下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、冀教版小学六年级上册英语阅读试题及答案 一、阅读理解 并判断正误。阅读理解1 It was the National Day. During this long holiday, Wang Bing did many things. In the morning, he went to the zoo with his parents. He found there were many birds, tigers, monkeys and elephants, etc. When Wang Bing threw bananas to monkeys, they became very exci
2、ted. In the afternoon, they visited his grandparents. They were very happy to see each other. Wang Bings father watched TV when grandpa showed some old photos to Wang Bing. They said much about past time. Wang Bings mother and grandma cooked nice food for them. In the evening, they had a big dinner.
3、 Today is the National Day. )(1 Wang Bing went to the zoo with his friends. )(2 Wang Bings father watched TV in the afternoon. )(3 Grandpa showed some old photos to Wang Bing. )(4 Bings mother and grandma cooked nice food for them. )(5 11)【答案】( 02)( 13)( 14)( 1 5)( 【分析】文章大意:介绍国庆节期间王兵做的事情。【解析】 可知是国庆节
4、,故答案为:正确。It was the National Day.)句意:今天是国庆节。根据(1(2)句意:王兵跟朋友们去动物园。根据In the morning, he went to the zoo with his 可知他跟父母去的动物园,故答案为:错误。parents. (3)句意:下午王兵的父亲看电视。根据Wang Bings father watched TV 可知王兵的父亲 看电视,故答案为:正确。(4)句意:爷爷给王兵看了一些旧照片。根据grandpa showed some old photos to Wang 可知爷爷给王兵看了一些旧照片,故答案为:正确。Bing.(5)句
5、意:王兵的妈妈和奶奶为他们做了一顿好饭。根据Wang Bings mother and grandma 可知王兵的妈妈和奶奶为他们做了一顿好饭。故答案为:正确。cooked nice food for them. 【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正 确判断。 阅读短文,判断下列句子与短文内容是否一致阅读理解2 It was Sunday yesterday. The weather was fine. It was sunny and there were no clouds in the sky. Sandy and Sue got up earl
6、y in the morning. Now they were in the park. It is a big park and its so beautiful. They saw many people there. Some boys played football on the grass. Some girls danced under the tree. An old man walked beside the lake. A young woman and her little son looked at the fish in the lake. How happy they
7、 are! Yesterday was Sunday. 1)( The weather was cloudy. 2)( Sandy and Sue were in a small park. )(3 Some boys danced and some girls played football. )(4 There was an old man walking beside the lake. )(5 There were some fish in the lake. )(6 All the people in the park were happy. )(7 1)【答案】(1 0)(2 0)
8、(3 0)(4 1)(5 1)(6 1 )(7 【分析】这是一篇介绍公园里人们情况的短文。【解析】(1)题目意思是: 昨天是星期日。根据短文叙述It was Sunday yesterday.(昨天是星期 正确。日。)可知题目叙述正确。故答案为: (2)题目意思是: 天气多云。根据短文叙述It was sunny and there were no clouds in the sky. 错误。(天气晴朗,天空中没有一丝云彩。)可知题目叙述错误。故答案为: (3)题目意思是: Sandy和Sue在一个小公园里。根据短文叙述It is a big park (它是一个 错误。: 大公园。)可知题目
9、叙述错误。故答案为(4)题目意思是: 一些男孩在跳舞,一些女孩在踢足球。根据短文叙述Some boys played football on the grass. Some girls danced under the tree. (一些男孩在草地上踢足球。一些女孩 错误。: 在树下跳舞。)可知题目叙述错误。故答案为(5)题目意思是: 一位老人在河边散步。根据短文叙述An old man walked beside the lake. 正确。(一位老人在河边散步。)可知题目叙述正确。故答案为: (6)题目意思是: 湖中有一些鱼。根据短文叙述A young woman and her littl
10、e son looked at the fish in the lake. (一位年轻妇女和她的儿子在看湖里的鱼。) 可知湖里有鱼。题目叙述正 正确。: 确。故答案为(7)题目意思是: 所有在公园里的人都很高兴。根据短文叙述How happy they are!(他们 正确。正确。故答案为: 多高兴啊!)可知题目叙述正确。故答案为: 【点评】这是考查阅读理解的题目。要掌握短文叙述的细节,然后根据短文叙述来判断正 误。 3阅读理解阅读短文,完成表格。 There are four seasons in a year in Canada. They are spring, summer, autu
11、mn and winter. In spring, the weather is warm and sunny. I like to fly kites. In summer, its hot. I like to swim. I often wear a pair of glasses and a hat. In autumn, its always cool. I like to go to the park and ride down the street with my friends. In winter, its cold and snowy. I like to go outsi
12、de to skate and ski with my friends. Sometimes we make a big snowman, and then we dance and sing around it.Like to dSeasonWeatheSprinSummeAutumWinte 【答案】 Like to doSeasonsWeather fly kitesSpringwarm and sunny swimhotSummer go to the park and ride downAutumncool the street go outside to skate and ski
13、Wintercold and snow 【分析】该短文杰克介绍了四个季节的天气情况及主人公喜欢做的事情。【解析】(1)Spring细节阅读,根据. In spring, the weather is warm and sunny. I like to fly kites.得知 。;fly kites天气情况及喜欢干的事情,故答案为:warm and sunny(2)Summer细节阅读,根据句子In summer, its hot. I like to swim.得知天气情况及喜欢干 。;swim的事情,故答案为:hot(3)Autumn细节阅读,根据句子In autumn, its alwa
14、ys cool. I like to go to the park and ride down the street with my friends.得知天气情况及喜欢干的事情,故答案为cool;go to the park 。and ride down the street(4)Winter细节阅读,根据句子In winter, its cold and snowy. I like to go outside to skate and ski with my friends.得知天气情况及喜欢干的事情,故答案为:cold and snow;go outside to 。skate and s
15、ki【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确 回答。 阅读短文,判断下列句子正误。阅读理解4 Many parts of the world have four seasons. They are spring, summer, autumn and winter. In spring, the weather becomes warmer and the days get longer. Plants begin to grow and many animals have babies. Summer is the hottest season. Pla
16、nts grow fast. In autumn, the weather turns cool. Trees may lose their leaves. Some birds fly to warmer places. Winter is the coldest season. ). 光秃秃的Plants stop growing and many trees are bare( All parts of the world have four seasons. )(1 Many animals have babies in summer. 2)( Summer is the hottes
17、t season. )3( The weather turns cool in autumn. )(4 Winter comes. The plants stop growing. 5)( 01()【答案】 0)2( 1)(3 1)(4 1 )(5 【分析】该文章主要介绍春夏秋冬四个季节的情况。【解析】(1)细节理解,根据 Many parts of the world have four seasons.得知世界很多地方有四季, 而不是所有地方,故答案为:错误。(2)细节理解,根据Plants begin to grow and many animals have babies得知春天很多动
18、物 生产,故答案为:错误。(3)细节理解,根据Summer is the hottest season.得知夏天是最热的季节,故答案为:正 确。(4)细节理解,根据 In autumn, the weather turns cool. 得知秋天天气变凉爽,故答案为: 正确。(5)细节理解,根据Winter is the coldest season. Plants stop growing and many trees are 得知树叶停止生长,故答案为:正确。光秃秃的).bare(【点评】考查对对话的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确 判断。 阅读短文,选择正确答案。
19、阅读理解5 This is Jims room. Its not big, but its very clean(干净的). There is a bed in the room. Its near the door. Under the bed, there are two balls. There is a desk and a chair near the window. There is a bookcase beside the desk. On the bookcase, there are many books and newspapers(报纸). There are two
20、pictures in the room, too. They are on the wall. The balls are _. )(1 C. under the bedB. on the desk A. near the window Jims bed is _. )(2 A. near the door B. near the window C. on the wall _ are on the wall of Jims room. )(3 C. The picturesB. The balls A. The books Jims _ are on his bookcase. 4)( A. books B. newspapers C. A and B Jims room is _. 5)( A. big B. not clean C. not big C)【答案】(1 A)(2 C)(3
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025河南师范大学2025年招聘员额制工作人员(硕士)4人(公共基础知识)综合能力测试题附答案
- 2025安徽六安金寨县纪委监委(含县委巡察机构)选调公务员10人备考题库附答案
- 2025山西阳泉人才发展集团招聘服务工作人员19人考前自测高频考点模拟试题附答案
- 2025广东深圳市眼科医院招聘5人备考题库附答案
- AI在气候变化建模中的应用:技术原理与实践案例
- 2026上半年新疆巴州女兵征集开始笔试备考试题及答案解析
- 2026重庆工信职业学院招聘12人笔试参考题库及答案解析
- 2025秋人教版道德与法治八年级上册5.3友善待人课件
- 2025广东佛山大学附属第三医院招聘事业单位聘用制(编制)工作人员36人(第一批)笔试模拟试题及答案解析
- 2026四川自贡医元健康管理有限责任公司招聘工作人员11人笔试备考试题及答案解析
- 中国痤疮治疗指南
- 居民自建桩安装告知书回执
- 老同学聚会群主的讲话发言稿
- 国家开放大学最新《监督学》形考任务(1-4)试题解析和答案
- 天然气输气管线阴极保护施工方案
- 高血压问卷调查表
- GB/T 25156-2010橡胶塑料注射成型机通用技术条件
- GB/T 25085.3-2020道路车辆汽车电缆第3部分:交流30 V或直流60 V单芯铜导体电缆的尺寸和要求
- GB/T 242-2007金属管扩口试验方法
- GB/T 21776-2008粉末涂料及其涂层的检测标准指南
- 全新版尹定邦设计学概论1课件
评论
0/150
提交评论