初中英语阅读训练.doc_第1页
初中英语阅读训练.doc_第2页
初中英语阅读训练.doc_第3页
初中英语阅读训练.doc_第4页
初中英语阅读训练.doc_第5页
已阅读5页,还剩89页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

初中英语阅读训练免费。.txt为什么我们在讲故事的时候总要加上从前?开了一夏的花,终落得粉身碎骨,却还笑着说意义。中考英语阅读强化训练 A本文词数:183参考时间:249 My favorite movie star is Shirley Temple. She is from Santa Monica, in California in the USA. Her nickname1 is Dimple. I love her smiles and her performance in movies. Many people like her. They think she is the most popular and famous child star of all time. They buy things with her pictures: dolls, hats, shoes, clothes, books . Shirley Temple is a lovely girl. She has blonde curly hair, big eyes, a round face and a sweet voice. She is also good at childrens movies. She started to perform in movies at the age of three. At five, she would also sing and dance in movies! It was amazing2. In 1936, 1937 and 1938, her movies, Poor Little Rich Girl, Heidi, Little Miss Broadway . were the most popular ones. After she grew up, people didnt like her movies. They only liked the little lovely Shirley! Shirley Temple wrote a book about her life. The name of the book is Child Star. Do you want to know more about her? You can find the book to read. Notes:1. nickname n.昵称2. amazing adj.令人惊异的 词数:88 处理时间:212阅读短文,选择正确答案。( )1. Which sentence is an opinion?A. Her nickname is Dimple. B. Many people like her. C. They buy things with her pictures.D. She has blonde curly hair. ( )2. Choose the sentence that is a fact.A. Shirley wrote a book about her life.B. They only like the little lovely Shirley!C. They think she is the most popular child star of all time.D. The writer thinks her smile is lovely. B本文词数:199参考时间:319 Every girl dreams of having a Barbie doll. Do you know who creates1 the Barbie doll? Its Ruth Handler. She creates Barbie dolls and she names the dolls after her daughters name, Barbie Handler. Ruths husband, Elliot Handler, makes furniture for families at the weekend. Ruth says to him, In my opinion, you can sell the furniture and make money. Elliot thinks it is a good idea. Then he opens a toy factory to make and sell dolls houses. Later, the factory also sells toy tables and chairs. The factory gets bigger and bigger. After Ruth creates the Barbie doll, it becomes famous around the world. Ruth says, I find my daughter doesnt like the dolls of her own age group, but she likes teenage dolls. At that time, the only teenage dolls are paper dolls. Then Ruth creates a model2 girl with beautiful clothes. That is the first Barbie doll. I believe girls will like it, says Ruth. At first, no one thinks American mothers will buy the teenage dolls for their little girls, but soon Barbie dolls become little girls favorite toys.Notes:1. create v.创造2. model n.模特词数:111 处理时间:248阅读短文,选择正确答案。( )1. Choose the sentence that is a fact.A. Elliot thinks Ruths idea is very good. B. Ruth thinks that her husband can sell the furniture and make money.C. Ruths husband makes furniture for families at the weekend.D. No one thinks mothers will buy the teenage dolls for their little girls.( )2. Which sentence is an opinion?A. Ruth believes girls will like Barbie dolls. B. At that time, the only teenage dolls are paper dolls. C. Later, the factory also sells toy tables and chairs.D. Ruth names the dolls after her daughter. 阅读新题型本文词数:90 参考时间:143Name Sam Walton Famous for Opening the biggest retailer1, Wal-Mart Home town Oklahoma, America Favorite sports Basketball and football Main characteristic Hardworking As a student Take a part-time job to help his family, like taking milk and newspapers to people. Wal-Mart Wal-Mart has a lot of goods2. The goods have low prices. More about Sam Walton Even as a boy, he helps in his fathers shop. He really enjoys it. He then opens his own chain of retailers in America and around the world. Everyone thinks he is a great businessman. Notes:1. retailer n.零售店2. goods n.货物词数:58 处理时间:127根据表格内容回答下列问题。1. What is Sam Walton famous for?_2. Where is Sam Waltons hometown?_3. Which sports does Sam Walton like best?_4. What does Sam Walton do as a student?_5. What do people think of Sam Walton?_ 阅读参考答案A篇 1. B 2. AB篇 1. C 2. A阅读新题型:1. He is famous for opening the biggest retailer, Wal-Mart.2. His hometown is Oklahoma, America. 3. He likes basketball and football best. / His favorite sports are basketball and football. 4. As a student, he takes a part-time to help his family.5. They think he is a great businessman. A本文词数:115参考时间:233Cindy: Hello, Ben!Ben: Hi, Cindy!Cindy: Whats your favorite school day?Ben: My favorite school day is Friday.Cindy: Why is that?Ben: I dont have math classes on Friday.Cindy: Dont you like math?Ben: No, it is too difficult and I think the math class is boring. What about you?Cindy: I like Wednesday best because I have music classes on Wednesday.Ben: Is music your favorite subject?Cindy: Yes.Ben: Why do you like it?Cindy: I think music is very interesting. Also our music teacher, Miss Hall, is kind to us. She is my favorite teacher. Who is your favorite teacher at school?Ben: Mr. Scott. He teaches us P.E. 词数:35 处理时间:145阅读对话,选择正确答案。1. Whats Cindys favorite school day?A. Monday. B. Tuesday. C. Wednesday. D. Friday.2. Why does Ben like Friday?A. He doesnt have math classes on Friday. B. He likes his math teacher.C. He likes music. D. He has music classes on Friday. B本文词数:121参考时间:312Dear friend, My name is Jim. I am an English boy. Im studying in Yangguang Middle School. There are only 200 students in my school. I am in Class 2, Grade 7. We have four lessons in the morning, and two in the afternoon. My favorite subjects are P.E. and art. I like math and English, too. I go to the reading room1 every day and read many books there. I like reading because I can learn a lot about the world from books. I also join the Reading Club. I make many friends in the club. I want to look for a pen friend in China. Do you want to be my friend? I am looking forward to2 your letter. Yours, Jim Notes:1. 意为:阅览室2. 意为:渴望;盼望 词数:58 处理时间:254阅读短文,选择正确答案。1. Which class is Jim in?A. Class 7. B. Class 2. C. Class 6. D. Class 4. 2. How many classes does Jim have every day?A. Two. B. Four. C. Six. D. Eight.3. Which is TRUE according to the passage?A. Jims school is very big. B. Jim doesnt like P.E. or English. C. Jim wants a pen friend in America.D. Jim often reads books in the reading room. 阅读新题型本文词数:88参考时间:205 I like P.E. best of all my subjects. I like running, too. 1. I often run in the morning. I want to be a runner in the future1. Liu Xiang is a good runner and he is my favorite runner. He comes from Shanghai. He is 24 years old. He is tall and strong. He looks handsome2. He can run very fast3. 2. He has a lot of hobbies. He likes running, listening to music, singing songs and playing computer games. He likes running best and he runs every day. Notes:1. 意为:在将来2. handsome adj.英俊的3. fast adv. 快速地 词数:23 处理时间:109阅读短文,翻译画线的句子。1. _2. _ 阅读参考答案A篇 1. C 2. AB篇 1. B 2. C 3. D阅读新题型1. 我经常早上跑步。2. 他有很多爱好。A本文词数:191参考时间:258 Vancouver1 has some special things for children to see. Here are some of them. Robson Square Waterfalls is an area with many waterfalls2 and pools, surrounded by lovely green gardens in the centre of the city. It would be fun for little hands to play in the water, and follow the water from the higher pools to the lower pools. Bring a picnic! Vancouver Public Library is one of those places that children really like to visit, because the building is very interesting. It has many great books for children and it also has many reading rooms and story-telling hours. Even just going through the entrance and taking pictures are fun. Vancouver Aquatic Center is also really fun. Dont miss it. In the summer time, make sure you have your swimsuit3. There are many ways to enjoy the water. Canada Place looks like a big ship. It has a theater, but whats really fun is going up and down the hundreds of steps at the back of the building. On the top of it, you can get a great view of Coal Harbor. You can see all the big ships there. Notes:1. Vancouver n.温哥华2. waterfall n.瀑布3. swimsuit n.游泳衣词数:109 处理时间:244阅读短文,选择正确答案。( )1. Its an opinion that _.A. it would be fun for little children to play in the waterB. Robson Square Waterfalls has many pools and waterfallsC. Vancouver Public Library has many books for childrenD. Canada Place has a theater and many ships( )2. Which sentence is a fact? A. Children really like to visit Vancouver Public Library.B. Its really fun going up and down the steps at the back of Canada Place.C. You will feel great when taking pictures.D. Vancouver Aquatic Center is a place to enjoy water.B本文词数:173参考时间:253 Maybe your family is planning a trip. But how can you prepare for it? Here are some tips that may help you. One to two weeks before the trip, you can make a note of the things that you will need. When you collect all these things, put them in a big bag or box. All family members should have their own case for the tooth paste, toothbrush, comb, shampoo and the soap1. You can also make a list of things that each family member should take on the trip. And remember to have them check off2 the things as they pack. They can take their swimsuit, a few pairs of socks and their jacket. You can take a small bag or toys or other personal things to make yourself feel more comfortable. Several days before the trip, you may find a few small toys that you enjoy, but havent played with them in a while. Take these toys with you on your trip for something newto play with. Notes:1. 意为:他们自己的格子放牙膏、牙刷、梳子、洗发水和香皂2. 意为:核对词数:142 处理时间:333阅读短文,选择正确答案。( )1. Which sentence is an opinion?A. Make a note of the things you need one to two weeks before the trip. B. You should make a list of things that each family member should take on the trip. C. Ask your family members to check off the things as they pack.D. Take a swimsuit, a few pairs of socks and a jacket with you.( ) 2. It is a fact that _.A. taking a new toy might make yourself feel more comfortable during the journeyB. all family members have their own case to put into their personal things C. following the tips may help you prepare for your family tripD. you may find a few small toys that you enjoy before the trip阅读新题型本文词数:154参考时间:247My class took a field trip to the Austin Museum of Art. When we got there, my class was separated1 into two groups to go to different parts of the museum. 1. _ Lucy helped us in the Family Lab.2. _ I made a snake with connecting blocks.2 My friend helped me make it. When our time in the center was over, we got to draw pictures of ourselves. 3. _ We had a fun time. Then we got to eat on the lawn3 of the State Capitol. 4. _ We saw a squirrel and it ate some of my classmates lunch. It was funny. After lunch, we were racing each other as we walked back down the hill. 5._ On the way back, we all had to sit with somebody on the bus. I sat with my best friend. We had a great time. We brought back some pictures and some good memories. Notes:1. separate v.(使)分开2. 意为:我用连接的木块作了一条蛇。3. lawn n.草坪词数:103 处理时间:235阅读短文,根据短文内容将下列句子回填到文中适当的位置(其中有两项是多余项)。A. I also drew a picture of my teacher.B. My friend won the race in our class.C. The paintings were really bad.D. After we saw the paintings, we went to the Family Lab.E. The State Capitol is down the street from the museum.F. She let us play with the typewriter.G. But we couldnt take the squirrel home.A本文词数:221参考时间:324 Everyone wants to have a healthy lifestyle. Many people think that it is difficult to have a healthy lifestyle. However, if you try to make a little change, then you can have a healthy lifestyle. Add vegetables and fruit to your diet. More vegetables and fruit are good. But many of us do not eat them enough. You can choose to increase the amount of vegetables and fruit slowly. Do more exercise. Some people join a lot of clubs to do more exercise. However, they usually cant do all the classes. It is most likely because the change to their present lifestyle is too great. You should do more exercise gradually. For example, if there is a shop near your home, walk there, instead of taking the bus. If you always spend evenings sitting and watching TV, get up and move around a little once an hour. You will be surprised at how much better you feel once you start doing this. One good way to start doing exercise is to buy a Yoga DVD or something like this. Then learn from it day by day. After you start to feel the effects of the changes in your lifestyle, you will become more innovative; you will be more active in looking for more healthy things to do.Note:effect n.成效词数:135处理时间:318阅读短文,选择正确答案。1. The underlined word, innovative, most probably means _.A. 创新的 B. 易受影响的C. 懒惰的 D. 健康的2. Which of the following is NOT helpful when you want to have a healthy lifestyle?A. Learning from a Yoga DVD, step by step. B. Eating more vegetables and fruit. C. Walking to the nearby shop. D. Sitting and watching TV at night. 3. What can we infer from the passage? A. We should try to have a healthy lifestyle step by step. B. Watching a Yoga DVD is the best way to live healthily. C. We should join more clubs to do more exercise. D. Vegetables and fruit are the best food for us. B本文词数:202参考时间:324 Australian children are not as healthy as they should be. Many of them are putting on weight and not losing it as they get older. According to a study, fat children have a 25% to 50% chance of being fat as adults. The chance may increase to about 75% for fat teenagers. Children become fat for many reasons. Many children dont eat enough fruit or vegetables. Omitting breakfast is also a common reason. Children who dont have breakfast are more likely to eat high-fat and high-sugar food later in the day. One important reason for this is that children dont do enough exercise. If they take in more energy through food than they burn through activity, they will put on weight. The solution is to balance what they eat with how much exercise they do. However, there is still some good news. A new study shows that children are more willing to do exercise today than they were in 1997. But the study also shows that more and more children are spending a lot of time playing computer games or watching TV. This is not only something that families must pay attention to, but also something for schools and teachers to consider.Note:weight n.体重词数:116处理时间:254阅读短文,选择正确答案。1. The underlined word, omitting, means _.A. 对挑剔 B. 不按时吃C. 删除 D. 漏掉2. The passage lists _ reason(s) why children become fat easily. A. one B. two C. three D. four 3. Which of the following is TRUE? A. Australian children are not as healthy as they used to be.B. Fat teenagers are more likely to become fat adults than fat children. C. In 1997, Australian children liked to do more exercise than children do today. D. Schools and teachers should think up a way to stop children playing computer games. C本文词数:234参考时间:354 Oliver and Gillian Schonrock come from London. Recently, they have become a topic of conversation for local people, because they let their 8-year-old daughter and 5-year-old son go to school by bike. The school and teachers were very unhappy with Mr. and Mrs. Schonrocks decision. They thought that Mr. and Mrs. Schonrock were putting their children at the risk of danger. However, Mrs. Schonrock believes that their children can benefit more from this experience. London mayor, Boris Johnson, also supported Mr. and Mrs. Schonrocks decision. If they have carefully looked at the road and considered the advantages and disadvantages, they should be given the freedom to make the decision, he said. Many parents have the wrong idea of what is safe and what is dangerous for children. Two years ago, a study carried out by England criticized parents who were stifling the chance for their children to bike to school. The study covered more than 1,000 parents. In fact, four out of five children of those parents were not allowed to bike to school. The study also said that this wrong decision could lead children to cycle only on their own road and their neighbors roads. One of the people who did the study said, These days, children can do nothing unless its planned. Parents should try their best to let their children enjoy their lives and teach them about th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论