




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时提能练(一).阅读理解A(2019石家庄模拟)Many years ago,when we first went to Canada,we were driving through Montana with our two children.We thought we would find a motel(汽车旅馆) on the way and had not made a booking.As it was getting late,we started looking for a motel,only to find that all were booked,which worried me sick.Finally,around 9 pm.,we stopped at a gas station to fill up the gas tank.My husband asked for a phone book and told the woman at the counter that we were trying to find a motel.He tried for 15 minutes.When he was unsuccessful,the woman,Linda,said she and her family lived nearby and would be happy if we spent the night at her home.My husband was stunned by her offer.She called her son to direct us,since she had to hold the fort at the gas station till midnight.When we reached her home,her husband greeted us.He took out two sleeping bags for the children.He invited us to have coffee and chat while we waited for his wife.When she came back,we asked if we could slip away in the morning so as not to disturb them.They said we were now guests and we would have to have breakfast with them.We woke up to a table set for breakfast.They made a mountain of pancakes and bacon.We ate breakfast,and when we were leaving,my husband asked if he could offer some payment.They insisted we were their guests.We left moved by their spirit of hospitality(好客)We were amazed that they would take in a family of total strangers from a different country.We kept in touch for many years.Over the years,weve lost touch with them,but have never forgotten their kindness.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者一家在去加拿大时得到陌生人帮助的经过。1What made the author upset at first?AThey got lost in Canada.BThey ran out of gas.CThey had nowhere to stay.DThey were late for dinner.C细节理解题。根据第一段最后一句“As it was getting late,we started looking for a motel,only to find that all were booked,which worried me sick”可知,由于天色渐晚,作者他们开始找汽车旅馆,却发现所有的旅馆都被预订了。据此可知,让作者感到担心的是他们没有地方可以住宿,故C项正确。2What does the underlined word“stunned”in Paragraph 3 mean?ATroubled. BSurprised.CDisappointed.DConfused.B词义猜测题。根据第二段最后一句和第三段第二句“She called her son to direct us,since she had to hold the fort at the gas station till midnight”可知,Linda要为作者一家人提供住宿,她让她的儿子来给作者他们领路,因为她要值班到午夜;结合最后一段中的“We were amazed.strangers from a different country”可知,作者他们对Linda为陌生人提供帮助的行为感到惊讶;故画线词表示“惊讶的”,B项正确。3What did the authors family do the next morning?AThey slipped away.BThey paid for their breakfast.CThey met some strangers.DThey had a big breakfast.D细节理解题。根据第五段内容可知,第二天一早,Linda一家就准备好了丰盛的早餐,作者一家和Linda一家共享了早餐,故D项正确。4What is the best title for the text?AUnexpected Hospitality BA Kind WomanCBe Kind to Strangers DLooking for a MotelA标题判断题。通读全文可知,本文是一篇记叙文,主要讲述了作者一家在去加拿大时得到加油站工作人员Linda和其家人帮助的经过。作者一家因为没有预订旅馆,晚上无法住宿,Linda得知情况后邀请作者一家到她家住宿,并热情招待了素不相识的作者一家。据此可知A项(意想不到的热情款待)最适合做文章的标题。BIts not just kids who are overdoing screen time.Parents are often just as guilty of spending too much time checking smart phones and emails.And the consequences for their children can be troubling.Dr.Jenny Radesky is a pediatrician(儿科医生) specializing in child development. When she worked at a clinic in a hightech Seattle neighborhood,Radesky started noticing how often parents ignored their kids in favor of a mobile device.Radesky was so concerned that she decided to study the behavior.After relocating to Boston Medical Center, she and two other researchers spent one summer observing 55 different groups of parents and young children eating at fast food restaurants.“Many of the caregivers pulled out a mobile device right away,”she says.“They looked at it,scrolled on it and typed for most of the meal,only putting it down occasionally.”This was not a scientific study.Radesky is quick to point out.It was more like anthropological(人类学的) observation, complete with detailed field notes.Forty of the 55 parents used a mobile device during the meal,and many,she says,were more absorbed in the device than in the kids.Radesky says thats a big mistake,because facetoface interactions are the primary way children learn.“They learn language,they learn about their own emotions,and they learn how to regulate them,”she says.“They learn by watching us how to have a conversation,and how to read other peoples facial expressions.And if that is not happening,children are missing out on important development milestones(里程碑)”In the research for her book,SteinerAdair interviewed 1,000 children between the ages of 4 and 18,asking them about their parents use of mobile devices.The language that came up over and over and over again,she says,was“sad,mad,angry and lonely.”SteinerAdair says we dont know exactly how much these mini moments of disconnection between a parent and child affect the child in the long term.But based on the stories she hears,SteinerAdair suggests that parents think twice before picking up a mobile device when theyre with their kids.【语篇解读】本文主要讨论了父母玩手机对孩子发展的影响。5What did Dr. Jenny Radesky find in a Seattle neighborhood?AParents ignored their kids in favor of a mobile device.BHigh technology made peoples life more convenient.CChildren took a much keener interest in smart phones.DParents were worried about their childrens development.A细节理解题。根据第二段第二句“When she worked at a clinic in a hightech Seattle neighborhood,Radesky started noticing how often parents ignored their kids in favor of a mobile device”可知,Jenny Radesky医生在社区里发现了父母玩手机而忽略孩子的现象,故选A。6How did Radesky do her research?ABy interviewing the caregivers.BBy analyzing data from a clinic.CBy classifying parents behavior.DBy observing parents and children.D细节理解题。根据第三段第一句“After relocating to Boston Medical Center,she and two other researchers spent one summer observing 55 different groups of parents and young children eating at fast food restaurants”可知,Radesky是通过观察父母和孩子们的行为来进行研究的,故选D。7What does the underlined word“that”in Paragraph 5 probably refer to?ALearning about their own feelings.BReading others facial expressions.CWatching their parents talking.DCommunicating face to face.D代词指代题。根据第五段第一句“Radesky says thats a big mistake,because facetoface interactions are the primary way children learn”可推知,此处的that代指的是父母和孩子之间面对面的互动和交流,故选D。8What does SteinerAdair advise parents to do?AComfort their children as often as possible.BPut down their smart phones while with their kids.CReflect on their own influence on their children.DAllow their kids to use mobile devices sometimes.B细节理解题。根据最后一段最后一句“But based on the stories she hears,SteinerAdair suggests that parents think twice before picking up a mobile device when theyre with their kids”和对本段的整体理解可推知,SteinerAdair建议父母和孩子们在一起时,不要玩手机,故选B。.完形填空(2019石家庄模拟)On my way back home I was stopped at traffic lights by some people who asked for help.A womanin her attempt to give _1_ to an ambulancehad driven her car over stony obstacles that separated the bike line from the street,and,as a result,had gotten her car _2_She couldnt move the car in any _3_ without damaging it.A couple of people tried to _4_ the car back but the obstacles were too high.Seeing that they couldnt do much about it,they left.The woman in the car tried to _5_ some service,and was told that it would take about 45 minutes for someone to get there.While watching the other people _6_I realized the woman would be on her own and I imagined how _7_ that would be if I were in her shoes.After some talking,she _8_ me to sit inside her car.I wasnt in a hurry,so I _9_ my family that I would be later and then tried to _10_ the woman who seemed to feel stressed about causing others _11_But actually it wasnt too much trouble _12_ they could still pass,and also there wasnt anything she could do about it _13_We laughed and _14_ that all we needed was some tea for our picnic.Finally _15_ came and helped her back on the street.She _16_ me and asked for my phone number so she could return the _17_,but I told her it was okay.She seemed to feel much _18_ when we said our goodbyes.I believe that not having to face a difficult situation _19_ can make a lot of _20_【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者安慰并帮助一位在马路上因为给救护车让行而陷入困境的女士的故事。【高频词回顾】in ones attempt to do sth.试图做某事obstacle n障碍in ones shoes处于某人的境地make a difference有影响,有关系1A.signalBwayCtimeDhelpB一位女士试图为一辆救护车让行。give way to.“让行”,为固定搭配。故选B。2A.stuckBbrokenCdirtyDabandonedA根据下文“She couldnt move the car”可推知,因为给救护车让行,这位女士的车卡(strike)在那里不能动弹。3A.senseBminuteCdirectionDlineC在不损坏车的情况下,无论往哪个方向(direction)都无法移动。4A.liftBholdCpullDdriveA根据上文“She couldnt move the car”以及下文“but the obstacles were too high”可推知,车子卡在那里,障碍物太高,不能被抬(lift)回来。5A.offerBseekCrefuseDtakeB那位女士在车里试图寻求(seek)一些服务。6A.shoutBdiscussCstandDleaveD根据上文中的“Seeing that they couldnt do much about it,they left”可知,当时其他人因为帮不了什么忙,都走开(leave)了。7A.amazingBpleasantCuneasyDincredibleC根据上文可知,那位女士的车被卡在障碍物上,其他人又帮不上忙,作者将心比心,觉得此情此景,那位女士一定不舒服(uneasy),与下文“the woman who seemed to feel stressed about causing others _”呼应。8A.forcedBinvitedCorderedDallowedB根据语境可推知,那位女士邀请(invite)作者坐进她的车里。9A.consultedBwarnedCadvisedDinformedD根据语境及下文“I would be later”可推知,作者是知会(informe)家人一些情况。10A.persuadeBcomfortCfrightenDsatisfyB根据空后的“the woman who seemed to feel stressed about causing others _”可推知,那位女士似乎感到焦虑不安,作者试图宽慰(comfort)她,这与下文“W
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 汽车维修行业数字化转型路径探索-全面剖析
- 供应链协同优化-第2篇-全面剖析
- 深空任务风险评估与管理-全面剖析
- 医疗决策模型优化-全面剖析
- 七夕节在农业现代化背景下的演变-全面剖析
- 水产饲料添加剂研究-全面剖析
- 数据加密技术研究-第5篇-全面剖析
- 汉字与汉语言文字学的关系-全面剖析
- 动物实验替代方法研究进展-全面剖析
- 三位数除以两位数同步测试口算题
- 【公开课】同一直线上二力的合成+课件+2024-2025学年+人教版(2024)初中物理八年级下册+
- DL∕T 5161.8-2018 电气装置安装工程质量检验及评定规程 第8部分:盘、柜及二次回路接线施工质量检验
- (正式版)HGT 22820-2024 化工安全仪表系统工程设计规范
- 空调清洗施工方案
- Commvault数据库备份恢复功能介绍
- 《钱的旅行》课堂 课件
- 《数据库验收规定》word版
- 双胎妊娠 PPT课件
- 盛唐气象ppt课件
- 应聘人员面试评分表
- 毛坪角隧道溶洞处理方案(共32页)
评论
0/150
提交评论