




已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2018-2019学年高一英语上学期考试试题第一部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A 、B 、C 和 D )中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 In 1812, the year Charles Dickens was born, there were 66 novels published in Britain. People had been writing novels for a century most experts date the first novel to Robinson Crusoe in 1719 but nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages; the literacy(识字)rate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the names of the authors, often with something like “By a lady.” Novels, for the most part, were looked upon as silly, immoral or just plain bad.In 1870, when Dickens died, the world mourned him as its first professional writer and publisher, famous and beloved, who had led an explosion in both the publication of novels and their readership and whose characters from Oliver Twist to Tiny Tim were held up as moral touchstones. Today Dickens greatness is unchallenged. Removing him from the pantheon(名人堂)of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa.How did Dickens get to the top? For all the feelings readers attach to stories, literature is a numbers game, and the test of time is extremely difficult to pass. Some 60,000 novels were published during the Victorian age, from 1837 to 1901; today a casual reader might be able to name a half-dozen of them. Its partly true that Dickens style of writing attracted audiences from all walks of life. Its partly that his writings rode a wave of social, political and scientific progress. But its also that he rewrote the culture of literature and put himself at the center. No one will ever know what mix of talent, ambition, energy and luck made Dickens such a distinguished writer. But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possible and important for our own culture to understand how he made himself a lasting one.1. Which of the following best describes British novels in the 18th century?A. They were difficult to understand. B. They were popular among the rich.C. They were seen as nearly worthless. D. They were written mostly by women.2. Dickens is pared with the Mona Lisa in the text to stress_.A. his reputation in France B. his interest in modern artC. his success in publication D. his importance in literature3. What is the authors purpose in writing the text?A. To remember a great writer. B. To introduce an English novel.C. To encourage studies on culture. D. To promote values of the Victorian age.BWhen an earthquake hit a small town, many houses fell down. After the earthquake, all the newspapers reported many-stories about some of the families who were in trouble.One Sunday, when I was reading a newspaper, a special picture touched me. It gave the clothing sizes of each family member. I thought that this would be a good chance to teach my children to help those who were less lucky than themselves. I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old daughter, Meghan, “We have so much, but these poor people now have nothing. Well share what we have with them.”I filled a box with foods and clothes. While I was doing this, I encouraged the children to choose their toys and donate some of their less favorite things. Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and games and put them together. Then she walked away. A few minutes later she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll on top of the other toys. “Oh, dear,” I said, “you dont have to give Lucy. You love her so much.” Meghan said, “Lucy makes me happy, Mommy. Maybe shell make another little girl happy, too.”I looked at Meghan for a long moment. She taught me a lesson. Its easy to give something that we dont want any more, but hard to give what we cherish(珍爱), isnt it?4.According to the passage, the writer has_ children.A. one B. two C. three D. four5. The underlined word “donate” probably means_.A. 捐赠 B. 丢掉 C. 展出 D. 放好6. Which of the following is TRUE?A. An earthquake happened in the writers hometown.B. The writer let Meghan give her much-loved doll.C. The writer decided to buy some clothes for those people in trouble.D. The writer thinks it is more difficult to give what we love a lot.7. Whats the best title of this passage?A. A Family Story. B. The Spirit of Giving.C. The Way of Helping Others. D. A Sad Experience.CIf youre planning to travel overseas, the most mon form of transportation is by airplane. Knowing the whole procedure(程序) from buying plane tickets to dealing with in-flight emergencies(紧急事件) can ensure that you have a pleasurable trip.First of all, choosing an airline carrier might depend on a number of factors including the panys service record, price of the ticket, length of time to destination, and even in-flight service.Now, once youve bought your ticket, you still need to make the long journey through the airport. Once you arrive, you usually check your bags at the main ticket counter. Then, you have to pass through the security checkpoint, where you will have to walk through an X-ray machine, and they will check your carry-on bags for any forbidden items, including firearms, explosives, and knives. Of course, this is for everyones safety. You might also be asked to open your bags to be carefully checked.Once you pass through this checkpoint, then you will go to the appointed boarding area and gate to wait for your plane. Just wait there until they say that your flight is here for you to go boarding.Of course, once you are aboard the plane, no one ever wants to experience any emergencies, but the plane is equipped with emergency exits in case you have to leave the plane. There are also life jackets under the seats, and oxygen masks in case the planes cabin(机舱) unexpectedly loses pressure. Be sure to read the safety instruction card located in the pocket of the seat in front of you.8. The first step for you to travel by plane is to _. A. choose an airline carrier B. buy a plane ticketC. deal with in-flight emergencies D. check your bags at the main ticket counter9. Where do you have to go through an X-ray machine? A. At the ticket office. B. At the main ticket counter.C. At the appointed boarding area. D. At the security checkpoint.10. If the plane loses pressure, you should _. A. leave the plane at once B. wear the life jacket and the oxygen maskC. read the safety instruction card D. wait in your seat silently 11. The purpose of the passage is to _. A. introduce some steps for you to travel by planeB. tell passengers how to keep safe on a planeC. show people some good ways to travel overseasD. explain why planes have X-ray machinesDIf you could have one superpower, what would it be?Dreaming about whether you would want to read minds, see through walls, or have superhuman strength may sound silly, but it actually gets to the heart of what really matters in your life.Every day in our work, we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.They have a different kind of superpower that all of us possess: the power to make a difference in the lives of others.Were not saying that everyone needs to contribute their lives to the poor. Your lives are busy enough doing homework, playing sports, making friends, seeking after your dreams. But we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself. Find an issue you are interested in and learn more. Volunteer or, if you can, contribute a little money to a cause. Whatever you do, dont be a bystander. Get involved. You may have the opportunity to make your biggest difference when youre older. But why not start now?Our own experience working together on health, development, and energy the last twenty years has been one of the most rewarding parts of our lives. It has changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.12.What does the underlined part in Paragraph 2 refer to?A. Your life style.B. Your life value.C. Your trouble in life.D. Your life experience.13.Why does the author say they are inspired every day?A. They possess different kinds of superpowers.B. They have got the power to change the world.C. Some people around them are making the world better.D. There are many powerful people in their life and work.14.What does the author stress in Paragraph 5?A. Learning more and contributing more to a cause.B. Rising above self and acting to help others.C. Working hard to get a bigger opportunity.D. Trying your best to help the poor.15.What can be inferred from the last paragraph?A. The author believes the lives of the poorest will get better.B. Much more progress will be made in the near future.C. The work on health is the most valuable experience.D. Peoples efforts have been materially rewarded.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Maybe you are an average student. You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. 16 Heres how:1)Make plans carefully. You should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule. First make a plan for eating, sleeping, dressing, etc. Then plan your study well. 16 A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to be aware of what is happening to your life.2) 18 Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be simply a corner of your room with only study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject.3)Make good use of your time in class. Take advantage of class time to listen to everything the teachers say. Take notes if necessary, because the notes will help you remember what the teacher says and study better.4)Study regularly. When you get home from school, go over your notes. Review the important points that your teacher mentioned in class. If you know what your teacher is going to discuss the next day, reading that material. This will help you understand the next class. 19 5)Develop a good attitude towards tests. 20 They help you remember your new knowledge. The world wont end if you dont pass a test, so dont be overly worried.There are other methods that might help you with your study. You will probably discover many others after you have tried these methods.A. And still it doesnt end.B. Find a good place to study.C. Dont forget to set aside enough time for entertainment.D. Anyone can bee a better student if he or she wants to.E. Remember to put your books in order before leaving the room.F. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.G. If you do these things regularly, the material will bee more meaningful and you will remember it for a longer time.第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。The Temple of Heaven is regarded as one of the greatest architectural structures 21 the world. Some environmental(环境的) artists and gardeners 22 the temple as a place where people can talk to 23. In Beijing four imperial(皇帝的) temples were built 24 the Ming and Qing dynasties. The 25 of Heaven is the most 26 of the four. The other three are the Altar(祭坛) of the 27 in the north, the Altar of the Moon in the west, and the Altar 28 the Sun in the east. All of them are still 29, but the Temple of Heaven is the _30_ group of temple buildings of its kind in China, nearly four 31 larger than the Forbidden City (紫禁城).In 32 the heaven-like structures, the designers made good 33 of the colour, sound, figures of the circle and the square, and 34 in its height. The bination(结合) of 35 and garden helps to make it _36_ mysterious and magical. The temples architecture has 37 themes. One is on the Earth while _38_ is in the heaven. The square-shaped palace 39fasting(斋戒) in the west of the temple appears like a Forbidden City in a smaller 40.21. A. toB. forC. upD. in22. A. describeB. distributeC. mentionD. speak23. A. spaceB. placeC. heavenD. Hades24. A. withinB. duringC. throughD. according25. A. TempleB. ChurchC. MountainD. Market26. A. impossibleB. necessaryC. importantD. familiar27. A. MoonB. EarthC. SunD. planets28. A. toB. aboveC. aboutD. of29. A. sittingB. sleepingC. standingD. kneeling30. A. largestB. largerC. heavierD. heaviest31. A. timeB. timesC. oclockD. years32. A. owningB. havingC. producingD. making33. A. ideaB. useC. mindD. need34. A. changesB. movesC. correctsD. attends35. A. familyB. homeC. buildingD. house36. A. feelB. appearC. findD. see37. A. threeB. oneC. fourD. two38. A. the otherB. otherC. anotherD. others39. A. inB. withC. forD. to40. A. heightB. wideC. lengthD. size第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答题卡相应的位置上。I was a poor black worker in South Africa. It was in 1952 41I first met Nelson Mandela. Because of my poor family, I had to leave the school42I studied for only two years. Fortunately, Mandela offered43(guide) to black people on their legal problems. He was generous with his time, for44I was very grateful.Mandela was warm-hearted and reliable, with45help, I was46(determine) to join the ANC Youth League and I became47(hope) about my future.Mandela told me that we48(reach) a stage where we had almost no rights at all. 49Mandela said, we chose50(attack) the laws. I knew it would help us achieve our dream of making black and white people equal.第三部分 写作(共两节;满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每次错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。When talked about my dream. I recalled my childhood, which I started learning to sing. At that time it was my interest led me to sing. Hard although I learned, I was happy then. And with time going on, I have gradually realized sing is my whole life. I like it or enjoy it. I want to stand on an even big stage to sing where not only will my dream be e true but also I can send my beautiful song to all the audience. I want to transfer happy and encouragement to the audience by singing, letting us cheer up.第二节 书面表达(满分25分)假定你是李华。你的美国笔友Peter对北京的香山红叶节很感兴趣,来信向你询问此事。请你根据下列要点用英语写一封回信:1.开幕时间和地点:每年10月中旬,北京香山;2.特色活动:爬香山,赏红叶,参观古寺庙,品尝当地美食。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.开头语和结束语已为你写好。香山红叶节the Xiangshan Red Leaves FestivalDear Peter,_Best wishes!Yours sincerely,Li Hua高一英语寒假作业答案1-15 CDACA DBADB ABCBA16-20 DCBGF21-40 DACBA CBDCA BDBAC BDACD第一部分 阅读理解第一节A【语篇解读】本文写于Charles Dickens诞辰200周年前夕,介绍了 Charles Dickens在英国小说方面的重要贡献和深远影响。1. C【解析】细节理解题。根据第一段对当时情况的描写nobody wanted to do it professionally The steam-powered printing press was still in its early stages; the literacy(识字)iate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the names of the authors. Novels, for the most pant, were looked upon as silly, immoral or just plain bad印刷技术落后,人们识字率低,作品上设有作者名字,小说被认为是愚蠢的不正常的,毫无价值可言。故选C。2. D【解析】推理判断题。根据第二段Dickens greatness is unchallenged.和列举的Charles Dickens小说的影响可知,把他和Mona Lisa相比是为了说明Charles Dickens在英国小说方面的重要性和Mona Lisa在绘画方面的重要性是一样的,故选D。3. A【解析】写作意图题。根据文中对Charles Dickens及其作品在英国小说史上重要性的描写,和文章最后 But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possible and important for our own culture to understand how he made himself a lasting one.可知本文是写于 Charles Dickens 诞辰 200 周年前夕,由此可知作者写本文是为了纪念这位伟大的作家。故选A。B【语篇解读】文章介绍作者看了报纸报道地震之后许多家庭陷入困境,她想借此机会让孩子们学会关爱他人,结果女儿给自己上了一课。4. C【解析】细节理解题。根据第二段第四句I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old daughter, Meghan. 可知,作者有三个孩子Brad, Brett and Meghan。5.A【解析】词义猜测题。根据第三段中 I filled a box with foods and clothes. While I was doing this, I encouraged the children to choose their toys. 。 Lucy makes me happy, Mommy. Maybe shell make another little girl happy,too可知作者为灾区孩子捐赠食物和衣服,鼓励三个孩子捐出自己的玩具。6. D 【解析】推理判断题。根据最后一段最后一句Its easy to give something that we dont want any more, buthard to give what we cherish (珍爱), isnt it?可知答案为 D。7. B【解析】标题归纳题。文章介绍作者看了报纸报道地震之后许多家庭陷入困境,她想借此机会让孩子们学会关爱他人,结果女儿给自己上了一课。故选B项。C【语篇解读】出国时所选择的最好的交通工具当然是飞机。如何使你的旅行更为愉快? 了解从买飞机票到处理紧急情况的程序将对你很有帮助。8. A【解析】细节理解题。根据第二段中的可知,乘坐飞机的第一个步骤是先了解你所乘坐的飞机的一些信息,然后选择你要乘坐的飞机。9. D【解析】细节理解题。根据第三段中的 Then, you have to pass through the security checkpoint, where youwill have to walk through an X-ray machine 可知答案。10. B【解析】细节理解题。根据最后一段中的 There are also life jackets under the seats, and oxygen masks incase the planes cabin(机舱)unexpectedly loses pressure.可知答案。11. A【解析】目的意图题。从文章内容来看,这篇短文的目的是向人们介绍乘坐飞机旅行时的一些步骤。D【语篇解读】我们每个人都有一种“超能力”。我们应该尽量超越自己,利用这种“超能力”去做一些非凡的事情,帮助他人,并改善世界。12.B【解析】词义猜测题。根据第三、四、五段的内容,尤其是“to improve the world” “to make a differencein the lives of others ”及“devote some of your time. involved ”可知,画线部分指的应是帮助他人、提高他人的人生价值。故B项正确。13.C【解析】细节理解题。根据第三段中的we are inspir
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 供热合同合同样本
- 产品倾权合同样本
- 二建水利水电工程合同范例
- 仓储货物合同标准文本
- 公司文员合同标准文本
- 110加盟合同标准文本
- 代种合同样本
- 供应冰鲜牛肉合同样本
- 代销材料合同样本
- 儿童围栏采购合同标准文本
- 2025年春新北师大版数学一年级下册课件 三 20以内数与减法 第3课时 凑数游戏
- 《义务教育信息科技教学指南》有效应用策略
- 2024年低碳生活科普知识竞赛题库
- 2025-2030全球藻源虾青素行业调研及趋势分析报告
- 2025年广东深圳市慢性病防治中心选聘专业技术人员3人历年高频重点提升(共500题)附带答案详解
- 新生儿感染的个案护理
- 国省道公路标志标线维护方案投标文件(技术方案)
- 面具的设计制作课件
- 病历书写规范细则(2024年版)
- 《国内手语翻译人才供求现状调研报告》
- 2023年西藏初中生物学业水平考试卷试题真题(含答案解析)
评论
0/150
提交评论