浙江专用2020版高考英语复习普通高校招生模拟考试英语试题1_第1页
浙江专用2020版高考英语复习普通高校招生模拟考试英语试题1_第2页
浙江专用2020版高考英语复习普通高校招生模拟考试英语试题1_第3页
浙江专用2020版高考英语复习普通高校招生模拟考试英语试题1_第4页
浙江专用2020版高考英语复习普通高校招生模拟考试英语试题1_第5页
已阅读5页,还剩12页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、浙江省普通高校招生模拟考试英语试题(一)(时间:120分钟 满分:150分)第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、R C三个选项中选出最佳选项并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:The rock music and beautiful surroundings make me feel comfortable here.M:Please look at the menu and see what you would l

2、ike to have.1 .Where does this conversation take place?A.In a bookshop. B.In a concert.C.In a restaurant.答案cM:Good morning,madam.How beautiful you look in the sweater!W:Thank you.M:Did you make it yourself?W:No,my daughter sent it to me as a birthday present.2 .Who made the sweater?A.We don t know.B

3、.The madam s daughter.C.The madam.f|AW:I found a perfect bag but I m about 20 dollars short.M:Don t look at me.I haven t got paid for another week.3 .What does the man mean?A.The woman doesn t need a new bag.B.The bag is too expensive.C.He can t lend the woman any money. 答案CM:The prices at the shop

4、have increased a lot.Now green beans cost $1.5 a pound.W:I know.Five years ago,they were only one third of that price.4 .How much was a pound of green beans five years ago?A.$0.50.B.$1.50.C.$2.50.IH0AW:How are your English lessons coming along?M:Fine.I used to be one who couldn t understand the Engl

5、ishmen,and now it s the Englishmen who can t understand me.5 .How about the boy s English study?A.Much improved.B.As poor as before.C.Poorer than before.答案|B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍

6、。听第6段材料,回答第6、7题。M:Good evening,Lucy.Did you see Mary this afternoon?W:Yes.Were you looking for her?M:No.I met her this afternoon and found her looking so sad.What do you know made her sad?W:Losing her bike.Her father bought it for her just two weeks ago.M:I m sorry to hear that.Where did she park he

7、r bike?W:Just in front of the school.6 .Why did Mary look sad?A.Because her bike broke down.B.Because her father didn t buy her a bike.C.Because she lost her bike.答案|c7 .Where did Mary park her bike?A.Just in the front of the school.B.In front of the school.C.In the park of the school.答案|b听第7段材料,回答第

8、8、9题。W:I am hungry.Let s get something to eat.M:OK.Ther e is a restaurant at the end of the street.Let s have our supper there.W:How far is it from here?M:Not very far.We can walk there in 15 minutes.W:I m too tired to walk that far.M:Look.Here comes a taxi.W:What a pity.It has been taken already.M:

9、OK.Let s share the newspaper until another taxi comes.8 .What do the two speakers want to do?A.Go home.8 .Have their supper.C.Buy a newspaper.答案怛9 .Finally,how will the two speakers go there?A.By taxi.B.On foot. C.By bus.HKa听第8段材料,回答第10至12题。W:Are we close to Big Ben yet?M:Let me check the map.It loo

10、ks like it s about a twenty -minute walk from here.W:What?I m so tired now.I don t want to walk in the sun any longer.M:DoH t worry.Look at the clouds coming.I think it will be getting cool soon.W:But my feet hurt.Why not take a taxi?There are so many taxis here.M:But I don t want to travel around i

11、n a taxi.We came to London to go sightseeing.Don t you think we can see more if we walk around?W:That s true.But,really,can we go back now?I really can t sta nd this weather anylonger.Oh,look!I m afraid it s going to rain again soon.M:Then let s walk in the rain.We have umbrellas.W:I swear I ll neve

12、r travel with you again.I m sure I d have a much better time staying at home alone.10 .What s the weather like now?A.Sunny.B.Rainy.C.Windy.HKa11 .How is the woman feeling now?A.Tired but excited.B.Cool and excited.C.Tired and hot.答案|c12 .How does the man like to travel around?A.By car.B.On foot. C.B

13、y taxi.答案|b听第9段材料,回答第13至16题。M:Hello.W:Hello,Roger?This is Ann.M:Oh hi,Ann.How have you been?And how s your new apartment working out?W:Well,that s what I m calling about.You see,I ve decided to look for a new place. M:Oh,what s the problem with your place now?I thought you liked the apartment.W:Oh,I

14、 do,but it s a little far from campus.Do you think you could help me?I think you might know more about the housing situation near the university.M:All right.So,what kind of place are you looking for?W:Well,I d like to share an apartment with one or two roommates within walkingdistance to school.M:Ok

15、ay.How much do you want to spend on rent?W:Uh,somewhere under $200 a month.Oh,and I d prefer to rent a furnished apartment.M:Hmm.And anything else?W:Yeah,I need a parking space.M:Well,I know th ere s an apartment complex around the corner.I ll drop by there on my way to class today.W:Hey,thanks a lo

16、t.M:No problem.13 .What s the main topic of the conversation?A.Problems with living in an apartment.B.A search for a new apartment.C.The cost of rent near universities.答案出14 .What is the relationship between the speakers?A.Strangers.B.Schoolmates. C.Brother and sister.答案|B15 .Which of the following

17、meets Ann s requirement for the apartment?A.Near the campus.B.Well-decorated.C.One-bedroom.HKa16 .What is Roger going to do first?A.Park his car.B.Go to class.C.Visit an apartment.答案|c听第10段材料,回答第17至20题。All over the world people swim for fun.Swimming is enjoyed by people of all ages,from the very you

18、ng to the very old.There are many places for people to swim in swimming pools.Many schools,hotels and clubs have swimming pools.Some people have pools of their own in their yards.Swimming is one of the best forms of exercise.It can make bodies strong.It can also help blood circulate.Besides,disabled

19、 people can keep their bodies in better condition by swimming though they can t enjoy sports.It is a good idea for parents to see to it that their children learn to swim at an early age.So their children will enjoy it for the rest of their lives.There are many rules for water safety.These rules can

20、help save not only your life but also the life of a friend.First of all,know how to swim.Many schools give swimming lessons to children.Adults can learn to swim at public pools.Another rule to remember is never to swim alone.Always swim with a friend and know where that person is in the water at all

21、 times.It is best to swim only in safe places if you are beginners.If everyone learned to swim and obeyed the rules for water safety,most drowning could be avoided.17 .What people enjoy swimming?A.Only children.B.Only adults.C.Both adults and children.答案|c18 .Which advantage of swimming is NOT menti

22、oned?A.Making bodies strong.B.Making disabled people regain their health. C.Improving blood circulation.答案|B19 .How many rules for water safety are talked about?A.Two.B.Three.C.Four.答案出20 .What might be the speaker s opinion on children s learning to swim? A.The earlier,the better.B.The later,the be

23、tter.C.Too dangerous.HUa第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B C和D四个选项中,选出最佳选项。AShortly after my fourth birthday,my parents and I arrived from China in Sydney,Australia.It was 1991 and my mother had left behind everything she knew family,friends and career.Yet within two years,

24、my parents marriage had broken down.After one particularly unpleasant fight,my mother left my father,taking me with her.With no family or friends,and in a country where she couldn t even communicate,she took me to Chinatown,the only area of Sydney she was familiar with.That night she laid me on a be

25、nch in Dixon Street,packing suitcases around us for security.I will never forget the despair in her face that night.At around 4 am,a group of four young Chinese men noisily exited a club nearby.I remember them falling silent as they saw us.They approached and asked my mother why she was sleeping on

26、the streets with such a young child.My mum burst into tears as she told them our story.Without hesitating,they bundled me up,took our suitcases,and drove us to their students housing.In the weeks that followed,the men looked after us with a youthful enthusiasm.Being poor students living on their own

27、 for the first time,they simply knew how to cook in a clumsy way.However,they insisted that a child should have homemade meals.They quickly adjusted their lives around us,buying fresh food,cooking,teasing me to make me laugh,and advising my mum on how to sort out her life.Eventually,Mum reconciled(

28、和解)with Dad and we moved back in with him,although they continued to split and make up several times.Gradually we lost touch with the men as we all moved on.But at every milestone of my life graduations,entering university,getting a good job I never forget that allof this was made possible because 2

29、2 years ago,a group of complete strangers took us in and shared everything they had to save us from life on the street.【语篇导读】文章讲述了作者在小时候因为父母的原因和妈妈在国外流浪街头时得到了一群留学生的帮助。这让作者对此非常感恩。21 .Why did Mom and I stay in Dixon Street that night?A.We were waiting for the Chinese men.B.Mom knew nobody in Australia

30、at all.C.It was safe to stay there for night.D.We had no other places to go.答案|d解析准理判断题。根据第二段中的 With no family or friends,and in a country where she couldn t even communicate,she took me to Chinatown,the onlyarea of Sydney she wasfamiliar with.That night she laid me on a bench in Dixon Street,”从中可知作

31、者的妈妈在这儿没有家人或朋友,因此没有地方可去,故D项符合题意。22 .How did the students feel the moment they saw us in the street?A.Ashamed.B.Shocked.C.Amused.D.Nervous.S|b解析甲理判断题。根据第三段“I remember them falling silent as they saw us.They approached and asked my mother why she was sleeping on the streets with such a young child. ”从

32、中可知当他们看到这位妈妈带着这么小的孩子睡在街上时,很是震惊,故选B项。23 .What message is conveyed in the passage?A.There is no perfect husband or wife in marriage.B.It s the timely help to someone in need that counts.C.It s a great challenge for the Chinese to study abroad.D.Childhood memory functions to guide present behavior.HKb融

33、审理判断题。从本文中可知作者及妈妈在最困难的时候得到了一群大学生的帮助让他们渡过 了难关,这才让作者有了今天的一切。所以对于有需要的人来说得到及时的帮助非常重要。故选 项。B(2018 浙江湖州五月适应性考试)Do we organize our thoughts in different ways because of the culture we belong to?If it is so,how can we describe those differences?The idea of different acultural thought patterns was first put

34、forward by an American professor,Robert Kaplan,in the 1960s.He had been looking at the writing style of non-native students at his university in California.He found that the writing styles changed systematically,according to the cultural origins of the students.For example,in his opinion,native spea

35、kers of English usually wenta straight tothe point ” .However,speakers of Semitic languages (such as Arabic and Hebrew) kept backtracking,and then returned to the point.Speakers of oriental languages (such as Chinese) were likely to approach the topic only little by little,as if they were moving aro

36、und it in circles.Speakers of Romance languages (such as French and Spanish) were likely to stay away from the point,making it harder for readers to follow.Speakers of Slav languages (such as Russian) often included ideas which didn t seem to be connected in any way to the development of the article

37、.This view attracted a lot of attention as soon as it was expressed.People said it was not based on enough evidence at all,and it wasbiased because it was in supportof English (which seemed to offer the“most useful way of presenting the point ofview).Russian students,in particular,did not agree with

38、 the idea Kaplan had of them.But Kaplan s work at least reminded us that people from different cultural backgrounds do have different ways of presenting ideas,or telling stories,and that,even if these differences are difficult,and perhaps impossible to sort out,just knowing that they exist can help

39、us to understand and appreciate each other better.【语篇导读】本文是一篇议论文。 Robert Kaplan 教授在20世纪60年代提出了 “文化思维模 式”,指出来自不同文化的人们有自己特定的思维模式。了解文化差异的存在将有助于我们进行跨 文化交流。24 .What is the author s purpose in writing Paragraph 2?A.To present his own idea.B.To introduce Robert Kaplan.C.To draw readers to the topic.D.To pr

40、ovide examples of the topic.O|C丽市作意图题。文章第二段主要介绍了 “文化思维模式”出现的背景,目的是让读者对此有更清晰的了解,激发读者的阅读兴趣。故选 C项。25 .What does the underlined word “biased in Paragraph 4 probably mean?A.Wrong.B.Usual.C.Direct.D.Humorous.S|a画司义猜测题。根据文章第四段第二句可知,人们对此观点提出了质疑,认为其证据不足,故可推知,A项“错误的”最符合题意。26 .Which of the following is the bes

41、t title for the text?A.Thinking across CulturesB.Skills for Speaking WellC.Reading between Lines D.Differences in Cultures ffA 解析主旨大意题。根据全文内容可知,文章是围绕cultural thought patterns ”展开的,文化与思维应该是本文的中心,故A项“跨文化思维”符合题意。CWhen I was a young girl living in Ireland,I was always pleased when it rained,because that

42、 meant I could go treasure hunting.As all of Ireland knows,treasure is hidden at the end of the rainbow.If you can discover the end of the rainbow,gold will be brought to you.So whenever it rained,I would look up in the sky and follow the curve of the rainbow to see where it ended.I never did uneart

43、h any treasure.As I got older,and started working,rainy days came to be just another hateful thing and my childhood dreams of finding treasure faded.But for a fortunate few,the dream even comes true!Such is the case of Mel Fisher.His dream of finding treasure also began in childhood,while reading th

44、e great literature classics Treasure Island and Moby Dick.However,unlike me,he chased his dream and eventually managed to become one of the most famous professional treasure hunters of all time,and for good reason.In 1985,he fished up the priceless goods of the sunken Spanish ship Atocha,which broug

45、ht him an unbelievable $400 million dollars!After the ship sank in 1622 off the coast of Florida,Fisher,who ran a commercial rescue operation,was trying to locate the underwater treasure for over 16 years when he finally hit the jackpot !But finding and keeping the treasure wasn t all plain sailing.

46、After battling with terrible conditions at sea,Fisher then had to battle in the courts.In fact,the State of Florida took Fisher to court over ownership of the find.After more than 200 hearings,Fisher agreed to donate 20% of his yearly findings for public display,and so now there is a museum in Flori

47、da which displays hundreds of the objects which were saved from the Atocha.Archaeologists( 考古学家 )object to the fact that with commercial rescue operations like Fisher s,the objects are sold and dispersed and UNESCO are worried about protecting our underwater treasure from what it describes as“robber

48、y ”.The counter-argument is that in professional,well-run operations such as Fisher s,each piece is a ccurately and minutely recorded and that it is this information which is more important than the actual object,and that such operations help increase our wealth of archaeological knowledge.Indeed,as

49、 in Fisher s case,theymake history more accessible to people through museum donations and information on websites.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章讲述了Mel Fisher从小怀揣寻宝的梦想,最后成功地成立了专业的商业搜救队。Fisher于1985年找到了西班牙沉船 Atocha,给他带来巨大的财富,与此同时也带来了很大的争议,人们对商业搜救队的存在持有不同的观点。27.In Para3the underlined phrase “hit the jackpot means ac

50、cording to the text.A.discovered the jackpotB.ran a rescue operationC.broke one of the objectsD.found the treasure答案|d 解析细节理解题。根据该段“was trying to locate the underwater treasure for over 16 years when he finally hit the jackpot !可知,定位水下的宝藏花了超过16年的时间,最后Fisher终于找到了宝藏。故选D项。28.It can be concluded from Pa

51、ragraphs 4 and 5 that.A.UNESC Os view is different from archaeologistsB.people hold different views on the issueC.all rescue operations should be forbiddenD.attention sho uld be paid to the find s educational value|F|B解析桂理判断题。第四段谈到UNESCO archaeologist都不赞成将水下宝藏据为己有,随意出卖。而第五段认为搜救队对这些物品准确的记录所得到的信息比物品本身

52、更重要。搜救队让人们能够了解历史,增加了我们的考古知识。可知,人们对这一问题持不同的态度。故选B项。29 .Which of the following is true according to the passage?A.Fisher achieved his dream effortlessly.B.Fisher was accused of ownership of the treasure.C.Fisher was willing to donate his findings to the museum.D.Fisher found the underwater treasure sh

53、ortly after the ship sank.HKbk Fisher to court over,就宝藏的拥有权问题,佛罗里解析细节理解题。根据第三段In fact,the State of Florida too ownership of the find.After more than 200 hearings.” 可知达州把Fisher告上了法庭。故选 B项。30 .The author s purpose of writing the text is most likely to.A.persuadeB.entertain C.informD.describe答案|C解析主旨大意

54、题。文章讲述了Fisher于1985年找到了西班牙沉船Atocha,给他带来巨大的财富与此同时也带来了很大的争议。文章是在告知人们,使人们了解这一问题和现象。故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Best Way to Save MoneyAlthough the best way to save money can vary from person to person,depending on age,family size and other characteristics,there are

55、still some easy things that all shoppers can do to keep more money in their bank accounts. Avoid impulse(冲动的)purchases.When you shop,a best way to save money is to have a plan in mind to help you avoid impulse purchases. 31 And you only carry the exact amount of cash that you will need for your plan

56、ned purchase.Some shoppers agree to discuss any purchases over a certain dollar amount with their spouses (配偶)first. 32Sometimes the best way to save money in the long term is to spend a little more money right now. 33 A high-quality pair of shoes will last longer than a bargain pair and prevent foo

57、t pain.Leaner (瘦的)cuts of meat and organic produce providehealth benefits for your family. Buy secondhand.Check classified ads,thrift stores and garage sales for used34clothing,toys,furniture,and much more available at a part of their original cost.And there members offer unwanted items for free to anyone willing to pick them up. Borrow instead of buy.If you re only going to use something once,try to borrow

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论