版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2020_2021学年高中英语单元素养评价二Unit2Healthyeating含解析新人教版必修32020_2021学年高中英语单元素养评价二Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3PAGE 2020_2021学年高中英语单元素养评价二Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3单元素养评价(二)Unit 2(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1。 5分, 满分7。 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下
2、一小题.每段对话仅读一遍。Text 1M: Let me see your ticket. Umm . 。 。 This ticket is for Oxford。 W: Yes, thats right。 M: But this train doesnt go to Oxford. It goes to Liverpool。 W: Oh no! Then Ill have to get off and change at London. 1。 Where does the woman want to go? A. To Oxford。 B. To Liverpool。 C。 To Londo
3、n. 答案: AText 2W: Hi, Luke. Pad and I are going to watch the tennis game this evening. Do you want to come? M: Great! I know Thomas really enjoys watching tennis. Can he join us? W: Well, Im afraid I dont have an extra ticket for him。 2. How many people will go to the tennis game? A。 2. B. 3。 C. 4。 答
4、案: BText 3M: Its my first time here. Can you tell me how to use the lab? W: You should either go to any computer or come to the help desk to reserve a computer. If you want to print something, you can go to the next room。 3。 Where are the speakers? A. At a library. B. At a computer lab. C. At a prin
5、t shop. 答案: BText 4W: Look John, would you mind leaving the room for a minute? Theres something I need to discuss with Pete here。 M: Of course not. Im feeling a bit hungry anyway. I just want to go out for something to eat。 4. What does the woman ask John to do? A。 Leave the room for a moment。 B。 Ha
6、ve a discussion with Pete。 C. Get something to eat. 答案: AText 5W: What are you going to do during the holidays? M: Im not sure. Ill probably visit my parents in Florida。 How about you? W: Im going to spend two weeks in China. I want to visit some places of interest there。 M: Oh。 That sounds interest
7、ing! 5。 What are the speakers mainly talking about? A. Their parents。 B. Some famous places. C。 Their vacation plans. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍.听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hey, neigh
8、bour. Im going out of town this weekend, and I was wondering if you could take care of my dog while Im gone. You know my dog, Jaws, dont you? W: Yeah. M: Just feed him a can of dog food a day, and make sure he has plenty of water。 Oh, and he needs someone to take him for a walk every afternoon。 W: W
9、ell, how about if I just throw a ball over the fence to give him some exercise? M: No, he really needs a walk. Ah, and he likes to watch the 3: 00 soap opera on Channel 4 and then youll need to brush his teeth after you give him doggie treats at 4: 00。 W: You must be out of your mind if you think Im
10、 going to watch your dog。 I wouldnt watch that dog even if you paid me。 6. What does the man tell the woman to do at 3: 00 pm? A。 Feed the dog。 B。 Give the dog some exercise. C。 Let the dog watch a program。 答案: C7。 What does the woman do in the end? A。 She asks for a pay. B。 She refuses to watch the
11、 dog。 C. She throws a ball over the fence。 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, Maggie, I saw your painting in the endof-year school art exhibition that all the parents went to. It was great. W: Well, our art teacher seemed really pleased with it, but Im not sure what the parents thought about。 M: Dont
12、 worry. I only heard them saying good things about it。 W: Hm, they probably didnt notice that I hadnt used the right colours. M: I dont think anyone noticed。 。 . W: No, but I did。 But it was too late to do anything about it。 Well, next time Ill do something better, hopefully. 8. What are the speaker
13、s discussing? A。 A school activity. B. An art teacher. C。 A painting。 答案: C9。 How does the woman feel about her work? A. Dissatisfied. 。 Pleased。 . Bored。 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Jeremy, your mom just called. Her flight was cancelled。 Theyre putting her on another plane, but not until the mor
14、ning. It looks like youre stuck with us for one more night. M: No problem at all! QUOTE I love hanging out with my cousins. We make up a super fun game. Its kind of like basketball, but you have to make jokes before you take a shot! W: Well, that sounds very creative! Wheres your sister? M: QUOTE Sh
15、es still doing her homework. I think shes almost done, though。 Where is Uncle Buck? W: Oh, he went out to pick up some Chinese takeout for dinner. I hope thats OK with you. M: OK with me? Its my favourite! Listen, you guys have been so good to me this weekend。 Im having so much fun。 Id love to do th
16、is again as soon as possible。 10. What happened to Jeremys mother? A。 She missed her flight. B。 Her flight got changed. C。 She was stuck in traffic. 答案: B11. What is Jeremys sister doing? A。 Doing her homework. B. Getting food for the family。 C. Playing a basketball game。 答案: A12。 Who is Jeremy prob
17、ably talking with? A. His mother。 B. His cousin. C。 His aunt。 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hows your school going, Tom? M: Just fine。 I was finally admitted to graduate。 W: Great! Are you going to do a doctors degree? M: Yes。 Im going to do a doctors degree in chemistry. W QUOTE That sounds like a
18、 difficult field。 M: It is interesting to me. W QUOTE Youve got a degree in nuclear physics, havent you? M QUOTE Just a masters degree, actually。 I think chemistry is a better field for me。 Ive always preferred chemistry to physics。 W: What do you plan to do after you finish? M: I havent decided yet
19、. I am thinking of going into medical research。 W: Well, QUOTE youve got some years of hard study ahead of you. M QUOTE Thats right. What about you, Linda? I heard you will soon finish your bachelors degree in literature。 W: Thats right. QUOTE Ive always dreamed of being an excellent writer. 13. Wha
20、t does the woman think of chemistry? A. Difficult。 B. Interesting. C. Popular。 答案: A14。 In which field does the man have a masters degree? A. Chemistry. B。 Nuclear physics。 C。 Literature. 答案: B15。 What can we learn about the man? A. He prefers physics to chemistry. B。 He is going to attend a high sc
21、hool。 C. He has years of hard study ahead of him。 答案: C16。 What does the woman want to be? A。 A doctor。 B. A writer. C。 A teacher. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Have you heard of Bali, a place south of Indonesia? Its a small island, QUOTE but its becoming more famous through its fascinating tourist
22、attractions, which have been enjoyed by hundreds of thousands of people from all around the world. Bali is so picturesque that you could be fooled into thinking it was a painted backdrop: rice fields sit upon hillsides like giant stairs, volcanoes soar through the clouds, QUOTE the forests are lush
23、and tropical, and the beaches are surrounded by the warm waters of the Indian Ocean。 In terms of weather, the cooler dry season QUOTE from April to October is the best time to visit Bali. QUOTE The rest of the year is more humid, cloudier and has more rainstorms. There are also distinct tourist seas
24、ons. The European summer holidays bringthe biggest crowdsJuly, August and early September are busy。 Accommodation can be tight in these months and prices are higher. Balinese festivals, holidays and special celebrations take place all the time, so dont worry about timing your visit according to loca
25、l events。 You will surely enjoy the local culture and traditional food there。 17。 Who is the target audience for this text? A。 Tourists. B. Students。 C. Europeans. 答案: A18. What can you see in Bali? A. Corn fields。 B. Forests。 C。 Skyscrapers. 答案: B19. What is the best time to go to Bali? A。 From Mar
26、ch to August. B. From April to October. C. From July to December. 答案: B20. What is the weather like in Bali in November? A。 Humid and cloudy. B。 Cool and dry. C。 Sunny and windy. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AWith Memorial Day and summer right aro
27、und the corner, youre bound to feel a serious case of wanderlust coming on. Whatever youve got in mind, weve rounded up a selection of the worlds most beautiful camping spots to get you started。 Yosemite National Park, CaliforniaNinetyfive percent of Yosemite National Park is set apart for wildernes
28、s, which means no cars, no buildings, and no electricity. Sleep under the stars and hike up to Glacier Point for a view of Yosemite Valley, Half Dome, and Yosemite Falls。 Make sure you store your food properly because black bears are common! Boya Lake Provincial Park, CanadaBoya Lake Provincial Park
29、, known for the color and clarity of its lake, is a great place to enjoy any type of water recreation。 The lake is also one of the few in the north thats warm enough for swimming。 The area was carved out by glaciers, leaving many islands and lakes behind for modern campers to explore on the parks hi
30、king trails. Corcovado National Park, Costa RicaCorcovado National Park is home to five percent of the worlds biodiversityNational Geographic described it as the most “geographically intense” place in the world。 Camping is a great option for a visit to Costa Rica: youll be at the heart of the rainfo
31、rest away from the countrys touristy resorts. Maasai Mara National Reserve, KenyaIf youve always dreamed of safaris, Maasai Mara is the place to go。 The ideal time to visit this large game reserve is between July and October, when you can witness the annual migration of Thomsons gazelle, zebra, and
32、wildebeest to and from the neighbouring Serengeti, in Tanzania. Camp on the banks of the Mara River and hang out with the local Maasai people, wellknown for their distinctive customs and dress. 【文章大意】本文为即将到来的假期推荐了世界上4处最美的野营地点。21。 Who can be most interested in this article? A。 Camping lovers。 B。 Geol
33、ogists. C。 Scientists. D. Parents. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段weve rounded up a selection of the worlds most beautiful camping spots to get you started。 可知本文主要介绍了几个露营地点。故选A。22。 Where may you encounter wild animals in these camping spots? A。 Boya Lake Provincial Park. B。 Yosemite National Park。 C。 Corcovado N
34、ational Park. D. Yosemite National Park and Maasai Mara National Reserve. 【解析】选D.细节理解题。根据第二段结尾Make sure you store your food properly because black bears are common! 和最后一段第二句The ideal time to visit this large game reserve is between July and October, when you can witness the annual migration of Thoms
35、ons gazelle, zebra, and wildebeest to and from the neighbouring Serengeti, in Tanzania. 可知, 在美国约塞米蒂国家公园经常有熊出没而在肯尼亚马赛马拉国家保护区710月份你可以看到各种野生动物的大迁徙.故选D。23。 What common theme do they have in the four camping spots? A. Wild animals。 B. Waterfalls。 C。 Beautiful scenery。 D。 Biodiversity。 【解析】选C.推理判断题。根据各个段落
36、对各自露营场所的描述可知: 这四个野营地点各有特色, 但它们还有一个共同的特点, 就是它们独特的风景, 让人流连忘返。故选C。B(2020广州高一检测) I work with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain。 However, wh
37、en it works, it is simply beautiful. I got a rescue call from a woman in Muttontown。 She had found a young owl on the ground. When I arrived, I saw a 2-to-3-weekold owl. It had already been placed in a carrier for safety. I examined the chick(雏鸟) and it seemed fine. If I could locate the nest, I mig
38、ht have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct a nest and anchor it in a tree。 The homeowner was very helpful。 A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable。 I placed the chick in the nest, and it quickly calmed
39、 down. Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well。 I gave the owner as much information as possibl
40、e and headed home to see what news the night might bring。 A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was a
41、ccompanied in the nest by the greatest sight of allLUNCH! The parents had done their duty and would probably continue to do so. 【文章大意】本文讲述了作者作为野生动物保护组织的一员, 帮助一只幼小的猫头鹰重建鸟巢, 寻找父母的故事。24. What is unavoidable in the authors rescue work according to Paragraph 1? A. Efforts made without any good results。 B
42、。 Getting injured in his work。 C. Feeling uncertain about his future。 D。 Creatures forced out of their homes. 【解析】选A.细节理解题。根据第一段第二句Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. (试图帮助受伤、流离失所或生病的动物可能令人心碎; 生存永远不确定。)可知, 他们纵然付出很多, 但最后可能白忙一场。25。 Why w
43、as the author called to Muttontown? A. To rescue a woman. B。 To take care of a woman. C. To look at a baby owl。 D. To cure a young owl。 【解析】选C。细节理解题。根据第二段I got a rescue call from a woman in Muttontown。 She had found a young owl on the ground. 和第三段I examined the chick and it seemed fine。 可知, 猫头鹰没受伤,
44、所以不是cure, 选项C “去看猫头鹰宝宝符合情境。26. What made the chick calm down? A. A new nest. B。 Some food. C。 A recording。 D. Its parents. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段最后一句话I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down. 可知, 一个新窝让小猫头鹰冷静下来.27. How would the author feel about the outcome of the event? A. Its unexpec
45、ted。 B. Its beautiful. C. Its humorous。 D. Its discouraging. 【解析】选B.逻辑推理题。根据最后一段A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! 并结合后文, 小猫头鹰的父母找到了, 所以, 这是一个美好的结局。CThe San Diego Splash senior womens basketball team plays three-onthree in 30minute half-court gameslookin
46、g at the score-board and it doesnt take long to realize that theres nothing “senior” about these athletes. The Splash may be the oldest team under the San Diego Senior Womens Basketball Association (players must be 80 or over to join), but its members play to win and have won two championships at th
47、e National Senior Games。 Nine women are on the record, including Meg Skinner and Grace Larson both of whom are 91。 Born in the 1920s and 1930s, Larson and the rest of her teammates are making up for the lost time and missed chances. “I was 80 when I got my first basketball shoes, and I was excited,
48、” Larson said. Players in the Splash didnt just wake up on their 80th birthdays and decide to join the team, and many of them have been playing basketball for many years, both as players in the San Diego Senior Womens Basketball Association and other organizations。 Since its medically proved that se
49、niors sports can lead to a longer and livelier life, it comes as no surprise that many Splash players have lived longer。 “A lot of my childhood friends thought I was crazy to play basketball at 66, explained 87year-old Marge Carl。 “They thought Ill break an arm or a leg, but Im the only one survivin
50、g of my childhood friends. Theyre all gone, every one of them. “Seniors have to join us, ” Carl told a San Diego newspaper。 “They cant sit in a room watching TV。 Thats a death warning. ” With over 6 million views, the videos about the Splash are very popular. “A friendship, a sisterhood, a family” i
51、s how Larson describes her team “Its the nicest group of people from all walks of life。 ”【文章大意】这是一篇记叙文。主要讲述了Splash球队是圣地亚哥高级女子篮球协会中历史最悠久的球队, 球员必须年满80岁才能加入, 但它的成员是为了赢得比赛, 并在全国高级比赛中赢得过两次冠军。28。 What does the underlined sentence in the first paragraph mean? A。 The athletes cant wait to have another game。
52、 B. The athletes are not as experienced as they look. C。 The athletes are actually very young。 D。 The athletes play as well as young players. 【解析】选D.词句猜测题。根据下文The Splash may be the oldest team under the San Diego Senior Womens Basketball Association (players must be 80 or over to join), but its memb
53、ers play to win and have won two championships at the National Senior Games. (这支引人注目的球队Splash可能是圣地亚哥高级女子篮球协会中历史最悠久的球队(球员必须年满80岁才能加入), 但它的成员是为了赢得比赛, 并在全国高级比赛中赢得过两次冠军。)可推知上文划线句子的意思为这些(年老的)运动员们打得和年轻运动员一样好。故选D。29。 What do we know about the Splash? A。 It is the oldest team in the world. B。 Members dont h
54、ave basketball experience. C. It has won two games in the finals。 D. The players must be less than 80。 【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一句The Splash may be the oldest team under the San Diego Senior Womens Basketball Association (players must be 80 or over to join), but its members play to win and have won two ch
55、ampionships at the National Senior Games. (这支引人注目的球队Splash可能是圣地亚哥高级女子篮球协会中历史最悠久的球队(球员必须年满80岁才能加入), 但它的成员是为了赢得比赛, 并在全国高级比赛中赢得过两次冠军.)可知Splash赢得过两次冠军。故选C。30. What will probably happen if senior people play basketball? A. They will live longer than anyone else. B. They will live a healthier life. C。 The
56、y are sure to break arms and legs. D. They will be very excited every day. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段第一句Since its medically proved that seniors sports can lead to a longer and livelier life, it comes as no surprise that many Splash players have lived longer. (因为医学证明老年人的运动可以让他们活得更长久、更有活力, 所以很多Splash队员活得更久也就不
57、足为奇了。)可知如果老年人打篮球, 他们会过上更健康的生活。故选B。31. What could be the best title for the text? A。 Old people should be taken good care ofB. Playing basketball makes us healthyC. Everyone should do more exerciseD. Age is just a number【解析】选D.主旨大意题。根据文章第二段The Splash may be the oldest team under the San Diego Senior
58、Womens Basketball Association (players must be 80 or over to join), but its members play to win and have won two championships at the National Senior Games. (这支引人注目的球队Splash可能是圣地亚哥高级女子篮球协会中历史最悠久的球队(球员必须年满80岁才能加入), 但它的成员是为了赢得比赛, 并在全国高级比赛中赢得过两次冠军。)以及文章主要内容为说明年老的人也可以参加体育运动, 可知年龄对他们来说只是一个数字.故选D.D For mo
59、st Americans, dogs are no longer relegated to the doghouse. According to the American Pet Products Association, an industry trade group, almost 60 percent of dog owners say they regard their pet as a child or member of the family. And many let their dogs sleep right in their human owners beds, often
60、 alongside their owners. But is sleeping in the same bed with your dog a good idea? Wouldnt they be disruptive to our sleep? According to a recent study, not really. Researchers at the Mayo Clinic in Phoenix studied 40 dogs (none were puppies) who slept in the bedroom with their owners。 The humans w
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年凤台十中高中部选调教师备考题库完整答案详解
- 2026年建始县中西医结合医院(业州镇卫生院)关于公开招聘工作人员的备考题库及参考答案详解
- 2026年哈尔滨铁道职业技术学院公开招聘教师备考题库及参考答案详解一套
- 2026年垫江县新民镇树仁小学校招聘备考题库及答案详解参考
- 2026年博乐边合区金垣热力有限责任公司招聘备考题库及参考答案详解一套
- 2026年云南泛亚专修学校招聘7人备考题库附答案详解
- 2026年东阳市白云街道社区卫生服务中心编外人员招聘备考题库(二)参考答案详解
- 2026年佛山市禅城区启智学校招聘特殊教育合同制教师备考题库含答案详解
- 2026年东胜区消防安全服务中心专职工作人员招聘备考题库及完整答案详解1套
- 2026年广西期刊传媒集团有限公司招聘工作人员若干人备考题库及1套完整答案详解
- (正式版)DB32∕T 3817-2025 《农业用水定额》
- 2025年电商平台运营总监资格认证考试试题及答案
- 门窗质量保证措施
- 浙江省2025年初中学业水平考试浙真组合·钱塘甬真卷(含答案)
- 社区矫正面试试题及答案
- 《察今》(课件)-【中职专用】高二语文(高教版2023拓展模块下册)
- GB/T 30425-2025高压直流输电换流阀水冷却设备
- GB/T 45355-2025无压埋地排污、排水用聚乙烯(PE)管道系统
- 2025年园长大赛测试题及答案
- 生命体征的评估及护理
- 2024年国家公务员考试行测真题附解析答案
评论
0/150
提交评论