




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
徐州市2014高考英语一轮完形填空和阅读理解基本训练(2)附答案阅读(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ain 1971 a young man who grew up very poor was traveling across the country, trying to make a new start for himself. along the way he had completely run out of money and was forced to spend the night in his car. this continued until one morning, after a week of sleeping in his car, he walked nervously into a restaurant and ordered a big breakfast.after eating his first good meal in weeks, he found himself lying to the waiter, telling him he had lost his wallet. the waiter, who was also the owner, walked behind the chair where they young man had been sitting. he bent down, and came up with a $20 bill that looked as if it had fallen on the floor and said, “son, you must have dropped this,” the owner said. the young man couldnt believe his luck! he quickly paid for the breakfast, left a tip, bought gas with the change, and headed west.on the way out of town, he began to understand what that fellow did. maybe nobody dropped the money at all. “maybe that fellow just knew i was in trouble and he helped me in a way that didnt embarrass(使困窘)me. so i just made a promise to help other people if i can.”later, he worked very hard and became a rich man. now, he lives near kansas city. each year he gives away thousands of dollars. he is known as the “secret santa” because at christmas time each year, he personally hands money out to those on the street and at restaurants. last year, he gave more than $50,000 away in kansas city.51. the young man was traveling across the country in 1971 probably to _.a. find a piece of work to dob. hand out gifts to passers-byc. look for a good restaurantd. show his new car to others52. the underlined word “this” in the second paragraph refers to _.a. a walletb. his luckc. the $20 billd. his tip53. on the way out of town, the young man got to know that _.a. it was very honest of the owner to return his moneyb. another man who had breakfast in the restaurant lost the moneyc. he could probably find himself a job in the restaurantd. the owner helped him in a way that didnt hurt his feelings54. from this text we can infer that _.a. the man raised money for the poorb. the man did carry out his promisec. santa gives the man money each yeard. the man was not successful in the end55. the best title for this text may be _.a. secret santa of kansas cityb. the key to successc. a kind waiter in the restaurantd. never give up参考答案-51-55 acdbapassage a本文是一篇记叙文,讲述了一位神秘的圣诞老人的故事。51. a. 推理判断题 本文第一段trying to make a new start for himself告诉我们这个人在寻求事业上新的开始。52. c. 指代关系题 第二段提到餐馆老板举起一张20美元的钞票,问是否是年轻人丢的。由此可知,this指的是这20美元的钞票。53. d. 事实细节题 第三段告诉我们年轻人逐渐明白了老板是为了不伤害自己的自尊心,不使自己感到尴尬才这么做的。54. b. 推理判断题 第三段说so i just made a promise to help other people if i can. 最后一段就告诉我们他每年圣诞节都要帮助很多人,可见他兑现了自己的诺言。55. a. 主旨大意题 本文给我们讲述的就是一位神秘的圣诞老人的故事。*结束阅读 (共两节,满分60分)第节 阅渎理解(共25小题;每小题2分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将标号为26-50的相应选项字母涂黑。ai remember my math teacher mr. young very well. he stood out because the kids made fun of him.he was missing one of his fingers, and always pointed at students with his middle finger. i was not very good at english and math. no matter how hard i tried, i just could not know why i did not understand what all the other kids found so easy to learn. one day, i was told that if i got one more e on my report card, i would be taken to the “big prison for kids”. i tried really hard for weeks. i just couldnt understand how to make different parts of numbers into whole things. the day before report cards were to come out, i knew that mr young would give me an e, just like he always did. i went to mr. young and told him that the orphanage (孤儿院) was going to send me to the big prison if i got another e on my report card. he told me there was nothing he could do; it would be unfair to the other kids if he gave me a better grade than i had actually earned.i smiled at him and said, “mr. young, do you know how the kids make fun of you because youre missing your finger?” he looked at me, moved his mouth to one side and said nothing. “they shouldnt do that to you because you cant help not having a finger, mr young. just like i cant help not being able to learn numbers and stuff like that,” i said. the next day, when i got my report card, i tucked it into one of my books. while on the school bus, i opened it: geography, b+; mechanical drawing, c-; english, d-; history, c-; gym, b+; art, c; math, d-.that math grade was the most favorite one i ever received. because i knew that someone in the world finally understood what it was like for me to be missing a finger inside my head.26. from the second paragraph we can infer(推断出)that the boy is _ in some subjects.a. mind-blowing(使兴奋的) b. slow-witted c. fun-loving d. badly-behaved27. where may the boy live according to the passage? a. in an orphanage. b. in a big prison. c. in the school dormitory. d. in his home.28. what grade should the boy have got in the math test this time?a. d-. b. c. c. b+. d. e.29. the underlined word “tucked” in the passage most probably means “_”.a. stuck b. listed c. hid d. copied30. the reason why the boy remembers mr young is that _.a. he missed one of his fingers b. he treated his students very wellc. he understood the boy d. he taught his students in a special way knowing the best way to study will help you to be a better student. by using your time properly, you can do your homework more quickly. learning to study is not difficult.the first thing to remember is that you must be willing to learn. it doesnt mean that you must always like the subject. it does mean, however, that you must be willing to do whatever is necessary to learn. try to understand why it is important and how it will help you now and later to do and learn other things. knowing mathematics facts will be useful in your whole life. knowing how to spell makes any kind of writing easier. sometimes subject that you think is going to be uninteresting will be exciting when you begin to work at it and understand it more clearly. learning things can be fun if you are willing to work with them.heres some advice for you: have a certain time each day and a quiet place with good lighting for study, so that you can concentrate on your study without interruptions(中断); have everything ready before you sit down to study, a dictionary, paper, a pen and books; be sure you understand what you should learn before you start; read carefully and pay special attention to the most important things; when memorizing, first find out the main parts and then recite the whole thing; check your homework after you finish it; never forget the importance of review and preview.68. the main purpose of the article is_a. to prove that learning is not difficult b. to make the readers be interested in studyc. to tell the importance of self teaching d. to tell the students how to study well69. we learn things because_a. our parents want us to learn b. every student learns at schoolc. we may use these things in the future d. we like the subjects70. which of the following is not the advice given in the article?a. to put a pen, paper and books beside you before study.b. to study at any possible time and place.c. to review and preview.d. to pay attention to the most important things.参考答案-68-dcb *结束(2011西安地区八校联考)it was one of the happiest saturday mornings i had spent with my daughter, gigi. that was, until two strangers threw her into their car and sped away. it seemed like a bad dream.i could _1_ speak when the police questioned me. after that, the policeman asked me to go home to wait. my friend gloria came to _2_ me. she took my hand and gave me _3_. it was a picture of a little girl _4_asleep in her bed, standing by the bed was a tall, blond(金发的) _5_. we prayed and waited by the phone until sunset. the _6_ never rang. suddenly,the front door swung open. i looked up and _7_. there stood gigi. i cried, throwing my _8_ around her. gigi said:“i was scared. we were going really fast on an old _9_ road id never seen before. but then a tall man walked out _10_ the car,and they ran off the road and hit a tree. then the tall man _11_ the car door and pulled me out. he was really nice,and said i would be okay. i must have gone to _12_, because when i woke up it is in front of our house. he must have brought me home.” “but who.how did he know., where to bring you?”my voice broke. gigi _13_ her head. just then gigi noticed glorias picture. “thats him!” she _14_ at the picture. “mommy,thats the man who pulled me out of the car!” gloria and i turned _15_.“are you sure thats the man?” gloria asked. “yeah, thats him _16_ that he didnt have wings,and he was wearing blue jeans.”later that night, the police found the _17_ kidnappers. when questioned, the driver remembered turning away to _18_ hitting a tall blond man.twenty years have gone by. we have never heard from any one claiming to have _19_gigi. there have been no logical explanations for her _20_. but from that day on, i believe that all experiences, positive and negative, are given to us for our strengthening and learning.本文讲述了一个遭到劫持的小女孩被神奇解救的事。1a. hardly b. hard c. fully d. full答案:a。当警察询问我的时候,我几乎说不出话来。hardly几乎不。2a. sympathize b. support c. comfort d. calm答案:c。我的朋友gloria前来安慰我。comfort安慰,使(痛苦等)缓和。3a. a map b. a picture c. a bag d. a book答案:b。她拉着我的手并且给了我一张照片。从下句中的it was a picture of a little girl可知答案。4a. healthy b. sound c. reliable d. reasonable答案:b。那是一张一个小女孩在她床上熟睡的照片。sound(指睡眠)酣的,香甜的,不中断的,(指睡觉的人)酣睡的:be a sound sleeper睡得很沉的人;a sound nights sleep睡一夜好觉。5a. angel b. man c. maid d. servant答案:a。旁边站着一个高个子金发天使。从下文的空14,15,16处,尤其是空16处的“yeah,thats him _16_ that he didnt have wings”可知答案。6a. phone b. door bell c. clock d. radio答案:a。我们在电话旁祈祷等待直到日落,电话一直没响。从上句中的we prayed and waited by the phone和本句中的rang可知答案。7a. yelled b. screamed c. whistled d. whispered答案:b。突然,前门开了。看到gigi站在那里“我”尖声叫了起来。按照常理和逻辑等待失踪女儿消息的母亲,看到女儿突然出现在面前会惊奇地高声尖叫。scream(因恐惧、痛苦或兴奋)尖声喊叫,喊出;yell“号叫,喊叫,叫喊”虽具有一定的干扰性,但不如scream更符合语境。8a. c
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 个人收购手机合同标准文本
- 保定吊车出租合同样本
- 仔母猪购销合同样本
- 共同使用合同样本
- 关于餐饮服务员合同标准文本
- 充电桩转卖合同样本
- 公路修建补充合同标准文本
- 仁怀酒厂收购合同样本
- 企业材料采购合同样本
- 个人服装购买合同样本
- 中国主要水域资源分布及开发利用
- 《中电联团体标准-220kV变电站并联直流电源系统技术规范》
- 2024年郑州黄河护理职业学院单招职业技能测试题库及答案解析文档版
- 非机动车交通管理及规划研究
- 劳务派遣及医院护工实施预案
- 华电行测题库及答案2024
- 产后病(中医妇科学)
- 苏州市2023-2024学年高一上学期期末考试数学试题(原卷版)
- 社区获得性肺炎教学演示课件
- 农村蓝莓树补偿标准
- 市级临床重点专科申报书(麻醉科)
评论
0/150
提交评论