版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、阅读理解10Once there lived an old man in a town. He always forgot a lot of things. So his wife always had to say to him,“Don't forget this.”One day he went on a long way alone. Before he left home,his wife said,“Now you have all these things. You need them on your way. Take care of your things on th
2、e way.”He went to the station. He bought a ticket and got on the train with it.About an hour later,the conductor began to see the tickets. He came to the old man and said,“Will you please show me your ticket?”The old man looked for his ticket in all his pockets but he could not find it. He was very
3、worried. “I can't find my ticket. I really bought a ticket before I got on the train,”said the old man.“I think you are right. I believe you bought a ticket. All right,you don't have to buy another ticket,”said the conductor kindly. But the old man still(仍然) looked worried and said sadly,“Yo
4、u don't know why I'm worried. If I don't find my ticket,I can't remember my station. Where am I going? ”1. The old man bought a ticket _. A. after he got on the train B. before he got on the train C. when the conductor told him to buy one D. when he found he had no ticket with him 2.
5、 About an hour later,the conductor began _. A. to buy the tickets B. to look for the tickets C. to check(检查) the tickets D. to show the tickets 3. The conductor told the old man that he didn't need to buy another ticket because _. A. the man was very old B. he thought the old man had no money wi
6、th him C. the old man showed him the ticket D. he believed the old man 4. The old man still looked worried because _. A. he couldn't get on the train. B. he lost his ticket and a lot of money C. he thought his wife would get angry with him D. he forgot where he was going 5. Which of the followin
7、g(下列) is right? A. The old man went on the trip with his wife B. The old man didn't find his ticket C. The conductor was also an old man D. The old man had to buy another ticket 参考答案 1. B 第二段最后一句话表明。2. C 第三段第一句话表明。3. D 第四段第一行。4. D 最后一句话。5. B Scientists are trying to make the deserts into good la
8、nd again. They want to bring water to the deserts,so people can live and grow food. They are learning a lot about the deserts. But more and more of the earth is becoming desert all the time. Scientists may not be able to change the deserts. People are doing bad things to the earth. Some places on th
9、e earth don't get much rain. But they still don't become desert. This is because some green plants are growing there.Small green plants and grass are very helpful to dry places. Plants don't let the hot sun make the earth even drier. Plants don't let the wind blow the earth away. Whe
10、n a little bit of rain falls,the plants hold the water. Without the plants,the land can become a desert much more easily.1. Why can the land become a desert? A. Some places don't get much rain. B. Plants don't let the hot sun make the earth even drier. C. People don't keep the earth well
11、. D. Scientists haven't learnt enough about the deserts.2. Scientists _ to make the deserts into good land again. A. carry water B. grow food C. do nothing D. study a lot3. Which is not true? A. The land never stops becoming desert. B. Scientists ask the people to live in the deserts and grow fo
12、od there. C. People do bad things to the earth. D. Scientists may not be able to change the deserts.4. Why are green plants and grass helpful? A. They can hold the water. B. They can stop the wind from blowing the earth away.C. They can keep the earth wet. D. All the above are right.5. Which is the
13、best title(题目) for the passage? A. The Desert Problem. B. People Make Deserts. C. Green Plants and Grass. D. The Desert,the Tree and the Water. 参考答案 1. C(第一段说明。)2. D(文中第一句。)3. B(文中无此观点。)4. D(文中有说明。)5. A(全文谈论沙漠化问题。) 阅读理解2We are all busy talking about and using the Internet (互联网), but how many of us k
14、now the history of the Internet?Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time, computers were large and expensive. Computer networks (网络) didn't work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new netwo
15、rk system had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through another part. In this way computer network system would keep on working all the time.At first the Internet was only used by the gover
16、nment, but, in the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it too. However, computers were still very expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s, computers became cheaper and easier to use. Scientists had also developed software that made
17、39;surfing' (浏览) the Internet more convenient.Today it is easy to get on-line (上网) and it is said that millions of people use the Internet everyday. Sending e-mail is more and more popular among students.The Internet has now become one of the most important parts of people's life.判断下列句子是否符合短
18、文内容,符合的用“T”表示,不符合的用 “F”表示。l. The Internet has a history of less than thirty years.T F2. In the 1960s computer networks went wrong easily.T F3. Computers become cheaper so that many hospitals and banks were allowed to use them.T F4. People didn't have enough software to get on-line conveniently u
19、ntil the early 1990s.T F参考答案:1F2T3F4T讲解:1第二段开头讲互联网是在60年代建立的,故至今历史已超过30年。2文中第二段阐明计算机网络工作状况不好(didn't work well)。3第三段中说明大学、医院等都被允许使用电脑,然而,计算机仍然很贵,并且网络很难使用。4由第三段最后几句介绍可知,到90年代,计算机便宜且好用。科学家也发展了软件使网上浏览更方便。而本题干用了notuntil句型,译为“直到90年代早期人们才有足够的软件上网”。阅读理解3Mr. and Mrs. Turner live outside a small town. They
20、 have a big farm and they are always busy working on it. Their son, Peter, studied at a middle school. The young man studied hard and did well in his lessons. It made them happy.Last month Peter finished middle school and passed the entrance examination (升学考试). Mrs. Turner was very happy and told th
21、e farmers about it.Yesterday morning the woman went to the town to buy something for her son. On the bus she told one of her friends how clever and able her son was. She spoke very loudly. All the people in the bus began to listen to her.“Which university (大学) will your son study in?” a woman next t
22、o her asked.“In the most famous university in our country!” Mrs. Turner said happily.“The most famous university?”“Oxford University (牛津).”Most of the passengers (乘客) looked at her carefully. Some of them said to her, “Congratulations!”A woman said, “I'm sure he'll know Fred Smith.”“Who'
23、s Fred Smith?”“He's my son.”“Does he study in the university, too?”“No, ”said the woman. “He is one of the professors.”l. The story happened in _.A. AmericaB. FranceC. GermanyD. England2. Mr. and Mrs. Turner were happy because _.A. their son did well in his lessonsB. they have a big farmC. they have a good harvestD. their son studied at a middle school3. Mrs. Turner wanted everyone to know _.A. her son finished middle schoolB. her son was ha
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 海南生命安全教育
- 常州市公安局钟楼分局公开招聘警务辅助人员20人备考笔试题库及答案解析
- 2026西藏军区总医院从退役军官中专项招录文职人员考试重点试题及答案解析
- 北京市2024自然资源部第三海洋研究所招聘应届博士毕业生26人笔试历年参考题库典型考点附带答案详解(3卷合一)
- 2026年阿克苏职业技术学院单招职业技能测试题库附答案
- 安阳市新一中学招聘2026届部属公费师范生30名备考题库必考题
- 西北工业大学航天学院非事业编岗位招聘备考题库必考题
- 2026闽西职业技术学院招聘高层次人才18人考试题库附答案
- 2026福建泉州市丰泽区实验小学(东涂校区)招聘春季校聘教师参考题库附答案
- 中国科学院东北地理与农业生态研究所学术期刊中心工作人员招聘考试题库必考题
- 15分钟应急救援圈
- 2025年榆林市榆阳区部分区属国有企业招聘(20人)备考笔试试题及答案解析
- 2026年华北电力大学辅导员及其他岗位招聘31人历年题库附答案解析
- 河北省唐山市2024-2025学年高二上学期期末考试数学试卷(含答案)
- 押运证的考试题及答案
- 2026年辽宁农业职业技术学院单招职业技能测试题库带答案详解
- 2025中国融通资产管理集团有限公司招聘(230人)备考题库附答案
- 马克思主义与当代课后习题答案
- 批量二手车买卖合同协议书模板
- 2025年低压电工证(复审)考试笔试试题(200题)附答案
- 生涯教育在普通高中语文教学中的渗透研究
评论
0/150
提交评论