(全国用)高考英语二轮复习与增分策略 专题一 阅读理解 第三节 题组练习 3 环境保护课件_第1页
(全国用)高考英语二轮复习与增分策略 专题一 阅读理解 第三节 题组练习 3 环境保护课件_第2页
(全国用)高考英语二轮复习与增分策略 专题一 阅读理解 第三节 题组练习 3 环境保护课件_第3页
(全国用)高考英语二轮复习与增分策略 专题一 阅读理解 第三节 题组练习 3 环境保护课件_第4页
(全国用)高考英语二轮复习与增分策略 专题一 阅读理解 第三节 题组练习 3 环境保护课件_第5页
已阅读5页,还剩32页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、1题组3环境保护专题一阅读理解第三节题组训练2A(2017第二次全国大联考第二次全国大联考)It seemed that what I have feared in the past has become true eventually.In the last 19 years I have taken American students to many Chinese cities.The air pollution in Beijing and other big cities we visited have been simply shocking.Every time when my

2、students commented about the air quality in China and how they missed the blue skies in the US my heart hurts. 3In fact,I did not expect that Chinese government or the Chinese people would have accepted my advice in 1994 when I first raised that question,or in 1997 when I published the article in Ch

3、ina and the world.I understood the potential harms of cars to human health because I saw and lived through it in the US.In 2006,one of the readers who read my article online commented with anger that someone actually warned about the potential problems of the uncontrolled spread of private cars,and

4、nothing happened.4For the majority of Chinese people who did not have cars,and who were admiring the wonders and comfort cars bringing to life,the temptation of cars was irresistible at the time.I had a young Chinese friend when I was studying in Boston.He bought a car before he learned how to drive

5、.He started to drive the first night he got the car before he had a driver license.The police caught him driving his car around 2:00 in the morning in the neighborhood.The police decided to let him go because he told the police that he came from China,and that it had been his dream to own and drive

6、a car.Now he had a car,and he simply could not sleep anymore.He was too eager to drive his car.5Now the Chinese government and Chinese people see with their own eyes what harms the uncontrolled ownership of car can do to their cities and their health.I hope that the Chinese people and Chinese govern

7、ment would be able to take some drastic measures to deal with this air pollution problems which threaten their own health now. 语篇解读语篇解读本文作者讲到了中国现在极差的空气质量正是他之前所预料的,本文作者讲到了中国现在极差的空气质量正是他之前所预料的,委婉地指出了过去中国政府对大气污染不够重视,政策和措施不到位。面委婉地指出了过去中国政府对大气污染不够重视,政策和措施不到位。面对当前的雾霾天气,作者希望中国政府和人民采取严厉措施来处理大气污对当前的雾霾天气,作者希望

8、中国政府和人民采取严厉措施来处理大气污染问题。染问题。语篇解读61.Where does the author probably come from?A.China. B.America.C.Not mentioned. D.Im not sure.解析解析推理判断题。根据第二段最后一句推理判断题。根据第二段最后一句“I understood the potential harms of cars to human health because I saw and lived through it in the US.”可知作者是美国人。故选可知作者是美国人。故选B。答案解析231472.Th

9、e underlined sentence in the fourth paragraph means .A.he drove his car carelesslyB.he didnt like driving his carC.he wanted to drive his car at onceD.he was so eager that he couldnt drive his car解析解析句意理解题。根据画线句前面的句意理解题。根据画线句前面的“.that it had been his dream to own and drive a car.Now he had a car,and

10、 he simply could not sleep anymore.”可知,他非常渴望开车。从语法角度考虑可知,他非常渴望开车。从语法角度考虑“too eager to do”表示肯定意义。故选表示肯定意义。故选C。答案解析231483.From the passage we can infer .A.the Chinese friend began to drive his car without a driver licenseB.the author predicted the potential harms of cars to human health at 19C.the Chi

11、nese friend began to drive his car as soon as he got a driver licenseD.in the past the Chinese government took many measures to prevent air pollution 解析解析推理判断题。根据最后一段最后一句可知推理判断题。根据最后一段最后一句可知D项错误;项错误;根据第二段的内容可知作者在根据第二段的内容可知作者在90年代就预测到雾霾对中国人的健康有危害,年代就预测到雾霾对中国人的健康有危害,而不是而不是19岁时,所以岁时,所以B项错误;项错误;根据第四段中的句

12、子根据第四段中的句子“He bought a car before he learned how to drive.He started to drive the first night he got the car before he had a driver license.”可知可知C项与文章矛盾,项与文章矛盾,A项正确。故选项正确。故选A。答案解析231494.Which of the following is NOT true according to the passage?A.The authors concern was necessary.B.Air pollution pr

13、oblems need to be solved.C.Some reader once blamed the authors article.D.The air quality of China is more than satisfying.解析解析细节理解题。纵观全文,都是围绕着中国的空气质量差进行叙述,细节理解题。纵观全文,都是围绕着中国的空气质量差进行叙述,故故D项与文章意思矛盾。故选项与文章意思矛盾。故选D。答案解析231410B(2017山西重点中学协作体模拟山西重点中学协作体模拟)Sports can help you keep fit and get in touch with

14、 nature.However,whether you are on the mountains,in the waves,or on the grassland,you should be aware that your sport of choice might have great influence on the environment.Some sports are resource-hungry.Golf,as you may know,eats up not only large areas of countryside,but also tons of water.Beside

15、s,all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses(球球场场) in good condition.This causes major environmental effects.11For example,in the dry regions of Portugal and Spain,golf is often held responsible for serious water shortage in some local areas. There are many enviro

16、nment-friendly sports.Power walking is one of them that you could take up today.You dont need any special equipment except a good pair of shoes;and you dont have to worry about resources and your purse.Simple and free,power walking can also keep you fit.If you walk regularly,it will be good for your

17、 heart and bones.Experts say that 20 minutes of power walking daily can make you feel less anxious,sleep well and have better weight control.12Whatever sport you take up,you can make it greener by using environment-friendly equipment and buying products made from recycled materials.But the final goa

18、l should be “green gyms”.”.They are better replacements(代替物代替物) for traditional health clubs and modern sports centers.Members of green gyms play sports outdoors,in the countryside or other open spaces.There is no special requirement for you to start your membership.And best of all,its free. 语篇解读语篇解

19、读文章简述了一些对资源耗费较多的运动,如高尔夫;也讲述文章简述了一些对资源耗费较多的运动,如高尔夫;也讲述了一些不怎么耗费资源的运动,如了一些不怎么耗费资源的运动,如power walking。文章的主旨就是为了。文章的主旨就是为了让我们绿色运动。让我们绿色运动。语篇解读135.Which of the following is the author most probably in favor of?A.Playing basketball in a gym.B.Motor racing in the desert.C.Cycling around a lake.D.Swimming in

20、a sports center.解析解析推理判断题。根据最后一段第一、二句推理判断题。根据最后一段第一、二句“Whatever sport you take up,you can make it greener by using environment-friendly equipment and buying products made from recycled materials.But the final goal should be green gyms.”.”可知作者主张绿色运动。可知作者主张绿色运动。C属于绿色运动,属于绿色运动,故为正确答案。故为正确答案。答案解析6758146

21、.What do we know about golf from the passage?A.It is popular in Portugal and Spain.B.It needs water and electricity to keep its courses green.C.It pollutes the earth with chemicals and wastes.D.It causes water shortages around the world.解析解析细节理解题。根据文章第二段最后三句细节理解题。根据文章第二段最后三句“Besides,all sorts of che

22、micals and huge amounts of energy are used to keep its courses(球场球场) in good condition.This causes major environmental effects.For example,in the dry regions of Portugal and Spain,golf is often held responsible for serious water shortage in some local areas.”可知选可知选B。答案解析6758157.The author uses power

23、 walking as an example mainly because .A.it uses fewer resourcesB.it improves our healthC.it is an outdoor sportD.it is recommended by experts解析解析细节理解题。根据文章第三段前三句细节理解题。根据文章第三段前三句“There are many environment-friendly sports.Power walking is one of them that you could take up today.You dont need any sp

24、ecial equipment except a good pair of shoes;and you dont have to worry about resources and your purse.”可可知这是一项耗费资源很少的运动。故选知这是一项耗费资源很少的运动。故选A。答案解析6758168.The author writes the passage to .A.show us the function of major sportsB.encourage us to go in for green sportsC.discuss the major influence of po

25、pular sportsD.introduce different types of environment-friendly sports解析解析写作目的题。文章中简述了一些对资源耗费较多的运动,如高尔夫;写作目的题。文章中简述了一些对资源耗费较多的运动,如高尔夫;也讲述了一些不怎么耗费资源的运动,如也讲述了一些不怎么耗费资源的运动,如power walking。文章的主旨就。文章的主旨就是为了让我们绿色运动。故选是为了让我们绿色运动。故选B。答案解析675817C(2017福建漳州八校联考福建漳州八校联考)Think about what you had for lunch: Was it

26、 a hamburger?A chicken sandwich?Barbecue?What about vegetables?Would it surprise you to learn that what you eat can affect the whole planet?It canin a big way.New studies show how food and its production affect the globe and its warming climate.Youve probably heard of global warming.The temperature

27、is on the rise because humankind has been releasing(排放排放) amounts of gases into the atmosphere.One of these greenhouse gases is carbon dioxide (二氧化碳二氧化碳).18What does this have to do with food?A big part of the carbon dioxide that we put in the atmosphere every year comes from the process of making a

28、nd eating food.The production of meat contributes a lot of that carbon dioxide.And much of meats contribution comes from beef,which is responsible for releasing even more warming gases into the atmosphere.The process of making a hamburger,for example,requires a lot of energy.A cow has to be fed and

29、raised on farmland,and cow waste is a major source of methane (沼气沼气)an especially powerful greenhouse gas.The cow has to be killed.The meat has to be processed and shipped to a shop, 19which takes fuel.Most of the cow wont even be used for meat that people eat.By the time a hamburger finally lands o

30、n a dinner plate,it has made a heavy effect on the environment. We can reduce the production of global-warming gases by eating less beef.Other kinds of meat like pork and chicken do less harm to the environmentat least in terms of the amount of greenhouse gases released.All kinds of meat are harder

31、on the planet than vegetables.To grow and eat a pound of potatoes,for example,sends less than one-quarter pound of carbon dioxide into the air.So changing our diet to less meat and more vegetables,as it turns out,may do the world some good. 语篇解读20语篇解读语篇解读文章介绍了人们的饮食会引起温室效应,特别是肉类加工会文章介绍了人们的饮食会引起温室效应,特

32、别是肉类加工会排放温室气体,作者建议人们改变对环境不利的饮食方式。排放温室气体,作者建议人们改变对环境不利的饮食方式。219.The questions asked in the first paragraph are used to .A.show the authors concern about food safetyB.express the authors puzzlement at what to eatC.introduce the topic to be discussed in the passageD.remind readers of something deliciou

33、s to eat解析解析推理判断题。文章第一段提出一系列关于我们饮食的问题,由第二推理判断题。文章第一段提出一系列关于我们饮食的问题,由第二段前两句段前两句“It canin a big way.New studies show how food and its production affect the globe and its warming climate.”可知,这些问题是可知,这些问题是为了引出话题。故选为了引出话题。故选C。答案解析101192210.What is the bad news for meat-eaters?A.Most cows are raised not f

34、or people to eat.B.Meat producing contributes to global warming.C.There is a lot of carbon dioxide in the meat we eat.D.Animals begin to die off because of global warming.解析解析细节理解题。根据文章第三段第三、四句细节理解题。根据文章第三段第三、四句“The production of meat contributes a lot of that carbon dioxide.And much of meats contri

35、bution comes from beef,which is responsible for releasing even more warming gases into the atmosphere.”可知,对于食肉的人来说坏消可知,对于食肉的人来说坏消息是肉类生产会导致全球气温变暖。故选息是肉类生产会导致全球气温变暖。故选B。答案解析101192311.Which is the most environment-friendly food according to the passage?A.Carrot. B.Beef.C.Pork. D.Chicken.解析解析细节理解题。根据文章最

36、后一段内容可知,蔬菜比肉类制造的二氧细节理解题。根据文章最后一段内容可知,蔬菜比肉类制造的二氧化碳要少,所以蔬菜更环保。故选化碳要少,所以蔬菜更环保。故选A。答案解析1011924D(2017湖南浏阳一中期中湖南浏阳一中期中)The name sounds funny but the idea is no joke: its a personal toilet called the Peepoo.Anders Wilhelmson,a Swedish architect,is the inventor of the Peepoo.He became interested in the idea

37、 of sanitation after taking part in a research project on the social and political development of cities.One of the most common problems he found in developing countries was the lack of toilets.He wanted to do something to help.So working with others, ,he started the project in 2005, ,and the next y

38、ear started a company called Peepoople. 25The toilet is a single-use bag made of environmentally friendly plastics.The inside is treated with urea(尿素尿素),a chemical commonly used as fertilizer.The hotter the weather,the more quickly the waste turns into what is needed by plants.The sanitation process

39、 can be as soon as a couple of hours or as long as two to four weeks.You can just bury it in a pot and grow whatever you like.The company expects to start selling the bags in August in Kenya and Bangladesh,but it is just beginning production and sales in Nairobi now.Full production could reach about

40、 half a million bags a day and people may be able to buy the Peepoo in countries like Vietnam,Bangladesh,etc. 26The United Nations says more than two and a half billion people around the world do not have good sanitation.Many have no choice but to use the outdoors,which is not only bad for the envir

41、onment,but also harmful to peoples health.Each year,poor sanitation leads to three fifths of those people getting an infectious disease which on average causes one out of 1,000 patients to die.Jack Smith,the founder of the World Toilet Organization,says,“This is quite an unacceptable situation given

42、 the fact that we are living in the modern world,and strangely,many of them own televisions,phones but have no toilets.” ” 语篇解读27语篇解读语篇解读文章介绍了环保厕所文章介绍了环保厕所Peepoo,它解决了发展中国家缺乏厕所,它解决了发展中国家缺乏厕所的问题,并且可以被用来种植植物,可谓一举两得。的问题,并且可以被用来种植植物,可谓一举两得。2812.What was the original purpose of Anders Wilhelmson in starti

43、ng the company?A.To protect the local environment.B.To earn a lot of money from the project.C.To do research on the social development.D.To help solve the problem of lack of toilets in developing countries.解析解析细节理解题。根据文章第二段第二、三句细节理解题。根据文章第二段第二、三句“One of the most common problems he found in developin

44、g countries was the lack of toilets.He wanted to do something to help.”可知选可知选D。答案解析131412152913.What can be learned about the Peepoo from the passage?A.It can be used over again.B.Its sanitation process doesnt last long.C.It works better in summer than in winter.D.It should be buried in a pot after

45、being used.解析解析细节理解题。根据第三段第三句细节理解题。根据第三段第三句“The hotter the weather,the more quickly the waste turns into what is needed by plants.”可知选可知选C。答案解析131412153014.The fifth paragraph is written mainly to tell us that .A.poor sanitation may cause many problems B.many people dont care for the environment C.m

46、any people get ill from using the outdoors D.quite a number of people die from poor sanitation解析解析段落大意题。该段主要说明了卫生系统不好会产生的恶劣影响。故段落大意题。该段主要说明了卫生系统不好会产生的恶劣影响。故选选A。答案解析131412153115.The underlined word “This” in the last paragraph probably refers to “ ”.”.A.the outdoors being damagedB.many places being short of toilets C.many people having TVs and phones D.many people getting an infectious disease解析解析代词指代题。根据上下文,这里的代词指代题。根据上下文,这里的this指的是许多发展中国家的家指的是许多发展中国家的家庭没

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论