




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、课时分层作业(十六)Section 高考题型练习提能力.阅读理解A【导学号:75142054】Scientists recently discovered that pictures on cave walls at Creswell Crags are the oldest known in Great Britain.But they didnt find out in the usual way.Archaeologists often date cave art with a process called radiocarbon dating.The technique can mea
2、sure the age of carbon found in charcoal (木炭)drawings or painted pictures.Carbon is an element (成分) found in many things,including charcoal and even people.But in this case,there was no paint or charcoal to test.People carved the pictures of animals and figures into the rock using stone tools.The sc
3、ientists had an “aha!” moment when they noticed small rocks stuck to the top of the drawings.The small rocks must have formed after the drawings were made.“It is rare to be able to scientifically date rock art.”said Alistair Pike,an archaeological scientist at Britains University of Bristol.“We were
4、 very fortunate that some of the engravings (雕刻) were covered by stalagmites (石笋)”When a test proved that the stalagmites formed 12,800 years ago,the scientists knew the art underneath them had to be at least that old.And some of the animals shown,like the European bison,are now extinctanother tipof
5、f (征兆) that the art is quite old.The artists came to Creswell Crags.This place is one of the farthest points north reached by our ancient ancestors during the Ice Age.At that time,much of the North Sea was dry,so people could move about more easily.Some tools and bones found there are 13,000 to 15,0
6、00 years old.They show that the travelers hunted horses,reindeer,and arctic hares.Their artwork is similar to art in France and Germany.It tells scientists that the Creswell Crags artists must have had a close connection to peoples several thousand kilometers awayanother important evidence of unders
7、tanding how humans spread out across the world.【语篇解读】本文是一篇说明文,带领我们探寻英国古老的洞窟美术的历史。1The underlined word “Archaeologists” in Paragraph 2 refers to people Awho study things left behind by people in the pastBwho have rich experience in paintingCwho are interested in wild animalsDwho are good at using sto
8、ne toolsA词义猜测题。根据第二段的内容可以看出,archaeologists意为“考古学家”。2Why do scientists say the art is quite old?AThe art was carved into stone with stone tools.BMost animals carved in the stone are extinct.CThe cave is one of the farthest points in the world.DSome pictures were covered by stalagmites more than 10,00
9、0 years old.D细节理解题。根据倒数第三段可知答案。3By studying the cave art,scientists could learn about .Ahow ancient people crossed the North SeaBwhy some of the animals have died outChow humans spread out across the worldDwhat ancient people had for food at that timeC细节理解题。根据最后一段最后一句“another important evidence of u
10、nderstanding how humans spread out across the world.”可知。4Which of the following can be the best title for the text?ACave Art About Animals Is Most BeautifulBCave Art Is Found in an Unusual WayCCave Art Turns Out to Be Britains OldestDCave Art Has a Great Influence on BritainC标题归纳题。本文主要介绍Creswell Gra
11、gs的洞窟艺术为什么是英国最古老的艺术,后半部分给出了证据。BOne week after I started working in Beijing,I decided to visit a place of interest called the Summer Palace.Before setting off,I researched into it on the Internet.The Summer Palace is composed mostly of a lake,but its surrounded by beautiful greenery and a walkway tha
12、t circles the lake.It is recommended that you give the Summer Palace about three hours.If you try to walk around it,it could take five or six hours.With that knowledge of it,I set off.The highlight of the tour had to be the view from the Tower of Buddhist Incense.It sits on top of a large hill overl
13、ooking the lake and that is worth the climb.It was built as a place to worship (敬拜) Buddha.And in the Summer Palace,unlike most of the other places,photography wasnt allowed in most of the buildings.Most of the statues of Buddha and the other artifacts (手工艺品) were offlimits to photos.Another highlig
14、ht was seeing the stage created for the Dowager Empress where she watched the opera and other theater items.There are box seats that surround the stage and it was the largest stage created in all of Imperial China.You could almost imagine royalty reviewing the actors from the boxes and the stage.I d
15、o recommend taking a boat ride if you go,which takes you from one side of the lake to the other side where you can see another set of buildings.And it is fun.You can also rent an electric or paddle boat if you want.But since it was just me,I went on one of the biggest boats with other people.I spent
16、 another four hours wandering around the Summer Palace.But I didnt see all of it because it was getting dark.I am looking forward to visiting it again.【语篇解读】作者描述了去颐和园游玩的经历。5Before setting off to the Summer Palace,the author .Aasked others about itBdidnt think it was largeCdidnt know what to seeDlear
17、ned something about itD细节理解题。根据第一段的“Before setting off,I researched into it on the Internet.”可知,出发前作者了解了一些颐和园的情况。6While visiting the Tower of Buddhist Incense,the author .Aworshipped BuddhaBtouched some artifactsCcouldnt take photos as she likedDwasnt deeply impressed by it at allC推理判断题。根据第二段的“Most
18、of the statues of Buddha and the other artifacts (手工艺品) were offlimits to photos.”可推断,作者不能尽情地拍照。7What do we know about the second highlight mentioned in the text?AIt sits on top of a hill.BIt is the largest stage all over China.COperas are performed there at times.DIt was for the royalty to watch pe
19、rformances.D细节理解题。根据第三段的“Another highlight was seeing.and other theater items.”以及后文内容可知,这个地方是供清皇室成员观看表演的。8Why did the author choose to take a ride in a big boat instead of other boats?ABecause the author was persuaded to do that.BBecause the author wanted to be more comfortable.CBecause the author w
20、anted to save some money.DBecause it was more suitable for the author to do that.D推理判断题。根据第四段的“You can also rent an electric or paddle boat if you want.But since it was just me,I went on one of the biggest boats with other people.”可知,这种选择更适合作者。.阅读七选五Usually,summer break provides teens with an opport
21、unity to get away from the boring life of going to school,to visit friends and have fun with them,and to make a little extra money.The summer job market for teens can be highly competitive.Halfheartedly(不认真地) looking for a job is the quickest way to get turned down over and over.12 Look at the skill
22、s required for each.Then compare these skills with those you already have.The closer the match,the more likely you will enjoy your summer job while building a good reference for future jobs.Understanding why you want to work will also help you determine where to apply.Do you want to earn extra money
23、 for something special,or do you need the job to make ends meet?3 These are just a few of the questions you need to answer before starting your job search.When youre searching for a summer job,look for help beyond the wanted signs.4 And even if a business doesnt have a sign or advertisement indicati
24、ng that they are looking for help,stop by and ask a manager.You might fill in an application anyway,which could lead to a position in the future.5 Ice cream shops,restaurants,grocery stores and movie theatres commonly hire students.You might take a job that has less desirable hours or that you dont
25、necessarily enjoy.However,summer jobs don t last forever.You can still build your skills and experience while making money.AHere are some tips on finding summer jobs.BTake time to think about the types of jobs that are suitable for you.CBe flexible and creative when youre looking for a summer job.DI
26、f you are poor in math,you probably would lose your job.ELet your family,neighbours and teachers know that youre looking for a job.FA good attitude towards work sometimes can make up for lack of skills.GAre you looking for a job where your friends work,so you can be with them?【语篇解读】作者就青少年如何在暑假找到兼职工作
27、提供了一些建议。1A空前提到了不认真寻找工作的结局是被一次次拒绝。又根据下文提供了一些寻找暑期工作的建议,可知本空应该选择A项,起到承上启下的作用。2B根据空后内容:看看每种工作所需要的技能,和你已经具备的技能作比较,技能越匹配的工作,越适合你做。所以此空应该选B项“花点儿时间思考最适合你的工作类型”。3G根据空前的问句,及空后的“These are just a few of the questions.”可知此空应该是个疑问句,所以选择G项。4E根据空前内容可知,当你在寻找暑期工作时,还可以从其他渠道中获取帮助,E项意为:让你的家人、邻居和老师知道你正在找工作。这样他们也可以提供给你帮助,
28、所以E项为正确答案。5C根据空后的内容:很多地方都在招聘学生,即使有些工作时间不理想或你不一定喜欢,但是暑期工作不是永久的,你可以在挣钱的同时锻炼技能、增长阅历。C选项“你在找暑期工作时应该灵活些”符合语境。.语法填空Qiang Shuping was so busy making cloth shoes 1. she didnt even rest during the Dragon Boat Festival holiday.The woman from Baipu County,Jiangsu Province,2. (make) shoes since she was 19 years
29、 old,and this year marks her 31st year making cloth shoes.She spends the entire day in her tiny studio,which 3. (measure) less than 10 square meters altogether,filled with cloth shoes in 4. (variety) stages of completion.Nowadays,many stores make cloth shoes 5. (use) machines,but Qiang sticks to the
30、 technique of making shoes entirely 6. hand.She says the shoes 7. (produce) by machine are not of the same quality as handmade ones.The handmade cloth shoes are more durable (耐用的) and comfortable,8. (soft) ,and absorb sweat better.Some people buy cloth shoes out of nostalgia (怀旧),while others trust 9. (they) quality.Making shoes isnt a profitable job,but Qiang still insists as she wants to preserve the craft and pass it down to the younger generation.Handmade clo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年计算机二级MySQL知识探索试题及答案
- 计算机二级MySQL数据库操作技巧收录试题及答案
- 深度解析文学概论试题及答案
- 法律在线试题及答案
- 逻辑考试中复习的具体方法与建议试题及答案
- 法律系考研试题及答案
- 2025年Web考试全景图鉴试题及答案
- Python图表类库比较与应用试题及答案
- 法律明白人考试题及答案2024
- 风险管理与战略联盟的结合试题及答案
- 建筑消能减震技术规程2013
- 五年级语文PPT课件13-秦兵马俑01
- 制冷工艺设计手册
- 2023年福建省莆田市城厢区数学六年级第二学期期末统考试题含解析
- 关于一校一品一特色的学校汇报材料
- 2023年综合基础知识试题及解析
- 成品、半成品保护方案(土建)
- T-ISEAA 001-2020 网络安全等级保护测评高风险判定指引
- 安徽省合肥一中、六中、八中2021学年上学期高一年级期末考试化学试卷
- 房建工程安全文明施工标准化建筑施工
- 生活用纸生产工艺流程
评论
0/150
提交评论