2019_2020学年高中英语单元整合训练2(含解析)北师大版选修6.docx_第1页
2019_2020学年高中英语单元整合训练2(含解析)北师大版选修6.docx_第2页
2019_2020学年高中英语单元整合训练2(含解析)北师大版选修6.docx_第3页
2019_2020学年高中英语单元整合训练2(含解析)北师大版选修6.docx_第4页
2019_2020学年高中英语单元整合训练2(含解析)北师大版选修6.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

单元整合训练(二)语言知识再落实.单句语法填空1She is a person who cannot resist giving (give) others advice on doing things.2My mother forbids me to marry (marry) a foreign businessman.3In this heavenly world, people live in perfect harmony with nature and outside world is forgotten.4The workers did so well that he was pleased with them.5In response to the audiences great demand, the play will be put on in the theatre twice a week.6We were all amused (amuse)at his stories.7Scientists are convinced of the positive effect of laughter on physical and mental health.8I delayed answering (answer) his letter because of my fathers illness.9She acknowledged cheating (cheat) in the exam and felt ashamed of it.10I always enjoyed literature at school, but the Japanese courses turned me off.完成句子1我正在河边行走,这时我突然听到一个落水男孩求救。I was walking along the river when I heard a drowning boy cry for help. 2解决这个问题,我们没有困难。We have no trouble in solving this problem. 3他全神贯注地想心事,以至于和一个行人撞了个满怀。He was so absorbed in thought that he ran against a passerby. 4大火烧伤了他的手臂。他真是太不小心了啊!He is so careless that the big fire burn his arm! 5他的父母禁止他晚上出去。His parents forbid him to go out at night.微写作用本单元词汇或句式完成写作任务1查理卓别林被公认为是电影史上最有名的滑稽演员之一。(acknowledge)2他最早的电影是无声的。(silent)3在舞台上,他的表现与众不同,他想出了很多办法让观众开怀大笑。(behave,burst into laughter)4他有能力让世人感到开心,他因此闻名于世并获得了许多奖项。(as a result)5他的个人生活并不幸福。他于1977年去世。(pass away) 【参考范文】Charlie Chaplin is acknowledged as one of the most outstanding comedians in the history of the cinema.His earliest films were silent. On the stage, he behaved strangely. He came up with many ways to make people burst into laughter. His ability to amuse people all over the world made him famous. As a result, he obtained many awards. However, his private life was unhappy. He passed away in 1977.高考语篇再强化.阅读理解Patients with light or moderate depression can be successfully treated by swimming with dolphins, researchers said on Saturday.The study was carried out in Honduras, including patients who were thought by the doctors with light of moderate depression coming from the United States and Honduras.For two weeks, half of the group swam and snorkeled (潜泳) with dolphins for an hour a day. At the same time the other half group carried out the same type of water activities, but with the absence of dolphins. Researchers want to find out the influence of water and the natural setting.All the study volunteers didnt continue to take any drugs or psychotherapy (心理治疗) at least for weeks before the start of the study and did not take any drugs during the study, said the researchers from the division of clinical Psychiatry at the University of Leicester Medical School.By the end of the study, those people who swam with the dolphins had a greater average reduction in their depressive symptoms than those who did not.The researchers noted that the study supports the theory of biophilia, which thinks that human health and wellbeing depends partly on the human connection with the natural world. The findings appeared in the issue of the British Medical Journal.Coming from the Greek, biophilia means “love of life”, and it has been developed by biologists to reflect the humans natural tendency to connect with nature and animals, leading to interactions and positive emotions that result in psychological treatment.【语篇解读】本文是一篇科普类短文。文章主要讲述研究人员发现轻度或中度抑郁症患者可以通过与海豚游泳成功治愈。1Why didnt the volunteers take drugs before and during the study?ABecause the drugs had no effect at all.BBecause they didnt want to take drugs.CBecause the result of study might be affected.DBecause they wanted to make the study easier.C推理判断题。根据文章第四段“All the study volunteers didnt continue to take any drugs or psychotherapy (心理治疗) at least for weeks before the start of the study and did not take any drugs during the study, said the researchers from the division of clinical Psychiatry at the University of Leicester Medical School”可以推断出,所有的志愿者在研究前和研究中不再继续服药是为了保证研究结果不受药物的影响。故选C。2What can we infer from the text?AWe should often swim with dolphins.BNature and animals are important to human beings.CDolphins need to be protected by human beings.DThere are no effective drugs to treat depression.B推理判断题。根据文章最后一段“Coming from the Greek, biophilia means love of life, and it has been developed by biologists to reflect the humans natural tendency to connect with nature and animals, leading to interactions and positive emotions that result in psychological treatment.”可以推断出,自然和动物对人类非常重要。故选B。3Which of the following statements about biophilia is TRUE?AThe English word means “love of life”BThe biologists understand it in a new way.CActually we dont use the word any longer.DIts a new way to swim with dolphins.B细节理解题。根据文章最后一段“Coming from the Greek, biophilia means love of life, and it has been developed by biologists to reflect the humans natural tendency to connect with nature and animals, leading to interactions and positive emotions that result in psychological treatment.”可知,生物学家以一种新的方式理解它。故选B。4Whats the main idea of the text?ASwimming with dolphins can treat depression.BPatients with depression like swimming with dolphins.CWhats the relationship between dolphins and people.DDolphins are smarter than other animals.A主旨大意题。根据文章第一段“Patients with light or moderate depression can be successfully treated by swimming with dolphins, researchers said on Saturday.”可知,文章主要讲述研究人员发现轻度或中度抑郁症患者可以通过与海豚游泳成功治愈。故选A。.完形填空The song that has meant the most to me since I was the age of five, watching the movie Space Jam, is called I Believe I Can Fly by R. Kelly. Every time I listen to the song, it 1 me that as long as I believe, I can be or do 2 I want in life even with a disability. I didnt know much of what the song 3 a long time ago but as I grew older, I still loved the song and started to listen to the 4 more and more. Every time I listen to it, I think about all the obstacles I have 5 When I was little, I had to 6 a wheelchair because I have a disability. The doctors told my mother I had a slim 7 of ever walking but I was 8 to walk because I disliked that wheelchair. I knew that I had to believe in myself to 9 my goal to walk someday.One day the doctor told my mother that he could make a(n) 10 that would help me walk. 11 when I was seven and onehalf, I had my first surgery. I 12 the cast because it was a half body cast,with a bar in the middle of my legs. I was a very 13 kid, so being in a bed for six weeks, not being able to move, I felt horrible. I knew after all the 14 and the crying it would be worth 15 it in the long run. 16 , at the age of eight, I got my cast off. I felt free when I finally 17 all the therapy (治疗) and learned how to 18 The song 19 ,“I see me running through that open door.” Thats what I felt like. Like the song says,“There are miracles in life I must achieve, but first I know it starts inside of me, oh .”I am one of the 20 in life.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者被一首叫“I Believe I Can Fly”的歌曲鼓舞,勇敢地面对残疾,克服各种困难,最终能够行走。1A.remembersB.reminds Cregards D.reflectsB作者每次听这首歌时,它都提醒他只要他相信,他就能成为任何他想成为的人,做任何他想要做的事。remember“记得”;regard“认为”;reflect“反射”;remind sb. that“使某人想起,提醒某人”,故选B。2A.whoever B.whomever Cwhichever D.whateverDwhatever“任何的事物”。3A.meant B.expectedCsuggested D.providedA很久之前作者对这首歌是什么意思知道得不多。mean“本意是”,符合语境。4A.voices B.meaningsCwords D.rhythmsC结合上下文可知,此处为随着年龄的增长,作者开始越来越多地听歌词,words在此处意为“歌词”,符合语境。5A.suffered B.experienced Cencouraged D.overcomeD从下文内容可知,作者曾克服了很多障碍。suffer“遭受”;experience“经历”;encourage“鼓励”;overcome“克服”,符合语境。6A.apply B.use Cseat D.offerB因为残疾,作者不得不使用轮椅,故用use。seat后常接oneself。7A.chance B.occasionCcondition D.advantageA医生告诉作者的妈妈,作者能走路的希望很渺茫。slim修饰chance,指“机会渺茫,可能性很小”。8A.encouraged B.amazedCdetermined D.organizedC从空前的but和空后的because引导的原因状语从句的内容可以看出,此处是转折关系,因为不喜欢轮椅,作者下定决心走路,所以用determined“下定决心的”。9A.accomplish B.finishCcomplete D.acquireA作者知道必须相信自己总有一天会完成学会走路的目标。accomplish“完成,取得”,常加目标、任务等,符合语境。finish“完成”;complete“完结,使完整”;acquire“学得”。10A.operation B.performanceCexperiment D.arrangeme

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论