




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练28 Unit 3 A healthy life. 阅读理解Famous tennis coach Nick Bollettieri considered tennis star Roger Federer the greatest player of all time, saying he is “in a class of his own”. The Swiss maestro(大师) won his record eighth Wimbledon title this month, defeating Croatian Marin Cilic in the final, and going to the entire tournament without dropping a single set.The 36yearold now has 19 Grand Slam titles, the most in history for a male tennis player. Bollettieri, who has coached some of the most successful tennis players ever including Andre Agassi and Jim Courier, believes Federer stands out from the rest due to all the efforts he makes on and off the court. “When you get to know the greatest player of all time, I believe you will join with many commentators in saying Roger is standing in a class of his own,” Bollettieri told Saturday Sport. “He is magnificent (出色的) in expecting what to do. He has improved his backhand and also he is hitting the ball much earlier, and he is one of, if not the best placement server in the game.”His management team headed by Tony Godsick takes care of his mind and body, time with his family, time with his foundation and time with rest. He also respects the game and his opponents (对手). Despite his impressive record, Federer has struggled against the other top players of this generation, including Rafael Nadal and Novak Djokovic. Along with Andy Murray, they are known as tennis “big four”, and Federer has a combined 5057 record against the other three during his career.However, Bollettieri doesnt think that will have any impact on Federers greatness if he keeps on playing the way he is at his age. Bollettieri said, “Age is only a number. It is how you feel inside you. I believe a lot of people today can do a lot better if their mindset is to say I will get better every day and never use the word retirement. When you worry about losing, it is more difficult to win.”1. What does Bollettieri mean by saying he is “in a class of his own”?A. Roger is a tennis player second to none.B. Roger is a particular favorite of his.C. Roger is proud and prefers being alone.D. Roger has difficulty getting along with others.2. What can we know about Roger from the passage?A. He is in full charge of his life and career.B. Hard work is a major factor in his success.C. Deep respect develops between him and Tony.D. His greatest achievement is made in his thirties.3. What does the underlined word “that” in the last paragraph refer to?A. Rogers increased age.B. Rogers positive attitude.C. Rogers impressive record.D. Rogers losing to other famous players.4. What does Bollettieri want to stress in the last paragraph?A. Failure is nothing to fear.B. Being positive is very important.C. Everyone needs to be strongwilled.D. Attitude is everything.答案与解析【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了著名网球运动员Roger Federer的成就及他在球场内外的努力。1. 答案A解析考查句意理解。根据第一段中的“Famous tennis coach Nick Bollettieri considered tennis star Roger Federer the greatest player of all time”以及下文Bollettieri对Roger的表现的肯定可推知,“in a class of his own”指的是Roger的水平在网球领域是一流的,也就是说Roger是个无与伦比的网球运动员。故选A项。2. 答案B解析考查细节理解。根据第二段中的“Bollettieri . believes Federer stands out from the rest due to all the efforts he makes on and off the court”可知,Bollettieri认为,Roger能比其他人优秀,这都归功于他在球场内外的努力,即刻苦努力是Roger成功的一个重要因素。故选B项。3. 答案D解析考查代词指代。根据倒数第二段中的“Along with Andy Murray, they are known as tennis big four, and Federer has a combined 5057 record against the other three during his career”可知,Federer曾经在对战另外三个著名运动员的大部分比赛中输给了他们;再结合画线词所在句可推知,但是Bollettieri并不认为这会对Roger的伟大造成任何影响。由此可知,that指的应是这件事。故选D项。4. 答案B解析考查推理判断。根据最后一段的内容,尤其是“I believe a lot of people today can do a lot better if their mindset is to say I will get better every day and never use the wordretirement. When you worry about losing, it is more difficult to win”可知,如果人们能保持积极的心态,那么他们可能会做得更好;如果你担心自己会失败,那么你就更难成功。由此可知,积极的心态是很重要的。故选B项。. 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I have always considered myself an optimist, trying to find the best in every situation. Ive recently become _1_ of how two little words have had a tremendous impact on people.My recently divorced daughter _2_ to tell me about a house she was _3_ in. I held the line and listened. I _4_ her for moving forward with her life, and I said, “Honey, I am glad youve found something you like, _5_ dont you think, with the gas prices, you might need to buy one _6_ to your work?” As she told me all _7_ the house, I could hear the _8_ and joy in her voice. The moment I spoke the word, BUT, it was _9_ I had stuck a needle into a balloon. I could hear her _10_ deflate (泄气). I wish Id used the word AND. “Honey, Im glad you found a house in your price _11_, AND Im happy for you.” I _12_ that if I had held my tongue, her _13_ wouldnt have changed, and wed have both _14_ feeling better.Since then, Ive been doing some _15_. And I am going to _16_ myself from using the BUT word. I think I can _17_ it, and I am going to give it my best shot. If I _18_, I will try again, and again to _19_ that naughty little word from my vocabulary. I intend to _20_ it with the word AND. This is a decision I plan to keep!1. A. ignorantB. awareC. capable D. sceptical2. A. phoned B. attemptedC. came D. decided3. A. involved B. trappedC. occupied D. absorbed4. A. rewarded B. thankedC. qualified D. applauded5. A. or B. soC. but D. and6. A. accessible B. availableC. beneficial D. close7. A. in regard to B. on account ofC. apart from D. along with8. A. amazement B. hesitationC. excitement D. confusion9. A. in case B. becauseC. whether D. as if10. A. suddenly B. slowlyC. occasionally D. randomly11. A. expectation B. rangeC. measurement D. planning12. A. admit B. recallC. suspect D. promise13. A. emotions B. strugglesC. burdens D. destinations14. A. come over B. gone offC. set apart D. hung up15. A. selfreflection B. selfpromotionC. selfsupport D. selfsacrifice16. A. excuse B. preventC. spare D. protect17. A. improve B. overlookC. monitor D. manage18. A. give up B. keep upC. turn up D. mess up19. A. remove B. dismissC. separate D. distinguish20. A. connect B. compareC. substitute D. exchange答案与解析【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过女儿买房这件事领悟到对别人应该少说“BUT”,多说“AND”。1. 答案B解析结合下文内容可知,此处指作者最近意识到两个小小的单词对人的影响有多么巨大。aware“知道的;明白的;意识到的”符合语境。ignorant“愚昧的;无知的”;capable“有能力的”;sceptical“表示怀疑的”。2. 答案A解析根据下文中的“I held the line and listened”可知,此处指作者最近离婚的女儿打电话(phoned)告诉作者她感兴趣的一所房子。attempt“企图;试图”;decide“决定”。3. 答案D解析参见上题解析。下文中的“I am glad youve found something you like”也是提示。be involved in“被牵涉到”;be trapped in“被困于”;be occupied in“忙于”;be absorbed in“被吸引住;全神贯注”。4. 答案D解析根据下文中的“her for moving forward with her life”及上文提到作者的女儿最近离婚了的内容可知,此处作者称赞了女儿。reward“奖励;奖赏”;qualify“(使)有权利”;applaud“称赞;赞赏”。5. 答案C解析此处表示“亲爱的,我很高兴你找到了你喜欢的东西,但是,考虑到油价,难道你不觉得你可能需要买一所靠近你工作的地方的房子吗?”前后句之间存在转折关系,故用but。6. 答案D解析参见上题解析。accessible“易进入的;易使用的”;available“可获得的;有空的”;beneficial“有利的;有用的”;close“接近的;靠近的”。7. 答案A解析当作者的女儿告诉作者所有关于那所房子的事情时,作者能从她的声音里听出兴奋和喜悦。in regard to“关于;至于”;on account of“因为;由于”;apart from .“除了外”;along with .“连同;与一道”。8. 答案C解析参见上题解析。空后的“and joy”也是提示。amazement“惊奇;吃惊”;hesitation“犹豫”;excitement“兴奋;激动”;confusion“困惑;不确定”。9. 答案D解析根据语境可知,此处指这就好像作者用针扎了气球一样。as if“似乎;好像;仿佛”引导表语从句,符合语境。in case“以防万一”。10. 答案B解析根据上文中的“stuck a needle into a balloon”并结合常识可知,用针扎了气球后,气球会慢慢地变瘪,此处意在突出女儿逐渐变得失落。slowly“慢慢地”符合语境。suddenly“突然地”;occasionally“偶尔”;randomly“任意地”。11. 答案B解析作者希望自己之前用的是AND这个词,并对女儿说:“亲爱的,我很高兴你在你的价格(承受)范围内找到了一所房子,而且我为你感到高兴。”in ones price range“在某人的价格范围以内”。expectation“期望;期待”;measurement“测量;度量”;planning“计划”。12. 答案C解析作者觉得如果自己忍住不说(这句话),那么女儿的情绪可能就不会改变,而且在挂断电话的时候双方都会感觉更好。suspect“怀疑;觉得(尤指坏事可能真实或发生)”符合语境。admit“承认”;recall“回忆起”;promise“承诺”。13. 答案A解析参见上题解析。emotion“情感;情绪”。14. 答案D解析参见第12题解析。come over“短暂造访;改变立场”;go off“继续下去”;set apart“使显得与众不同;留出”;hang up“挂断(电话)”。15. 答案A解析根据下文的内容可知,此处指作者在自省(selfreflection)。selfpromotion“自抬身价”;selfsupport“自给;自立”;selfsacrifice“自我牺牲”。16. 答案B解析作者将阻止(prevent)自己使用BUT这个词。excuse“准许离开;同意免除”;spare“使逃脱;放过”。17. 答案D解析作者认为自己能做到。improve“提高;改善”;overlook“忽略;不予理会”;monitor“监视;检查”;manage“完成(困难的事);应付(困难局面等)”。18. 答案D解析如果作者搞砸了,作者会再次进行尝试。mess up“把弄糟;胡乱地做”符合语境。give up“放弃”;keep up“继续”;turn up“出现;露面”。19. 答案A解析作者将会一次又一次地尝试把那个淘气的小单词从自己的词汇表中移出去。remove“移开;拿开;去掉”;dismiss“解雇;摒除(思想、感情等)”;separate“使分开;分离”;distinguish“区分;辨别”。20. 答案C解析作者打算用AND来代替它(指BUT)。substitute“(用)代替;取代”符合语境。connect“连接”;compare“对比;比较”;exchange sth. with sb.“与某人交换某物”,exchange sth. for sth.“用某物更换某物”。. 语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Watermelon is considered a vinelike flowering plant that is actually native to Southern Africa, _1_ the wild varieties are in the greatest _2_(abundant), ranging from super sweet to bitter, and varying in size as well. They moved north to Egypt, and _3_(plant) in the Nile River Valley, and eventually moved east into China, roughly 1,000 years ago. Now, watermelon is grown around the world. It is _4_(specific) selected to grow larger and juicy, _5_(result) in the huge fruit that many of us are familiar with. The green outer skin is hard and fleshy, and rarely eaten, while the inner part is soft, red or pink flesh containing many seeds; this is the part of watermelon which is typically eaten.Watermelon is _6_(effect) in reducing both your body temperature and blood pressure. Many people in tropical _7_(region) eat this fruit every day in the afternoon during summer to protect themselves from heatstroke. In India, you will find _8_ being sold in almost every street during the summer season. The high amount of water _9_ (contain) in watermelon also causes a release of excess (多余的) liquid _10_ the form of sweat, which cools your body further during hot summer days.答案与解析【文章大意】本文是一篇说明文,介绍西瓜的特点、种植历史及食用价值。1. 答案where解析考查定语从句。事实上,西瓜原产于非洲南部,在那里,野生的西瓜种类非常丰富。分析句子结构可知,空处在此引导非限制性定语从句,且在从句中作地点状语,先行词是Southern Africa,故填where。2. 答案abundance解析考查名词。根据空前的“are in the greatest”可知,此处应填名词。abundance“充裕;丰富”。3. 答案were planted解析考查动词的时态和语态。根据句中的时间状语“roughly 1,000 years ago”可知,此处描述发生在过去的事情,应用一般过去时;且They与plant之间是被动关系,应用被动语态。故填were planted。4. 答案specifically解析考查副词。应用副词修饰动词。specifically“特定地;专门地”。5. 答案resulting解析考查非谓语动词。分析句子结构可知,result与其逻辑主语之间是主谓关系,故此处应用现在分词作结果状语。6. 答案effective解析考查形容词。西瓜在降低体温和血压方面很有效。空处在句中作表语,故填形容词effective“产生预期结果的;有效的”。7. 答案regions解析考查名词复数。热带地区的许多人在夏季的每天下午都吃西瓜。region“地区;区域”是可数名词,且其前无限定词修饰,故应用其复数形式。8. 答案it解析考查代词。在印度,你会发现在夏季几乎每条街道上都有人在卖西瓜。空处指代上文中的“this fruit”,故填it。9. 答案contained解析考查非谓语动词。西瓜中含有的大量水分也能促使你的身体以汗的形式排出体内多余的液体。contain与其逻辑主语The high amount of water之间是动宾关系,故应用过去分词作后置定语。10. 答案in解析考查介词。in the form of“以的形式”,是固定用法。. 短文改错“A true friend is a source of strength and hope” is a saying tells us that everyone needs friends, especially those which challenge us to be excellent and confidence.I can well remember the time when I failed in several
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 45345-2025金属及其他无机覆盖层工程用直流磁控溅射银镀层镀层附着力的测量
- 重庆市2025年普通高等学校招生全国统一考试康德调研(四)英语试题及答案
- 《2025员工终止劳动关系合同书》
- 2025年劳动合同指引:中外合资企业
- 机关档案工作规范
- 提升基层治理效能的创新策略与实施路径
- 2025果品类买卖合同书范本
- 西安科技大学《机器人学引论》2023-2024学年第二学期期末试卷
- 珠海艺术职业学院《影视导演艺术》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 南京邮电大学通达学院《基础写作(Ⅰ)》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 物业项目合作意向书(2024版)
- DLT 572-2021 电力变压器运行规程
- 【有人机与无人机协同作战效能评估探究15000字(论文)】
- GB/T 44014-2024应急避难场所标志
- 医院康复信息系统建设需求
- SL721-2015水利水电工程施工安全管理导则
- 数字贸易学 课件 马述忠 第13-22章 数字贸易综合服务概述- 数字贸易规则构建与WTO新一轮电子商务谈判
- 下肢动静脉溃疡的护理
- 照明维护方案
- 设备管理制度的风险评估与防范方案
- 办公楼装饰工程设计及施工招标文件室内装饰
评论
0/150
提交评论