




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时训练(十八)Unit 2(九上)(限时:30分钟).单项选择1.Daming wasnt chosen for the school team last year. That was a bad .A.directionB.discussionC.development D.decision 2.2018无锡一模 Its known to all that learning a foreign language action, or you wont master it well. A.realizesB.reducesC.requires D.receives3.Jack has some difficulty the task by himself within two days.A.to finishB.finishes C.finishD.finishing4.2018龙东改编 I preferthe failure rather thanmy dream.A.experience; to give upB.to experience; give upC.experiencing; giving upD.experience; give up5.How do you like this speech?I like it very much and it can me to achieve my dream. A.cheer; up B.connect; with C.let; down D.take; up6.2018自贡改编 What do you think of the movie Fang Hua?It is moving and it my grandma the life in the countryside.A.reminds; of B.lets; down C.wakes; upD.cheers; up7.2018扬州模拟 Dont stay up too late, you will probably be late for school tomorrow.A.andB.soC.butD.or8.2018盐城一模 The government made a promise medical care and social safety strong.A.keepB.to keepC.keepingD.to keeping 9.2017南京二模 We Chinese have made it clear we cant be forced to give up our rights.A.whetherB.ifC.whatD.that10.2018随州 What did Tom say to you just now, John?He asked.A.why I am so happy today B.who did I play football with after schoolC.what will I do for the weekendD.if I could go to the movies with him tonight.2018江西 完形填空There are purple clothes, purple handbags, purple bicycles, purple furniture, even purple computers! So purple is one of the most11colors today. But in the past, purple was a very expensive and unusual color. Lets take a look at the rich12of the color purple.Some scientists believe that the first plants to appear on Earth over 500 million years ago13looked purple, not green. Plants today are green because14use green chlorophyll(叶绿素) to produce energy.15these early plants probably used something called retinal, which is a dark purple color.During the time of the Roman Empire (37BC476 AD), it was very16to make purple dye(染料). The dye came from sea snails(海螺). But 10,000 dead sea snails17you just one gram(克) of purple dyeas well as a very bad smell! This18purple dye was called Tyrian purple, and it was the preferred19of emperors.In 16th-century England, purple was20for the kings family members. Queen Elizabeth Is clothes were purple, but ordinary people were not allowed to21the color.In 1856, William Perkin, an 18-year-old22student, noticed something strange while doing an experiment(实验). The chemicals(化学药品) he used to clean his instruments23with the chemicals he used in his experiment and produced a bright purple color. This24 led Perkin to start a company using this chemical mixture to make purple dye. The dye was much25than sea snail dye. Thanks to Perkin, now anyone can afford to wear purple clothes.11.A.peacefulB.popularC.excitingD.serious12.A.historyB.style C.researchD.product13.A.graduallyB.especiallyC.exactly D.probably14.A.others B.theyC.weD.some15.A.AndB.SoC.But D.Until16.A.dangerousB.commonC.difficult D.strange17.A.gotB.passedC.wastedD.cost18.A.basicB.harmful C.special D.perfect19.A.colorB.smell C.plant D.animal20.A.even B.never C.seldomD.only21.A.wear B.sellC.changeD.make22.A.geographyB.science C.art D.math23.A.compared B.mixed C.collected D.kept24.A.survey B.suggestionC.discoveryD.exam25.A.healthierB.thicker C.cheaper D.darker.2018盐城改编 任务型阅读In ancient Egypt, women did not go out to work. They stayed and worked at home. Many Egyptian men were farmers. Some men were builders or fishermen. Other men worked as artists. Some other important people did not do any farming.The weather in Egypt was very hot. Ancient Egyptians did not wear many clothes. Men, women and children often wore simple robes made of thin cloth. On their feet they wore light open shoes. People, including women, shaved(剃) hair from their heads to keep cool.Children in ancient Egypt grew up to do the same jobs as their parents. Girls stayed at home with their mothers. They learned to look after the home. Boys worked with their fathers. They learned to do the jobs their fathers did. They only went to school to learn to write if they wanted to become a scribe(抄写员).Many of the games played by ancient Egyptians are similar to games we still play today. Children played racing and jumping games. They also played ball games and with wooden toys. Older children played a game like chess.The kings of Egypt (the pharaohs) had enough power to master their country. The people thought that the pharaoh was a god. He owned everything. Everyone had to do what he told them to do. The pharaohs built huge tombs. When a pharaoh died, he was buried in the tomb. The tombs were often in the shape of pyramids. When a pharaoh was buried, he was surrounded by treasure and by things to help him in the next world, such as food, clothes, furniture and weapons.根据上面短文内容填空。26.In ancient Egypt, women stayed and worked at home going out to work. Most men worked as and artists. 27.Ancient Egyptians did not wear many clothes the hot weather. They wore light open shoes and shaved hair from their heads to . 28.In ancient Egypt, children didnt go to school, unless they wanted to become a scribe, they would go to school . Girls stayed at home and learned to with their mothers while boys learned from and worked with their fathers.29.Children played almost as we do today, such as racing, jumping games and ball games. Most of the toys they played with were wood.30.The kings were so that the people thought they were gods. After they died, they were buried in together with treasure and necessities.用括号内所给单词的适当形式填空31.I have a (feel) that he will come this afternoon.32.He promised (visit) me during his stay in Huaian.33.Do you know yellow is the colour of (wise)?34.Laura usually enjoys beautiful music to get (relax).35.The young detective decided (discover) the truth alone.根据汉语意思完成句子36.每当我失败时,我的英语老师都尽力让我振作起来。 My English teacher to whenever I failed.37.我们做出这道题有困难。We have the problem.38.2019原创 这取决于他是否承诺会尽快做出决定。This if he will promise as soon as possible.39.Andy宁愿与别人分享他的快乐,也不愿炫耀自己的成功。Andy would rather others than .40.你能给我一些关于怎样学好数学的建议吗?Could you on well?参考答案.1.D2.C3.Dhave difficulty/trouble (in) doing sth意为“做某事有困难”。4.Bprefer to do sth rather than do sth为固定用法,意为“宁愿做某事而不愿做某事”。故选B。5.A考查动词词组辨析。句意:“你觉得这个演讲怎么样?”“我非常喜欢,它能让我振作起来去实现我的梦想。”cheer sb up意为“让某人振作起来”;connectwith意为“把与连接”;let sb down意为“让某人失望”;take up意为“占用”。故选A。6.Aremind sb of是固定短语,意为“使某人想起某事”; let sb down意为“让某人失望”;wake sb up意为“唤醒某人”;cheer sb up意为“让某人振作起来”。根据句意可知此处是指让奶奶想起乡村生活。故选A。7.D8.Bmake a promise to do sth 意为“承诺做某事”。故选B。9.D10.D宾语从句要用陈述语序,排除B和C。宾语从句主句为一般过去时,从句要用相应的过去时态(真理除外),排除A。故选D。.主旨大意 本文是一篇说明文。紫色是现在最流行的颜色之一,但是在过去,紫色是非常昂贵和不同寻常的颜色,本文主要介绍了紫颜色的丰富的历史。11.B根据上文“There are purple clothes,purple handbags,purple bicycles”可知,紫色现在很流行。故选B。12.A根据下文内容可知,本文主要介绍紫颜色的历史。故选A。13.D14.B15.C根据上下句可知,植物使用绿色叶绿素产生能量,但是早期的植物可能使用深紫色的视网膜(产生能量)。前后存在转折关系。故选C。16.C17.Aget意为“得到,获得”;pass意为“通过”;waste意为“浪费”;cost意为“花费”。根据句意可知,10000只死海螺只能获得一克紫色染料。故选A。18.Cbasic意为“基本的”;harmful意为“有害的”;special意为“特别的”;perfect意为“完美的”。根据上文可知,这种紫色染料来自死海螺,是很特殊的紫色染料。故选C。19.Acolor意为“颜色”;smell意为“气味,嗅觉”;plant意为“植物”;animal意为“动物”。根据语境及常识可知泰尔红紫是一种颜色。故选A。20.D21.Awear意为“穿,戴”;sell意为“卖”;change意为“改变”;
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 父母宅基地继承协议书(30篇)
- 2025项目外包合同范本
- 信息咨询电子合同样本
- 小学一年级语文下册教学工作期末总结
- 2025年油底壳项目合作计划书
- 担保公司抵押借款合同范例二零二五年
- 二零二五协议离婚手续办理程序
- 二零二五派遣单位与用工单位劳务派遣协议
- 聘用指导员合同书模板二零二五年
- 全新夫妻债务承担协议书二零二五年
- 新生儿头部护理课件
- 如何培养严重精神障碍患者的社交技能和人际交往能力
- 全科医学培养的病例讨论教学
- 智慧数字博物馆建设方案
- 2020年ISH国际高血压实践指南
- 《体育保健学》课件-第三章 运动性病症
- ACS患者救治总流程图
- 防爆检查五十条
- 23秋国家开放大学《小学语文教学研究》形考任务1-5参考答案
- 多巴胺药物临床应用中国专家共识
- 动物学海滨实习智慧树知到课后章节答案2023年下鲁东大学
评论
0/150
提交评论