2017届高考英语第一轮单元复习习题21_第1页
2017届高考英语第一轮单元复习习题21_第2页
2017届高考英语第一轮单元复习习题21_第3页
2017届高考英语第一轮单元复习习题21_第4页
2017届高考英语第一轮单元复习习题21_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、第一部分 必修三 Unit 5I .阅读理解|导学号 01830603Con sideri ng Australias size and the fact that early settleme nts were far apart, Australian society is remarkably homogeneous(同种的).Its citize ns are fun dame ntally prosperous and the way of life in the major cities and tow ns is much the same however many miles

2、divide them. It takes a sharp ear to ide ntify regi onal acce nts.However, there is some differe nee in lifestyle betwee n city settlers and the country people. Almost 90 perce nt of the populati on lives in the fast-paced cities along the coast and has little more_than_a_passing _familiarity_with_t

3、he_desert. The major cities preserve images of colonial heritage, but the overall impressi on is moder n, with new buildings reflecting the countrys youth. In contrast, the rural com mun ities tend to be slow- m oving and con servative. For many years, Australia was said to have “ ridden on the shee

4、ps back a referenee to wool being the coun trys main money earner. However, it is no Ion ger dominant (主宰的).Much of Australias relatively sound economy is now achieved from natural coal and wheat, and by being the largest diamond producer in the world. Newer industries such as tourism and wi ne mak

5、ing are also in creas in gly importa nt. Australia ns are gen erally friendly and relaxed, with a modest sense of humor.Yet, con trary to widespread belief, very few Australia ns have true prisoner origins. Within only one generation of the arrival of the First Fleet in 1788, Australia had become a

6、nation of immigrants. Originally coming almost entirely from the British Isles, today one in three Australia ns comes from elsewhere. Australias liberal postwar immigration policies led to a flowing of survivors from war- torn Europe, most no tably Greeks, Italia ns, Poles and Germa ns.The emphasis

7、has shifted in recent years and today the majority of new immigrants are from Southeast Asia. Today Australia is a“ mixture of nations ”and although some racism exists, it has generally been a successful experiment and the country is reasonably proud to have one of the most harmonious multicultural

8、communities in the world.文章大意:本文是说明文。文章介绍了澳大利亚社会的各个方面, 经济,移民,生活等。1 What does the writer mean by saying “ haslittle more than a passing familiarity with the desert ”in the second paragraph?A The major population has a close relationship with the desert.B The fast-paced cities are just located by the

9、desert.C The major population knows little about the desert.D The major population is familiar with the people living in the desert.答案:C 推理判断题。根据文中第二段的句子 Almost 90 percent of the population lives in the fast-paced cities along the coast 和 In contrast, the rural communities tend to be slow-moving and

10、 conservative 与所给句子中的关键词little familiarity、desert可推断大部分人不了 解沙漠。故选 C。2Which of the following statements is TRUE according to the passage?A The pace of life in the city is different from that in the country.BOne third of people living in Australia come from Europe. CThe Australian economy is dependent

11、 on sheep exports. DMost Australians have ancestors who were prisoners.答案: A 推理判断题。 根据文章倒数第二段的 Originally coming almost entirely from the British Isles, today one in three Australians comes from elsewhere排除 B;根据文章第二段的 However, it is no longer dominant (主宰的 ). Much of Australias relatively sound econ

12、omy is now achieved from natural coal and wheat, and by being the largest diamond producer in the world排除 C;根据文章第三段的 Yet, contrary to widespread belief, very few Australians have true prisoner origin 排除 D;根据文中第二段的第二句话 Almost 90 percent of the population lives in the fast-paced cities 和该段第四句话 In cont

13、rast, the rural com mun ities tend to be slow- m oving and con servative.可 知城市生活禾口 乡村生活是不一样的。故选 A 。3What used to be Australias main money earner?A Wheat.BWool.CTourism.DDiamond.答案:B 细节理解题。Wheat小麦;Wool羊毛;Tourism旅游 业; Diamond 钻石。根据题干关键词 used to be Australias main money earner 找到文中对应句子是文中第二段的句子For many

14、 years,Australia was said to have “ridden on the sheeps bac,k a re”ference to wool being the countrys main money earner 可知羊毛是过去澳大利亚 人主要的经济来源。故选 B。4We can infer from the passage that .A nothing about Australias colonial part in modern cities can be seen by visitorsB tourism and wine making resulted i

15、n fast development in rural communities onlyCimmigrants from Europe have brought racial problemsD Australias recent immigration policy encourages immigrantsfrom Southeast Asia答案:D推理判断题。根据文章最后一段第一句The emphasishas shifted in rece nt years and today the majority of new immigra nts are from SoutheastAsi

16、a.可知现在的澳大利亚大多是东南亚的移民。故选 D。II .完形填空|导学号01830604(2015安徽)In our modern world, when something wears out we throw it away and buy a new on e.The _1_ is that coun tries around the world have growing mountains of _2_ because people are throwing out more rubbish tha n ever before.How did we _3_ a throwaway

17、society? First of all, it is now easier to _4 an object than to spend time and money to repair it._5 moder n manu facturi ng (制造业)and tech no logy, compa nies are able to produce products quickly and inexpensively.Products are plentiful and _6_.Another cause is our _7_ of disposable (一次性的)products.A

18、s _8_ people, we are always looking for _9_ to save time and make our lives easier.Companies _10_ thousands of different kinds of disposable products paper plates plastic cups, and cameras to name a few.Our appetite for new products also _11_ to the problem.We are _12 buying new thin gs.Advertiseme

19、nts persuade us that _ is better and that we will be happier with the latest products.The result is that we _14_ useful possessi ons to make room for new on es.All around the world , we can see the15_ of this throwawaylifestyle.M oun tai ns of rubbish just keep gett ing bigger.To16_ the amount of ru

20、bbish and to protect the _17_, more governments are requiri ng people to recycle materials._18_, this is n ot eno ugh to solve (解决)our problem.Maybe there is ano ther way out.We n eed to repair our possessi ons19 throwi ng them away.We also n eed to rethi nk our attitudes about _20_ .Repairing our p

21、ossessions and changing our spending habits may be the best way to reduce the amount of rubbish and take care of our en vir onment.文章大意:文章讲述了抛弃型消费社会的表现、成因、危害以及 解决措施;旨在呼吁人们转变消费观念,为环保尽一份自己的力量。1. A.keyB. reasonC. projectD. problem答案:D 词汇复现题。根据文章内容可知,本文主要讲述了人 们把用坏了的东西随手扔掉,从而导致垃圾堆积成山这一问题,文章倒数第二段最后一句中的.th

22、is is not enough to solve(解决)ourproblem.和倒数第三段的第一句.to the problem亦有暗示。故选 D 项。2. A.giftsB.rubbishC. debtD.products答案:B 词汇复现题。根据下文的 because people are throwing out more rubbish than ever before即人们比过去扔掉更多的垃圾可 知,这里说的是“垃圾山”日益壮大,故选B项。3. A.faceB.becomeC. observeD.change答案:B句意为:我们是怎样变成一个抛弃型消费社会的呢?face意为“面对”

23、;become意为“变成”;observe意为“观察;遵 守”;change意为“改变”。根据语境可知,B项正确。4A.hideB.controlCreplaceD.withdraw答案: C 句意为:现在替换一件物品比花时间和金钱去修理它 更容易。 hide 意为“躲藏;隐藏”; control 意为“控制”; replace 意为“取代; 替代”; withdraw 意为“撤退; 收回” 。根据语境可知, 上文提到人们习惯把用坏了的东西随手扔掉, 即这里是指买新的东西 来替换用坏的东西,故选 C 项。5A.Thanks toB.As toCExcept forD.Regardless of答案: A 句意为:由于现代制造业和技术的发展,公司能够快 速而廉价地生产出产品。 thanks to 意为“幸亏;由于”; as to 意为“关 于;至于”;except for意为 “除了以外”;regardless of意为“不管;不顾”。根据前后逻辑关系可知,“现代制造业和技术”与“公 司能够快速而廉价地生产出产品”之间是因果关系,因此 A 项正确。6A.safeB.funnyCcheapD.powerful答案:C 词汇复现题。根据上文.companies are able to produce products quickly and inexpensively可知,产品丰富

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论