高考英语阅读理解二轮基础训练精品题(30).doc_第1页
高考英语阅读理解二轮基础训练精品题(30).doc_第2页
高考英语阅读理解二轮基础训练精品题(30).doc_第3页
高考英语阅读理解二轮基础训练精品题(30).doc_第4页
高考英语阅读理解二轮基础训练精品题(30).doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解二轮基础训练精品题(30)及答案阅读理解-awhile small may be beautiful, tall is just plain uncomfortable it seems, particularly when it comes to staying in hotels and eating in restaurants.the tall persons club great britain (tpcgb), which was formed six months ago to campaign for the needs of the tall, has turned its attention to hotels and restaurants. beds that are too small, showe heads that are too low, and restaurant tables with hardly any leg-room all make life difficult for those of above average height, it says.but it is not just the extra-tall whose needs are not being met. the average night of the population has been increasing ye the standard size of beds, doorways, and chairs has remained unchanged.“the bedding industry says a bed should be six inches larger than the person using it, so even a king-size bed at 66(6 feet and 6 inches) is falling short for 25% of men, while the standard 63 bed caters for less than half of the male population.” said tpcgb president phil heinricy, “seven-foot beds would work fine.” sililarly, restaurant tables can cause no end of problems. small tables, which mean the long-legged have to sit a foot or so away from them, are enough to make tall customers go elsewhere.some have already taken note, however. at queens moat housescaledoman hotl in edinburgh, 66beds are now put in as standard after requests for longer beds from taller visitors, particularly americans.( ) 1. what is the purpose of the tpcgb campaign?a. to provide better services. b. to rebuild hotels and restaurants. c. to draw public attention to the needs of the tall.d. to attract more people to become its members.( ) 2. which of the following might be a bed of proper length according to phil heinricy?a. 72. b. 7 c. 66 d. 63( ) 3. what may happen to restaurants with small tables?a. they may lose some customers. b. they may start businesses elsewhere.c. they have to find easy chairs to match the tables.d. they have to provide enough space for the long-legged.( ) 4. what change has already been made in a hotel in edinburgh?a. tall people pay more for larger beds. b. 66beds have taken the place of 63beds.c. special rooms are kept for americans. d. guest rooms are standardized.【解题导语】说明文。主要讲述一个英国的高个子组织tpcgp在六个月以前向宾馆和酒店发起的针对高个子的一些特殊需求的活动。64. 答案c 细节理解题。由第二段的which was formed six months ago to campaign for the needs of the tall, has turned its attention to hotels and restaurants.可知tpcgp是为了让公众注意高个子的一些特殊需求。65. 答案b细节理解题。由倒数第三段said tpcgb president phil heinricy, “seven-foot beds would work fine.”可知。66. 答案a推理题。由倒数第二段的内容可知,如果饭店使用小的桌子,自然就失去了高个子这样一类群体的顾客。选a。67. 答案b。细节理解题。acd在文中均是无中生有,在文中无对应内容。由倒数第一段可知66beds are now put in as standard after requests for longer beds from taller visitors, particularly americans. b项正确。阅读理解when you consider what subject to study in college, chances are that you and your parents will think about what you can make out of it after graduation. you will likely ask the question: “can i find a well-paid job or simply a job with a degree in this in the future?” this consideration also influences students when they come to choose between studying science or humanities (人文学科) at college. people generally believe that the humanities, which include literature , history, cultural studies and philosophy, do not prepare students for a specific vocation (职业). science subjects, however, are considered vocational courses that produce scientists, engineers and economists (经济学家). “ive decided to take finance as my college major. my parents and i think this subject will help me get a good job or start a business,” said huachen yueru, 17, a science student at wuxi no. 1 high school. even those who choose a liberal arts (文科) education often pick the humanities subject which they think will best help them later find a job. “im going to study spanish in college, which i believe will open doors to a high-paying job for me,” said liu chao, 18, a senior 2 student at dalian no 20 high school. he said few of his classmates show interest in subjects like philosophy and history, which are seen as “less promising” in job markets.the popularity of liberal arts subjects among college students has also been decreasing in the united states. american scholars (学者) and universities are concerned that in the ongoing economic crisis (经济危机) liberal arts subjects will be hit hardest. as money tightens (紧缩), they worry that the humanities may become “a great luxury (奢侈品) that many cannot afford”, according to the new york times.44. when you consider what to study in college, what does you and your parents usually think about ? a. whether you are interested in the subject.b. if you can lead a happy life.c. what you can make out of it after graduation.d .how much you can learn in the college. 45.why do students show little interest in the subjects, like philosophy or history ? a .because they are not interested in them. b. because they think these subjects are useless.c. because they see these subjects as less-promising in job market. d. because they like the science subjects. 46. what can we infer from the passage ?a. humanities are becoming less and less popular with the students.b. studying science subjects is sure to find a well-paid job.c. the humanities in college should be cancelled. d. the writer thinks those who choose the liberal arts education will choose their favorite subjects.47. what does the underlined word “it” refer to in the first paragraph ?a. the subject you study in college b. science c. humanities d. liberal arts 体裁:说明文 词数:326 难度系数: 建议用时:8分钟类别:细节理解+推理判断题+词义猜测题 本文标题 :arts in crisis【文章大意】:文章主要向人们介绍了在大学里面的人文科学的科目正在受到人们的冷落,并解释了该种现象产生的原因。44.【考点分析】细节理解题。【参考答案】c。【解题思路】文中第一段提到you and your parents will think about what you can make out of it after graduation,可知你和父母首先考虑的是毕业后的问题。 45.【考点分析】事实细节题。【参考答案】c。【解题思路】文中第五段中提到which are seen as less promising in job markets,可知人们把哲学和历史这样的人文学科看成是没有工作市场的学科,故c 项正确。.46.【考点分析】推理判断题。【参考答案】a。【解题思路】文中提到在大学里人文科学已经越来越不受学生和家长的欢迎,为了毕业后的就业,人们更多的是选择具有很好的就业形势的理科类。因此a项符合题意,其余选项说法不恰当。.47.【考点分析】词义猜测题。【参考答案】a。【解题思路】 文中第一段提到的是家长和学生在选择专业时考虑的是毕业后的形式,因此可推知此处的it 代指前面的the subject to study in college,故a 项正确。阅读理解-bwere all connected. you can send an e-mail message to a friend, and your friend can pass it on to one of his or her friends, and that friend can do the same, continuing the chain. eventually, your message could reach just about anyone in the world, and it might take only five to seven e-mails for the message to get there. scientists recently tested that idea in a study involving 24,000 people. participants had to try to get a message forwarded to one of 18 randomly chosen people. each participant started by sending one e-mail to someone they knew. recipients could then forward the e-mail once to someone they knew, and so on. targets, who were randomly assigned by researchers from columbia university in new york, lived in 13 countries. they included an australian police officer, a norwegian veterinarian, and a college professor. out of 24,000 chains, only 384 reached their goal. the rest petered out, usually because one of the recipients was either too busy to forward the message or thought it was junk mail. the links that reached their goal made it in an average of 4.05 e-mails. based on the lengths of the failed chains, the researchers estimated that two strangers could generally make contact in five to seven e-mails. the most successful chains relied on casual acquaintances rather than close friends. thats because your close friends know each other whereas your acquaintances tend to know people you dont know. the phenomenon, known as the strength of weak ties, explains why people tend to get jobs through people they know casually but arent that close to. so, start networking and instant messaging now. as they say in show business: its all about who you know. 6. if you want to get into touch with a stranger in the world, how many e-mails might it take for the message to reach him/her?a. 5 to 7b. 18c. 13d. 3847. which of the following is not true about the test?a. 24,000 people took part in the study and sent e-mails to people they knew.b. the 18 targets were chosen by chance.c. about 98.4% of the mails didnt reach their goal because some people were too busy or they mistook the message for junk mail.d. the targets come from 13 countries, such as australia, norway and new york.8. what does the word “estimate” mean in the passage?a. make sureb. supposec. think overd. imagine9. why do people tend to get jobs more easily through casual acquaintances than close friends?a. because close friends dont talk with each other so much.b. because casual acquaintances can help you know more people and make more friends.c. because close friends dont spend so much time gathering together.d. because casual acquaintances are kinder and more willing to help others.10. in which part of a newspaper will readers read this passage?a. culture b. entertainmentc. information and technologyd. health 全解全析本文主要讲述电子邮件将人们的联系拉近。6. a 细节理解题。由第一段最后一句可知。7. d 细节理解题。由第二段可知,a, b, c都正确;由第三段最后一句可知,d不正确。8. b 词义猜测题。estimate “估计”,与b选项suppose意思最接近。9. b 细节理解题。由第六段可知。10. c 推理判断题。因本文谈的e-mail与电脑有关,所以应与“信息和技术”相关。阅读理解-cbritish author jk rowling was at the release of her latest harry potter book called “harry potter and the deathly hallows” at the natural history museum in london, friday july 20, 2007.j.k.rowlinghasbeenspottedatcafesinscotlandworkingonadetectivenovel,abritishnewspaperreportedsaturday.thesundaytimesnewspaperquotedianrankin,afellowauthorandneighborofrowlings,assayingthecreatoroftheharrypotterbooksisturningtocrimefiction.mywifespottedherwritingheredinburghcriminaldetectivenovel,thenewspaperquotedrankinastellingareporteratanedinburghliteraryfestival.itisgreatthatshehasnotabandonedwritingoredinburghcafes,saidrankin,whois knownforhisownpolicenovelssetinthehistoricscottishcity.rowlingfamouslywroteinitialdraftsofthepotterstoryinthescottishcityscafes.backthen,shewasastrugglingsinglemotherwhowroteincafestosaveontheheatingbillathome.nowshesbritainsrichestwoman-worth$1billion,accordingtoforbesmagazine-andhersevenpotterbookshavesoldmorethan335millioncopiesworldwide.inaninterviewwiththeassociatedpresslastmonth,rowlingsaidshebelievedshewasunlikelytorepeatthesuccessofthepotterseries,butconfirmedshehadplanstoworkonnewbooks.illdoexactlywhatididwithharry-illwritewhatireallywanttowrite,rowlingsaid.11 what is jk rowling famous for?a. detective novelsb. crime fictionc. harry potter booksd. love stories12 which of the following is not rue about ian rankin?a. he is a writer famous for police novels.b. most of the stories in his novels happened in the historic scottish city.c. it was rankin himself who witnessed jk rowing writing her edinburgh criminal detective novels.d. he told the british newspaper the sunday times about jk rowlings novels.13 why did rowling like to write the “harry potter stories” in the cafes?a. because she was a romantic woman and the atmosphere in the cafes gave her lots of inspiration.b. because she was a single mother at that time and she want

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论