2022年浙江省宁波金兰教育合作组织高一下学期期中联考英语试题_第1页
2022年浙江省宁波金兰教育合作组织高一下学期期中联考英语试题_第2页
2022年浙江省宁波金兰教育合作组织高一下学期期中联考英语试题_第3页
2022年浙江省宁波金兰教育合作组织高一下学期期中联考英语试题_第4页
已阅读5页,还剩11页未读 继续免费阅读

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021-2022学年浙江省宁波金兰教育合作组织高一下学期期中联考英语试题第I卷(选择题部分)第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10个小题:每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,开在答题卡上将该项涂黑。AIf you want to stay in shape, but dont have the time to go to the gym, the Mobile Gym is a good solution. Its basically a large bus filled with the latest fitness

2、 equipment. You can find everything you need for a complete workout, and heres the best part you dont need to go to the gym, and the gym comes to you!The Mobile Gym was the idea of Adam Zickerman, founder of Inform Fitness, a popular chain of gyms across the United States. It hit him when he ordered

3、 lunch from a food truck one afternoon. So why not put a gym on a truck?Zickerman experimented with a few designs and then invested $60,000 on making adaptations and fixing machines. He didnt really need an advertising budget as the bus advertised itself. Carole Pallmeyer, for instance, found hersel

4、f driving behind the Mobile Gym one day. At first she thought it was a regular bus with ads for a gym. But then she realized the bus itself was a gym, so she booked workout sessions for her entire family. “We are all busy, but we know the bus is coming and make sure we are home at 4:30 for the worko

5、uts,” she said. “You forget youre on a bus because the workouts are tightly scheduled.”Unfortunately, it is illegal to use the fitness equipment while the bus is moving, so you dont get to save time by working out during the rush time. It operates only once a week, only two clients (客户) can be accom

6、modated at a time on the bus. And it doesnt come cheap. Sessions start at $100, while in-house workouts are $65. But the Mobile Gym appears to be a big hit. “There are so many benefits to having the Mobile Gym come to you,” Zickerman said. “Only five to seven exercises complete a total-body workout

7、when performed using our special equipment.” He also added that a 20-minute workout might sound easy, but it is really difficult and provides instant results. “It is very challenging and clients understand quickly why rest is important between workouts ”1. What inspired Zickerman to invent the Mobil

8、e Gym?A. A usual order for a meal.B. A casual visit to a gym.C. A tight schedule for workout.D. A specific experience of exercise.2. Which of the following is NOT the benefit of the Mobile Gym?A. It saves much of clients time.B. It creates adequate private space.C. It offers special equipment needed

9、 for a total-body workout.D. It provides clients with an appropriate and effective workout.3. Whats Zickermans attitude towards the Mobile Gym?A. Concerned.B. Negative.C. Objective.D. Optimistic.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了移动健身房的发明及其好处。【1题详解】细节理解题。根据第二段“It hit him when he ordered lunch f

10、rom a food truck one afternoon. So why not put a gym on a truck?(一天下午,当他从一辆快餐车上订购午餐时,他突然意识到了这一点。那么为什么不在卡车上装个健身房呢?)”中的when he ordered lunch可知,促使Zickerman发明了移动健身房的是一次寻常的点餐。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据最后一段“There are so many benefits to having the Mobile Gym come to you,” Zickerman said. “Only five to seven exer

11、cises complete a total-body workout when performed using our special equipment.” He also added that a 20-minute workout might sound easy, but it is really difficult and provides instant results. “It is very challenging and clients understand quickly why rest is important between workouts ”(“移动健身房有很多

12、好处,” Zickerman说。“使用我们的特殊设备进行全身锻炼时,只有五到七项练习能完成。”他还补充说,20分钟的锻炼听起来很容易,但实际上很难,而且效果很快。“这非常具有挑战性,客户很快就明白,为什么在锻炼间隙休息很重要。”)”中列举了移动健身房的好处,比如节省时间、提供全身锻炼所需的特殊设备及提供有效训练。B项“它创造了足够的私人空间。”没有提到。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据最后一段“There are so many benefits to having the Mobile Gym come to you,” Zickerman said.(“移动健身房有很多好处,”Zic

13、kerman说。)”中的so many benefits可知,Zickerman对移动健身房的态度是支持的(Optimistic)。故选D项。BThere is no magic method for living longer and better. But a certain character makes getting older a lot more meaningful: having an open mind and heart.David Starbuck, an archaeologist (考古学家), continues digging up history in New

14、 York despite a diagnosis (诊断) of cancer. Last August, a doctor told 70-year-old David Starbuck he had cancer, and that he had only six months to one year to live. David had a ready comeback.” I would prove that the doctor wrong and live for years,” he says. “Its the stubborn (固执的) ones who survive.

15、 We, archaeologists, are like that. I live for whatever I will discover next.”For the past three decades, David has devoted his life to the dig of one of North Americas most important eighteenth-century sites. Fort Edward, near Glens Falls, New York. You might think that the archaeologists would be

16、satisfied resting on their laurels. “A lot of archaeologists never want to retire,” he says. “We are programmed toward the love of discovery.” In addition to directing yearly digs at Fort Edward and nearby Rogers Island, David keeps busy writing research reports and laying the groundwork for what he

17、 hopes will become a visitor-friendly site at Fort Edward. “Some people have families to live for,” he says. “I live for archaeology.” David has published almost twenty books and been written up in newspapers and magazines.“Archaeologists are storytellers,“ he says. A single small artifact (手工艺品) ca

18、n tell us about a whole world from the past. “Its no longer abstract history. You are connecting with someone from hundreds of years ago.” Finding and sharing these moments keeps David alive-physically and spiritually. “The best site,” he says, “is always the one you are about to find.”4. How did Da

19、vid react to the doctors words?A. He was terrified and tried his best to prove the doctor wrong.B. He accepted the diagnosis and followed what the doctor said.C. He kept working at the historic site ignoring the doctors diagnosis.D. He thought it was too late to receive treatment and thus decided to

20、 dig on.5. What does the underlined word “laurels” in paragraph 3 probably mean?A. ideas.B. habits.C. arrangements.D. achievements.6. What does the text mainly convey?A. Working too hard is usually harmful for your health.B. It is necessary to make use of the remaining days of your limited life.C. I

21、t is your positive attitude that makes life meaningful.D. For an archaeologist,work is more important than health.【答案】4. C 5. D 6. C【解析】【导语】这是一篇记叙文。作者主要通过讲述David Starbuck的故事,说明拥有一个开放的头脑和心灵能使生活更有意义。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“David Starbuck, an archaeologist , continues digging up history in New York despite

22、 a diagnosis of cancer. (考古学家David Starbuck尽管被诊断患有癌症,但仍在继续挖掘纽约的历史)”以及第三段“For the past three decades, David has devoted his life to the dig of one of North Americas most important eighteenth-century sites. (在过去的三十年里。David毕生致力于挖掘18世纪北美最重要的遗址之一)”可知,David无视医生的诊断,继续在历史遗址工作。故选C。【5题详解】词句猜测题。根据画线词上文“You mig

23、ht think that the archaeologists would be satisfied resting (你可能认为考古学家们会满足于停留在)”以及下文“A lot of archaeologists never want to retire,” he says. “We are programmed toward the love of discovery.”(“很多考古学家都不想退休,”他说。“我们天生热爱发现”)”可推知,此处指很多考古学家都不想退休是因为他们不满足于停留在他们自己目前所获得的荣誉以及取得的成就上,他们喜欢探索和发现。画线词“laurels”意为“荣誉、赞

24、誉”,与D项“achievements (成就)”是同义词。故选D。【6题详解】主旨大意题。通读全文,再根据文章第一段“There is no magic method for living longer and better. But a certain character makes getting older a lot more meaningful: having an open mind and heart. (没有什么神奇的方法可以让你活得更久更好。但某种性格让变老更有意义:拥有开放的思想和心灵)”可推知,本文主要通过介绍考古学家David Starbuck的例子,说明拥有积极的

25、态度能够使生活更有意义。故选C。CJobs that use both technical and creative thinking are among the fastest-growing and highest-paying ones, according to a new report from Burning Glass Technologies, a job market analytics (分析) company in Boston.It studied millions of job postings to better understand the skills comp

26、anies require. What they discovered was that many want workers with experience in such new abilities as big-data (数据) gathering and analytics, or design using digital technology.Burning Glass came up with the term “hybrid jobs” to describe these kinds of positions, which require skills not normally

27、found together. For example, these hybrid jobs might require people with skills in data science and advertising, or engineering and sales. “The jobs of the future dont involve just one skill,” says Matt Sigelman, chief manager of Burning Glass.The company expects general job growth of about 10% betw

28、een 2018 and 2028, but the hybrid jobs by 21%. Whats more, hybrid jobs pay more than positions that call for a traditional set of skills. For example, a marketing manager mastering a database program gets paid 41% more than a traditional one, with an average yearly salary of $100, 000. Moreover, an

29、engineer who improves her sales skills and becomes a consulting engineer for a software company can more than double her pay from $180, 000 to $400, 000.While data shows that workers who fail to update their skills will be able to find fewer jobs, people in hybrid jobs are less likely to become out

30、of date, with only 12% possibility of being replaced by machine, compared with 42% for general jobs, says Burning Glass. Hybrid jobs are mostly not beginner roles, so they mainly go to workers with years of experience and, most importantly, more training after leaving college. That means workers, bo

31、sses and educators will have to think about how to better prepare people for these roles.7. Why did the company research into job advertisements?A. To understand the growth of best paid workers.B. To compare workers experience with new abilities.C. To find out companies requirements about skills.D.

32、To tell the possible changes in future job market.8. Which of the following jobs can be hybrid?A. Data engineer.B. Machine operator.C. Marketing manager.D. Medical consultant.9. How much is a traditional marketing manager possibly paid every year?A. $180, 000.B. $71, 000.C. $41, 000.D. $10, 000.10.

33、Which of the following is the best title for this passage?A. How to Get Trained for JobsB. The Skills for “Hybrid” JobsC. Future Jobs Requiring “Hybrid” SkillsD. Tips on Finding Fastest-Growing Jobs【答案】7. C 8. A 9. B 10. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。本文主要介绍了什么是复合型职业,阐述了未来找工作需要拥有多种技能。【7题详解】细节理解题。根据文章第二段“It studi

34、ed millions of job postings to better understand the skills companies require. (为了更好地了解公司所需的技能,它研究了数百万份招聘信息)”可知,公司研究招聘广告是为了了解公司对技能的要求。故选C。【8题详解】推理判断题。根据文章第三段“For example, these hybrid jobs might require people with skills in data science and advertising, or engineering and sales. (例如,这些复合型职业可能需要同时具备

35、数据科学和广告知识、或具备工程知识和销售技能的人员)”结合选项可推知,数据工程师可以成为复合型职业。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第四段“For example, a marketing manager mastering a database program gets paid 41% more than a traditional one, with an average yearly salary of $100,000. (例如,掌握数据库程序的营销经理的平均年薪为10万美元,比传统的经理高出41%)”可推知,传统营销经理的年薪可能为100000(1+0.41)71000美元

36、。故选B。【10题详解】主旨大意题。通读文章,再根据文章第一段“Jobs that use both technical and creative thinking are among the fastest-growing and highest-paying ones (同时使用技术和创造性思维的工作是增长最快、收入最高的工作)”以及最后一段“people in hybrid jobs are less likely to become out of date (从事复合型职业的人不太可能过时)”可推知,本文主要介绍了什么是复合型职业,阐述了未来找工作需要拥有多种技能。C项“Future

37、Jobs Requiring “Hybrid” Skills (未来的工作需要“混合”技能)”符合文意,最适合作为本文标题。故选C。第二节(共5个小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。At 11:50, the bell rings. We students rush to the canteen at an amazing speed to enjoy our lunch. Have we ever stopped to see what happens after the meal? The ideal pictur

38、e would be this: the chef sees his hard work being rewarded when piles of empty, used plates are returned to the kitchen after the meal. Sadly, this is not a common sight. We will find, instead, a mountain of leftovers in the waste bins. _11_This irresponsible food waste deed can never be tolerated.

39、 It reflects poorly on our hygiene (卫生) practice. _12_ Lets learn from a Michelin-star Japanese chef who says that he will always respect the fish he cooks. Why? _13_ He can fully understand the dangers which the fisherman constantly faces in order to supply the fish to him. Therefore, by not wastin

40、g any part of the fish, and by cooking excellently every time, the chef is appreciating the fishermans efforts. _14_ Just think of the poor and homeless who have not eaten for days due to a war or a natural disaster that may have wiped out homes and families. Think. Wouldnt it be good if we shared o

41、ur food. instead of throwing away what we cant finish?Now. the Environmental Club would like us students to help the needy. Instead of buying large quantities of food we might not be able to finish, buy a small amount; we can also pack food from home or buy canned food or biscuits to give to the nee

42、dy. _15_ Lets respect our food and share the joy of living well through giving food to those in need.A. Its time to play our part to stop food wastage.B. You can try your best to share food with the needy.C. Some unfinished food is taken away to the dormitory.D. Simply, he recognizes the sacrifices

43、the fisherman makes.E. Similarly, we should respect and appreciate our food more.F. And some of these foods have not even touched the diners lips.G. It also shows that little thought has been put in preventing food wastage.【答案】11. F 12. G 13. D 14. E 15. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章通过描述食堂中食物的浪费情况,阐述了食物浪费的坏处,

44、进而呼吁大家尊重食物,把那些吃不掉的食物和需要的人去分享。【11题详解】根据前文“We will find, instead, a mountain of leftovers in the waste bins.(相反,我们会在垃圾箱里发现堆积如山的剩菜)”可知,本来应该被吃掉的食物却被扔进了垃圾箱里,垃圾箱中的剩菜堆积如山,D项“而且有些食物甚至没有触及用餐者的嘴唇。”进一步描述了剩菜的严重性,符合语境。故选F。【12题详解】根据前文“It reflects poorly on our hygiene (卫生) practice.(这反映出我们的卫生习惯很差)”可知,严重的剩菜问题放映了我们

45、的卫生习惯很差,G项中的also表明了递进关系,说明剩菜问题不仅仅是卫生问题,也表明我们几乎没有考虑过要防止食物浪费的。G项“它还表明,我们在防止食物浪费方面几乎没有考虑”符合文意。故选G。【13题详解】根据下文“He can fully understand the dangers which the fisherman constantly faces in order to supply the fish to him. (他能充分理解渔民为了供应鱼而经常面临的危险)”可知,一位日本的厨师说他将永远尊重自己烹调的鱼是因为他了解渔民在捕鱼时面临的危险。D项“简单地说,他承认渔民做出的牺牲。

46、”符合语境。故选D。【14题详解】根据上段的最后一句话“Therefore, by not wasting any part of the fish, and by cooking excellently every time, the chef is appreciating the fishermans efforts.(因此,通过不浪费鱼的任何部分,并且每次都做得很好,厨师对渔夫的努力表示赞赏)”以及本空后面的句子“Just think of the poor and homeless who have not eaten for days due to a war or a natur

47、al disaster that may have wiped out homes and families.(想想那些由于战争或自然灾害而几天没有吃饭的穷人和无家可归者,他们的家园和家庭可能已经被摧毁了)”可知,日本的厨师尊重和珍惜他所做的食物,我们也应该尊重我们的食物,E项中的Similarly承接上文;下文中提到还有很多人由于种种原因吃不上饭,所以我们应该更加珍惜我们的食物,E项中的“respect and appreciate our food more(更加尊重和珍惜我们的食物)”承接下文。故选E。【15题详解】根据下文“Lets respect our food and share

48、 the joy of living well through giving food to those in need.(让我们尊重我们的食物,通过向需要的人提供食物来分享美好生活的喜悦)”可知,这段在发出倡议,呼吁人们尊重食物,和有需要的人分享。B项“你可以尽你最大的努力与有需要的人分享食物。”符合语境。故选B。第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20个小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Compean, fond of hiking, had hiked t

49、he park near his home in Southern California numerous times. But after taking risks along a _16_ path last April, he was lost. With no flashlight, only a bottle of water and a power bar in his _17_ , and less than ten percent batter _18_ on his cell phone, Compean was unprepared for anything more th

50、an the two-hour hike. _19_ increased. Compean climbed to a spot, where he found at least one bar of _20_ . SOS. My phone is going to be out of _21_ . Im lost, he texted a friend, _22_ a photo showing where he was. The shot showed his legs hanging against some _23_ .Sixty miles away in Ventura County

51、, Ben Kuo was working at home visiting the website when he _24_ a tweet from the Los Angeles County Sheriffs Department, showing an image of a mans _25_ . The Sheriffs search-and-rescue teams had spent the _26_ night unsuccessfully looking for Compean, so they released the photo to the public, hopin

52、g someone might know the _27_ .Ben is skilled at looking for where photos are taken and always _28_ . When he saw the image of Compeans legs surrounded by an endless landscape of rocks and plants, he immediately _29_ a satellite map beside his laptop. After comparing it to the satellite map, Ben soo

53、n _30_ the location. That finding tightened his search, leading him to an area that resembled the place in the _31_ . The final step was cross-referencing the original photo with 3-D images of the area from Google Earth. The locations _32_ ! He quickly called the Sheriffs department with the exact c

54、oordinates(坐标) _33_ by Google Earth, Soon, a search-and-rescue team _34_ was in the air, hovering(悬停)above Compean. After spending 27 hours _35_ in the wilderness, Compean cried, Im safe!16. A. regularB. newC. broadD. quiet17. A. houseB. phoneC. teamD. backpack18. A. chargedB. leakingC. remainingD.

55、started19. A. EnthusiasmB. CuriosityC. FearD. Surprise20. A. signalB. chocolateC. soapD. music21. A. sightB. controlC. powerD. condition22. A. drawingB. scanningC. printingD. attaching23. A. mapsB. rocksC. bottlesD. flashlights24. A. readB. enjoyedC. editedD. shared25. A. feetB. fingersC. legsD. ear

56、s26. A. previousB. snowyC. terribleD. foggy27. A. mysteryB. challengeC. accidentD. location28. A. considerateB. successfulC. confidentD. mature29. A. picked outB. picked upC. folded upD. printed out30. A. identifiedB. comparedC. exploredD. searched31. A. imageB. planC. descriptionD. explanation32. A

57、. differedB. disappearedC. changedD. matched33. A. postedB. expressedC. suppliedD. sent34. A. ambulanceB. helicopterC. spaceshipD. balloon35. A. bitterlyB. angrilyC. guiltilyD. alone【答案】16. B 17. D 18. C 19. C 20. A 21. C 22. D 23. B 24. A 25. C 26. A 27. D 28. B 29. B 30. A 31. A 32. D 33. C 34. B

58、35. D【解析】【分析】本文为记叙文。作者主要讲述了Compean徒步失踪后,发出求救信号,被擅长识别位置的Ben Kuo和洛杉矶县警察局成功营救的故事。【16题详解】考查形容词词义辨析。句意:但在去年4月沿着一条新的道路冒险之后,他迷失了方向。 A. regular有规律的;B. new新的;C. broad宽广的;D. quiet安静的。根据文章上下文及该句的关键信息he was lost,可知Compean是沿着新的路径冒险时迷路的。故选B。【17题详解】考查名词词义辨析。句意:没有手电筒,只有一瓶水和一个能量棒在他的背包里,不到10%的电池剩余在他的手机,Compean没有准备好任何

59、超过两个小时的徒步旅行。 A. house房子;B. phone电话;C. team 队;D. backpack背包。根据文章语境可知主人公是在徒步,结合该 空前面的相关信息“With no flashlight, only a bottle of water and a power bar in his _2_”可知主人公没有手电筒,只有一瓶水和一个电源拖板,根据徒步的相关知识可推断出这些东西放在背包里(backpack)最合适。故选D。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:没有手电筒,只有一瓶水和一个能量棒在他的背包里,不到10%的电池剩余在他的手机,Compean没有准备好任何超过两个小

60、时的徒步旅行。 A. charged充电;B. leaking泄露;C. remaining逗留;D. started开始。根据上下文,此处描述当时主人公的处境,此处意思为“手机仅剩不到10%的电量了”。故选C。【19题详解】考查名词词义辨析。句意:恐惧增加。 A. Enthusiasm热情;B. Curiosity好奇;C. Fear害怕;D. Surprise惊讶。根据文章语境进行推断,增加的应该是“恐惧感”。故选C。【20题详解】考查名词词义辨析。句意:康伯曼爬到一个地方,在那里他发现了至少一棒信号。A. signal信号;B. chocolate巧克力;C. soap肥皂;D. mus

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论