




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
单元检测(十七)Great People and Great Inventions of Ancient China.阅读理解ACalled “the man who shaped America” and “the father of modern industrial design”, Raymond Loewy must be one of the most influential designers of all time. He revolutionized the industry, working as an adviser for more than 200 companies and creating designs for everything from packaging to refrigerators, from cars to the insides of spaceships.Loewys designs all had one thing in common. They were shaped by the MAYA principle Most Advanced Yet Acceptable. His idea was that people will not accept solutions to design problems if the solutions are too different from current designs.Loewy started his career in industrial design in 1929 by redesigning a copying machine for the British manufacturer, Sigmund Gestetner. The 28yearold designer completed the task in three days and the design of the machine lasted for the next 40 years.The Gestetner copying machine was the beginning of many designs which used streamlining (流线型). He described this as “beauty through function and simplification”. He spent the next 50 years streamlining everything from postage stamps and company logos (商标) to the insides of stores. The famous Greyhound bus and Studebaker car show his use of streamlining in action.He is perhaps most famous for his redesign of the Lucky Strike packaging. In 1940, the President of the Lucky Strike Manufacturing Company, George Washington Hill, bet Loewy 50,000 that he could not improve the appearance of the green and red Lucky Strike packets. Loewy accepted the challenge. He changed the background of the packet from green to white. Then he put the red lucky strike target on both sides of the packet. This made it more eyecatching and greatly increased sales. It is now recognized as a design classic.Loewys logo design aimed at “visual retention (视觉保持)”. He wanted to make sure that anyone who saw the logo, even for a short while, would never forget it. He designed many highly visible logos for famous companies such as Shell Oil, Exxon, Greyhound and Nabisco.By the mid 20th century, his industrial design firm was so famous that he could say “the average person, leading a normal life . is bound to be in daily contact with some of the things, services or structures” designed by his firm.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了20世纪最著名的美国工业设计师之一与美国工业奠基人雷蒙德罗维。1Loewys biggest influence was in _.Acompletely changing the design industryBsuccessfully shaping Americans tasteCchanging peoples idea about designDbuilding a professional design team解析:选A细节理解题。根据第一段中的“the father of modern industrial design”和“one of the most influential designers of all time”以及“He revolutionized the industry”可知,雷蒙德罗维完全改变了设计行业。2Loewys designs were based on the idea of _.Aspeeding up the design processBproviding completely different designsCproviding most immediately recognizable designsDoffering original but not revolutionary answers to problems解析:选D推理判断题。根据第二段可知,罗维的设计都基于一个原则:最先进的但仍可接受的。3Loewy first used streamlining _.Ain his redesign of the Lucky Strike packagingBwhen he designed a company logo for the GestetnerCwhen he redesigned a copying machine for GestetnerDin his design for the Greyhound bus and Studebaker car解析:选C细节理解题。根据第四段中的“The Gestetner copying machine was the beginning of many designs which used streamlining(流线型)”可知,罗维受委托为一位企业家Sigmund Gestetner重新设计复印机,他首次采用“流线、简单化”的设计理念。4What can we infer from the last paragraph?ALoewy provided service to ordinary people.BLoewys designs were famous and influential.CLoewys design firms existed all over the world.DLoewy was welcomed and respected by the public.解析:选B推理判断题。根据最后一段可知,一个普通人每日都会接触雷蒙德洛威公司的设计作品,由此可推知,雷蒙德罗维公司的设计作品非常著名,而且极富影响力。BIn the state of Maryland, a girl was born into slavery in 1820. Her parents named her Araminta Harriet Ross. She was to become Harriet Tubman. She was one of about one million Africans in slavery in the United States.From the age of five, Harriet Tubmans owners made her work very hard. First, she cared for the child of the farm owner. Then, she did hard work on large farms.Although she could not read or write, Tubman learned from her parents to do what was right. Through her whole life, Tubman put herself in danger to help other people.One such act changed her life when she was 13 years old. Because she helped another slave, her owner threw a piece of metal at her and it hit her on the head. She was badly hurt. For the rest of her life, Tubmans head wound caused problems for her.When she was about 25 years old,Harriet married a free black man named John Tubman. But she was still a slave. Her life was so difficult that she decided to escape. She travelled for 145 kilometres, and finally crossed into the North. Tubman became a free woman.But Tubman could not leave her family enslaved in the South. So she travelled back to help them escape as well. Then, she made many trips and guided about 300 slaves to freedom. Tubman also fought bravely in the American Civil War and in 1865 slavery was not allowed in the US.Harriet Tubman died in 1913. Her memory brings hope to many people especially to those who fight for justice. She encouraged people to never give up.“If you want a taste of freedom, keep going.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了美国杰出的黑人废奴主义运动家哈莉特塔布曼的生平事迹。5What do we know about Harriet Tubman?AShe was born a slave.BShe was born in Africa.CShe was taken to the US by a slave trader.DShe was sold to a farm owner when she was born.解析:选A细节理解题。根据第一段中的“a girl was born into slavery”可知,哈莉特塔布曼出生于奴隶家庭,也就意味着她一出生就是奴隶。6When she was 13 years old, Tubman _.Aplanned to run awayBhelped a slave escapeCfought bravely against her ownerDwas seriously wounded in her head解析:选D细节理解题。根据第四段中的“when she was 13 years old”和“her owner threw a piece of metal at her and it hit her on the head. She was badly hurt”可知,塔布曼在13岁的时候,头部受到重创。7We can infer from the text that Tubman was _.Ahonest and friendlyBstrong and helpfulClucky and careful Dclever and polite解析:选B推理判断题。根据文中对塔布曼事迹的描述可知,作为奴隶的她受到非人的折磨,但她却凭借自己顽强的意志成功摆脱奴隶的身份,并且多次帮助其他奴隶获得了自由。由此可知,B项准确概括了塔布曼的品质特点。8What would be the best title for the text?AAfricans Fight for FreedomBHarriet Tubman: From Slave to HeroCThe History of Slavery in the United StatesDThe American Civil War: The North Against the South解析:选B标题归纳题。哈莉特塔布曼出身奴隶,但她渴望自由,最终逃到美国北方,获取新生。不仅如此,她还帮助无数黑奴奔向自由,成为一名英雄。故B项为最佳标题。.完形填空My dad died last year. He wasnt _1_, only aged sixtysix. You can probably _2_ the upset, the anger, the unexpected flood of _3_ that have filled the twelve months since then. What would I do without him? More importantly, I had to face up to the _4_ that, with him gone, I was the oldest in my family. The most fearful of all, I realized that there was no one between me and _5_. After his generation was gone, mine would be the next generation. It _6_ I had to be the grownup. Although it was _7_, it brought another realization. All through my life my father had been stepping away from me not in a neglectful (疏忽的) way, but in a way that kept me _8_. He told me when I took my first baby steps, he always held me. The next time I _9_, he stopped holding me. As I moved forward, he took a step back and I took another _10_! In the swimming pool I swam towards the deep end. I felt _11_ in the knowledge that Dad was right in front. He _12_ as I completed the first round. He _13_ the seat of my bicycle until he thought I was _14_. And then, without me even _15_ it, he let go and stepped away.When my own _16_ came along, he told me as a father, how I should _17_ them in his opinion. Then he backed away with the words, “But its your _18_.”Now, Im a husband, a father, an uncle and a grandfather. I was all of that _19_ he died. He _20_ me to be a good man, like him.语篇解读:本文主要介绍了过世的父亲对作者的影响。1A.sad BbadCsick Dold解析:选D根据本空后的“only aged sixtysix”可知,作者的父亲去世时还不算老。2A.feel BfindCimagine Dexpect解析:选C根据本空后的“twelve months”可知,你完全可以想象到作者一年来的感受。3A.tears BwordsCletters Dvisitors解析:选A根据本空前的upset和anger可知,父亲去世后,作者整天以泪洗面。4A.fact BnewsCpossibility Dmessage解析:选A作者已经是这个家族中年龄最大的了,这是作者要面对的事实。5A.trouble BdeathCnature Ddanger解析:选B根据上句中的oldest和下句中的“After his generation was gone”可知,最让人作者感到恐惧的是,在他与死亡之间已经没有人了。作者父亲那一代人都已经去世了,马上就要轮到作者这一代人了。6A.showed BsensedCproved Dmeant解析:选D此句是对上句的解释,那就意味着作者不得不承担起一个成人的责任。7A.difficult BsurprisingCfearful Dspecial解析:选C根据上文中的“The most fearful of all”可知,虽然有些恐惧,但是这些恐惧还让作者意识到了一些东西。8A.going away Blooking outCcoming out Dmoving forward解析:选D与上句中的“stepping away
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 高一化学测试卷及答案
- 基金交易AI应用企业制定与实施新质生产力战略研究报告
- 防震防踩踏课件
- 邻里和谐共处行业跨境出海战略研究报告
- 茶叶历史博物馆企业制定与实施新质生产力战略研究报告
- 丁基橡胶防水卷材生产行业跨境出海战略研究报告
- 个人风险规避合同标准文本
- 业务引荐合同样本
- 保安外派合同样本
- 书类包销合同样本
- 19S406建筑排水管道安装-塑料管道
- KA-T 20.1-2024 非煤矿山建设项目安全设施设计编写提纲 第1部分:金属非金属地下矿山建设项目安全设施设计编写提纲
- 绿色生活实践
- (2024年)硫化氢安全培训课件
- 《聚焦超声治疗》课件
- 2023-2024学年高一下学期第一次月考(湘教版2019)地理试题(解析版)
- 妇科炎症介绍演示培训课件
- 如康家园管理制度
- 蓄水池工程施工工艺与技术措施
- 2022年4月自考00149国际贸易理论与实务试题及答案含评分标准
- 大数据驱动的药物研发
评论
0/150
提交评论