和节日有关的英语阅读理解含答案_第1页
和节日有关的英语阅读理解含答案_第2页
和节日有关的英语阅读理解含答案_第3页
和节日有关的英语阅读理解含答案_第4页
和节日有关的英语阅读理解含答案_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、    MrLee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ringHe turned on the light and looked at his clockIt was twelve o'clock"Who can it be at this time of night?" He thoughtHe decided to go and find outSo he got up,put on his dressing gown(浴袍) and we

2、nt to the doorWhen he opened the door,there was nobody there"That is very strange" Then he went back to his bedroom,took off his dressing gown,got back into bed,turned off the light and tried to go to sleep    A few minutes later he heard the bell ring againMrLee jumped out

3、of bed very quickly and rushed to the doorHe opened it,but again he found no one thereHe closed the door and tried not to feel angryThen he saw a piece of paper on the floorHe picked it upThere were some words on it:"It is now after midnight(午夜),so it is April Fool's Day(愚人节)April fool to y

4、ou!"    "Oh,it was the English boy next door!" MrLee exclaimed(惊叫) and almost smiledHe went back to bed and felt asleep at onceThe bell did not ring again    根据短文内容,选择最佳答案。    (  ) 1When did MrLee go to bed?    He went t

5、o bed _    Abefore twelve o'clock    Bafter twelve o'clock    Cwhen the bell rang    Dwhen he saw the boy    (  ) 2Why did he rush to the door when he heard the bell ring the second time?    AHe wa

6、nted to open the door for the visitor    BHe wanted to find out who the visitor was    CHe was afraid of the ring    DHe was waiting for someone    (  ) 3From this passage,we learn that we can _ on April Fool's Day   

7、; Asay "Hello" to each other    Bdance and sing at night    Cplay jokes on each other    Dsend presents to children    (  ) 4What did MrLee think about the English boy?    He thought he _    Awas

8、 a good boy    Bwas friendly with him    Cshouldn't ring the bell at midnight    Ddid a dangerous thing just now    (  ) 5How about the English boy according to the passage?    AHe is friendly    BHe i

9、s nervous    CHe was handsomeDHe was kind答案:    1A  文章第一段的前三个句子就告诉了此题的答案。    2B  文中“Who can it be at this time of night?”,说明 Mr.Lee 很想知道是谁在午夜时来敲门。    3C  在愚人节这天,人们可相互开玩笑。    4B  英国男孩和 Mr.Lee 开玩笑,说明他把 Mr.Le

10、e 看成朋友,所以答案是 B。    5A  根据短文中男孩和 Mr.Lee 开玩笑,可以看出男孩很友好,所以选 A。二    Every year there is a Spring Festival in ChinaUsually it is in January or FebruaryIt is the most important festival in ChinaSo before it comes,everyone has to prepare thingsThey buy pork,beef,chicken,f

11、ruits and many other thingsAnd they often make a special kind of food "dumplings"It means "come together"On the day before the festival,parents buy new clothes for their childrenChildren also buy presents for their parentsOn the Spring Festival Eve(除夕),all the family members come

12、 back to their hometownThis is a happy momentSome sing and dance,some play cards and others get the dinner readyWhen they enjoy the meal,they give each other the best wishes for the coming yearThey all have a good time    根据短文内容,选择最佳答案。    (  ) 1Which is the most i

13、mportant festival in China?    AThe Mid Autumn Festival    BLantern Festival    CChildren's Day    DThe Spring Festival    (  ) 2When is the Chinese Spring Festival usually celebrated?    AIn March or

14、April    BIn May or June    CIn January or February    DIn December    (  ) 3_ is the special kind of food for the Spring Festival in China    AChicken    BDumpling    CFish   

15、;  DFried rice    (  ) 4What's the meaning of the food "dumplings" for Chinese people in the Spring Festival?    ACome together    BHelp yourself     CLook up    DCongratulate    (&

16、#160; ) 5The family _ when they are having dinner together on the Spring Festival Eve    Agive each other the best wishes    Bbuy each other presents    Csing,danceDplay cards答案:    1D  根据短文中 It is the most important festival in China可

17、以看出春节是中国最重要的节日,所以选 D。    2C  由文章中 Usually it is in January or February可知中国的春节是在一二月份举行的,所以选 C。    3B  根据短文内容 they often make a special kind of food "dumplings",可知选 B。    4A  根据文中 It means "come together",可以看出,Dumplings 是“

18、come together”的象征,所以选 A。    5A  根据短文最后几句话可以看出,人们在吃饭时互相祝福,所以选 A。三    What is your favorite holiday? Here are some students' opinions    Sandy from Taiwan says:    My favorite holiday is the Mid-Autumn festivalI always visit my grand

19、father and grandmother,and we always go to the same restaurant on the mountain to hold jubilationAt night,we always have a barbecue,and watch the moon togetherI enjoy it a lot    Zhenia from Ukraine says:    My favorite day is New Year's DayWe celebrate the new year

20、 on the 31st of DecemberFather Frost comes with his granddaughter on that nightHe puts his presents under the New Year TreeWe have a party and stay up until midnight to see the New Year in and the Old Year offWe cook delicious food for the partyPeople also celebrate Old New Year in our countryIt is

21、on the 14th of January    Yagna from India says:    My favorite day is Deepavali(屠妖节),which is also called Festival of LightsPeople do some cleaning at home and light their oil lamps to thank for the defeat of the bad kingTo celebrate it,we also eat sweets and delicious

22、 food,wear new clothes,and give presents to our friends and relatives    Pat from Thailand says:    My name is PatMy favorite holiday is SongkranIt takes place from the 13th to 15th of AprilOn the holiday people pour water on each otherIt is a lot of funPeople also buy

23、new clothes and they have big parties    根据短文内容,选择最佳答案。    (  ) 1What is Sandy's favorite holiday?    AThe Mid-Autumn festival    BNew Year's Day    CDeepavali    DSongkran    ( 

24、; ) 2The underlined word "jubilation" is closest in meaning to "_"    Ahope    Bcelebration    Cpresent   Dexercise    (  ) 3What does the underlined word "Songkran" probably mean in Chinese?

25、0;   A音乐会    B新年    C中秋节    D泼水节    (  ) 4In order to celebrate Deepavali,we can _    Aeat sweets and delicious food    Bweal new clothes    Cgive presents to others  

26、60; Dall of the above    (  ) 5Where does Zhenia come from according to the passage?ATaiwan    BIndia    CUkraine   DThailand答案:    1A  根据第一个学生的话可以确定 Sandy 最喜欢的节日是中秋节,即选 A。    2B  根据 Sandy 的叙述可知,他们总是去

27、同一个饭店,可以猜测是庆贺节日,所以选 B。    3D  根据 Pat 的介绍可知在 4 月 13 15 日,他们可以把水泼在别人身上,所以确定是泼水节,选 D。    4D  根据 Yagna 的叙述,可以确定为了庆祝屠妖节,他们可以吃糖和佳肴,可以穿新衣服,可以送别人礼物,所以选 D。    5C  根据第四段的内容可以找出 Zhenia 是来自乌克兰,即 C。四    Around the world,people have differ

28、ent traditional foods to celebrate different festivalsTraditional foods also show a new year of good luck and good health:    An English Christmas dinner has a meal of turkey,and it also includes pies and plum puddings(李子布丁)In Germany,Christmas is celebrated with bread cookies and cak

29、es,which are made like Christmas treesIn France,Christmas dessert is a cake filled with butter cream    In southern parts of India,there is a three-day festival in mid-January called PongalIt includes rice and a dish of rice cooked with sugar that is shared with families and friends&#

30、160;   Japan celebrates New Year with a seven-day festivalIt begins from January 1stFood is prepared before the festival so people don't need to cook during the festivalOn New Year's Day,various dishes called Osechi ryori(御节料理) are served each dish is a wish for the New Year &

31、#160;  In most Asian countries,the New Year begins with the first full moon of the first Chinese Lunar(阴历的) monthEach place has its special food to welcome the coming year:People in China prepare their food ahead of time to avoid the possibility that using a knife during New Year's time mig

32、ht "cut luck",Foods with lucky names are popular,such as fish,which sounds like "surplus(剩余)"    根据短文内容,选择最佳答案。    (  ) 1What do you learn from the passage?    Apeople have different traditional foods to celebrate different festiv

33、als    BNew Year begins from January 10th in Japan    CIn France,Christmas dessert is a cake filled with butter    DTraditional foods only show a new of good luck    (  ) 2What did a three-festival in mid-January in southern parts of I

34、ndia?    AChristmas    BPongal    CNew Year   DLantern Festival    (  ) 3In Japan,people all like eating _ on New year's Day    Aturkey    Bdessert    COsechi ryori  

35、  Ddumplings    (  ) 4The underlined word "various" in Paragraph 4 can best be replaced by " _"    Adifferent    Bsame    Cexpensive    Dfew    (  ) 5The underlined word "

36、;possibility" in Paragraph 5 probably means "_" in ChineseA必须性    B必然性    C可变性    D可能性答案:    1A  由第一段的内容可知,人们用不同的传统食物来庆祝不同的节日,所以选 A。    2B  根据第三段的内容可知在印度南部地区连续三天的节日是 Pongal。    3C 

37、 根据短文第四段的内容可知,在日本的节日里人们习惯吃御节寿司,所以选 C。    4A  根据第四段的内容可以确定 various 是“各种各样的,丰盛的”,所以选 A。    5D  根据最后一段内容可知,possibility 是名词,可以推断出是“可能性”,所以选 D。五    On Thanksgiving Day,most of us will sit down to enjoy a turkey dinnerThe bird also shows up on the tab

38、le at ChristmasHow did we start with the tradition of savoring turkeys during the holidays?    They were fresh,cheap,and big enough to feed a group of peopleAmericans like having large poultry(家禽) for celebrations because they don't need to pay a lot for the birdsCows were more us

39、eful alive than dead,and beef wasn't widely offered until the late 19th centuryChicken was more highly regarded than it is todayVenison(鹿肉) would have been another choice,especially during the 17th and 18th centuriesEating turkey was also a British holiday custom(风俗,习惯) people brought to the New

40、 World    Among the big birds,turkey is the most suitable for ThanksgivingTurkeys were born in the springThey spend about seven months eating insects on the farmBy Thanksgiving,they have grown to about 10 poundsTurkeys are cheaper than geese,which are more difficult to raise,and cheap

41、er by the pound than chickensCost is an important factor for holiday shoppers,because people will not prepare just one mealThanksgiving Day is the time to bake meal and other types of piesThe foods can last through the winter    根据短文内容,选择最佳答案。    (  ) 1The underlin

42、ed word "savour" in Paragraph 1 probably means "_" in Chinese    A享用    B欣赏    C饲养    D清洁    (  ) 2Why do Americans enjoy eating turkey on Thanksgiving day?    ATurkeys were fresh 

43、   BTurkeys were big    CTurkeys were cheap    DAll of the above    (  ) 3How long do turkeys grow to about 10 pounds?    AAbout three months    BAbout eight months    CAbout one year  

44、  DAbout eleven months    (  ) 4What were more useful alive than dead?    ATurkeys    BChicken    CCows   DGeese    (  ) 5The underlined word "factor" can be replaced by "_"Aopinio

45、n    Breason    Cthought    Dthing答案:    1A  根据第一段的内容可以推测是“吃,享用”的意思,所以选 A。    2D  根据第二段内容可知,火鸡味道鲜美,价格低廉,个大,所以人们喜欢吃,即选 D。    3B  根据第三段的内容可知,火鸡在春天出生,感恩节在 11 月份,所以应该是 8 个月左右的时间长成十磅。   

46、; 4C  根据短文内容可知,活着的奶牛比死的更有用,所以选 C。    5D  由文中 Cost is an important factor for holiday shoppers,可知成本对于销售商来说是重要的事情(因素),所以选 D。六    The New Year is one of the happiest holidays in RussiaChristmas was a very important Russian holiday beforeHowever,in the past one hu

47、ndred years,the New Year has taken its place    The New Year is also celebrated with a Christmas tree that has begun to be called a New Year treeRussian people regard the coming year as the beginning of new life,a chance to make dreams come trueThere is a tradition to make a wish whil

48、e drinking champagne(香槟酒)Actually,champagne is the traditional drink of the first half hour of the New YearAnd then beer or vodka(伏特加酒) takes its placePeople make a lot of preparations before New Year's DayThey clean their houses and cook a lot of food    Russian New Year is diffe

49、rent from American ChristmasIt is usually celebrated with friends while in America Christmas is usually celebrated with familyThe New Year party is usually a very happy party with a lot of toasts(干杯,敬酒),changing clothes,exchanging presents and congratulating each other    Russians can

50、 have a lot of fun on New Year's DayDecember 31st is working day,but January 1st and 2nd are holidays,so it is a tradition for people to stay awake all night on New Year's EveAnd even children try not to go to sleep for as long as they canPeople go out into the streets at night,light New Yea

51、r trees and put them all around the town    阅读短文,根据文章内容判断下列句子正(T)误(F)。    (  ) 1New year's Day is not as important as Christmas in Russia    (  ) 2Russians usually drink beer or vodka first,and then drink champagne    ( 

52、) 3Russians usually exchange presents during the New Year party    (  ) 4New Year holidays usually last from December 30th to January 2nd(  ) 5Russian New Year is not the same as American Christmas答案:    1F  根据文章第一段的内容可知,以前圣诞节很重要,可是现在新年更重要,所以错误。 

53、0;  2F  根据第二段内容可知,他们先是喝 champagne,后来又习惯于喝 beer or vodka,确定本句是错误的。    3T  根据第三段的内容可知,在新年人们通常交换礼物,所以本句正确。    4F  根据最后一段内容可知,12 月还在工作,1 月 1 2 号是新年,所以该题是错误的。    5T  根据第一段的内容可以确定本句是正确的。七    Whenever the sun dropped and t

54、he blue sky came up,my father and I used to climb the mountain near my houseWalking together,my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiencesHe always told me,"You should have goals like climbing the mountain" Without the mountain-cli

55、mbing that we both enjoyed,we couldn't have enough time to spend together because my father was very busyI really got a lot from mountain-climbingIt gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience(耐力)    Once we climbed a very high moun

56、tainIt was so challenging for me because I was only ten years oldDuring the first few hours of climbing,I enjoyed the flowers and trees,and the birds' singing,but as time passed,I got a pain in both of my legsI wanted to quit climbingIn fact,I hated it at that moment,but my father said to me,&qu

57、ot;You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see it before you reach the topOnly there at the top,can you see all of the nice things,just like in life"    At that time,I was too young to understand his wordsBut later after that,I got new hope

58、 and confidence(信心)I found myself standing at the top of the sky,which was as clear as crystal(水晶)    根据短文内容,选择最佳答案。    (  ) 1The passage tells us that mountain-climbing was _ for Father and Son    Ahard    Benjoyable  Cpainful

59、60;  Dcomfortable    (  ) 2The word "quit" in the passage means "_"    Acarry on    Bput off    Cgive up    Dpick up    (  ) 3 Which of the following is similar in meaning to

60、the father's words in the second paragraph?    AYou will get all you need at the top of the mountain    BThe sky is always as clear as crystal    CYou can find life is full of nice things    DNever give up half-way    (&#

61、160; ) 4We can infer(推断) from the last paragraph that _    Athe writer was very successful in his life    Bthe writer didn't reach the top of the mountain    Cthough the writer was young,he could understand his father    Dthe writer use

62、d to stop half-way when he climbed the mountain    (  ) 5The best title for the passage is "_"    AReaching the Top of the Mountain    BEnjoy the Beautiful Views    CConversations between Father and SonDFather and I答案: &

63、#160;  1B  由第一段中 mountain-climbing that we both enjoyed,可知作者和父亲都很喜欢登山。    2C  根据上文可知,小作者登山一段时间后,腿脚酸痛;和后文的那句话“此时此刻他憎恨登山”可以推断出,作者想放弃登山活动,所以选 C。    3D  根据短文中父亲的话可知,只有到达山顶,才能看到最美的人间景色,由此可以确定选 D。    4A  根据最后一段的内容可以推断出作者成功地登上了山顶,暗喻他在人生路

64、上也是成功的,所以选 A。    5A  根据短文内容可以确定文章的中心是作者从登山中得到人生的启示,即题目为 A。八    Do you know China's history? Do you know Taiwan?    Taiwan is a beautiful islandIt's in the southeast of China and to the east of Fujian ProvinceThere are many islands in China,bu

65、t Taiwan is the largest of allIt has an area of about 36000 square kilometers and it has a population of over 32000000Taiwan is rich in natural resources(资源) and it also has abundant(丰富的) tourism resources,such as Mount AliIt is famous for its bananas,rice,tea and so on all over the world It is so b

66、eautiful and the weather is so pleasant that it attracts a lot of travelers from home and abroadTaiwan has been a part of China since ancient timesMost people of the island come from Fujian and Guangdong ProvinceThe people on both sides of strait(海峡) have a strong wish to unite with our motherland&#

67、160;   We believe that our wish will come true in the near future    阅读短文,完成下列任务。    任务一:翻译    1将文中 画线的句子译成汉语。    _    任务二:根据短文内容填空,每空一词。    2Taiwan is famous for its _,_,_,_,_ and so on  &#

68、160; 任务三:根据短文内容,回答问题。    3Where is Taiwan?    _    任务四:根据短文内容,判断正误。    4Taiwan is the largest island in China(  )5Taiwan attracts a large number of tourists from all over the world every year(  )答案:    1优美的风景,宜人的气候吸

69、引着来自世界各地的游客。根据短文内容可以确定这句话是说台湾用什么吸引游客的,即翻译成“优美的风景,宜人的气候吸引着来自世界各地的游客。”    2scenery,tourism,fruits,tea,rice and so on根据短文内容可以找到它是以风景、旅游、水果、茶、大米等而著名的,可确定其答案。    3It lies in the southeast of China and to the east of Fujian Province 根据短文可知,台湾位于中国的东南部,福建省的东面是,所以答案很明了。 

70、60;  4T  根据短文中 There are many islands in China,but Taiwan is the largest of all可以确定命题是正确的。    5T  根据短文内容可知,台湾是旅游胜地,所以可以推断出它每年吸引大量的游客,所以该句说法是正确的。九    Mary picked up a pencil and a piece of paper,saying,"Now,you want to earn money for the autumn campin

71、g trip,right?" Tom,her brother,noddedHe wasn't able to go last year because he hadn't earned enough money during the summerThis year he came up with a plan    He made a necklace for his mother that everyone admiredThey were surprised to learn that Tom had made it for herWhy not make more necklaces and sell them?    "OK",said Mary,"The first thing you need to do is to figure out(计算) how much you have now"    "I have $20.00 in the bank and $7.25 in my room," explained Tom

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论