




已阅读5页,还剩18页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019-2020学年高一英语下学期三调考试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.When did the woman get up this morning?A.At 7:00. B.At 7:30. C.At 8:30.2.What do we know about the woman?A.She is eager to see her sister.B.She has to leave without her sister.C.She will visit her sister in three months.3.What season is it now?A.Winter. B.Spring. C.Autumn.4.What color jeans does the man want?A.Blue. B.Black. C.Brown.5.What did the woman leave at the mans flat?A.Her books. B.Her jacket. C.Her mobile phone.第二节(共15个题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.How does the man suggest going to the show at first?A.By bus. B.By taxi. C.By subway.7.How much is a subway ticket?A.It is three times the price of taking a bus.B.It is half the price of taking a taxi.C.It is twice the price of taking a bus.听第7段材料,回答第8、9题。8.What are the speakers mainly talking about?A.The mans mother. B.The mans bad day. C.The mans daily life.9.What did the man think was the worst?A.He broke a vase. B.He fell down the stairs. C.He was scared by an electric shock.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why is the man upset?A.He has quarreled with his friend.B.He has lost an e-mail from his friend.C.He has lost a long e-mail for his friend.11.What do we know about Jack?A.He was cheated by a seller online. B.He lost his girlfriends ring. C.He lost 200 dollars.12.What did the seller suggest Jack do?A.Call the police. B.Call his girlfriend. C.Phone the post office.听第9段材料,回答第13至16题。13.How will the man go shopping after lunch?A.By car. B.By bike. C.By taxi.14.How does the man feel about Mark?A.Upset. B.Angry. C.Worried.15.What does the woman ask the man to do with Mark?A.Talk with him. B.Teach him swimming. C.Invite him to have a barbecue.16.What will the woman do on Sunday?A.Go boating. B.Go swimming. C.Have a barbecue.听第10段材料,回答第17至20题。17.How did Katrina have an accident?A.She sped through a light. B.She drunk a lot and hit a car. C.Her car was hit by a drunk driver.18.Why does Katrina have to stay in the hospital for a few days?A.She was seriously hurt. B.She was asked to do so. C.She needs an operation.19.What will Katrina receive in the hospital?A.A card. B.A cake. C.Flowers.20.What is the probable relationship between the speaker and Katrina?A.Workmates. B.Doctor and patient. C.Policeman and driver.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分).第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Lying in Victoria,Australia,Phillip Island Nature Park is a beautiful seaside holiday destination.Phillip Island provides a relaxing,adventurous and memorable costal holiday.Full of family attractions,friendly wildlife,sheltered swimming spots and beautiful beaches and bays,it really is hard to find a reason not to take a holiday.Koala Conservation Centre and Churchill Island Heritage FarmA trip to Phillip Island wouldnt be plete without visiting the Koala Conservation Centre and Churchill Island Heritage Farm.This amazing native wildlife attraction provides the opportunity to experience wild koalas in their natural environment.You will also enjoy very impressive water views,ancient buildings and lovely gardens. Perfect for a family day out!Penguin ParadeThe Penguin Parade on Phillip Island is Australias most popular wildlife attraction.Every sunset,wild little penguins appear from the sea and walk across the beach to their sand holes.Here you can experience this natural view that you will find nowhere else in the world.OPENING TIME: 10 a.m.CLOSING TIME: Varies.Closed on Christmas Day3 Parks PassThis ticket gives you entry to the Penguin Parade at Phillip Island Nature Park,as well as entry to the Koala Conservation Centre and Churchill Island Heritage Farm.All tickets will have 12 months validity(有效期)from time of buying.Tickets will be delivered to your email box within 60 minutes of buying.Please print out all tickets and take them along with you to the attraction.1. What can be enjoyed in Phillip Island Nature Park? .A. Fierce wildlife.B. Charming beaches.C. Outdoor swimming spots.D. Various modem buildings.2. According to the passage,Penguin Parade .A. opens at 10 a.m.every dayB. is opened to us all year aroundC. is the most popular wildlife attractionD. provides the chance to see wild penguins3. In the Koala Conservation Centre and Churchill Island Heritage Farm we can appreciate .A. wild koalas and penguinsB. water views and penguinsholesC. wild koalas and lovely gardensD. wild penguins and ancient buildings4. If you buy a 3 Parks Pass online, .A. you must use it within a yearB. you must print it out in 60 minutesC. you can have it delivered to your houseD. you can take your family along to the park【答案】1. B 2. D 3. C 4. A【解析】本文介绍Victoria,Australia,Phillip Island Nature Park是一个优美的海滩旅游地,并向人们介绍了它的旅游特色。1. B细节理解题。根据第一段中Full of family attractions,friendly wildlife,sheltered swimming spots and beautiful beaches and bays,it really is hard to find a reason not to take a holiday.可知在Phillip Island Nature Park能欣赏到美丽的海滩。故选B。2. D细节理解题。根据Penguin Parade中The Penguin Parade on Phillip Island is Australias most popular wildlife attraction.Every sunset,wild little penguins appear from the sea and walk across the beach to their sand holes可知在Penguin Parade有看野生企鹅的机会。故选D。3. C细节理解题。根据Koala Conservation Centre and Churchill Island Heritage Farm中This amazing native wildlife attraction provides the opportunity to experience wild koalas in their natural environment.You will also enjoy very impressive water views,ancient buildings and lovely gardens.可知在the Koala Conservation Centre and Churchill Island Heritage Farm我们能欣赏到野生的考拉和花园。故选C。4. A推理判断题。根据3 Parks Pass中All tickets will have 12 months validity(有效期)from time of buying.可知如果你在网上买了3 Parks Pass,你要在一年内用了它。故选A。BWhat is success?I am not going to try to define success.I think a precise definition is impossible!Is it winning a Gold Medal at the Olympic Games or winning Wimbledon,or being awarded a Nobel Prize?What else?I believe personal success could be anything at allit does not have to involve public recognition.Who is more successful?A millionaire who is unhappy,or an unnoticed person,who has led a simple,quiet,sincere and happy life?The simplest definition of success,I think,is to set out to do something and to succeed in doing it.The first step on the road to success starts with belief.Believe you can succeed and you will.Achieving success in whatever endeavor(努力)you choose may be the goal of life;because it gives you freedom from worry.Could that be?Success means different things to every one of us.Some people believe it is measured in financial terms,others believe it is helping others rather than helping themselves.However,most people are motivated to a great extent by public recognition.How many people are really happy?How many people are really doing what they want to with their lives?Incidentally,the ability to imagine makes us different from animals.Most important of all,I believe success is a matter of personal growth.If every day you are developing or growing just a millimeter,I believe one is successful.Just being a slightly better person each day for me is success. Ive got a very long way to go then!Finally,always remember success is a process and is not simply a matter of arriving at a destination.Its the journey that really matters.Success is what you bee in the often very difficult and dangerous journey down the river of life.5. What is personal success according to the author?A. Winning public recognition.B. Being an unhappy millionaire.C. Something impossible to define simply.D. Succeeding in doing what you want.6. Which plays an important role in your success?A. Intelligence. B. Confidence.C. Wealth. D. Kindness.7. According to the text,humans are different from animals in .A. belief B. freedomC. imagination D. success8. What can be the best title for the text?A. What is success? B. No true successC. How to be successful D. Success is reaching a destination【答案】5. D 6. B 7. C 8. A【解析】成功是什么?本文诠释了它的定义。5. D细节理解题。根据第一段最后一句The simplest definition of success,I think,is to set out to do something and to succeed in doing it.可知作者认为个人的成功就是成功地做了你想做的事情。根据句意可知选D。6. B推理判断题。根据第二段第一、二句The first step on the road to success starts with belief.Believe you can succeed and you will.可知成功的关键是“自信”。故选B。7. C细节理解题。根据第三段最后一句Incidentally,the ability to imagine makes us different from animals.可知人类与动物的最大区分就是想象力。故选C。8. A主旨大意题。根据文章第一句What is success?可知此句就是本文主题。故选A。【名师点睛】做推理判断题时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。本题第小题推理判断题。根据第二段第一、二句The first step on the road to success starts with belief.Believe you can succeed and you will.可知成功的关键是“自信”。故选B。CLast year,around Labor Day,I read a Happy Ad in our local newspaper.There was a lady in a local nursing home for the aged,who was celebrating her 90th birthday and her family wanted everyone to know about it.It said that if you wanted to drop her a line,here was her address.So I did.I found a birthday card and dropped her a short note,wishing her a happy birthday.A week or so later,someone knocked at my front door.I opened the door and found a middle-aged man standing on my doorstep.He introduced himself as the son of this woman to whom I had sent the card.He explained that he just wanted to drop by in person and thank me for sending such a nice card to his mom.Apparently,like many older folks,she did not receive much mail and was quite excited to receive mine.I just didnt know what to say.I told him it was my pleasure and that I hoped his mom had enjoyed her birthday.That year,I did not send out any Christmas cards,except to this lovely old lady in the nursing home.I just told her that I was thinking about her and hoped that she had a nice holiday.I sent her a holiday card and also a couple of notes in between.I just thought she might like to have someone write to her,to get some mails.She passed away a couple of months ago.I never met this lady,but I did keep her and her family in my thoughts. I dropped them a line of sympathy.I hope that my few little notes were enough to brighten a couple of her days here on earth.9. The old lady lived .A. at her sons home B. at her own homeC. in a senior citizens home D. in a center of the local newspaper10. From the text,we can know that .A. the son of this old lady opened the door to meet the authorB. the lovely old lady received many birthday cards at the age of 90C. the family wanted the author to celebrate the old ladys 90th birthdayD. the author sent another card with notes to the old lady on Christmas Day.11. What is the passage mainly about?A. A moving story of an old lady.B. A worthy deed from the caring author.C. A happy advertisement about the family.D. A perfect plan from the considerate son.【答案】9. C 10. D 11. B【解析】本文是关于我一个善意的行为给老人带来了的惊喜。要我们多做好事,多做善事。9. C细节理解题。根据第一段第三句There was a lady in a local nursing home for the aged,who was celebrating her 90th birthday and her family wanted everyone to know about it.可知这位老人住在老人公寓。根据句意可知选。10. D细节理解题。通读全文,特别是根据第三段中.I sent her a holiday card and also a couple of notes in between.可知在圣诞节那天,作者又给老太太寄去了一张卡片。根据句意可知选。11. B主旨大意题。本文是关于我的一个善意的行为给老人带来了的惊喜。要我们多做好事,多做善事。故正确。DResearchers in China and the United States have developed a new cataract(白内障)treatment with cells that has restored vision in babies in a trial and may eventually be used in adults.The treatmentby doctors and staff members at the University of California,San Diego School of Medicine and Sichuan and Sun Yat-sen universities in Chinawas published in the March 9 edition of the scientific journal Nature.A cataract is a clouding of the normally clear lens(晶体)of an eye.Typical cataract operation involves the removal of the cloudy lens and the insertion of an artificial one.The new operation has been tested in animals and during a small,human trial.It resulted in fewer plications(并发症)than the current harmful operation,and in regrown lenses with superior visual function in all 12 of the baby cataract patients who received the procedure.A congenital cataractlens clouding that occurs at birth or shortly afteris a significant cause of blindness in children.In the new research,Kang Zhang,head of ophthalmic genetics at UC San Diegos Shiley Eye Institute,and his colleagues relied on the regrown potential of endogenous(同源的)stem cells.According to Zhang,endogenous stem cells are different from other stem cells that are typically grown in a laboratory,transplanted into a patient,and can have risks of immune rejection,infection or cancers.Zhang told CBS News,We invented a new operation to make a very small opening at the side of a cataractous lens bag,remove the cataract inside,allow the opening to heal,and promote potential lens stem cells to regrow an entirely new lens with Vision.The human trial involved 12 babies under the age of 2 who were treated with the new method,while 25 babies received the standard operation care.The latter group experienced a higher incidence of post-operation danger,early onset eye higher blood pressure and increased lens clouding.The scientists reported fewer plications and faster healing among the 12 babies who had the new procedure.12. What is the text mainly about?A. The concept of the cataract.B. A new cataract treatment with stem cells.C. Bad effects of post-operation in the cataract.D. The reasons why the cataract es into being.13. Which of the following best describe the new cataract treatment according to the passage?A. Convenient. B. fortable.C. Cheap. D. Safe.14. What can we learn about the new cataract treatment?A. It has more risks. B. It may be used widely.C. It has been put into practice. D. It can only restore Vision in babies.15. What does the underlined word congenital in the fourth paragraph mean?A. Born. B. Strange.C. Serious. D. Dangerous.【答案】12. B 13. D 14. B 15. A【解析】本文介绍用干细胞治疗白内障的新方法。12. 主旨大意题。根据第一段Researchers in China and the United States have developed a new cataract(白内障)treatment with cells that has restored vision in babies in a trial and may eventually be used in adults.用干细胞治疗白内障的新方法。故选。13. 推理判断题。根据最后一段中The human trial involved 12 babies under the age of 2 who were treated with the new method,while 25 babies received the standard operation care. The scientists reported fewer plications and faster healing among the 12 babies who had the new procedure.可知新的治疗方法更安全。故选。14. 推理判断题。根据第一段Researchers in China and the United States have developed a new cataract(白内障)treatment with cells that has restored vision in babies in a trial and may eventually be used in adults.可知这种新的治疗白内障的方法可能被广泛地应用。根据句意可知选。15. 词义猜测题。根据第四段中lens clouding that occurs at birth or shortly afteris a significant cause of blindness in children可知婴儿一出生就有白内障,所以划线词的意思应该是“天生的”,项正确。【名师点睛】利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义。最常见的就是利用上下文语境、常识和语法关系推断词义。抓住所需推断词汇前后的“mean”或系动词或破折号等直接定义该词的部分。本题第小题是词义猜测题。根据第四段中lens clouding that occurs at birth or shortly afteris a significant cause of blindness in children可知婴儿一出生就有白内障,所以划线词的意思应该是“天生的”,项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Advantages of playing badmintonPlaying badminton can be a fantastic sport._16_.Whats more.Playing badminton has many health benefits for your entire body.Build a strong bodyYou get to run up and down the court.You jump up high and bend down low when playing.Your movement has to be flexible,with good hand-eye coordination(协调).The movements give your legs good exercise.At the same time,swinging the racket exercises your arms,shoulders,stomach and back.Before you know it,your entire body will benefit from better coordination._17_.Have a good heartPlaying badminton can actually lower your blood pressure,and reduce your chances of heart disease._18_.Your body will be better defended against enlarged arteries(动脉)that can cause deadly heart attacks.Whether you are suffering from high blood pressure or simply trying it,playing badminton is a great sport.Enjoy a colorful social lifeGyms often host leagues,tournaments,and parties._19_.So dont just watch a television program about losing fat. Get out there and socialize in an organized badminton league.Make a Slim figure_20_.Hundreds of unwanted fat can be burned off with all of the physical movements involved with the sport. Whether you are on the sand at the local beach,or inside a gym,playing badminton can be an enjoyable weight loss exercise.A.You can even grow stronger and more attractiveB.Playing the game,you can make your heart stronger.C.To people of different ages it is also an easy light exerciseD.It is important to drink plenty of water when playing the sportE.You can find a badminton court in public parks or some gymsF.They provide chances for you to meet friends,or other people with similar interestsG.Of course,one of the most wele benefits of playing badminton is always quick weight loss【答案】16. C 17. A
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025中外合作生产加工合同范本
- 2025年文化、体育及娱乐用品批发服务项目建议书
- 2025酒店租赁合同范本
- 2024年二月份暗物质探测隧道施工安全条款
- 2025年轧制、锻造钢坯项目建议书
- 2025年核试验反应堆及其配套产品项目发展计划
- 2025年份3月研学基地生态可降解餐具供应合作框架
- 2025汽车租赁合同(常用、版)
- 幼儿园情景剧表演指导计划
- 2024年7月景区生态木标识防潮防霉处理规范
- GB/T 20424-2025重有色金属精矿产品中有害元素的限量规范
- 2025年兰考三农职业学院高职单招职业适应性测试历年(2019-2024年)真题考点试卷含答案解析
- 2025电动自行车集中充电设施第2部分:充换电服务信息交换
- 输油管道安全培训
- 2025美国急性冠脉综合征(ACS)患者管理指南解读课件
- 统编历史七年级下册(2024版)第7课-隋唐时期的科技与文化【课件】f
- 2025年河南省高校毕业生“三支一扶”招募1100人高频重点模拟试卷提升(共500题附带答案详解)
- 2025年国家林业局西北林业调查规划设计院招聘4人历年高频重点模拟试卷提升(共500题附带答案详解)
- 桥梁检测报告模板
- 2025年浪潮数字企业技术有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 课时精讲14-物质的聚集状态与晶体的常识(学生版)
评论
0/150
提交评论