人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (5).docx_第1页
人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (5).docx_第2页
人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (5).docx_第3页
人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (5).docx_第4页
人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (5).docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1 great scientists language points课时作业 .完形填空homeless animals have the right to be safe and loved. ive had two_1_adoptions (收养) so far and i want to_2_my story with you in hopes that it will encourage somebody else to realize what wonderful dogs you can find in a _3_.several years ago my husband and i_4_a beautiful sixyearold german dog in a shelter and we _5_fell in love with him. when we visited him,he was so _6_to see us and greeted me with a kiss on my hand and knee. he was very naughty and needed to learn some general _7_.but with patience and good training,it didnt take long for him to _8_a gentleman. he was a wonderful dog that will _9_have a place in my heart._10_,he died from bone cancer.it broke my heart to_11_him and i miss him very much._12_,when one door closes another door opens.we_13_our home and hearts to another german dog from the shelter just about a month ago,who is shy,sweet and full of love. now he_14_ us at the door,waving his tail and is so_15_to see us!hes such a joy and you can see the _16_ in his big brown eyes. we named him fritz which means peaceful ruler in german,very_17_for this sweet little guy.these are wonderful animals that needed a loving home and im so happy ive been able to _18_that for them. its through no fault of their own that they found themselves abandoned and _19_.i am so thankful to the shelter for saving these animals so that people like us can find loving_20_.语篇解读 本文是记叙文。文章讲述了作者收养流浪狗的故事。1a.unluckybconvenientcuncomfortable dsuccessful解析:阅读下文可知,本文讲的是作者“成功(successful)”收养两只流浪狗的故事。答案:d2. apublish bmake upcshare dfigure out解析:由下句的it will encourage somebody else to realize可知,作者是要与读者“分享(share)”自己的故事。答案:c3a.hospital bshelter chome dzoo解析:根据下文的german dog in a shelter,german dog from the shelter以及i am so thankful to the shelter for saving these animals可知,作者是在“流浪动物保护中心(shelter)”收养的狗。答案:b4a.found bkept csold dleft解析:由上文的adoptions一词以及german dog in a shelter可知,作者和她的丈夫在流浪动物保护中心“发现了(found)”一只德国狗。答案:a5a.immediately busuallycgradually dsecretly解析:由下文作者对这只德国狗的感情可知,在流浪动物保护中心遇到它时,她立即就喜欢上了它。immediately此处表现了作者对狗的喜爱之情。答案:a6a.bored bnervous chappy dsad解析:由下文的greeted me with a kiss on my hand and knee可知,这只德国狗看到作者和她丈夫很“高兴(happy)”。答案:c7a.manners bknowledgecproducts dnews解析:由上文的he was very naughty以及下文的with patience and good training可知,这只狗需要训练“行为习惯(manners)”。答案:a8a.enter into bdevelop intocrun into dfall into解析:根据语境可知,经过耐心的训练,这只流浪狗没用多久就变得像绅士一样具有良好的行为习惯。develop into发展成为,养成。答案:b9a.never bforevercsometimes dseldom解析:由下文的it broke my heart可知,作者对这只六岁的德国狗感情很深,她会“永远(forever)”记住这只流浪狗。答案:b10a.gladly bfinallychopefully dunfortunately解析:由he died from bone cancer可知,这只六岁的德国狗“不幸(unfortunately)”得病去世了。答案:d11a.forget bmeet close dhurt解析:“失去(lose)”狗这件事让作者心碎。答案:c12a.therefore bbesidescinstead dhowever解析:此处“when one door closes another door opens”表示转折意味。根据下文可知,作者在第一只狗死了以后,又遇到一只心仪的流浪狗。故此处用however较符合上下句意。答案:d13a.opened bmoved cshut dbuilt解析:由上句的when one door closes another door opens可知,失去第一只狗以后,作者全家再次“敞开(opened)”房门和心房,迎接下一只狗的到来。答案:a14a.greets bwatches cfollows dsmells答案:a15a.annoyed bpuzzled cscared dexcited解析:由下文的hes such a joy可知,这里指第二只狗摇着尾巴,激动地在门口迎接主人。答案:d16a.sorrow bworry canger dlove解析:根据语境可知,流浪狗很温顺、善良,眼里总是充满“爱(love)”。答案:d17a.suitable buseful cformal dnormal解析:这里指这个名字非常“适合(suitable)”这只流浪狗。 答案:a18a.protect bprovide cplan dprevent解析:由上文的these are wonderful animals that needed a loving home可知,作者很高兴能够为流浪狗“提供(provide)”一个充满爱的家。答案:b19a.unafraid bunpreparedcunchanged dunwanted解析:此句是说,这些流浪狗被遗弃,并不是由于它们自己的错误。unwanted与abandoned(被遗弃)相呼应。答案:d20a.servants brelativescworkers dfriends解析:这里是说,感谢流浪动物收养中心拯救了这些动物,使得人们可以找到心爱的朋友(伙伴)。答案:d.阅读理解everyone dreams of seeing the world.but some people take that dream to the extreme.in 2000,canadian jean bliveau was suffering from a midlife crisis (危机)he thought a good walk might help.so,he decided to go for one.around the whole world.it took him 11 years and 54 pairs of shoes.he ate insects in africa,survived a puma (美洲狮) attack in south america,and fell in love for nine days in mexico.jean has successfully overcome his midlife crisis and is now writing a book about his 75,000kilometre journey.a russian man,vladislav ketov,is currently cycling around the globe.so far hes ridden through 93 countries.and hes been at it for 20 years.why so long?two reasons.firstly,hes not just going through countries,hes actually riding along the coast of every continent.secondly,he set off without any money.he has to draw portraits (画像) of the people he meets along the way to carry on with his trip.of course,he is planning to write a book on his eventual return,too.then theres ezra cooley.he set out in 2006 with the idea of riding his horse around the world.why?“ive always wanted to accomplish something,” ezra said.so far hes only ridden across the united states and part of australia.the reason hes been so slow?he recently took a year off to write a book about his trip.circling the globe has a long history.in 1901,captain voss (from canada) set off around the world in a 12metre dugout canoe (独木舟)even more impressive,the canoe,which voss bought from a native american woman,was built in the early 19th century.he armed the canoe with a spanish cannon (大炮) for protection.the journey took three years and,of course,voss wrote about his trip in a book.语篇解读本文是记叙文。文章介绍了四位环游世界的旅行者。1what led jean bliveau to travel around the world?ahis love for wild animals.bhis depression in middle age.chis wish to travel around mexico.dhis dream of writing a book of travels.解析:推理判断题。 由第二段对jean bliveau的描述可知,2000年jean bliveau遭遇了中年危机,他认为一次徒步旅游可能会帮助他解决这个问题。由本段最后一句的jean has successfully overcome his midlife crisis也可知。答案:b2who spent the shortest time on his trip around the world?aezra cooley.bcaptain voss.cjean bliveau.dvladislav ketov.解析:细节理解题。从文中信息可知,captain voss的环球旅行用了三年的时间,是四个人当中最短的。答案:b3which of the following pictures describes ezra cooley?解析:细节理解题。根据第四段的then theres ezra cooley.he set out in 2006 with the idea of riding his horse around the world可知,ezra cooley环球旅行的交通工具是马。答案:a4what did the four travellers mentioned in the text have in common?athey all began their travels from canada.bthey were all born in the 20th century.cthey all travelled with others for company.dthey all wrote or will write a book about their journey.解析:细节理解题。文中提到的四个人都讲到了他们已经或是正在写关于他们旅行的书。答案:din the future,when robots can be used both in homes and in other areas,they could improve the living standards of people.many people burn their energy on their daytoday tasks like cooking,cleaning after work,etc.when robots can complete such jobs,people can spend more time with their family and friends.experts say that many major problems in the modern world are caused by miscommunication.when people have more time,they can talk freely to solve such issues and eventually create a happy society.robots can be used on certain jobs to avoid accidents caused by careless behavior of some people.when robots are used on such work,it does not risk any human life due to accidents at the workplace.human resources can be efficiently used by performing tasks which demand human skills like critical thinking and problem solving.robots can be used on lowend jobs like moving heavy things and heavy weight lifting.while some people talk about how robots can be useful to humans,others voice their concerns about reduction in human value and the creation of a lazy society due to heavy dependency on robots.when robots become cheaper to produce,employers may prefer to use more robots than humans.as the technology constantly improves the abilities of robots,it could weaken the value of humans.many people may rely on robots heavily.some may even develop the habit of using robots on tasks that they can easily do.this could create a lazy society.as an aging society,japan sees it as a must to build robots that take care of elderly people at their home,because without them,the nations health care system cant cope.there will simply be too many elderly people to care for as the nation faces a decreasing birth rate,an aging population,and the loosening of family ties.however,many of japans elderly people would prefer human helpers rather than robots.above all,japan wants,if not “needs”,its dreams of robots in the home to come true because its immigration (移民) policy is antiimmigration.in conclusion,robots can be used on anything that can eventually improve humans living standards but we cant depend on them too much.robots can be used to help humans live in harmony and form a happy society.语篇解读机器人在家庭和工作场所的应用将为人们的生活和工作带来极大便利,但过度依赖机器人将使人类变懒。5according to the first paragraph,when robots can be used in homes,_.apeople will spend more time on their workbthere would be more misunderstandings between humanscpeoples living standards will be improveddpeople may communicate more with robots than human beings解析:细节理解题。根据第一段in the future,when robots can be used both in homes and in other areas,they could improve the living standards of people可知,机器人在家庭中的使用将提高人们的生活质量。答案:c6some people worry that

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论