2021年山东临沂市高三英语一模试题(含答案解析)_第1页
2021年山东临沂市高三英语一模试题(含答案解析)_第2页
2021年山东临沂市高三英语一模试题(含答案解析)_第3页
2021年山东临沂市高三英语一模试题(含答案解析)_第4页
2021年山东临沂市高三英语一模试题(含答案解析)_第5页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021年临沂3月高考模拟考试英语试题注意事项:1 .答题前,考生务必将自己的姓名、座号、考号填写在答题卡和试卷指定位置上2 .回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡心寸应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦 干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效3 .考试结束后,讲本试卷和答题卡并交回第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFlats to Rent in London1-bedroom flatCowbridge Lane

2、, Barking£ 1,000 per month/£ 231 per weekPrimelodge Estates are pleased to offer for letting this newly redecorated 1 -bedroom flat on the ground floor located minutes from Barking station and local facilities.Tel: 020 801251132-bedroom flatPierhead Lock, Canary Wharf. London, E14£ 1,

3、980 per month/ £ 457 per weekLong let. Located next to the Thames and with 2 circular balconies, to relax upon, this wonderful 2-bedroom flat is good sized and has natural light throughout. Benefits include a modern kitchen, a utility room (杂用间)and a bathroom.Tel: 020 8012 67283-bedroom flatBou

4、levard Drive, Colindale, London, NW9£ 3.467 per month/ £ 800 per weekZero deposit available. Long let. This amazing 3-bcdroom apartment is located on the 7th floor of a modem apartment building with comfortable accommodation throughout, a large private balcony and access to the gym and swi

5、mming pool.Tel :020 8012 68034-bedroom flatOakwood Court. 101 Pinner Road. Harrow. HAI£ 4,290 per month/£ 1,100 per weekA well presented, newly decorated and bright 4-bcdrooin flat in this small, well looked after block. It is located by a park with many trees, where you can see many citiz

6、ens running along the park paths when the sun rises. The flat offers free parking, too.Tel :020 8012 2188.1. Which flat has an easy access to a station?A. The flat in Cowbridge Lane.B.The flat in Pierhead Lock.C. The flat in Boulevard Drive.D.The flat in Oakwood Court.2. What do the 2-bedroom flat a

7、nd the 3-bedroom flat have in common?A. Both offer free parking.B.Both require 4no deposit.C. Both are newly redecorated.D.Both can be rented for a long time.3. Which number should you call if you like exercising in the morning?A.020 8012 2188.B.020 8012 5113.C.020 8012 6728.D.020 8012 6803.1. 【答案】A

8、【解析】细节理解题。根据 1-bedroom flat on the ground floor located minutes from Barking station and local facilities.可知,该公寓距离车站及配套设施只有几分钟的路程。故选A。2. 【答案】D【解析】细节理解题。根据两种flat描述中都有的Long let可知,两者都长期出租。故选D。3. 【答案】A【解析】细节理解题。根据 It is located by a park with many trees, where you can see many citizens running along the

9、 park paths when the sun rises.可知,日出时会有很多跑者在公园里跑步。故选A。BI had moved to Japan for a long- term client consulting engagement. After a few days in a Tokyo hotel I moved to an apartment. After being moved in by my colleagues, it was time to get dinner. I found a pizza deliver flyer in my mailbox, and dec

10、ided to simply order a pizza as. I might have the previous week in Manhattan. The phone call to Cali Pizza was easier than anticipated and while waiting for the pizza I set about unpacking.Unfortunately, after 45 minutes no pizza. I figured that my ' easy'、call really wasn't and that I w

11、ould need to make alternate plans for dinner. While thinking about what to do next, my phone rang. It was Cali Pizza calling to say that they could not find my apartment based on the address that I had given them. Once it was determined that I had provided an incorrect address, the clerk on the phon

12、e asked me to describe what I could see from my window.After some back and forth they seemed satisfied that they knew where I was.A few minutes later die pizza arrived, this is when my customer delight'' experience took over. First, the delivery person apologized repeatedly for being late, t

13、hen he showed me the small blue metal plate on my building with the correct address, and finally he refused to accept payment for the pizza because he was late. Net result: one delighted customer (me), and frequent orders from Cali Pizza during my two-year stay in Japan.Such "customer delight &

14、#39; experiences become stories I have used to illustrate what it means to tmly delight a customer.4. What did the writer do first after he moved in the apartment?A. Deliver flyers.B. Place an order.C. Call his colleagues. D. Set about unpacking.5. why was the delivery delayed?A. The number on the f

15、lyer was inaccurate.B. Tlie clerk was unfamiliar with the address.C. The writer provided an inaccurate address.D. The pizza was sent to a wrong address.6. Which of die following best explains “took over' underluied in paragraph 3?A. Disappeared. B. Dominated. C. Promoted. D. Decreased.7. What ca

16、n we learn from the story?A. It's never easy to settle down in a new city.B. A delayed delivery may result in good profit.C. One can t be too careful when placing an order.D. A short-term loss of benefit may reward a lot.4【答案】 B【解析】细节壬题。根据 I found a pizza deliver flyer in my mailbox, and decided

17、 to simply order a pizza as. 可知,作者看了邮箱的宣传册以后决定点了一个披萨。故选B。5 .【答案】C【解析】 细节理解题。根据两种 Once it was detennined that I had provided an incorrect address, the clerk on the phone asked me to describe what I could see from my window.可知,披萨店发现了我提供了错误的地址,工 作人员打电话请我描述一下窗外能看到什么。故选C。6 .【答案】B【解析】词义猜测题。该短语出现在段首句,根据本段中

18、后面Firstthenand三个句子所描述的内容 为顾客感受以及最后的Net result结果,可知,作者被这种服务所折服了。故选B。7 .【答案】D【解析】推断题。根据文章倒数第二段披萨送餐员并未因顾客原因导致的送餐迟到而收取本单的费用以及优秀的服务态度最终收获了作者长期订餐的结果可知。故选DCLong before they found their way into living rooms around the world, computers were the belongings of institutes and corporate headquarters. After all,

19、 the huge and heavy mainframes of the 1960s might easily fill a room of their own.The invention of the microprocessor-Intefs 4004 was the first to be made commercially available in 1971changed all that. Manufacturers were filially able to produce inachnies small enough to fit into customers homes. Y

20、et. the question was: Could firms persuade people to actually want one there?The story of how computers enter our homes is not one of technology, but one of marketing and design, according to writer and journalist Alex Wiltshire, whose new book. Home Computers: 100 Icons that Defined a Digital Gener

21、ation, tells the industry's early history tlirougli its most mfliiential models. fc The technology was already in existence/' he said in a phone interview.、But what was miportant was the idea of putting it into a fbnn tliat could be bought and easily used.”The very first models in Wilshire b

22、ook were aimed at hobbyists and industry insiders. These so-called ''kit" computers performed only basic functions. But the arrival of user-friendly machines like the CPET 2001 and Apple II in 1977 were signs of a turning point.'There was a massive change around die idea of 'Wha

23、t if these computers were packaged, presented and designed in a fbnn that anyone could use?that they wouldn't require people to learn computer languages, or to devote several rooms of their houses,“ Wiltsliire said. "What if there were these objects that people could buy off tlie shelf and

24、just plug into their TVs? That was die moment that the idea of a 4home computer5 was bom, and it was absolutely down to design. '8. What can we leani from Alex's book?A. Technology for home computers was not mature.B. Marketing and design counted most for computers.C. The home computer indus

25、try has a long history.D. The writer's idea was put in the design of home computers.9. What is the difference between kit computers and CPET 2001?A. Kit computers could handle complex operation.B. Kit computers were more environmentally friendly.C. CPET 2001 was easier to use for common people.D

26、. CPET 2001 was better than Apple I.10. What is tlie topping idea when designing a "home computer ,?A. Designing it like a TV:B. Designing it aimed at housewives.C. Designing it easier to use and keep.D. Designing it used learning languages.11. What's Alex' s attitude towards die change

27、 of home computer?A. Objective. B. Negative. C. Indifferent. D. Suspicious.8 .【答案】B【解析】细节题。根据文三段 The story of how computers enter our homes is not one of technology, but one of marketing and design, according to writer and journalist Alex Wiltshire, whose new book 可知,营销和 对于电脑来说很重要。故选瓦9 .【答案】C【解析】细节理

28、解题。根据文章第四段 But the arrival of user-friendly machines like the CPET 2001 and Apple II in 1977 were signs of a turning point.可知,CPET对于大众来说使用更加简单。故选C。10 .【答案】C【解析】细节理解题。根据文章第五段'What if these computers were packaged, presented and designed in a form tliat anyone could use?that they wouldn't requ

29、ire people to learn computer languages, or to devote several rooms of their houses可知,设计家用电脑时,首先愎到的是使它更加容易使用和保管。故选C。1L【答案】A【解析】推理题。根据文章可知,作者对于家用电脑的变化持客观态度。故选A。DIn a country where over 80% of residents live in public housing, a government commitment to sustainable urban design could have huge influenc

30、e. And when it's a tropical country like Singapore where convenience and air conditioning are a way of life, the impact could be greater still.Promising 42,000 new homes across five residential districts, the eco-town of Tengah will be the 24th new settlement built by Singapore' s government

31、 since Wbrld War II. It is, however, the first with centralized cooling, automated trash collection and a car-free town center, with which environment lovers hope to offer a roadmap for reducing carbon emissions in the Southeast Asian city-state.Tlie development is named as "Foiest Town" b

32、y officials, due to its abundant greenery and public gardens. Once home to brickinaking factories, and later used for military training, the 2.7-square-mile site has been reclaimed by a forest in recent years. A 328-foot-wide ecological corridor ' will be maintained through its center, providing

33、 safe passage to wildlife and connecting a water catchment area on one side to a nature reserve on the other.The project has proven a new plan for urban plaimers supportmg green design pruiciples and “smart” technology, accordmg to Chong Fook Loong. group director for research and planning at Singap

34、ore's Housing andDevelopment Board, the agency overseeing the country's public housing. "Tengah is a new start/' he said in a video interview, explaimiig that roads and parking are bemg pushed beneatli the town center. "Wre going for the ideal concept of separated traffic, with

35、 everything underground and then the ground level totally freed up for pedestriansfor people. So、it's a very safe emironment for all/'kWe want a town that allows walking and cycling ill a very user-friendly manner,“ he added, saying that cyclmg has "taken off' in Singapore ui the &q

36、uot;last three to five years especially". The master plan will see the installation (安装)of electric vehicle charging stations.12. What is special about the 24h new settlement?A. It can house 42,000 people.B. It will be well equipped.C. It will be built by the government.D. It will be environmen

37、tally friendly.10 / 161513. Which of the following might be the design of the forest town.A.watei, catcluneiitnaturereserxeconidorForest Townwatei catchmentconidornaturereserveForest TownB.watercatchmenteomdornaturereseneForest TownC.watci catcluiicntD.corridorForest Townnatiue reserve14. What can w

38、e learn from Chong Fook Loong words?A. A parking lot will put in the town center.B. Separated traffic will be applied.C. Bikes will be able to fly in the near future.D. All masters will install charging stations.15. What is the best title for the text?A. Ways to reduce carbon emissionsB. A green roa

39、d map for SingaporeC. Eco' smart' city of SingaporeD. A smart electric vehicle technology12 .【答案】D【解析】细节理解题。根据文章第二殳 It is, however, the first with centralized cooling, automated trash collection and a car-free town center, with which environment lovers hope to offer a road map for reducing c

40、arbon emissions in the Southeast Asian city-state.可知其特殊之处在于对于环境十分友好。故选D。13 .【答案】A【解析】细节理解题。根据文章第三段 A 328-foot-wide ecological "comdoi ' will be maintained through its center, providing safe passage to wildlife and connecting a water catchment area on one side to a nature reserve on the othe

41、r.可知。故选A。14 .【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第四段 We re going for the ideal concept of separated traffic, with everything underground and then the ground level totally freed up for pedestrians 可知,将会施行人车分流。故选 Bo 15.【答案】C【解析】主旨大意题。根据文章第一、二段可知,文章主要描述了新加坡拥有智能生态系统的城市。故选第二节(共5小题每小题2. 5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处

42、的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As we know, mental health is in a worse situation among young people globally. 16 This not only lowers quality of life, but has a negative impact on a teenager s growth. To get at the root causes of this declme. a group of scientists conducted a study and fbimd the combination of h

43、igli screen tmie and low “green time" greatly affects mental well-being. Children nowadays spend more time than ever in front of electronic devices.The average daily screen time for 8-to-18-year-olds was 7.5 hours in the U. S. ten years ago. As the study states, “This greatly goes above guideli

44、nes of 2 hours per day: Now the condition is worse by die fact that so many schools are using technology to teach classes. Indeed some screen time can promote connections and enable tasks to be done more efficiently. 17 In addition to troubling nerve stimulation, too much screen time takes the place

45、 of important protective behaviors for mental health such as physical activity, getting adequate sleep and academic activities.The study authors suggest that green time could act as a cure for screen time, essentially balancing its negative effects. 18 The attention systems can be restored in natura

46、l environment when they are worn out, because they employ involuntar)f attention there, which is not tiring or effortful.19 The great nature could potentially function as a psychological well-being promotion intervention (干 预)for children and teenagers in a high-tech era. This knowledge could be a g

47、uide to public health departments that are stniggling to restore happiness and cheer in countless anxious teenagers. 20A. Teenagers urgently need more green time.B. Screen-based technology makes kids less attentive.C. The frequency of depression and anxiety is increasing.D. There are many more ways,

48、 nevertheless, in which it is harmful.E. It suggests more outdoor projects like building parks could be fundamental.F. Paying constant directed attention to screens can raise directed attention tiredness.G. This study highlights that nature may currently be a potential public health resource.16 .【答案

49、】C【解析】本题是段中题 *艮据As we know, mental health is in a worse situation among young people globally.(全球年轻人的心理健康都变得更加糟糕),以及后文提到This not only lowers quality of life, but has a negative impact on a teenager s growth这不仅会降低生活质量,而且对青少年有消极影响。)句中的this应 该代指空中的内容,选项C The frequency of depression and anxiety is incre

50、asing.(抑郁和焦虑的频率正在增 加。)不仅与前文内容符合而且也符合由is代指以及后文的内容。故选C。17 .【答案】D【解析】本题是段中题,前文 Indeed some screen time can promote connections and enable tasks to be done more efficiently.( 一些屏幕时间可以促进联系,并能使任务更高效的完成。),以及后文In addition to troubling nerve stimulation, too much screen time takes the place of important prot

51、ective behaviors for mental health such as physical activity, getting adequate sleep and academic activities.(除了神经刺激之外,过多的屏幕时间还取代了 对心理健康的重要保护行为,如体育活动、充足的睡眠和学术活动。)根据后文的in addition to以及前文的 内容,可知中间空应该选择一个转折句,并与后文并列,也是阐述屏幕时间的危害。故选D There are many more ways, nevertheless, in which it is harmful.(然而,它还有许多

52、有害的方面。)18 .【答案】F【解析】本题是段中题,根据后文 The attention systems can be restored in natural environment when they are worn out(当注意力系统衰竭时,可以在自然环境中恢复)可知,F. Paying constant directed attention to screens can raise directed attention tiredness.(持续关注屏幕会弓|起定向注意力疲劳。)与后文是顺承关系。故选D。 19.【答案】G【解析】本题是段首题,后文 The great nature

53、 could potentially function as a psychological well-being promotion intenention (干预)for children and teenagers in a high-tech era(伟大的自然有可能作为心理健康促进干预对儿 童和青少年在高科技时代。)强调了自然和心理健康之间的关系,以及后文还提到了 This knowledge could be a guide to public health department 这一知识对公共卫生部门具有指导意义)选项 G This study highlights that n

54、ature may currently be a potential public health resource.(这项研究强调,自然目前可能是一种潜在的公共卫 生资源。)与之相呼应,一致,故选Go20 .【答案】E【解析】根据前文 This knowledge could be a guide to public health departments that are stniggling to restore happiness and cheer in countless anxious teenagers.(这一知识可以为公共卫生部门提供指导,这些部门正在 努力为无数焦虑的青少年恢复

55、幸福和欢乐。)以及前文强调的自然和健康的关系,可知E It suggests more outdoor projects like building parks could be fundamental.(报告指出,修建公园等更多的户外项目可能是基 础。)最符合题意。第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空内处的最佳选项。My decision to turn our old two-story home into a new one with three more rooms met

56、with some objections. 21 . empty nesters in their sixties weren't supposed to need a(n) 22 house.When my husband's doctor laid out the 23 of what our life would be like as his illness 24 , I saw our future die. But I knew I wasn't gomg to be able to 25 living in our home the way it had b

57、een. I decided to 26_ a new life for us by myself.When my designer and I put the plans together I was 27 for the work to begin. I was blessed with a talented and capable contractor who 28 the difficult building and hired the night crews many who, over the eight months of 29 , became friends of mine.

58、We lived on site throughout the whole process I wanted to 30 my dream being built. My new home has now 31 a palace, where not only for me but for my family and friends, new 32 are made on a weekly basis.r ve come to realize there are 33 for women of a certain age, who are alone. I want to 34 from the top of my new35 to anyone who will listen: Do not wait. Just do it.21 . A. FinallyB. EvidentlyC. ConsequentlyD. Similarly22 .【答案】B【解析】考查副词辨析。显然,六十多岁的空巢老人不需要的房子。A. Finally最终;B. Evidently显然; C. Consequently 结果;D. Similarly 相似地。故选 B。23 . A. adequateB. necessaryC. brighterD. larger

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论