

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、【优化指导】(全国通用)2013高考英语总复习2.1Our Body andHealthy Habits课时作业外研版课时作业七)必修二ModiUe 1一、莹取填空一 He iswith the flu azid_ he couLnrt tromi top &rty.I am sornpto hear that.A. otheniiseE. thereforeC, howrvftDi tneanwhi聲新才亶连词辨析-甸舐一他憲了流行感冒,因此不能来参加粟金了- 听到幺个敎很邇憾 othenvise-否则;therefore 因业;耕以孑 hower 然而;mtamvhil 右同時& 答箕:*
2、2.Mobile phone control is a subject_many middle schools have argued for along time.A.of whichB. with whichC. about whichD. into which解析:考查定语从句。句意:手机控制问题一直是一些中学争论的主题。argue about争论,争执,根据这个固定搭配可确定选择介词abouto答案:C3.Practici ng_ Yoga helpsstre ngth and en dura nee , and couldsave you frombeing a victim of
3、the flu seas on.A. bring upB. take upC. build upD. pull up解析:考查动词短语辨析。句意:练习瑜伽能增强体质、提高耐力从而避免让你成为流感季节的受害者。bring up 提出;培养;take up 开始从事;占用;build up 增进;加强; pull up 停下;拔起。答案:C4.Guo Degang has a great sense of humor and always keeps his audienee_with his cross talks.A. amusedB. amusingC. having amusedD. to
4、 amuse解析:考查非谓语动词。句意:郭德纲很有幽默感,他的相声总能让观众笑个不停。amused 过去分词表状态。keep sb.amused 使某人感到好笑。答案:A5.The park is famous for its natural scenery and has an 87 percent forestcoverage , _makes it an ideal place for the animals to live in.A. thatB. whichC. whatD. where解析:考查定语从句。句意:这个公园以自然风光闻名。公园的森林覆盖率达87%这使之成为动物理想的居住
5、地。which 在从句中作主语,指代前面的一句话。答案:B6.In Sydney , Harry Potter fans arrived in their Hogwarts school uniforms andcloaks , _ glasses and with light ning bolts pain ted on their foreheads.A. to be wearingB. wornC. wearingD. to wear解析:考查非谓语动词。句意:在悉尼,身着霍格沃茨学校校服和斗篷的哈利波特迷们到了,他们带着眼镜,额头上画着闪电标志。wearing 作伴随状语,表示与谓语动
6、词动作同时发生或几 乎同时发生。答案:C7._TheMi nistry of Railways is worki ng to in crease Beijin g-Sha nghai high-speed railway s passengercarrying capacity as it is the most popular _ fortravelers.A. actionB. situationC. approachD. choice解析:考查名词辨析。句意:铁道部正在努力提高北京至上海高铁的客运量,因为高铁是最受旅客欢迎的选择。action 行动;situation 形式;局面;app
7、roach 途径;方法;choice选择。答案:D8. Have you see n my pen ? I can t find it everywhere.Oh, maybe Li Hua took it_.He has the same one as yours.A. by chaneeB. on purposeC. by accidentD. by mistake解析:考查动词短语辨析。句意:一一你看见我的笔了吗?我到处找都找不到。一一可能李华拿错了。他有一支跟你一样的笔。by chance 偶然地;意外地;on purpose 故意地;by accident偶然;by mistake
8、错误地。答案:D9. It seems that they are leadi ng a hard life.Yes.The couple both lost their jobs, which leaves the familyA. short ofB. badly offC. rich inD. at ease解析:考查短语辨析。句意:一一似乎他们生活过的很艰难。一一是的。夫妇俩都失业了,这样他们的家庭情况变差了。short of 缺少;badly off 穷的;缺少的;rich in 富有;富含;at ease 舒适;快活。答案:B10. _the damage , the local
9、government vowed to seriously deal with theproblem to bring life back to the lake.A. To repairB. RepairingC. To have repairedD. Having repaired解析:考查非谓语动词。句意:为了修复这些破坏,当地政府宣布认真处理问题以使湖 泊恢复生机。To repair 不定式作状语,表示目的。答案:A11. While Vitamin C may not help you_ the commoncold , it can help to boostyour immune
10、 system.A. get away withB. get down toC. get rid ofD. get along with解析:考查动词短语辨析。句意:虽然维他命C 不能治好感冒,它却能增强你的免疫系统。get away with 被放过;(做坏事)不受惩罚;get down to 着手;开始;get rid of 除 去,摆脱;get along with 与.和睦相处。答案:C12._Three hours away from the ancient town_.A.some of the world s largest bears liveB.do s ome of the
11、 world s largest bears liveC.have some of the world s largest bears livedD.live some of the world s largest bears解析:考查倒装句。句意:距这座古镇三小时车程之外居住着世界上最大的熊。状语Three hours away 位于句首,句子用全部倒装。主语为 bears 谓语动词用 live。A. short ofB. badly off答案:D13. A quarter of the houses in this city _because of the violent earthqu
12、akethat happe ned ten days ago.A. requires repairingC. requires to repairB. require repairingD. require repaired解析:考查主谓一致。句意:由于十天前发生的强震,这座城市四分之一的房屋都需要修缮。A quarter of the houses作主语谓语动词用复数形式;require 可用于两种 结构:require doing 或 require to be done ,故选 B 项。答案:B14. _the parents say or do, divorce puts a chil
13、d in the middle of the twopeople she or he loves the most.A.WhateverB. WhereverC. When everD. However解析:考查状语从句。Whatever the parents say or do意为不管父母说什么做什么。whatever 无论什么; wherever 无论哪里; when ever 无论何时; however 无论如何。答案:A15. I m thinking of the driving test this week.1 m afraid I II fail again._ ! I m s
14、ure you can make it.A. Cheer upB. Good luckC. Go aheadD. No problem解析:考查情景交际。句意:一一我在想这周的驾驶考试。我怕是又过不了了。一一振 作起来。我肯定你能过。cheer up 振作起来;使高兴;good luck 好运;go ahead 前进;开始;no problem 没问题。答案:A二、完形填空My momand I had a relati on ship quite differe nt from that of others while I was growing up.I waslooked after b
15、y my stay-at-home , which in the late 1970s wasa very _2_ thing , especially in rural Pennsylvania where men were breadwinners( 养 家糊口的人 ) .Atthe time , I looked at that _3_ in terms of my mom s career asa doctor.She was the caretaker( 照看人)of our entire community and too _4 to look after herchildren.
16、lt_5_ me many times when she couldn tattendthemother-daughter banq uets .It made me very _6_ and I ofte n cried secretly.But atthe same time , I was _7_ proud of her.I knew even from a young age that going from a(n) _8_ , raisedby parents with less education, to medical school was a hugeachi .evemen
17、t.lt somehow reduced my _9_._It was not un til I became a _10_ myself that I realized that her life as a doctor was far less aboutfinancial responsibili ty to her family and far more about a _11_.She chose to work full time because alife at home with two small childrendidn t 12 her.I remember her si
18、ttingwith meon the floor with myinfant daughterEmmawhile I stacked(堆起)blocks over and over again , watching Emma 13_ them down, when shesaid to me curiously,“ _14_ do you do this all day?” It seemed thatmy momcould not _15 _for my brother or me or even for my children._16_ , itwas not the case.Watch
19、ing her with my chi ldren from the moment they were born showed meher_17_ to all of us.What she was not made to be was _18_ a stay-at-homemom. 19_ that her time away from us during my childhood actually made her a better mom made meun dersta nd and _20_ her choice even more.语篇解读:作者的母亲是一名医生,是家里养家糊口的人
20、,因此小时候作者由父亲在家照看。作者认为母亲不关心自己和弟弟,直到作者自己做了母亲,才真正懂得了母亲。1. A.dadB. momC. brotherD. grandma解析:根据下文内容可知,作者的母亲是医生,是家里养家糊口的人,所以作者是由父 亲来照看的。答案:A2.A.commonB. strangeC. interestingD. important解析: 根据下文 “.especially in ruralPennsylvaniawhere men werebreadwinners. ”可知,男人在家带孩子是很奇怪的事情,尤其是在当时的宾夕法尼亚农村,因为在那里男人是养家糊口的人。答
21、案:B3.A.occasionB. environmentC. preparationD. arrangement解析:当时作者把那样的安排看作是母亲当医生的缘故。答案:D4. A.weakB. tiredC. busyD. young解析: 根据上文She was the caretaker of our en tire com muni ty.的母亲要照看整个社区居民的健康,因此她太忙碌而没有时间去照顾孩子。答案:B可知,作者答案:B5. A.shockedC. touchedB. hurtD. puzzled”可知,有许多次作者的母亲无法陪作者13. A.knockB. let答案:D1
22、0. A. doctorC.breadwinnerD. leader解析:根据下文Watching her with my children from the moment they were born showed me. ”可知,直到作者自己做了母亲之后才意识到,母亲当医生不仅仅只是为了挣 钱养家,更是一种选择。答案:B11.A.right B. fateC.choiceD. pleasure解析:根据下文Sh e chose to work full time.”可知,这是作者母亲的选择。答案:C12.A.fitB. interestC.changeD. affect解析:和两个孩子待在
23、家里的生活无法吸引她。6. A.upsetC. worried解析:根据下文 “ I often cried secretly.答案:A7. A.hardlyC. sincerely解析:根据下文“ I knew even from可知,与此同时,作者由衷地为母亲感到自豪。答案:C8. A.farmC. tow n解析:根据上文.in rural Pennsylvania. 父母也没有受过多少教育, 就。答案:A9. A.angerC. excitement解析:B. happyD. relaxed”可知,作者很烦恼,经常偷偷地哭。B. expectantlyD. unwillinglya y
24、oung age that. was a huge achieveme nt.B. factoryD. office”可知,作者家在农村,而且她的祖所以作者的母亲能够从农场走出来进入医学院是一个了不起的成B. anxietyD. disappointment母亲值得骄傲的成就让作者对她的失望减少了一些。B. mother13. A.knockB. let答案:BC. putD. take解析:根据上文.I stacked blocks over and over again,. ”可知,作者的小女儿 Emma 巴作者一次次堆起的积木推倒。答案:A14. A.WhyB. WhereC. HowD
25、. Whether解析:作者的母亲看作者一次次地把积木堆起,好奇地问作者,“你是怎么做到整天做这个的?”答案:C15. A.lookB. waitC. callD. care解析:作者的母亲似乎不关心作者和她弟弟,也不关心作者的孩子。答案:D16. A.ThereforeB. HoweverC. Besid esD. Meanwhile解析:根据下文“ .it was not the case. ”可知,然而,情况并不是这样。答案:B17. A.loveB. respectC. coldnessD. gratitude解析:在作者的母亲与作者的孩子朝夕相处的日子里,作者看到了母亲对所有人的爱。
26、答案:A18. A.sometimesB. justC. nearlyD. usually解析:作者的母亲无法成为的只是待在家里的母亲而已。答案:B19. A.RememberingB. BelievingC. KnowingD. Imagining解析:通过与母亲的相处,作者知道了在自己童年时期母亲为了工作而不在孩子身边实 际上使她成为了一个更好的母亲。答案:C20. A.supportB. doubtC. followD. appreciate解析:作者现在更加理解和感谢母亲的选择。答案:D三、阅读理解I was old eno ugh that I remembered the swin
27、e flu scare of 1976.1 was 11 and myolder brother , who was 13 , loved telling this joke:“ How di d the pig get in the air? Swine flu !”He must have told that joke a million times, and probably every single time Ilaughed.But two weeks ago when I was hit with painful coughs, chills and fever ,no body
28、was laughi ng.I was a nurse working with cancer patients and I had worked an eight-hour shift that Saturday , andhad been feeling not quite right since dinner.After taking my temperature , and seeing I had a fever.OnTuesday I decided to see a doctor , who asked ,“ Did you get hit by a bus?”, meaning
29、 that in flue nza tends to come on fast , without warni ng.The next few days were a blur of fever, coughs, aches and runny noses.Friendsdropped off homemade chicke n soup and bread. On Mon day my doctor s office called and confirmedthat I had H1N1.My hospital s H1N1 policy requires staff who provide
30、 direct patient care tostay home for at least seve n days after the on set of symptoms, or after beingfever-flee for 24 hours, whichever comes later.Hospitalsdon t want staff membersexposing patients to illness, but one of the big worries about the H1N1 pandemicis that it will leave hospitalsunderst
31、affed( 人手不足的)at a time when patientsneedthem most.It was a tough period , but a good reminde r of how difficult it is to be sick.AsI lay in bed feeling that I hated my life , I thought about our patientsand how theyfeel this sick , and worse , for weeks at a time.How do they do it? I wondered.Andthe
32、 answer is that they have no choice.They are fighting for their lives.So as soon as I recovered I cameback to work , tired , but with a renewed sense of empathy( 共 鸣)for them.语篇解读:作者的哥哥小时候经常拿swine flu 开玩笑,而惹得作者大笑。但是当作者真的患了甲流之后,她终于体会到了一个病人的难处,从而她决心以新的态度来对待那些挣扎在死亡线上的病人。1.From the first three paragraphs, we can in ter that_.A.the author and her brother didn t take swine fluseriouslyB. the author s brother was good at making different kinds of jokesC. the auth or s brother often played jokes on herD. swine flu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 美食广场联合经营协议合同书范例
- 医疗设备保修服务协议书
- 二零二五种植技术人员聘用合同
- 二零二五版项目研发合作合同
- 外国专家聘用合同模板
- 停车场临时合同样本
- 《2025合同终止证明书》
- pos机押金退还合同标准文本
- 产权车位自由购买合同样本
- 2013备案合同样本
- 北京2025年北京市农林科学院招聘43人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年广州市劳动合同范本下载
- 2025-2030气体检测仪器行业市场深度调研及前景趋势与投资研究报告
- 2025年北大荒黑龙江建三江水利投资有限公司招聘笔试参考题库附带答案详解
- 灵活运用知识的2024年ESG考试试题及答案
- 受限空间作业施工方案
- 法院办公室廉政风险防控责任清单
- 并联高抗中性点小电抗补偿原理分析及参数选择方法
- 水蛭深加工提取天然水蛭素项目资金申请报告写作模板
- 让创造力照亮每一个孩子的未来向明初级中学
- 安全生产培训新员工三级培训.ppt
评论
0/150
提交评论