




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 2 Fit for life李仕才一、阅读理解。Are you looking forward to watching some great films in this summer? Here are four films you wont miss.Wonder WomanWonder Woman is this summers most exciting film.Though being a superhero film,it is the most unique:you will see the first female superhero starred by Gal Gadot.On general release from 1 June.The MummyTom Cruise awakens an ancient princess who has now become a mummy.Cruise jumps from the sky,runs around a lot and wakes up naked in a sleeping bagbut its Sofia Boutella as the Mummy who draws the most attention.Director Alex Kurtzman speaks highly of Sofia Boutella as the Mummy:“If you look at her eyes,theres a whole performance going on here.Even not saying anything,she can convey something very emotional to you.” On general release from 8 June.Baby DriverAnsel Elgort is a getaway driver,who is forced to work for a crime boss.This is a actionromanticcomedy from British writerdirector Edgar Wright.The sound in the film is as great as the visuals,which makes it much like a musical,but it is quite different from La La Land.Baby Driver isnt just a series of song pieces.Instead,it finds its form in the elegant,rapidfire combination of movement and sound.Released on 28 June in Canada and the US.A Man Called OveThis film has become one of Swedens most popular comedies.In the film a lonely retiree who has given up on life,was trying to kill himself,but all his attempts failed.Meanwhile,he developed an unlikely friendship with his neighbors.It is really a tearjerker(催人泪下的电影),which is funny,tragic,and heartwarming as well.Released on 25 May in Hong Kong,30 June in the UK.1If you are a big fan of Batman and Superman,which film will you like best?AWonder WomanBThe MummyCBaby DriverDA Man Called Ove2Alex Kurtzman speaks highly of Sofia Boutella because _.Aher eyes are very beautifulBshe doesnt say anything as the Mummy in the filmCshe gives an excellent performanceDshe is a woman with strong emotions3Which of the following statements is right according to the text?AWonder Woman is the first superhero film.BSofia Boutella performs as well as Tom Cruise.CBaby Driver is a musical like La La Land.DThe audience of A Man Called Ove may experience different feelings.【解题导语】本文是一篇应用文,主要介绍了四部电影。【难句分析】If you look at her eyes,theres a whole performance going on here.Even not saying anything,she can convey something very emotional to you.分析:本句包含if引导的条件状语从句;going on here为现在分词短语作定语;Even not saying anything为现在分词短语作状语。译文:如果你看她的眼睛,(会发现)她的眼里就有完整的表演,即使什么都不说,她(也)能向你传达非常有情感的东西。1A考查推理判断。根据Wonder Woman部分中的“Wonder Woman is this summers most exciting film.Though being a superhero film,it is the most unique:you will see the first female superhero starred by Gal Gadot”可知,如果你是Batman和Superman的粉丝,那么同为超级英雄电影的Wonder Woman会是你最喜欢的电影。2C考查细节理解。根据The Mummy部分中的“If you look at her eyes, theres a whole performance going on here.Even not saying anything,she can convey something very emotional to you”可知,Sofia Boutella即使什么都不说,也能用眼睛很好地传达情感,说明她表演得很出色。3D考查细节理解。根据A Man Called Ove部分中的“It is really a tearjerker (催人泪下的电影),which is funny, tragic, and heartwarming as well”可知,这部电影既让人觉得有趣,也让人觉得悲伤,同时又很暖心,是一部含有多种感情色彩的电影,所以观众在观影过程中会有不同的情感体验。二、单项选择。1.People _ drugs have many difficulties in getting rid of the _.A. additive to, addiction B. addicted, addictC. addicted to, addiction D. addictive to, addict【答案】C【解析】be addicted to 对上瘾;addiction 名词“上瘾”,addict 名词“有瘾的人”,动词“使上瘾”; additive 附加的;根据第二空需用名词“上瘾”,故排除 B,D。整个句子有动词 have,所以第一空应是非谓语动词=People who are addicted to drugs.,根据句意故选 C。句意:吸毒成瘾的人要想摆脱毒瘾是很难的。2._ your plan to build a power station, there are several points I d like to discuss with you.A. In case of B. In relation to C. In return for D. In response to【答案】B【解析】in relation to 关于。句意:关于你们制造电站的计划,我有几点意见想跟你们讨论一下。3.She used to _ for the softball team every year in high school, but she never made the team because she couldnt catch the ball.A.let out B. figure out C. try out D. hand out【答案】C【解析】try out for.意为“参加竞选”,符合句意。句意:她念中学的时候每年都参加垒球队选拔,从来没有被接纳呀!就是因为她老接不到球!4.Our teams success was _ the efforts of Mr. Mark, who is _ arrive here in five minutes.A. because, due to B. due to, about to C. due to, due to D. as a consequence,going to【答案】C【解析】第一空中 due to 意为“因为”,第二空中 due to 意为“预期”。句意:我们队的成功应归功于马克先生的努力,预计他五分钟后会来。5.The teacher stressed again that the students should not _ any important details while retelling the story.A. bring out B. let out C. leave out D. make out【答案】C【解析】bring out 阐述,使明白;let out 发出,泄露(秘密等);leave out 遗漏;make out 理解。句意:老师进一步强调让学生们在复述故事时不要漏掉任何重要的细节。6.Nowadays,more and more students tend to _ online courses instead of taking courses at the training center.A. subscribe to B. appeal to C. adapt to D. stick to【答案】A【解析】subscribe to 同意,接受。句意:当今越来越多的学生乐于接受网络课程而不是去培训中心上课。7.Have you been to the Great Wall?Perhaps not in my memory; _, it might have been during the early childhood.A. if any B. if so C. if ever D. if not【答案】C【解析】句意:“你到过长城吗?”“或许我记不得了。如果去过的话,有可能童年的事情了。”If I have ever been to 的省略。If any 如果有一些;if so 如果这样;if not 如果不。8.Do you think he can pass the exam?He is _ to fail because he was ill for several days.A. possible B. probable C. likely D. maybe【答案】C【解析】固定句型 sb.be likely to.某人可能。句意:“你认为他能够通过这次考试吗?”“有可能考不过,因为他生了好几天的病。”9.I realized that the major concern of the interviewer wasnt where I had worked, _ what work I had done.A. that B. whose C. which D.but【答案】D【解析】not.but 不是而是。句意:我意识到,这个面试官主要关心的不是我在什么地方工作过,而是我做过什么工作。10.He suggested the problem worth paying attention _ at the meeting.A. to be discussed B. to being discussed C. to discuss D. to discussing【答案】A【解析】 句意: 他建议值得在开会的时候讨论值得注意的问题。 suggest 当建议讲时, 用 suggest(+should)do。注意:paying attention to 在句中是作定语的。11.My parents have always made me _ about myself, even when I was twelve.A. feeling well B. feeling good C. feel well D. feel good【答案】D【解析】 feel good 作宾语补足语, 其中 feel 是系动词, 其后跟形容词作表语。 feel good“心情好, 感觉好”;feel well“感觉身体好”。句意:我的父母总是让我感觉良好,即使当我才 12 岁时。12.Although he has taken a lot of medicine, his health _ poor.A. proves B. remains C. maintains D. continues【答案】B【解析】remain 意为“依然是”,是系动词,可以接形容词作表语,符合语境。prove 证明;maintain 保持; continue 继续。句意:尽管他服用了好多药,但是他的身体依然不见好转。13.Although it _ a little bitter, this medicine will be good for curing the disease.A. is tasted B. tasted C. is tasting D. tastes【答案】D【解析】句意:尽管尝起来有点苦,但这种药对治疗这种病有好处。根据空后的“bitter”一词可知,taste 是系动词,不用被动语态,也不用进行时,故可排除 A、C 两项;由主句的时态可知应选 D。14.Look at the pride on Toms face. He _ to have been praised by the manager just now.A. seemed B. seems C. had seemed D. is seeming【答案】B【解析】句意:看汤姆脸上骄傲的神情,他似乎刚才被经理表扬了。根据第一句中的内容可知叙述的是现在的情况,此处 seem 表示“似乎;看起来”,是系动词,不用于进行时, 因此排除 D 项,选 B。15.The new method Mr. Wang has been devoted to _ effective.A. is proved B. to prove C. being proved D. proves【答案】D【解析】 “prove”作为连系动词时, 没有被动语态。 prove effective 构成系表结构。 “Mr. Wang has been devoted to”是定语从句,修饰先行词即句子的主语“The new method”。句意:王先生致力于的那种新方法证明是有效的。三、完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。My mother was a gift giver.The occasion never _1_ Christmas,birthdays,anniversaries or no occasion at all.She was always thinking about who might_2_ what.Creativity and _3_ went into the gifts she gave,and she _4_ a thankyou note.Once she sent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts,_5_ that they were now on her“Fecal Roster(黑名单)”and would not be removed_6_ she had received a proper thank you.Even if you didnt _7_ a thank you,shed give you another gift the next_8_ she had.She figured_9_ manners were your problem,not hers.Every time Mom and Dad_10_ to visit,all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage.There was always something for the kids,_11_ a couple of little toys or a big _12_ of homemade cookies.They werent gifts for particular occasions.They were _13_ “Isnt life great?”gifts.One spring when they came to visit,she handed me a _14_ bag.Inside was a painting that _15_ :“A Special Daughter.Youve _16_ laughter and joy to our lives and so much love to our hearts.The most precious things we can _17_ for you are the things you have given us._18_ and Love.”Mom was a _19_ gift giver,but the best gifts we will always remember her for were her love for _20_ and her love for us.1A.matteredBoccurredCvaried Darose2A.wonder BpraiseCenjoy Dapprove3A.thoughtfulness BsympathyCjustice Dauthority4A.ignored BappreciatedCpromised Dresisted5A.assuming BabusingCstating Dcorrecting6A.once BafterCwhen Duntil7A.send BpurchaseCconduct Dobtain8A.moment BchanceCfestival Dholiday9A.mistaken BbadCsilly Dridiculous10A.walked by Bwandered aroundCdrove over Drode away11A.often BalwaysCnever Dseldom12A.tank BcageCcontainer Dholder13A.fairly BapparentlyCespecially Dsimply14A.cookie BtoyChand Dgift15A.read BtoldCwrote Dappeared16A.showed BawardedCdevoted Dbrought17A.apply BwishCrecommend Dask18A.Assistance BPrivilegeCHappiness DSatisfaction19A.extreme BseriousCgrand Dgreat20A.life BkidsCfamilies Dgifts【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者的母亲喜欢给别人赠送礼物来表达自己的爱意。她用自己的行动表达了爱,传播了生活的美好。1A根据空后的“Christmas,birthdays,anniversaries or no occasion at all”可知,母亲的给予是不分场合的,即给予的场合不重要。故A项符合语境。2C根据该句“She was always thinking about who might _2_ what”并结合常识可知,送礼物要根据别人的喜好,所以作者的母亲会想别人喜欢什么。故选C项。3A根据“She was always thinking about who might _2_ what”和空前的“Creativity”可知,作者的母亲经常思考,所送的礼物既要有新意又要很体贴。thoughtfulness意为“体贴,关切”;sympathy意为“同情”;justice意为“公平”; authority意为“权威”。故选A项。4B根据第一段的第一句“My mother was a gift giver”可知,作者的母亲是一个给予者;结合该句中的“Creativity and _3_ went into the gifts she gave,and she_4_ a thankyou note”可知,她很欣赏感谢便条。故B项正确。5C根据该句中的“Once she sent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts,_5_ that they were now on herFecal Roster(黑名单)”可知,有一次她给收到礼物却没有表达感谢的孩子和孙子发了纸条,纸条上说他们现在在她的“黑名单”上。assume意为“假设”; abuse意为“滥用”;state意为“陈述,说明”;correct意为“纠正”。故选C项。6D根据该句中的“she had received a proper thank you”并结合上文可知,母亲不会将孩子们(的名字)从“黑名单”上删除,直到她收到一句谢谢。故选D项。7A根据上文可知,作者的母亲送礼物的时候,希望得到一句谢谢。send意为“发送”;purchase意为“购买”;conduct意为“进行”;obtain意为“获得”。故选A项。8B根据第一段第二句中的“Christmas,birthdays,anniversaries or no occasion at all”可知,不只是在节假日,母亲在很多情况下都会准备礼物;结合该句中的“shed give you another gift the next_8_ she had”可知,她会在下一次有机会时赠给你另一件礼物。B项意为“机会”,符合语境。9B她认为没有礼貌是你的问题,而不是她的问题。得到礼物不回谢应该是没有礼貌的行为,故B项符合语境。10C根据空后的“all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage”可知,作者的父母是开车过去的。drive over意为“驱车前来”,符合语境,故选C项。11A根据该句中的“There was always something for the kids”及下文可知,他们总是给孩子们带一些东西,通常是一些小玩具或者是自制的饼干。故选A项。12C根据该句中的“a couple of little toys or a big _12_ of homemade cookies”及常识可知,饼干是放在盒子之类的容器(container)里的。tank意为“(贮放液体或气体的)箱”,cage意为“笼子”,holder意为“持有者”,均不符合语境。故选C项。13D根据该句和前一句“They werent gifts for particular occasions”可知,它们不是为特殊场合而准备的礼物,只是(simply)关于“难道生活不美好吗?”的礼物。“Isnt life great?” gifts可以理解为“彰显生活美好的礼物”。故选D项。14D一个春天,当作者的父母来拜访时,母亲递给作者一个礼物包。结合第一段中的“My mother was a gift giver”可知,这里指“礼物包”。故选D项。15A根据空后的“A Special Daughter.Youve.and Love”并结合该句可知,礼物包里面是一幅画,画上写着下文中的几句话。read“写着”,符合语境。16D此处表示,你为我们的生活带来欢笑和欢乐,对我们的爱如此之深。由常识可知,此处表示孩子为父母带来欢声笑语。故选D项。17B根据该句中的“The most precious things we can _17_ for you are the things you have given us”可知,父母希望子女得到的是子女给予他们的,即欢声笑语和爱。故选B项。18C根据上文中的“Youve _16_ laughter and joy to our lives and so much love to our hearts”及空后的“Love”并结合选项可知,孩子可以为父母带来幸福和爱。assistance意为“援助”;privilege意为“特权”;happiness意为“幸福”;satisfaction意为“满意”。故选C项。19D根据本文第一句“My mother was a gift giver”并结合上下文可知,母亲是一个极好的礼物赠送者。故选D项。20A根据该句中的“but the best gifts we will always remember her for were her love for_20_ and her love for us”可知,此处表示我们永远记得她给的最好的礼物是她对生活的热爱和她对我们的爱。从文中作者母亲的行为可以看出作者的母亲对生活的热爱。故A项符合语境。四、七选五。Choosing the right college for you is not so easy.You should have a general idea of what you want and dont want.The idea can guide you to find what fits your needs best._1_Think about what major you want to study in college.If you know that,just look at colleges that have your major._2_ So think carefully about your major and interests before choosing one.Where the college is located matters.Anyone who tells you the location isnt important is lying._3_ If you look forward to working in the publishing industry,New York may be your best bet.If your parents want you to stay close to home,please dont consider anywhere that requires a plane ticket to get to.Think about how much you can afford.Are your parents paying for your education? If so,how much are they willing to spend?Do you have to contribute anything? Financial aid and scholarship exis
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 深入理解护士资格证考试试题及答案
- 乡村调解员工试题及答案
- 组建高效能团队的管理方案研究试题及答案
- 婴幼儿安全护理要点试题及答案
- 乳山幼教面试题及答案
- 医学理论基础知识考核试题及答案
- 成功之道的福建事业单位考试试题及答案
- 教师资格笔试全覆盖知识点试题及答案
- 眼力智商测试题及答案
- 心理咨询师在儿童心理辅导中的实践试题及答案
- 脾栓塞介入治疗
- 2025年餐饮业考试题及答案
- T-CSHB 0017-2024 生成式人工智能模型训练合规技术规范
- 光伏项目承包商的实施策略与计划
- 消除艾滋病、梅毒和乙肝母婴传播项目工作制度及流程(模板)
- 2025年河南机电职业学院单招职业倾向性测试题库有完整答案
- 2025年全民国家安全教育日主题教育课件
- 2025年度汽车行业电子商务平台合作开发合同
- 摄影拍摄合同毕业季拍摄合同
- 《个人所得税申报赡养老人专项附加扣除指定分摊协议模板》
- 国家一级博物馆运行报告2024
评论
0/150
提交评论