treasures.Beside, I had a chance to talk with some foreigners in English.The holiday came to an end when I knew it.How I wish I can study in my dream university here in four months!答案:In the Spring Festival, my family and I went to Beijing and had different holiday.On the first day, we got up early to attend to the flagraising ceremony. the flag rising in the brilliant sun, we were quite excited and of our motherland.During the next few days, we visited the worldfamous , such as the Great Wall, the Summer Palace, and the Forbidden City, which a large number of precious treasures. , I had a chance to talk with some foreigners in English.The holiday came
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 二零二五版动产拍卖委托代理合同范例
- 区域代理合同标准模板
- 二零二五版二手房交易中介协议合同范例
- 会计职工合同标准文本
- 企业无偿租车合同标准文本
- 2025年航空制造和材料专用设备项目发展计划
- 鱼塘出租合同
- 2025渔场租赁合同模板
- 个人转让别墅合同标准文本
- 倒闭工厂转让合同样本
- 湖北2023年中国邮政储蓄银行湖北分行春季校园招聘(第一批)考试参考题库含答案详解
- T-DLSHXH 002-2023 工业干冰标准规范
- 典型示功图应用与分析
- 出凝血完整版终版
- LY/T 2006-2012荒漠生态系统服务评估规范
- GB/T 31190-2014实验室废弃化学品收集技术规范
- 《地铁突发大客流应急管理》论文11000字
- 第五章-项目时间管理课件
- 导游人员管理法律制度课件
- 木箱检验作业指导书
- 初中级档案职称《档案事业概论》档案事业题库一
评论
0/150
提交评论