河南省平顶山市、许昌市、汝州高二英语上学期第二次期中联考试题含解析_第1页
河南省平顶山市、许昌市、汝州高二英语上学期第二次期中联考试题含解析_第2页
河南省平顶山市、许昌市、汝州高二英语上学期第二次期中联考试题含解析_第3页
河南省平顶山市、许昌市、汝州高二英语上学期第二次期中联考试题含解析_第4页
河南省平顶山市、许昌市、汝州高二英语上学期第二次期中联考试题含解析_第5页
已阅读5页,还剩19页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、河南省平顶山市、许昌市、汝州2017-2018学年高二上学期第二次(期中)联考英语试题考生注意:1.本试卷共150分,共10页。考试时间120分钟。2.请将各题答案填涂在试卷后面的答题卡上。3.本试卷主要考试内容:必修一必修四unit3。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一

2、遍。例:how much is the shirt?a £19.15. b. £9. 18. c. £9. 15.答案是c。1. how did the woman get home?a. by air. b. by train. c. by bus.2. what did the man do?a. he criticized john.b. he made the woman angry.c. he had a fight with john.3. why is ann upset?a. she failed one of her exams.b. she h

3、as no time to prepare for the exam.c. she is worried about the coming exam.4. when will the train to london leave?a. at 11:35. b. at 11:45. c. at 12:00.5. what does the woman think of computer science?a. easy. b. difficult c. just so so.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、

4、c三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. how does the man usually do home shopping?a. by tv. b. by internet. c. by mail order.7. what did the man buy last year?a. a shirt. b. a bag. c. a jacket.听第7段材料,回答第8、9题。8. why did the man fail in an

5、exam?a. because he didnt work hard for it.b. because the questions were too difficult for him.c. because he didn't prepare carefully for it.9. what will the woman do if she fails in an exam in her country?a. take the whole course again.b. pay some money for it.c. take the exam again.听第8段材料,回答第10

6、至12题。10. what does the man probably do?a. a manager. b. a salesman. c. a cleaner.11. what is unnecessary for the mans job?a. a copying machine. b. water. c. a cleaning machine.12. whats the possible relationship between the speakers?a. workmates. b. mother and son. c. teacher and student听第9段材料,回答第13

7、至16题。13. why does the woman want to move out of her present flat?a. it costs her too much.b. its too far from the school.c. it's shared by too many roommates.14. what kind of flat is the woman looking for?a. one with furniture in itb. one having enough space.c. one where she can live alone.15. h

8、ow is the man going to help the woman?a. hell share his flat with her.b. hell seek for a flat in the school.c. he'll visit a block of flats.16. how much does the woman want to pay for the flat?a. less than 200 pounds.b. more than 200 pounds.c. about 300 pounds.听第10段材料,回答第17至20题。17. what was done

9、 to find peoples ideas about the womens movement?a. a question was asked of chinese wives.b. an organization was set up tointerview people.c. a survey was made to both men and women.18. who help most at home?a. british husbands. b. danish husbands. c. italian husbands.19. what is the speech?a. a sto

10、ry. b. a report. c. an advertisement.20. what can we learn from the speech?a. what the italian and british men said wasn't true.b. less than 50% of danish men help in the house.c. danish men are more afraid of their wives.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项

11、。akeeping the kids busy over the school holidays can he discouraging and cost parents a lot. but weve found some cheap and cheerful ways lo enjoy family time this easter from free days out to fun-filled theme parks which won't cost you much. we've done the homework so you can get started on

12、having a great time.theme parkssave from 10% to 25% off the price of tickets for legoland in windor by booking in advance online. a family of four can save up to 45.90 on a one-day ticket, paying 137.70.book seven days in advance and save £43 off the price of a family of four ticket for drayton

13、 manor theme park. call 0844-472 1950 or book online and you'll pay £65 on the day. you can pick up a family of four ticket for a day at alton towers in staffordshire for £43.80 off the day price. save £16 off the price for a family trip to the making of harry potter by buying a f

14、amily ticket(two adults and two children)online. family of four 101, compared to £ 117.activitiesstudents looking for a cut price trip to see the animals can save 15% off the ticket price at bristol zoo and pay £12. 71 rather than the full adult price £14. 53. teens should show their

15、identity as students.freebieslet your kids discover what it's like to be an animal on the african plan or in the ocean. or, they can learn to love leaf beetles or become a scientist for the day at the natural history museum in loudon.1. in which theme park can visitors save most this easter?a. d

16、rayton manor theme park. b. the making of harry potter.c. legoland in windsor. d. alton towers.2. what is a must for enjoying a cut-price trip at bristol zoo?a. parents' company.b. student id card.c. driving license.d. age over 8.3. which place should tom visit if he wants to know detailed thing

17、s about whales?a. legoland in windor.b. students id card.c. the making of harry potter.d. the natural history museum.4. the text is intended to .a. show some funny activitiesb. introduce some places of interestc. show how to enjoy a cut-price tripd. introduce some ways to enjoy family time【答案】1. c 2

18、. b 3. d 4. d【解析】文中介绍了几则假期全家出游优惠的地点及优惠详情。1. c推理判断题。根据theme parks中save from 10% to 25% off the price of tickets for legoland in windor by booking in advance online. a family of four can save up to 45.90 on a one-day ticket, paying 137.70.可知游客在legoland in windsor最节约。故选c。2. b细节理解题。根据activities中students

19、 looking for a cut price trip to see the animals can save 15% off the ticket price at bristol zoo and pay £12. 71 rather than the full adult price £14. 53. teens should show their identity as students.可知学生必须出示学生证。故选b。3. d细节理解题。根据freebies中let your kids discover what it's like to be an a

20、nimal on the african plan or in the ocean. or, they can learn to love leaf beetles or become a scientist for the day at the natural history museum in loudon.如果tom想了解关于鲸鱼的细节他应该去拜访the natural history museum。故选d。4. d推理判断题。根据文中的a family of four can save up to 45.90 on a one-day ticket, save 43 off the p

21、rice of a family of four tickets,you can pick up a family of four ticket for a day,save 16 off the price for a family trip等内容可知这则广告主要是写给全家度假的,故选c.1. 【名师点睛】做细节理解题具体方法与步骤如下:略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实;将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找

22、到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第21小题根据文中提到的优惠价格可知legoland in windor,save up to 45.90 on a one-day ticket;drayton manor theme park,save43;alton towers in staffordshire for 43.80 off;save 16 off the price for a family trip to the making of harry potter。通过比较legoland in windor省钱最多,故选b.

23、0;第2小题根据文中students looking for a cut-price trip to see the animals can save 15% off the ticket price at bristol zoo和teens should show their identity as students.可知通过出示学生证才能享有优惠,故选d.bjohn and mary had a nice home and two lovely children. john had just been asked to go on a business trip to anoth

24、er city for several days and mary would go with him too. they hired a reliable woman to care for their children and returned home a little earlier than they had planned.as they drove into their hometown, they found a home on fire. after having a look, mary said, “oh, well, it isnt our fire. lets go

25、home. ” but john drove closer and said. “that home belongs to fred jones who wouldn't be off work yet. maybe there is something we could do. "john noticed an old lady screamed to him, “the children! get the children!” john grabbed (抓住) her by the shoulder saying, “get a hold of yourself and

26、 tell us where the children are!” “in the basement, ”cried the lady.in spite of marys disagreement, john soaked(浸湿)his clothes and ran to the basement which was full of smoke. he found the door and grabbed two children as he left he could hear some more cry. he sent the two badly frightened children

27、 into the waiting room and asked how many more children wore down there. they told him two more and mary grabbed his arm and screamed. "john! don't go back! it's dangerous! that house will fall down in any second!"but he shook her off and went back. it seemed a very long time befor

28、e he found both children and started back. as he climbed up the endless steps the thought went through his mind that there was something strangely familiar about the little bodies next to him, and at last when they came out into the sunlight and fresh air, he found that he had just rescued his own c

29、hildren. the baby-sitter had left them at this home while she did some shopping.5. the old lady screamed to john to .a. ask him to get away from the fireb. ask for his help to save the childrenc. ask him to rescue her from the fired. ask him to lake out valuable things from the fire6. what was marys

30、 response to john's action?a. she disagreed with it. b. she supported it.c. she was unconcerned about it. d. she misunderstood it.7. what was the house like before john went back once again?a. it was clean. b. it was burned down.c. it was dangerous. d. it was under repair.8. which of the followi

31、ng can be concluded from the story?a. two heads are better than one.b. where there is a will, there is a way.c. helping others means helping ourselves.d. god helps those who help themselves.【答案】5. b 6. a 7. c 8. c【解析】本文是一篇记叙文。主要讲的是约翰和玛丽夫妇从外出回来,突然发现一家人的屋子起火了。玛丽说不是自己家的房子起火要约翰快点离开,而约翰却执意要去帮忙舍己为人救了那一家的孩

32、子们,却意外的发现自己的孩子也在那些孩子里面,获得解救。5. b推理判断题。根据第三段第一句john noticed an old lady screamed to him, “the children! get the children!”可知老夫人向john尖叫是为了救孩子向他求助。故选b。6. a细节理解题。根据第四段第一句in spite of marys disagreement, john soaked(浸湿)his clothes and ran to the basement which was full of smoke.可知mary对john的回应是不同意。故选a。7. c

33、细节理解题。根据第四段最后两句they told him two more and mary grabbed his arm and screamed. "john! don't go back! it's dangerous! that house will fall down in any second!"可知john再回去之前房子是危险的。故选c。8. c推理判断题。根据最后一段倒数第二句中he found that he had just rescued his own children.他发现他救了他自己的孩子。从这个故事我们可知:帮助别人就是帮助

34、自己。故选c。coctopuses (章鱼)are sea animals famous for their rounded bodies, bulging eyes, and eight long arms. they live in all the world's oceans but there are especially more octopuses in warm, tropical (热带的)waters. octopuses, like their cousin, the squid (乌贼),are often considered “monsters of the

35、deep”, though some species, or types, occupy relatively shallow waters.most octopuses stay along the ocean's floor, although some species are pelagic, which means they live near the water's surface. other octopus species live in deep, dark waters, rising from below at dawn and dusk to search

36、 for food. crabs and shrimps rank among their favorite foods, though some can attack larger prey(猎物), like sharks. octopuses typically drop down on their prey from above and, using powerful suctions that line their arms, pull the animals into their mouths. the octopus performs its famous backward sw

37、im by blowing up water through a muscular tube on the body called a siphon. octopuses also crawl (爬)along the oceans floor, putting their arms into small openings to search for food. seals, whales, and large fish prey on octopuses.if threatened, octopuses shoot an inky liquid that darkens the water,

38、 confusing the other animals. the octopus can also change to gray, brown, pink, blue, or- green to mix with its surroundings. octopuses may also change color as a way to communicate with other octopuses. octopuses are solitary creatures that live alone in dens (巢穴)built from rocks, which the octopus

39、 moves into place using its powerful arms. octopuses sometimes even fashion a rock "door” for their dens that pull closed when the octopus is safely inside.9. in which place can we find more octopuses?a. the ocean near hainan. b. the river near canada.c. the arctic ocean. d. the south pole.10.

40、what is a way for octopuses to communicate with each other?a. using special signals. b. making special sounds.c. living together in a group. d. changing their own colors.11. what do we know about octopuses?a. they just stay in deep ocean.b. they eat food by using their teeth.c. they don't like h

41、unting large animals.d. they shoot an inky liquid to avoid dangers.【答案】9. a 10. d 11. d【解析】本文介绍章鱼的生活习性。9. a推理判断题。根据第一段第二句they live in all the world's oceans but there are especially more octopuses in warm, tropical (热带的)waters.可知在海南附近的海洋能找到更多的octopuses。故选a。10. d细节理解题。根据最后一段中octopuses may also ch

42、ange color as a way to communicate with other octopuses.可知章鱼改变颜色和其他章鱼进行交流。故选。11. d细节理解题。根据最后一段第一句if threatened, octopuses shoot an inky liquid that darkens the water, confusing the other animals.可知他们发出漆黑的液体以避免危险。故选。dbecause of the financial crisis in the us and uk, college students are beginning to

43、struggle to find ways to pay their tuition fees and accommodations.recently, two major us student loan (贷款)lenders, citibank and jpmorgan chase, announced they were leaving the student loan industry altogether. because banks currently have a lack of credit, they are reluctant to offer students low-i

44、nterest loans that need a several-year wait for any return of interest.in the us, many undergraduates fill up their financial needs with a private loan, although the majority can get government-funded loans. in the 2015-2016 academic year, $ 17 billion in private student loans was used to finance hi

45、gher education. the lack of private funding has yet to be covered and will hit many us students hard.across the atlantic, uk students have been less troubled by the crisis. most undergraduates in the uk cover their university expenses with government-funded loans and grams. their biggest concern is

46、a sudden increase in student rent.most young professionals now rent houses, since 80 percent of uk mortgage schemes (按揭计划)have disappeareda direct result of the credit crisis. this has boosted the house rent market.in large cities, uk students are paying almost 6.5 percent more in rent than the prev

47、ious year. figures from the uk organization accommodation for student show students in big les such as london paying an average weekly rent of $ 203.yet, despite students' suffering, the number of this year's university applications is expected to grow. during economic slumps, people regard

48、further education as a way to survive tough job market.12. what does the underlined word “reluctant” in paragraph 2 mean?a. forced. b. unwilling.c. determined. d. pleasant.13. what is a big challenge to the american students according to the text?a. a lack of education.b. the low-interest loan.c. th

49、e short fall in private funding.d. a lack of government-funded loan.14. what are the uk students most concerned about?a. house rent.b. further education.c. mortgage schemes.d. government-funded loans.15. what may be the best title for the text?a. college students in the us and uk are faced with thei

50、r financial crisisb. it is the duty for the governments to solve college students' financial crisisc. further education is a good way for college students to survive tough job marketd. the private student loan is a good way for college students to overcome the difficulties【答案】12. b 13. c 14. a 1

51、5. a【解析】文章主要讲述了英国和美国的大学生们正面临着经济危机的影响。12. 词义猜测题。文 中 第 二 段 提 到 “ .banks currently have a lack of credit,”说明银行的存款额不足,所以银行不愿贷款给学生。可知划线词的意思是“不愿意”,故选。13. 14. 细节理解题。根据第四段最后一句their biggest concern is a sudden increase in student rent.英国学生最关心的是房屋的租赁。故选。15. 主旨大意题。通读文章可知文章主要讲述了英美限 时 训 练 的大学生面临的经济危机。选a第二节(共5小题,

52、每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。cycling is a good form of sports, here are some lips on how to do it safely and comfortably._16_ .pushing with the wrong part of the foot can raise your risk of developing a painful injury of the heel, says rob werstine, a sports physiotherapist (理

53、疗师)and board member of the canadian physiotherapy association. you should push with the ball of your foot, he says.put on clothes. while its warm, wear layers of clothing, with clothing close to the body that breathes and cuter layers that do not absorb water. _17_be reasonable. _18_ , dont sign up

54、for a 50-kilometre ride. and while cycling is great exercise for people who want to get into shape, if your doctor advises you not to do tiring exercise, cycling shouldn't be your starting position. werstine says. walk to begin getting into shape and then graduate to cycling.fix the fit. if you

55、develop lower back pain or numbness in your hands and fingers from cycling, it could because your bike isn't adjusted properly for your height. _19_ , but if you have continuing problems, consider consulting a bike fit physiotherapist, werstine says.be mindful. you have to pay attention on the r

56、oads to vehicles» other cyclists and pedestrians. _20_ . or do some reading about how to avoid dangerous cycling situations, bicycle safe. com, for instance, listing 10 types of car-bike accidents and how to avoid them.a. watch your feetb. ask experts for helpc. stop there and let others pass b

57、y firstd. go for bright colors that help you be seene. if you are just starting out and aren't in good shapef. consider taking a cycling safety course to practise your skillsg. a good cycle shop can help you find the right height for the seal【答案】16. a 17. d 18. e 19. g 20. f【解析】文章介绍春天里面虽然时候骑车,但是如果不当,会对身体造成危害,文章介绍骑车要注意的安全事项。16. 本空位于句首,是一个小标题。根据下句:用脚的错误部位推动会增加脚后跟受伤的风险。可知要关注你的脚。故选。17. 根据上句:尽管天气暖和,穿上几层衣服,衣服紧贴呼吸的身体,和不吸水的可爱层。因为本文讲的是骑自行车运动,为了安全,可知要寻找有助于你被看见的明亮的颜色。故选。18. 根据本句结构_3_ , dont sign up for a 50-kilometre ri

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论