北师大版(新版)必修第二册Unit5 Humans and natureSectionⅢ 表达作文巧升格课时分层作业含解析_第1页
北师大版(新版)必修第二册Unit5 Humans and natureSectionⅢ 表达作文巧升格课时分层作业含解析_第2页
北师大版(新版)必修第二册Unit5 Humans and natureSectionⅢ 表达作文巧升格课时分层作业含解析_第3页
北师大版(新版)必修第二册Unit5 Humans and natureSectionⅢ 表达作文巧升格课时分层作业含解析_第4页
北师大版(新版)必修第二册Unit5 Humans and natureSectionⅢ 表达作文巧升格课时分层作业含解析_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 5 Humans and nature课时分层作业(六).阅读理解AOf all natures disasters,forest fires are often considered the most frightening.Moving at lightning speed,huge walls of flames can burn acres of land in just a few minutes.And although technology,including the use of fireretardant chemicals,has greatly helped t

2、he fight against forest fires,they still take great damage.According to the National Interagency Fire Center,the fire season last year was the worst on record in terms of the number of fires and acres(公顷) burned.There were 96,385 fires and 9,873,429 acres affected by fire in a year that was 125% mor

3、e destructive (毁灭性的)than the 10year average(平均)These fires cost the federal government $1.5 billion to fight,and this figure does not include the money spent by local and state governments as part of the effort.Fires in the southern states represented(代表)half of the national total last year with Tex

4、as,Oklahoma and Arkansas being home to an usually high amount of activity.Wildfire have also taken place in Western states such as California,Colorado and Alaska throughout the past 10 years.It is said that twothirds of forest fires are started accidentally by people,almost one quarter are purposely

5、 set,while lighting causes 10%.Forest fires can have advantageous effects.Charcoal(木炭) enriches soil,and some plant species(种类) grow well after.The cones of the jack pine tree,for example,will not spread their seeds unless there is heat.Douglas fir trees grow best in open sunlight areas after fire.【

6、语篇解读】文章介绍森林大火带来的危害,但同时也能带来好处。1Forest fires are considered to be the most frightening because Athey make the greatest loss of all disastersBhuge walls of flames can burn acres of landCfireretardant chemicals cant be made use ofDthey spread too fast and make great damageD细节理解题。根据文章第一段的句子“Moving at lig

7、htning speed,huge walls of flames can burn acres of land in just a few minutes.And although technology,including the use of fireretardant chemicals,has greatly helped the fight against forest fires,they still take great damage.”可知,森林大火被认为是最可怕的,因为它们传播快,而且造成很大的破坏。故选D。2According to the passage the fore

8、st fires took place in ABritainBthe United StatesCCanadaDthe worldB推理判断题。根据文章第三段出现的地名“Texas,Oklahoma and Arkansas;in Western states such as California,Colorado and Alaska”可知,森林大火发生在美国。故选B。3Why did the author say the southern states was the fire home?AMost forest of the country grew in the southern s

9、tates.BThe southern states are dry and forest can catch fire easily.CFifty percent of the national total fire happened there.DMore lighting took place there lighting the forest.C细节理解题。根据文章第三段的句子“Fires in the southern states represented(代表)half of the national total last year with Texas,Oklahoma and

10、Arkansas being home to an usually high amount of activity.”可知,作者说南部是火的家园,因为整个国家50%的大火发生在那里。故选C。4What does the last paragraph mainly talk about?AThe advantages of forest fires.BThe usage of charcoals.CPine trees need fires.DFires destroy all plants but twoA主旨大意题。根据文章最后一段的句子“Forest fires can have adva

11、ntageous effects.”可知,最后一段主要介绍森林大火的好处。故选A。BYoung people can have problems with their minds.Some students become worried because they have to study very hard.Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates.Li Wen,a junior 2 student from No.2 Middle School,could not un

12、derstand his teachers and was doing badly in his lessons.He became so worried about it that he started to cut his finger with a knife.Another student 16yearold Yang Fang from No.1 Middle School,was afraid of exams.She got very worried in one and when she looked at the exam paper,she couldnt think of

13、 anything to write.A recent report from Jiefang Daily says about 18% of Shanghai teenagers have mental problems.Their troubles include being worried and very unhappy and having problems in learning and getting on with people.Many students who have problems wont go for advice or help.Some think they

14、will look stupid if they go to see a doctor.Others dont want to talk about their secrets.Liang Yuezhu,an expert on teenagers from Beijing Anding Hospital has the following advice for teenagers:Talk to your parents or teachers often.Take part in group activities and play sports.Go to see a doctor if

15、you feel unhappy or unwell.【语篇解读】文章主要讲了现在许多年轻人都有心理问题,尤其是在学习和生活方面。作者举例说明,这些孩子有问题不和老师和家长沟通,也不去看心理医生。青少年专家对此提出了几点建议。5The students who often become worried or have trouble getting on with others may have Ano parentsBa headacheCknife with themDmental problemsD细节理解题。答案定位在第一段“Young people can have problems

16、 with their minds.Some students become worried because they have to study very hard.Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates.”可知那些经常焦虑或与他人相处困难的学生可能有心理问题,故选D。6Li Wen cut his finger with a knife because Ahe was afraid of his teacherBhe was so worried about his

17、studiesChe wanted to frighten his parentsDhis finger was badly hurtB细节理解题。答案定位在第二段“Li Wen,a junior 2 student from No.2 Middle School ,could not understand his teachers and was doing badly in his lessons.”(李文是二中二年级的一名学生,他听不懂老师讲课,所以功课很差。)由此可知李文用刀割伤自己的手指,是因为他太担心自己的学习,故选B。7Yang Fangs problem happened wh

18、en Ashe had examsBshe studied very hardCshe talked with her parentsDshe thought of somethingA细节理解题。答案定位在第二段“Another student 16yearold Yang Fang from No.1 Middle School,was afraid of exams.”可知杨芳的问题是每当考试的时候就会发生的,故选A。8Liang Yuezhus advice tells us that Aits unnecessary for them to be with othersBonly g

19、roup activities and sports can help themCits better for the students who have mental problems to join othersDteachers and parents cant do anything about mental problems.C推理判断题。答案定位在最后一段“Others dont want to talk about their secrets.Liang Yuezhu ,an expert on teenagers from Beijing Anding Hospital has

20、 the following advice for teenagers:Talk to your parents or teachers often.Take part in group activities and play sports.Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.”可知Liang Yuezhu的建议告诉我们有心理问题的学生最好多和别人交流,故选C。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Carl lost his job.He tried to fi

21、nd another one but it wasnt easy.As a result,the poor fellow couldnt pay his bills and he couldnt even find anybody to lend him any.Carl spent most of his days at home.Sometimes he looked out of the window and watched his neighbors house.An old professor lived there alone.Strangely,he hardly talked

22、to his neighbors.Carl could see into the professors house because he never drew the curtain.The rooms were full of antique (古董) furniture and vases.Carl thought,“If I got an antique vase,I could sell it for a lot of money.”Every day Carl saw the professor.He left at 10 oclock in the morning and came

23、 back home at 4 oclock in the afternoon.He had a dog.Carl often went to the fence and played with it or gave it a piece of meat.One day Carl thought,“I will go into the professors house and steal a vase.I will break the window and climb in.The dog is not a problem.”There was an old gun in the cellar

24、(地下室)It had been his great grandfathers favorite thing a long time before.Carl didnt want to use the gun but he thought,“Anything could happen.”He wanted to hide the gun under his coat but it was too long so he had to cut the end off with a saw(锯)The next morning he watched the professor leaving hom

25、e at 10 oclock.Carl climbed over the fence.The dog ran to him and Carl gave it a big bone.He threw a piece of stone through the window,which broke.It wasnt high.He could climb into the house easily.He looked around inside.There were paintings on the walls,small figures and vases on the shelves and t

26、he floor.Carl didnt know much about arts.He couldnt choose.He reached his hands towards a big vase when he heard a noise.The front door opened and someone entered the house.Paragraph 1: It was the professor.He had forgotten to take an important document(文件) with him. Paragraph 2:The professor was scared. 【参考范文】Paragraph 1:It w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论