版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit2Onwardsandupwards单元综合测试过综合单元学习成果反馈汇报人:120分钟
150分第一节
(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一部分听力(共两节,满分30分)【解析】
Text
1M:
Jason
won't
be
on
the
basketball
court
today.W:
Yes,
that's
right.
Does
he
have
to
help
on
his
father's
farm?M:
No,
today
he's
visiting
his
grandparents.A.His
father's
farm.B.The
basketball
court.C.His
grandparents'
house.
1.Where
is
Jason
going
today?(
)
C2.Why
did
the
man
go
to
see
a
doctor?(
)
CA.One
of
his
eyes
hurt.B.His
glasses
no
longer
worked.C.He
could
only
see
things
up
close.【解析】
Text
2W:
How
was
your
appointment,
dear?M:
Well,
unfortunately,
the
doctor
thought
I
need
to
start
wearing
glasses.W:
That's
no
surprise.
You
hold
the
newspaper
right
up
to
your
face
when
you
read
it.
I've
been
saying
that
you
need
glasses
for
years!3.What's
the
relationship
between
the
two
speakers?(
)
CA.Husband
and
wife.
B.Boss
and
secretary.
C.Guest
and
receptionist.【解析】
Text
3M:
May
I
have
the
key
to
Room
1304?W:
Your
name,
please?M:
Tim
Smith.W:
Yes,
here
you
are,
Mr.Smith.4.How
many
people
are
eating
with
the
man?(
)
AA.Two.
B.Three.
C.Four.【解析】
Text
4W:
Sir,
would
you
like
another
drink?
Your
coffee
is
running
out.M:
Yes,
and
my
wife
would
like
a
glass
of
orange
juice,
please.
And
my
daughter
will
have
lemonade.M:
No,
today
he's
visiting
his
grandparents.5.How
much
should
the
woman
pay
if
she
buys
two
T-shirts?(
)
BA.Eight
dollars.
B.Ten
dollars.
C.Twelve
dollars.【解析】
Text
5W:
How
much
is
this
T-shirt?M:
Six
dollars
for
one,
but
you
can
save
two
dollars
if
you
buy
two.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、
C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。7.What
is
the
PowerBook
100?(
)
BA.A
machine
from
1976.B.An
original
portable
computer.C.A
computer
worth
$900,000.6.What
are
the
speakers
mainly
discussing?(
)
AA.A
computer
museum.B.Advances
in
computer
technology.C.A
library
with
examples
of
old
technology.听第6段材料,回答第6、7题。【解析】
Text
6W:
So,
get
this.
⑥There's
now
a
Mac
Museum.M:
What
do
you
mean?W:
⑥A
boy
and
his
father
are
showing
200
computers
in
an
old
library
that
they
have
turned
into
a
technology
museum.
There's
a
computer
from
1976
that
still
works.M:
I
didn't
even
know
that
computers
were
made
before
1980.W:
There
are
fewer
than
70
of
those
ones
left,
and
they're
selling
for
around
$900,000
on
the
Internet.M:
What
else
is
there?W:
⑦There's
also
a
PowerBook
100,
which
is
said
to
be
the
original
laptop.M:
Wow,
I'd
love
to
go
to
see
them
all.听第7段材料,回答第8至10题。8.Who
will
be
on
the
face
of
the
$20
bill?(
)
BA.Andrew
Jackson.
B.Harriet
Tubman.
C.Alice
Paul.9.What
did
Susan
B.
Anthony
do?(
)
CA.She
saved
many
slaves.B.She
helped
pass
a
new
law.C.She
proposed
women
get
the
vote.10.Why
are
the
speakers
excited?(
)
BA.The
19th
Amendment
was
just
passed.B.Women
will
be
featured
on
U.S.
money.C.Alexander
Hamilton
won't
be
on
the
$10
bill.【解析】
Text
7W:
Did
you
hear?
⑧Harriet
Tubman,
the
famous
African-American
woman
who
helped
rescue
about
70
slaves,
⑧is
going
to
be
on
the
new
$20
bill.
She'll
replace
Andrew
Jackson.M:
Wow!
⑩That's
fantastic.
It's
about
time
a
woman
was
on
the
face
of
our
money.
W:
I
know.
⑩It's
really
exciting
news.
Susan
B.
Anthony,
Alice
Paul,
and
a
few
other
women
will
also
be
on
the
back
of
the
$10
bill,
although
Alexander
Hamilton's
image
will
still
appear
on
the
front.M:
Remind
me
what
those
women
are
known
for...W:
⑨Susan
B.
Anthony
began
the
conversation
that
women
should
be
allowed
to
vote,
and
Alice
Paul
helped
pass
the
19th
Amendment
to
the
U.S.
Constitution,
which
gave
women
the
right
to
vote.M:
⑩I'm
glad
that
we
are
able
to
appreciate
women
like
them
by
putting
them
on
our
money.听第8段材料,回答第11至13题。11.How
did
the
speakers
find
the
restaurant?(
)
BA.From
a
friend.
B.From
a
website.
C.From
the
newspaper.12.What
does
the
woman
want
to
do
after
the
meal?(
)
AA.Eat
some
pizza.B.Get
another
drink.C.Talk
to
the
owner
of
the
restaurant.13.What
will
the
woman
do
this
weekend?(
)
AA.Phone
Susan.B.Go
back
to
the
restaurant.C.Get
some
money
from
Brian.【解析】
Text
8M:
This
food
tastes
terrible!
⑪I
can't
believe
this
restaurant
is
so
highly
recommended
on
Yelp.W:
I
know.
We're
going
to
pay
an
arm
and
a
leg
for
this
meal,
too.
I
wish
we
had
gone
somewhere
else.
⑪We
should
have
known
not
to
trust
a
website
when
picking
out
a
restaurant.
My
best
luck
with
places
to
eat
has
always
been
from
talking
to
friends.M:
Oh,
well.
Even
though
the
food
is
bad,
we're
here
now,
so
we
might
as
well
enjoy
ourselves.
My
drink
is
pretty
good.
I
think
I'll
order
another
one.W:
⑫We
can
just
leave
our
food
and
grab
a
piece
of
pizza
on
the
way
home.M:
That's
a
good
idea.
Let's
finish
our
drinks
first.W:
Okay.
Hey,
did
Brian
ever
pay
you
back
the
money
he
owed
you?M:
Yeah,
he
finally
did.
He's
a
good
friend,
but
he's
very
forgetful
sometimes.
We
should
invite
him
and
Susan
over
for
dinner
soon.
I
haven't
seen
them
in
ages.W:
⑬I'll
give
Susan
a
call
this
weekend.听第9段材料,回答第14至16题。14.When
does
the
man
need
to
turn
in
his
application?(
)
BA.By
January
2nd.
B.By
May
1st.
C.By
September
3rd.15.How
many
people
applied
for
the
program
last
year?(
)
CA.Seventeen.
B.Twenty.
C.Fifty.16.Who
might
the
woman
be?(
)
CA.A
professor.
B.A
current
student.
C.An
admissions
officer.【解析】
Text
9W:
⑯This
is
the
admissions
office.
How
can
I
help
you?M:
I'm
looking
for
information
about
applying
to
your
school
for
the
fall
semester.
When
is
the
deadline
for
applications?W:
⑭Your
application
should
be
in
no
later
than
May
1st.
We
review
applications
in
the
month
of
May,
and
then
invite
people
to
have
interviews
in
June.
After
the
interview,
you
should
know
within
two
weeks
if
you
have
been
accepted.
The
start
date
of
the
program
is
September
3rd.M:
Okay.
How
many
people
usually
apply
for
the
program,
and
how
many
are
accepted
each
year?W:
It
really
depends.
In
some
years,
we
have
a
large
number
of
applicants,
and
in
some
years,
we
have
few
applicants.
⑮Last
year,
we
had
fifty
applicants,
and
we
accepted
twenty.
Of
those
twenty,
seventeen
decided
to
come
to
our
school.M:
And
do
you
offer
financial
aid?W:
We
do.
We
have
a
scholarship
program,
which
you
can
find
out
about
on
our
website.
You
can
also
apply
for
student
loans.
We
will
have
an
open
house
at
the
beginning
of
the
month,
if
you'd
like
to
join
us.
It's
at
7:30
p.m.
on
January
2nd.M:
I
will
definitely
be
there.听第10段材料,回答第17至20题。17.What
did
Milton
do?(
)
CA.He
caught
a
thief.B.He
went
to
a
theme
park.C.He
traveled
a
very
long
distance.18.What
happened
this
week?(
)
AA.Some
cars
were
stolen.B.A
broken
roller
coaster
caused
several
injuries.C.The
Johnson
family
moved
to
New
York.19.Where
is
Six
Flags
located?(
)
BA.In
Orange
County.
B.In
Union
City.
C.In
New
York.20.What
will
viewers
see
next?(
)
AA.Advertisements.
B.An
interview.
C.A
weather
report.【解析】
Text
10M:
Good
morning.
This
is
Michael
Jones
here
with
the
10:00
News
Report.
Earlier
this
week,
⑰we
heard
about
Milton,
the
dog
that
traveled
over
3,000
miles
to
be
reunited
with
his
family.
When
the
Johnson
family
moved
from
California
to
New
York,
they
couldn't
find
their
dog
and
they
were
sad
to
leave
him
behind.
About
a
month
later,
Milton
showed
up
at
their
door
in
New
York.
We
cannot
believe
how
far
this
dog
traveled!
The
family
will
be
doing
an
interview
in
the
studio
tomorrow
morning.
In
other
news,
there's
been
an
outbreak
of
car
thefts
in
Orange
County
this
week.
⑱About
ten
cars
have
been
stolen
from
outside
their
owners'
homes
since
this
Monday.
If
you
see
or
hear
anything,
please
call
911.
About
ten
people
were
stuck
on
a
roller
coaster
after
it
broke
down
⑲at
the
Six
Flags
theme
park
on
Tuesday
in
Union
City.
The
victims
swung
upside
down
for
around
three
minutes
as
staff
worked
to
restart
the
roller
coaster.
Fortunately,
no
one
was
hurt.
Six
Flags
said
that
they
had
checked
their
rides
very
seriously,
and
that
this
was
simply
an
unfortunate
accident.
That's
it
for
the
news.
⑳Then
it's
a
commercial
break.
When
we
come
back,
Michelle
Smith
will
be
here
with
the
weather
report.第二部分
阅读(共两节,
满分50分)第一节
(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFailure
isn't
the
end,
unless
you
let
it
be.
Don't
believe
me?
Here
are
four
people
who
lived
through
failure
before
going
on
to
become
names
known
around
the
world.
Walt
DisneyDisney
began
his
career
by
being
fired
by
a
newspaper
for
not
being
creative
enough.
Later,
his
Mickey
Mouse
cartoons
were
rejected
because
they
were
considered
to
be
"too
scary
for
women".
Also,
The
Three
Little
Pigs
was
turned
down
because
it
only
had
four
characters.
Thankfully,
we
have
the
Disney
Company
today
because
Disney
chose
not
to
listen
to
any
of
his
critics
and
press
forward
towards
his
dreams.
Stephen
KingKing
is
a
best-selling
writer
whose
work
has
been
made
into
several
motion
pictures.
However,
his
first
work
was
rejected
30
times,
which
led
to
King
throwing
it
in
the
trash.
Thankfully,
his
wife
persuaded
him
to
keep
working
at
it,
and
—
from
that
poor
start
—
Carrie
was
born.
Milton
HersheyThe
man
who
blessed
us
with
the
sweet
milk
chocolate
treat
we
all
love
wasn't
a
hit
the
first
time
around.
He
once
worked
for
a
local
candy
factory.
But
when
he
went
out
on
his
own,
he
failed
miserably.
Then
he
returned
to
the
family
farm
and
perfected
the
art
of
making
delicious
milk
chocolate
candy,
which
we
enjoy
today.
Theodor
GeiselThis
author
struggled
to
write
a
novel
that
publishing
companies
would
call
"pure
rubbish"
several
times
—
27
to
be
exact.
The
man
just
wouldn't
quit,
though.
One
fateful
night,
he
ran
into
an
old
friend
who
was
a
children's
literature
editor.
The
friend
agreed
to
publish
Geisel's
work.
Better
known
today
as
Dr.
Seuss,
Geisel
was
never
again
called
a
failure
after
his
first
book
became
a
hit.【解题导语】
文章主要介绍了四位战胜失败后家喻户晓的美国名人。通过介绍他们的经历作者告诉我们失败永远不是终点。【熟词生义】1.name(Para.
1)
常用义:n.名字文章义:n.名人2.hit(Para.
4
&
Para.
5)
常用义:v.(用手或器具)击,打;碰撞,撞击(造成损伤)文章义:n.很受欢迎的人(或事物)21.Why
is
the
Disney
Company
known
to
us
nowadays?(
)
DA.Disney
was
rejected
many
times.B.Disney
improved
his
works
later.C.Disney
got
fired
and
began
his
career.D.Disney
ignored
critics
and
fought
for
his
dreams.【解析】
考查细节理解。根据文章Walt
Disney部分中的首句和尾句可知,今天我们都知道迪士尼公司是因为Disney没有听取任何批评家的意见,坚持为梦想而奋斗。故选D项。22.What
is
Milton
Hershey
famous
for
today?(
)
CA.His
big
family
farm.B.His
successful
art
career.C.His
delicious
milk
chocolate
candy.D.His
experience
in
making
milk
chocolate.【解析】
考查细节理解。根据文章Milton
Hershey部分中的首句和尾句可知,Milton
Hershey出名的原因是他所制作的美味的牛奶巧克力糖。故选C项。23.What
do
the
people
mentioned
have
in
common?(
)
BA.They
have
a
gift
for
making
money.B.They
suffered
several
defeats
on
the
path
to
success.C.They
are
creative
and
highly
educated.D.They
were
successful
at
the
very
start.【解析】
考查细节理解。通读全文尤其是根据文章第一段中的"Here
are
four
people
who
lived
through
failure
before
going
on
to
become
names
known
around
the
world"可知,文章主要介绍了四位名人的经历,这四个人在获得成功之前都遭遇了失败。故选B项。
distance
from
the
county
town
is
some
70
km
and
a
single
trip
to
all
the
six
villages
can
be
as
long
as
160
km.
The
perseverance
required
to
get
the
job
done
under
such
conditions
needs
no
further
explanation.The
busiest
time
for
Tsering
Chopa
is
between
July
and
August
each
year,
when
students
are
waiting
for
their
admission
letters
from
various
universities.
He
recalls
once
he
had
to
deliver
to
one
student
whose
family
had
already
moved
away.
He
had
to
quiz
neighbors
several
times
to
find
the
new
address.
It
was
summer
and
the
usual
road
to
the
village
was
blocked
because
of
rain.
He
trekked
for
more
than
20
km
and
managed
to
cope
with
shortness
of
breath
all
the
way
to
finally
deliver
the
letter.
"I
don't
mind
the
hardship
because
it
is
not
easy
for
students
from
remote
villages
to
get
college
admissions.
It
is
my
duty
to
deliver
the
on
time,"
he
says.One
night
in
February
2019,
a
local
resident
Nyima
Tsering's
daughter
fainted(晕倒)
and
desperately
needed
help.
Knowing
that,
the
mailman
arranged
for
a
car
right
away
and
sent
her
to
the
county
hospital.
He
also
gave
some
cash
to
the
family
for
the
girl's
treatment.
Nyima
Tsering's
daughter
recovered
soon,
and
Tsering
Chopa
became
an
idol
in
the
village.
"I
will
never
forget
his
kindness,"
says
the
grateful
father.
In
2019,
Tsering
Chopa
received
the
China
Youth
May
Fourth
Medal.
"It
is
an
acknowledgement
of
what
I
do
and
a
token
of
encouragement
as
well,"
he
says.
"And
I
want
to
help
more
people
living
in
remote
areas.
I
want
to
bring
the
world
closer
to
them
and
take
them
closer
to
the
world."【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了在西藏自治区高海拔的边远乡镇普玛江塘乡,邮递员次仁曲巴在艰苦的条件下跋涉送信的故事。【核心词汇】deliver
v.
递送,传送recall
v.
记起,回忆起,回想起block
v.
堵塞,阻塞;妨碍,阻碍desperately
adv.
非常;绝望地acknowledgement
n.
承认;(公开的)感谢24.Which
is
the
most
challenging
part
of
Tsering
Chopa's
work?(
)
AA.Trekking
for
long
distances.B.Suffering
from
cold
temperatures.C.Standing
extremely
bad
road
conditions.D.Adapting
to
the
high-altitude
environment.【解析】
考查细节理解。根据第一段中的"However,
these
aren't
the
biggest
challenges
for
a
postal
service"可知,此处表转折,下文描述的才是次仁曲巴工作中最大的挑战,由下文中的"The
area
of
the
township
is
about
1,500
square
kilometers...as
long
as
160
km"尤其是其中罗列的数字可知,次仁曲巴工作最艰巨的部分是需要长途跋涉完成投递。故选A。25.What
words
can
best
describe
Tsering
Chopa
according
to
paragraph
2?(
)
DA.Optimistic
and
cautious.
B.Generous
and
intelligent.C.Courageous
and
ambitious.
D.Persistent
and
responsible.【解析】
考查推理判断。根据第二段中的"He
had
to
quiz
neighbors
several
times
to
find
the
new
address""He
trekked
for
more
than
20
km...finally
deliver
the
letter"以及"I
don't
mind
the
hardship...deliver
the
on
time"可知,次仁曲巴跋涉超过20千米,经过多番努力终于把录取通知书送到了一个已经搬了家的学生手中,同时他说按时送信是他的工作职责,由此可推知,次仁曲巴是执着的、有责任心的。故选D。persistent"执着的,不屈不挠的,坚持不懈的";responsible"有责任心的"。【选项词汇积累】
描写人的性格/品质的形容词optimistic
乐观的;cautious
谨慎的;generous
慷慨的;intelligent
聪明的;courageous
勇敢的;ambitious
有抱负的,有雄心的。26.How
did
Tsering
Chopa
help
Nyima
Tsering?(
)
BA.Tsering
Chopa
fixed
his
car
for
free.B.Tsering
Chopa
helped
save
his
daughter's
life.C.Tsering
Chopa
drove
him
to
a
hospital
for
treatment.D.Tsering
Chopa
delivered
his
admission
letters
quickly.【解析】
考查细节理解。根据第三段中的"Nyima
Tsering's
daughter
fainted(晕倒)...to
the
county
hospital"可知,次仁曲巴帮忙救了他女儿的命。故选B。27.What
is
the
best
title
for
the
text?(
)
CA.Hardship
Makes
a
Good
PostmanB.A
Mailman
Shows
Kindness
to
StudentsC.A
Postman
in
Xizang
Bridges
the
Huge
GapD.A
Postal
Service
Creates
a
Convenient
Life【解析】
考查标题判断。通读全文,文章讲述了在西藏自治区高海拔的边远乡镇普玛江塘乡,邮递员次仁曲巴在艰苦的条件下跋涉送信的故事。文章第一段第二句和最后一段最后一句都强调了他是普玛江塘乡和外面世界的重要联系,故C项最适合作文章标题,故选C。C
[2024山西运城市康杰中学期末考试]There
has
been
a
bitter
argument
within
the
Australian
community
over
a
horse
racing
event
advertised
on
the
Sydney
Opera
House.
While
some
believe
the
Opera
House
is
Australia's
"biggest
billboard(大幅广告牌)"
and
should
be
used
for
economic
gain,
others
are
shocked
that
the
government
has
allowed
the
national
landmark
to
be
polluted
with
branding.
As
a
UNESCO
World
Heritage
Site,
the
Sydney
Opera
House
is
an
important
Australian
building
recognized
all
over
the
world
and
one
of
the
country's
most
frequently
visited
tourist
attractions.
In
the
past,
the
Opera
House
has
been
used
to
promote
a
handful
of
charities,
cultural
festivals,
etc.
However,
these
have
aimed
to
highlight
events
that
bring
advantage
to
ordinary
people,
not
a
single
for-profit
brand.
Some
have
argued
that
promoting
brands
on
the
sails
of
the
Opera
House
is
just
like
advertising
on
any
other
billboard
with
the
power
to
significantly
encourage
tourism
and
economic
growth.
While
this
may
be
true,
if
advertising
continues
to
happen,
the
Opera
House
could
risk
losing
its
reputation,
which
could
devalue(贬低)
the
landmark
and
actually
damage
its
tourism
appeal.
Although
landmarks
around
the
world
such
as
the
Eiffel
Tower
and
Moscow's
Red
Square
have
been
used
for
advertising,
they
have
also
caused
some
arguments
among
the
public.
For
instance,
a
major
fashion
brand
placed
a
giant
branded
suitcase
in
the
center
of
Moscow's
Red
Square;
however,
it
was
removed
shortly
afterwards
as
tourists
complained
it
was
so
big
that
it
blocked
views
of
major
landmark
sites.
The
advertisement
has
caused
arguments
among
the
public
and
finally
failed
to
leave
a
positive
impact.
So
what
will
advertising
on
the
Opera
House
look
like
to
international
tourists?
Will
they
be
amazed
and
drawn
to
a
wonderful
country,
or
will
they
see
advertising
as
something
reducing
the
cultural
value
of
a
national
symbol?
We
think
it's
clear
that
our
national
treasures
deserve
the
respect
and
admiration
that
come
with
them,
and
that
advertising
should
be
limited
to
important
causes,
not
campaigns
for
commercial
gain.【解题导语】
一个在悉尼歌剧院投放的赛马活动的广告引发了公众的热议。作者认为人们应当尊重国家的瑰宝,而不是通过它们获取经济利益。【核心素养】本文通过讨论"该不该利用文化瑰宝进行商业宣传",旨在引导同学们辩证看待文化与经济之间的关系,思考如何在保护、发扬文化瑰宝魅力的同时给经济发展带来助力。【核心词汇】a
handful
of
几个,少数highlight
v.
突出,强调appeal
n.
感染力,吸引力;呼吁;上诉deserve
v.
值得,应得,应受译文:虽然这可能是真的,但如果广告活动继续进行,悉尼歌剧院可能会失去声誉,这可能会降低这座地标性建筑的价值,并且真正危害其旅游吸引力。28.What
caused
the
heated
debate
among
Australians?(
)
BA.The
biggest
billboard
at
the
Opera
House.B.The
Opera
House
being
used
for
advertising.C.The
horse
racing
event
held
at
the
Opera
House.D.The
famous
national
landmark
being
polluted.【解析】
考查细节理解。根据第一段中的"There
has
been
a
bitter
argument...advertised
on
the
Sydney
Opera
House"可知,是悉尼歌剧院登的赛马活动的广告引起了澳大利亚人的激烈争论。故选B项。29.What
can
be
learned
about
the
previous
activities
at
the
Opera
House?(
)
AA.They
were
in
the
public
interest.B.They
caught
international
attention.C.They
were
designed
to
attract
tourists.D.They
brought
great
economic
benefits.【解析】
考查推理判断。根据第二段后两句可知,在过去,悉尼歌剧院曾被用来宣传少数慈善机构、文化节等。这些活动旨在强调为普通人带来好处,而不是为了突出某个营利性品牌。由此可推知,之前在悉尼歌剧院宣传的活动都是为了公众的利益。故选A项。be
in
the
public
interest"出于公众利益"。30.Why
does
the
author
mention
the
example
of
Moscow's
Red
Square?(
)
DA.To
present
how
companies
benefit
from
attractions.B.To
stress
the
various
types
of
promotions
in
attractions.C.To
explain
why
tourists
dislike
billboards
on
landmarks.D.To
show
the
negative
effects
of
advertising
on
landmarks.【解析】
考查推理判断。第三段最后一句提及,如果广告活动继续进行,悉尼歌剧院可能会失去声誉,这可能会降低这座地标性建筑的价值,并危害其旅游吸引力;再结合第四段中的"The
advertisement
has
caused
arguments
among
the
public
and
finally
failed
to
leave
a
positive
impact"可知,作者举莫斯科红场的例子是为了说明将地标用于商业宣传,最终会带来负面影响。故选D项。31.What
is
the
author's
attitude
toward
the
commercial
act
mentioned
at
the
beginning?(
)
CA.Favourable.
B.Doubtful.
C.Opposed.
D.Objective.【解析】
考查观点态度。根据最后一段最后一句可知,作者认为,我们的国宝值得尊敬和钦佩,利用其做广告应该仅限于重要的事业,而不是为了商业利益。由此可推知,作者对文章开头提到的商业行为(即在悉尼歌剧院进行商业活动宣传)持反对意见。故选C项。favourable"赞同的";doubtful"怀疑的";opposed"反对的";objective"客观的"。D(科技创新│新高考4年3考)[2024山西太原五中期末考试]Soda
bottles
and
sour
cream
containers
—
these
plastics
(and
many
others)
typically
arrive
at
recycling
plants
mixed
together
in
the
same
bin.
But
since
they
are
made
of
different
molecular(分子的)
building
blocks,
called
monomers,
they
must
be
sorted
into
different
types
before
they
can
be
melted
to
make
new
products.
Otherwise,
their
various
monomers
tend
to
separate
from
one
another
like
oil
and
water.
"Until
about
a
year
ago,
everybody
thought
the
only
thing
you
could
do
was
take
a
plastic,
break
it
down
to
a
monomer
and
then
re-form
it,"
says
Sanat
Kumar,
a
chemical
engineer
at
Columbia
University."Now
we've
come
up
with
a
different
way
of
doing
it."
His
team
has
developed
a
process
that
allows
different
kinds
of
plastics
to
be
recycled
together.
Their
findings,
reported
recently
in
Nature,
could
give
new
life
to
many
items
that
end
up
in
landfills.
The
new
process
solves
the
problem
by
adding
chemicals
called
universal
dynamic
cross-linkers
to
the
mix.
Just
as
soap
brings
together
oil
and
water,
these
cross-linkers
form
covalent(共价的)
molecular
bonds
that
tie
the
diverse
monomers
together.
This
process
creates
materials
that
can
keep
certain
useful
properties
of
each
plastic,
such
as
keeping
oxygen
from
passing
through.
These
materials
can
then
be
melted
and
remade
again
and
again
because
the
cross-linkers
can
break
and
re-form
their
bonds.
The
researchers
hope
the
technique
could
eventually
help
repurpose(改变……的用途)
more
plastic
waste,
and
Kumar
says
the
process
consumes
less
energy
than
breaking
plastics
down
into
their
original
monomers
—
but
it's
not
yet
cheap
enough
to
be
widely
used
at
existing
recycling
facilities.
Still,
showing
that
it
works
could
lead
to
profitable
markets
for
less
expensive
recycled
plastics,
which
Kumar
says
would
be
one
way
to
help
recyclers
eventually
address
the
plastic
waste
crisis."The
plastic
problem
is
huge,"
he
says,
"and
you're
going
to
have
to
look
for
multiple
solutions."【解题导语】哥伦比亚大学的化学工程师Sanat
Ku
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 建筑节能改造技术实施方案
- 高三一轮教案生物(人教版)第二单元第6课时细胞器之间的协调配合
- 2025年度葫芦岛市市直部分事业单位公开招聘高层次人才84人备考笔试题库及答案解析
- 房地产行业市场走势及趋势
- 检验检测机构体系考试真题B卷
- 软件测试工程师岗位职责与技能要求指南
- 2025下半年武警江西总队医院社会招聘5人参考考试试题及答案解析
- 了解清明节主题班会教案
- 高考物理二轮考前复习第二必考方法整体法和隔离法教案(2025-2026学年)
- 登勃朗峰说课稿教案(2025-2026学年)
- 2025鄂尔多斯达拉特旗第二批事业单位引进28名高层次、急需紧缺人才考试笔试模拟试题及答案解析
- 甲状腺癌放射性碘抵抗机制研究
- 门窗的代理合同范本
- 集装箱装卸协议合同
- 2025河北交通职业技术学院第二次招聘47人参考笔试试题及答案解析
- 2025年秋国家开放大学《思想道德与法治》终考大作业试卷一附答案【供参考】
- 20252025年(完整版)三级安全教育真题试卷含答案
- 人教版2025-2026学年八年级上册数学期末考试模拟试卷
- 2025商洛市直机关事业单位遴选(选调)(59人)(公共基础知识)测试题附答案解析
- 会计从业人员职业道德规范培训课件
- 2026春季学期学校工作计划
评论
0/150
提交评论