全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013高考英语二轮(阅读理解)珍品训练(14) (*) london-everyone else has one! lucy declared to her parents, trying to get a mobile phone as a gift for her 14th birthday. her parents gave in. curious to know how her daughter would use the phone, jane bidder, the mother, followed lucy to the school bus in the morning the bus seats 20, of whgom half have a mobile phone: one rings and several adolescent (青少年的) owners feel in their bags. many parents have just come to realize that the mobile phone is no longer only for travelling businessmen it is as likely to be found in school bags. the mobile phone seems to have become something essential for todays teens in britain, according to a survey published last week, by nop, a leading market research company in britain. research found that 66 percent of 16-year-old now have ac- cess to a mobile phone. the mobile phone has been turned into a secret messaging service by teen users. when they are talking on the mo- bile, their parents are not able tc; eavesdrop on the secondline. the interviews with 2,典型例题ng people aged 7 to 16 found that they favour the text messaging services because they offer a secret way of keeping in touch. the days of secret notes in the classroom are dying out. for example, cya means see you; ioi means laughs out loud; and 2nite is an abbreviation of tonight. all these are based on shorthand phrases used on the internet. many schools have banned students using mobile phones. but they are not very successful. still phones ring in the class and disturb study. besides, people are worried about the health risk to kids using mobile phones.scientists believe children are especially vulnerable to the mobile radiation. 1. the story of lucy is told to show us a. british parents meet their childrens needs whatever they are b. british kids have good relationships with their parents c. how british parents accept the truth of teenagers owning a mobile phone d. why every child gets a mobile phone as a birthday present in the uk答案: c 指导:文中第一段lucy说“每人都有一部手机”,所以父母屈服了,故此c为最佳选项。2. what would be the best title for this news story? a. school bans mobile phones b. parents curiosity about children using mobiles c. mobile popularity among uk teens d. secret messages popular among kids in the uk 答案: c 指导:本文通过lucy父母的所见所闻,说明手机在英国学生中是很普通的,所以c为最佳选项,而其他三个选项都不能概括文章的主要思想。3. the underlined word eavesdrop means_. a. join in actively b. interrupt rudely c. watch carefully d. listen secretly 答案: d指导:由文中前一句the mobile phone has been turned into a secret messaging service by teen users和“their parents are not able to”可知d为正确答案。4. interviews discover children like sending messages instead of_. a. calling each other b. writing notes to each other c. playing games online d. greeting each other passages 答案: b 指导:由文中倒数第五段“theyfavourthetextmessa ging services because they offer as ecret waythe days“ secret notes in the classroom are dying out可知学生喜欢短信息,所以答案为b.。*结束阅读理解-推理判断题阅读下面短文,进行合理的推理判断,并从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。im interested in the furnished cottage near dedham which you made known in yesterdays newspaper, for my husband and i are coming to england in june and will stay at the cottage for three months.would you please tell me exactly where it is and give me some information about bus and train service in the area? we need a cottage on a busy street. and i would also like to know about the shops there. do the shops still supply? i know they did ten years ago.i would also be thankful if you would tell me whether you supply sheets, etc., and whether a laundry (洗衣店) calls at the house. the rent (租金) you ask sounds reasonable for the size of the cottage. how do you like it paid? weekly, monthly or in advance?1. this passage must be taken from a _.a. novelb. letterc. newspaperd. diary2. in the passage, “you” refers to _.a. a friend of the writersb. the reader who reads the passagec. some person who has a cottage for hired. an unknown person living in england3. according to the passage, which of the following is not true?a. “you” must have advertised in the newspaper.b. the writer and her husband are to stay at dedham.c. the writer must have been to dedham ten years ago.d. the writer is interested in nothing but the cottage.4. which of the following does not the writer wish to know further about?a. the position of the cottage.b. things about the traffic.c. the total rent for the cottage.d. the shops and the supplies.5. from the passage, we can judge that the writ
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全生产双体系培训课件
- 2026年重庆丹源安保服务有限公司派往垫江县公安局辅警岗位工作人员招聘备考题库及参考答案详解一套
- 2026年横琴粤澳深度合作区首都师范大学子期实验小学招聘备考题库及参考答案详解一套
- 企业知识产权保护策略指南
- 深度学习技术原理解析指南
- 2026年浙江大学国际联合商学院招聘备考题库带答案详解
- 高中化学:化学教学中的化学实验设计与创新能力培养研究教学研究课题报告
- 2025年水务行业运营与管理指南
- 2025年财务风险管理与企业内部控制手册
- 基于汉字部件部首的识字绘本开发对小学低年级学生识字能力影响的研究课题报告教学研究课题报告
- 2026天津市津南创腾经济开发有限公司招聘8人笔试参考题库及答案解析
- 2025年时事政治知识考试试题题库试题附答案完整版
- 高校宿舍管理员培训课件
- 2026年大连职业技术学院单招职业技能笔试参考题库带答案解析
- 河南省开封市2026届高三年级第一次质量检测历史试题卷+答案
- 员工通勤安全培训课件
- 岁末年初安全知识培训课件
- (自2026年1月1日起施行)《增值税法实施条例》的重要变化解读
- 2025年游戏陪玩分成协议
- 全国秸秆综合利用重点县秸秆还田监测工作方案
- 2026年内蒙古化工职业学院单招职业适应性考试参考题库及答案解析
评论
0/150
提交评论